واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: به سيستم آموزش عالي شد
در سال تحصيلي كه گذشت اتفاقات زيادي در دانشگاه يزد افتاد كه...
نویسنده : سينا بلالي دهكردي*
دانشگاه يزد يكي از دانشگاههاي بزرگ ايران محسوب ميشود. در سال تحصيلي كه گذشت اتفاقات زيادي در اين دانشگاه افتاد؛ از كمبودها و مشكلات صنفي مرسوم در همه دانشگاهها كه از دانشجويان سلب آرامش ميكند بگيريد تا مشكلات فرهنگي كه بعضاً توهين به شأن دانشجو بود. آنچه پس از مشكلات صنفي، متأسفانه معمول در همه دانشگاهها، كه دانشجويان را آزار ميدهد ميتوان گفت مسئله فرهنگ و آموزش در دانشگاه است كه اگر به اين دو مورد در كنار مسائل رفاهي براي دانشجويان توجه شود بسياري از مشكلات دانشگاهي و پس از آن مشكلات پس از فراغت از تحصيل حل ميشود. متأسفانه در اكثر دانشگاههاي ايران و دانشگاه يزد مسائل فرهنگي جدي گرفته نميشود و هيچ دانشجويي با فرهنگ كارآفريني، فرهنگ زندگي جمعي و حتي فرهنگ ايراني اسلامي به عنوان يك دانشجوي مسلمان و ايراني به صورت سيستماتيك آشنا نميشود و تمام آنچه كه در اين زمينهها ميآموزد به صورت غريزي است.
در صورتي كه اگر روحيه كارآفريني در دانشجويان بالا برود ما ديگر پس از فراغت از تحصيل با يك قشر تحصيلكرده بيكار مواجه نخواهيم بود يا اگر فرهنگ زندگي جمعي را آموزش بدهيم با خيلي از مشكلات درون خوابگاهي مواجه نميشويم. ولي آنچه در بين مسئولان فرهنگي دانشگاه يزد مهم است ترويج يك فرهنگ مسموم است كه براي دانشجو مضر است. به عنوان مثال در دانشگاه ما مراسمي تحت عنوان «صفري كشون» براي وروديهاي جديد برگزار ميشود كه شأنيت دانشجويي دانشجويان را زير سؤال ميبرد يا برگزاري كنسرتهايي كه هيچ تناسبي با محيط دانشگاه ندارند. اين مسائل آنقدر در سطح كشور مهم ميشود كه رهبري انقلاب مجبور ميشوند در مورد آن ورود كنند و تذكر بدهند كه اردوي مختلط برگزار نشود، كنسرت برگزار نشود و... سؤالي كه پيش ميآيد اين است كه آيا بايدها و نبايدهاي اينچنين را مسئولان نميدانند؟ يا با چنين برنامههاي فرهنگياي چه آيندهاي ميخواهند براي يك جوان پس از فراغت از تحصيل رقم بزنند؟
در عرصه آموزش هم همچون ساير دانشگاهها، متأسفانه دانشگاه يزد هم رويكرد جزوهمحوري پيدا كرده است و اساتيد حتي اين زحمت را به خود نميدهند كه جزوات خود را بهروز كنند و دانشجو را با منابع جديد آشنا كنند. اين مسئله يكي از مهمترين علل ناهماهنگي صنعت (بازار كار) و دانشگاه است چراكه صنعت نيرويي لازم دارد كه درك شهودي از مسائل داشته باشد و توان حل مسئله، آن هم به صورت عملي را داشته باشد اما دانشگاه فقط محفوظات دانشجويان را افزايش ميدهد.
مشكل ديگري كه گريبانگير سيستم آموزش عالي و به تبع آن دانشگاه يزد است مسئله دانشجويان بورسيه است. دولتي تعهد كرده دانشجويان بورسيه را جذب و دولت پس از آن تعهد را لغو كرده است، فارغ از حق يا ناحق بودن اين موضوع، مسئله عدم اعتماد دانشجويان به سيستم آموزش عالي پيش خواهد آمد آيا با اين وضعيت ميتوان تضمين كرد دولتهاي بعدي بورسيههاي دولت قبل را جذب كنند؟ بياعتمادي كه بين عموم دانشجويان به سيستم آموزش عالي بابت دانشجويان بورسيه پيش آمده جبرانناپذير است و اميدواريم اين موضوع حل شود.
*مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه يزد
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]