واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مصرف ماهي چرب، ترك سيگار و كاهش استرس در پيشگيري از التهاب مفاصل موثر است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
نتايج يك مطالعه جديد حاكي از آن است كه مصرف ماهي چرب، ترك سيگار و از بين بردن استرس در پيشگيري از بروز عارضه التهاب مفاصل تاثير مثبت دارد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، به گفته پژوهشگران؛ مصرف ماهي چرب خطر ابتلا به التهاب مفاصل و آرتريت روماتوئيد را كاهش ميدهد در حالي كه سيگار كشيدن و استرس شغلي رواني - اجتماعي ميتواند خطر بروز اين عارضه را تشديد كند.
اين تحقيق كه از سوي پژوهشگران سوئدي انجام گرفته همچنين نقش مهم وجودي فاكتورهاي محيط زيستي و اجتماعي را در ابتلا به آرتريت روماتوئيد نشان ميدهد.
نتايج مطالعات اخير كه روي هزار و 899 بيمار انجام گرفته، حاكي از آن است كه با مصرف ماهي چرب خطر ابتلا به اين عارضه مفصلي 20 تا 30 درصد كاهش پيدا ميكند.
لازم به ذكر است كه در اين تحقيق رابطه قابل توجهي بين خطر ابتلا به آرتريت روماتوئيد و مصرف مكملهاي روغن ماهي مشاهده نشده است.
اين تحقيق هم چنين نشان ميدهد كه تنش و فشارهاي رواني – اجتماعي در كار خطر بروز التهاب مفصلي را تشديد ميكند.
اين يافتهها تاييدي بيشتر بر مجموعه شواهد و مدارك فزاينده علمي است كه بر اساس آنها تغيير و اصلاح الگو و سبك زندگي ميتواند تاثير مهمي بر افزايش خطر و يا پيشگيري از ابتلا به اين بيماري داشته باشد.
همچنين در پژوهش ديگري بر روي بيماري آرتريت روماتوئيد، پزشكان دستورالعمل جديدي را براي درمان ارائه كردهاند.
شواهد پزشكي نشان ميدهد كه انتقال از يك دارو به دارويي ديگر ميتواند به بيماران در مراحل پيشرفته بيماري كمك كند. با وجود تاثير مثبت اين جابهجايي، هنوز برخي پزشكان تمايلي به تغيير روش درماني خود نشان ندادهاند.
نتايج اين مطالعات نشان ميدهد كه وقتي بيمار به يك داروي ديگر واكنش نشان نميدهد روش موثرتر براي درمان استفاده از داروي ديگري است. اين تحقيقات نيز روي 300 بيمار در انگليس و سوئيس انجام گرفته است.
گفتني است كه نتايج هر دو پژوهش در نشست سالانه ليگ اروپايي عليه روماتيسم ارائه شده است.
آرتريت يا التهاب مفاصل مجموعهاي از مشكلات و ناراحتيها شامل آسيب به مفاصل است. آرتريت عامل اصلي ناتواني و از كارافتادگي در سالمندان بالاي 55 سال است.
اين عارضه اشكال مختلفي دارد كه عامل بروز هر يك از آنها نيز با ديگري فرق ميكند. شايعترين نوع آرتريت، پوكي استخوان است كه در نتيجه وارد شدن ضربه به مفصل، عفونت مفصلي يا بالا رفتن سن بروز ميكند.
شواهد بيشماري نشان ميدهد كه آناتومي غيرطبيعي ميتواند در بروز زودهنگام پوكي استخوان نقش داشته باشد.
در اين بيماري سيستم ايمني، بدن به خودش حمله ميكند. اين بيماري انواع ديگري نيز دارد كه كمتر شايع هستند.
در تمام اشكال آرتريت بيمار دچار درد شديد ميشود اما الگوي درد و محل آن در انواع مختلف بيماري متفاوت است.
اين عارضه در هنگام صبح شديدتر ميشود و در مراحل اوليه بيماران اغلب پس از دوش گرفتن به هنگام صبح علايمي از بيماري ندارند.
يكي از راهنماهاي تشخيص عارضه سابقه پزشكي بيمار است. همچنين آزمايشات جسمي ميتواند براي تشخيص بيماري مفيد باشد.
انتهاي پيام
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]