تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):با اخلاق نيكو، گفتار نرم مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819169882




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بهبود عملکرد مبدل‌های حرارتی به کمک نانوسیالات در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


بهبود عملکرد مبدل‌های حرارتی به کمک نانوسیالات در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود استان‌ها > سمنان - محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود در طرحی تحقیقاتی به سنتز چند نوع نانوسیال پرداخته‌اند و از آنها به منظور بهبود عملکرد مبدل‌های حرارتی استفاده کرده‌اند. نتایج این طرح را می‌توان به لوله‌های غیرمستقیم موجود در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، تهویه مطبوع، خودروسازی و صنایع غذایی تعمیم داد

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین مبدل‌های حرارتی تجهیزاتی هستند که به‌منظور انتقال بهینه حرارت از یک محیط به محیط دیگر به کار می‌روند. این تجهیزات، حرارت را بین دو یا چند جریان سیال منتقل می‌کنند. مبدل‌های حرارتی در صنایع مختلفی از جمله صنایع نیروگاهی، تهویه مطبوع و صنایع نفت و گاز مورد استفاده قرار می‌گیرند. نقش اصلی در مبدل‌ها بر عهده سیال جاری در آنهاست. بهینه‌سازی خواص انتقال حرارت این سیالات می‌تواند گامی مهم در جهت بهینه‌سازی عملکرد مبدل حرارتی و در نهایت افزایش بهره‌وری در صنایع شود.
دکتر مرتضی خوشوقت علی‌آبادی در خصوص اهداف دنبال‌شده در این طرح گفت: «امروزه، موضوع کاهش یا بهینه‌سازی مصرف انرژی با توجه به رو به اتمام بودن منابع سوخت‌های فسیلی بسیار حائز اهمیت است. بدین منظور، طراحان مبدل‌های حرارتی بر این باورند که می‌توان با اعمال تغییراتی هرچند کوچک، مصرف انرژی در این تجهیزات را به شکل قابل‌توجهی کاهش داد. در این راستا، بهبود عملکرد حرارتی-هیدرولیکی نانوسیالات فلزی به‌عنوان سیال مورد استفاده در مبدل‌های حرارتی با مسیر مارپیچ، هدف اصلی این پژوهش بوده است».
وی ادامه داد: «با بهبود عملکرد مبدل حرارتی، امکان کوچک‌سازی ابعاد و در نتیجه کاهش هزینه‌های تولید آن فراهم می‌آید. این موضوع منجر به کاهش در مصرف سوخت و حفاظت بهتر از محیط‌زیست خواهد شد».
خوشوقت علی‌آبادی در خصوص نانوذرات به‌کاررفته در این نانوسیالات افزود: «در این مطالعه عملکرد سه نانوسیال فلزی مس/آب، آهن/آب و نقره/آب درون مبدل حرارتی همزن دار با مسیر جریان مارپیچی مورد مطالعه قرار گرفته و عملکرد آنها با سیال آب مقایسه شده است. استفاده از این نانوذرات فلزی در آب موجب افزایش قابل‌توجه هدایت حرارتی و در نتیجه بهبود کارایی و بازدهی مبدل حرارتی شده است».
بر اساس نتایج به‌دست‌آمده از آزمایش‌ها، در شرایط کاری یکسان، نانوسیال مس/آب عملکرد حرارتی بهتری در مقایسه با نانوسیالات دیگر دارد. همچنین افزایش دور همزن موجب بهبود عملکرد مبدل حرارتی در زمان استفاده از نانوسیالات شده است.
این تحقیقات حاصل تلاش‌های دکتر مرتضی خوشوقت علی‌آبادی، مهندس امید سرتیپ زاده و دکتر مجید سلامی، اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، مهندس مجید نوری، دانشجوی کارشناسی ارشد این دانشگاه است.

کلید واژه ها: استان سمنان -




سه شنبه 15 تیر 1395 - 05:23:35





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن