تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836093841
کابوس بمبهای هیدروژنی در پایگاه ناامن اینجرلیک ترکیه
واضح آرشیو وب فارسی:الف: کابوس بمبهای هیدروژنی در پایگاه ناامن اینجرلیک ترکیه
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۵
نگرانیهای امنیتی باعث شد مسوولین اینجرلیک حصار امنیتی دور آن را تقویت کنند. پایگاه تنها ۱۱۰ کیلومتر با مرز سوریه فاصله دارد و از اکتبر گذشته هواپیماهای نظامی و پهپادهای آمریکایی از آن برای عملیات علیه داعش استفاده میکنند.به گزارش مشرق، در پی اقدام گروهی از ارتشیان ترکیه برای کودتا علیه دولت در روز جمعه، در دو سه روز گذشته مسایل مهم بسیاری درباره اثرات آن بر فضای سیاسی درون ترکیه و تبعات منطقه ای و حتی بینالمللی آن در رسانهها مطرح شده است. یکی از مهم ترین این مسایل که اثری حیاتی بر امنیت بین المللی دارد، بحث بمب های هیدروژنی آمریکایی در پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه است.
پایگاه اینجرلیک، در جنوب شرقی ترکیه، مقر بزرگ ترین زرادخانه تسلیحات هسته ای ناتو است. صبح شنبه، سفارت آمریکا در آنکارا یک هشدار «پیام اضطراری برای شهروندان آمریکایی» صادر کرد که طبق آن برق پایگاه هوایی اینجرلیک قطع شده بود و «مقامات محلی اجازه نقل و انتقال به درون یا بیرون پایگاه را نمی دادند.» اینجرلیک مجبور به استفاده از ژنراتورهای برق اضطراری خود شد؛ هواپیماهای آمریکایی مستقر در پایگاه از پرواز یا فرود در آن منع شدند؛ سطح هشدار امنیت به «اف پی کون دلتا» افزایش یافت، که بالاترین سطح هشدار است و تنها زمانی اعلام می شود که حمله تروریستی انجام گرفته یا بسیار قریب الوقوع باشد.
روز یکشنبه، فرمانده پایگاه، سرتیپ «بکر اِرجان وان» و 9 افسر ترک پایگاه به اتهام مشارکت در اقدام به کودتا دستگیر شدند. روز یکشنبه پروازهای آمریکایی به پایگاه برقرار شد ولی برق هنوز قطع بود.
بکر ارجان وان، قبل و بعد از دستگیری
به گفته «هانس اِم. کریستینسن»، مدیر پروژه اطلاعات هستهای در فدراسیون دانشمندان آمریکایی، در سیلوهای زیر زمینی اینجرلیک، 50 بمب هیدروزنی بی-61 مستقر است، یعنی بیش از یک چهارم کل تسلیحات هستهای آمریکایی که در زرادخانه ناتو قرار دارد.
نمونه ای از یک بمب هیدروژنی (گرماهسته ای)
«بازده هسته ای» (به معنای انرژی آزادشده از بمب در هنگام انفجار) بمب بی-61 برای ماموریتهای مختلف قابل تنظیم است. بمبی که در هیروشیما منفجر شد، معادل 15 کیلوتن تی ان تی نیروی انفجاری داشت. در مقایسه، دامنه تنظیم «بازده هسته ای» بی-61 از 0.3 تا 170 کیلوتن قابل تنظیم است!
اینجرلیک پس از جنگ جهانی دوم، در 1951 توسط مهندسان امریکایی ساخته شد؛ با پیوستن ترکیه به ناتو در 1952، اینجرلیک به یکی از مهم ترین پایگاه های نظامی آمریکا در دوران جنگ سرد با اتحاد شوروی تبدیل شد. فاصله پروازی آن تا مرزهای اتحاد شوروی تنها یک ساعت بود. اینجرلیک در آن دوران آشیانه جنگنده ها، بمب افکن ها، سوخت رسان ها و هواپیماهای جاسوسی یو-2 آیالات متحده بود.
به علاوه، مثل سایر پایگاه های نظامی ناتو، این پایگاه هم به بمب های هسته ای مجهز شده بود. راهبرد آمریکا در جنگ سرد متکی به تسلیحات هسته ای، به عنوان وزنه تعادل در برابر نیروی نظامی متعارف اتحاد شوروی بود که به زعم اکثر کارشناسان نظامی بر نیروی نظامی متعارف امریکا می چربید. هدف این بود که دسترسی ناتو به تسلیحات هسته ای آمریکایی، ائتلاف بین اعضاء را مستحکم کند، همچنان که وجود آن ها در پایگاه های ناتو نشانی از تعهد پایدار آمریکا به تامین متحدانش محسوب میشد که حاضر بود برای دفاع از ناتو در برابر اتحاد شوروی به جنگ هسته ای خطر کند.
تا اواسط سال 1960، بیش از 7000 قلم تسلیحات هسته ای آمریکایی در غرب اروپا، یونان و ترکیه استقرار یافته بود، تسلیحاتی شامل کلاهکهای هسته ای، بمب ها، مینهای زمینی، گلوله های توپ و حتی راکتهای کوچک هستهای که با راکت اندازهای قابل حمل هم قابل شلیک بودند. این تسلیحات به لحاظ فنی در تحویل افسران آمریکایی بود و آنها آماده بودند که در زمان جنگ آنها را به پرسنل ناتو بسپارند. اما در تحویل بودن الزاما به معنای در کنترل بودن هم نبود. هیاتی از سناتورهای آمریکایی که در 1960 از اروپا دیدار کردند، از مشاهده این که بمب های هیدروژنی در بمب افکن های آلمانی، با خدمه و پرسنل کنترل پرواز آلمانی تعبیه می شوند، دچار شوک شدند. کلاهکهای هیدروژنی (گرماهسته ای) روی موشک هایی سوار می شد که ایتالیاییها خدمه شلیک آن بودند. تسلیحات هسته ای توسط غیرآمریکایی ها و با وسایل نقلیه غیرآمریکایی محافظت و جا به جا می شد. در گزارش محرمانه ای که این هیات از بازدید خود تهیه کرد و بعدا منتشر شد، آمده است: «سرقت یا کاربرد (خودسرانه) این تسلیحات توسط اعضای ناتو به یک دغدغه بزرگ تبدیل شده است. وفاداری این نگهبان ها قطعا در وهله نخست متوجه کشورهای خودشان است، نه آمریکا.» دو سال بعد، در جریان بحران موشکی کوبا(1962)، یکی از نگرانی های بزرگ وزیر دفاع ایالات متحده، «رابرت مک نامارا»، این بود که افسران ترکیه بخواهند بدون اجازه آمریکا چند موشک دارای کلاهک هسته ای به سوی اتحاد شوروی شلیک کنند. از همین رو، او دستور داد که اگر نیروهای غیرآمریکایی قصد چنین کاری را داشتند، پرسنل آمریکایی در موشک ها خرابکاری کنند تا قابل استفاده نباشد.
قدم بعدی، تعبیه «سوئیچ» های رمزگذاری شده درون بمب های هیدروژنی ناتو بود. این سوئیچ ها، موسوم به «رابط های صدور اجازه»(پالس)، برای این طراحی شده بودند که جلوی استفاده بدون مجوز از تسلیحات هسته ای را بگیرند. اگر رمز درست وارد نمی شد، بمب عمل نمی کرد. اما مساله این جا بود که یک فرد کاربلد با مهارت و ابزارهای مناسب، می تواسنت رمز «پالس ها» را بشکند. وقتی در 1974، دو عضو ناتو یعنی یونان و ترکیه، در آستانه جنگ با هم قرار گرفتند، آمریکا مخفیانه همه کلاهک های خود را از این کشور خارج کرد. در ترکیه هم، مدارهای الکترونیک بمب ها توسط آمریکایی ها قطع شد تا عملیاتی نباشند. به واسطه کاهش چشمگیر ذخیره هسته ای در 30 سال گذشته، آمریکا اکنون تنها 108 بمب هسته ای از نوع بی-61 در برخی کشورهای عضو ناتو دارد. علاوه بر اینجرلیک ترکیه، پایگاه هایی در هلند، بلژیک، اتریش و ایتالیا نیز میزبان این بمب ها هستند. در حال حاضر، اهمیت نمادین این بمب ها بسی بیش از کاربرد نظامی آن هاست؛ موشک های حامل کلاهک نسبت به دوره جنگ سرد، بسیار سریع تر و با قطعیت و دقت بسیار بالاتری به اهداف خود می رسند.
موافقان حفظ بمب های هسته ای در ناتو استدلال می کنند که بمب های بی61 اثبات کننده تعهد پایدار آمریکا به متحدانش، عامل ترس روسیه و بازدارنده اعضای ناتو از به کارگیری بمب های هیدروزنی خود آن هاست. مخالفان، که چهره های شاخصی چون فرانک والتر اشتاینمایر وزیر خارجه آلمان در میانشان دیده می شود، وجود این بمب ها را «کاملا غیرمنطقی» و هدفی وسوسه برانگیز برای تروریست ها می دانند. به لحاظ نظری، می توان ظرف چند ساعت و با داشتن آموزش و تجهیزات درست، درِ یکی از سیلوهای زیرزمینی ناتو را گشود، سلاح هسته ای را خارج کرد و رمز پالس داخل آن را گشود. اما در عرض چند دقیقه می توان مواد منفجره را در بالای سیلوی زیرزمینی ذخیره تسلیحات هسته ای کار گذاشت و با یک انفجار، هم سلاح را از کار انداخت و هم ابر مهلک رادیواکتیو را آزاد کرد. لازم به ذکر است که این پناهگاه های نگهداری بمب هیدروژنی هنوز توسط سربازان کشورهای میزبان حفاظت می شوند. در 2010، گروهی از «فعالان صلح» بلژیکی از حضار دور پایگاه هوایی «کلاین بروگل» بلژیک بالا رفتند، دومین حصار را هم بریدند، وارد پناهگاه سیمانی که سیلوها در آن واقع هستند، شدند و بنرهای ضدهسته ای را به دیوارهای آن چسباندند، یک ساعتی در همان جا بودند و در نهایت پی کار خود رفتند.
آن ها فیلم این ورود خود را هم در یوتیوب گذاشتند. هراس آور این که در این ویدیو می بینیم که تنها سرباز بلژیکی که در نهایت برای مقابله با آن ها وارد عمل شد، تنها یک تفنگ بدون فشنگ داشت!
نگرانی های امنیتی این چنینی اخیرا باعث شد که مسوولین اینجرلیک حصار امنیتی دور آن را تقویت کنند. پایگاه تنها 110 کیلومتر با مرز سوریه فاصله دارد و از اکتبر گذشته هواپیماهای نظامی و پهپادهای آمریکایی از آن برای عملیات علیه داعش استفاده می کنند. نزدیکی آن به منطقه تحت کنترل تروریست ها در سوریه و همچنین حملات تروریستی ماه های گذشته در خاک ترکیه، باعث شد که پنتاگون دستور خروج خانواده پرسنل آمریکایی اینجرلیک را صادر کنند. از این خانواده ها خواسته شد که بی درنگ از پایگاه به نقل مکان کنند. گرچه اینجرلیک شاید بیشترین بمب های هسته ای را بین همه پایگاه های نظامی ناتو داشته باشد، اما هیچ هواپیمای مخصوص آمریکایی یا ترکیه ای برای انتقال این بمب ها در موقعیت اضطراری در پایگاه نیست. بمب های هیدروزنی، آن جا در زیرزمین اینجرلیک خوابیده اند، در انتظار این که مورد استفاده یا «سوء استفاده» قرار گیرند. منابع:
http://www.counterpunch.org/2016/06/17/undeterred-amid-terror-attacks-in-europe-us-h-bombs-still-deployed-there/http://www.zerohedge.com/news/2016-07-16/turkey-suspends-all-us-operations-against-isis-incirlik-airbase-which-vaults-us-b61-https://www.theguardian.com/us-news/2016/jul/17/turkey-coup-attempt-raises-fears-over-safety-of-us-nuclear-stockpilehttp://foreignpolicy.com/2016/03/29/belgiums-failed-state-is-guarding-americas-nuclear-weapons/http://www.globalresearch.ca/europe-s-five-undeclared-nuclear-weapons-states/17550http://www.newyorker.com/news/news-desk/the-h-bombs-in-turkey
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
یورش پلیس ترکیه به پایگاه اینجرلیک
یورش پلیس ترکیه به پایگاه اینجرلیکتاریخ انتشار دوشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۵ ساعت ۲۱ ۴۳ پلیس ترکیه به پایگاه هوایی اینجرلیک یورش برده و به بازرسی آن پرداخت به گزارش شبکه خبری اسکای نیوز عربی پلیس ترکیه امروز دوشنبه به پایگاه هوایی اینجرلیک یورش برد و بازرسی گسترده این پایگاه را آغاز کرپنتاگون: پایگاه هوایی اینجرلیک بازگشایی شد
پنتاگون پایگاه هوایی اینجرلیک بازگشایی شد پنتاگون در اطلاعیهای اعلام کرد که فعالیت نیروهای نظامی آمریکا در پایگاه هوایی اینجرلیک در جنوب ترکیه از سر گرفته شده است به گزارش نامهنیوز پیشتر به دنبال کودتای نافرجام در ترکیه مقامهای آمریکایی اعلام کردند که ترکیه این پایگاه رایورش پلیس قونیه به سومین پایگاه هوایی ترکیه
یورش پلیس قونیه به سومین پایگاه هوایی ترکیه پلیس شهر قونیه برای مقابله با کودتاگران به سومین پایگاه هوایی ترکیه در این شهر یورش برد به گزارش نامهنیوز این یکی از پایگاههای مهم ترکیه است که در رزمایشهای بینالمللی از جمله عقاب آناتولی به صورت پایگاه اصلی مورد استفاده قرترکیه امکان استفاده روسیه از پایگاه اینجرلیک را تکذیب کرد
به گزارش فارس وزارت خارجه ترکیه گزارشهای مبنی بر اجازه این کشور برای استفاده روسیه از پایگاه هوایی اینجرلیک را تکذیب کرد در حالی که شبکه خبری راشاتودی به نقل از مولود چاووشاوغلو وزیر خارجه ترکیه اعلام کردد که این کشور به روسیه اجازه خواهد داد تا از پایگاه هوایی اینجرلیک بورود بازرسان ترکیهای به پایگاه اینجرلیک
دادستانها و پلیس ترکیه پایگاه هوایی اینجرلیک را در پی کودتای ناکام نظامیان این کشور مورد جستجو قرار دادند این پایگاه مورد استفاده نیروهای هوایی آمریکا و ترکیه است به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آنادولو مقامهای ترکیهای دوشنبه وارد این پایگاه مستقر در جنوب ترکیه شدند و طبقاحتمال استفاده جنگنده های روسی از پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه
احتمال استفاده جنگنده های روسی از پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه شناسهٔ خبر 3703556 - دوشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۵ - ۱۴ ۵۳ بین الملل > اروپا jwplayer display inline-block; وزیر خارجه ترکیه از احتمال اجازه کشورش به روسیه برای استفاده از پایگاه اینجرلیک خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر بتدابیر امنیتی شدید در پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه
تدابیر امنیتی شدید در پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه کنسولگری آمریکا در شهر آدنا اعلام کرد تا زمان عادی شدن اوضاع رفت و آمد به پایگاه اینجرلیک ممنوع و برق آن قطع خواهد بود آفتابنیوز به گزارش ایسنا کنسولگری آمریکا خطاب به اتباع آمریکایی با اعلام این که مقامات محلی تردد در انیویورکر: سرانجام بمبهای هیدروژنی آمریکا در ترکیه چه خواهد شد؟
نیویورکر سرانجام بمبهای هیدروژنی آمریکا در ترکیه چه خواهد شد نیویورکر در مطلبی به بررسی وضع پایگاه اینجرلیک و بمبهای هیدروژنی ذخیره شده آمریکا در آن پرداخت به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان نیویورکر در مطلبی نوشت در خصوص کودتای نافرجام جمعه شب ترکیه هنپایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه به روی جنگنده های آمریکایی گشوده شد
پنتاگون پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه به روی جنگنده های آمریکایی گشوده شد شناسهٔ خبر 3716311 - یکشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۵ - ۲۰ ۱۲ بین الملل > آمریکای شمالی jwplayer display inline-block; وزارت دفاع آمریکا با صدور بیانیه ای از بازگشایی پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه به روی جنگنده هایترکیه «اینجرلیک» را باز نکرده، بست!
ترکیه اینجرلیک را باز نکرده بست تاریخ انتشار دوشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۵ ساعت ۲۰ ۲۳ "مولود چاووش اوغلو" وزیر امور خارجه ترکیه امروز دوشنبه در نشست اعضای دولت ترکیه گفت درباره "باز" بودن پایگاه هوایی اینجرلیک به روی جنگنده های روسی چیزی نگفته است اما ترکیه می ت-
سیاسی
پربازدیدترینها