تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):از دنیای شما سه چیز محبوب من است: 1- تلاوت قرآن 2- نگاه به چهره ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836096067




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پدر موزه‌های کویت درگذشت - ایسنا


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: «طارق السید رجب»، پدر موزه‌های کویت که مجموعه‌هایی گرانبها از برترین آثار اسلامی را با هزینه‌ شخصی در سه مجموعه گردآوری کرد و حتی از آن‌ها در مقابل حمله‌ بعثی‌ها به کویت محافظت کرد، درگذشت و حالا این مجموعه‌ها مورد سنگ‌اندازی برخی افراد در کویت قرار گرفته‌اند.
طارق رجب، پدر موزه‌های کویت
به گزارش ایسنا، دو روز پیش، یک‌شنبه (6 تیر - ٢٠ ماه مبارک رمضان) «طارق السید رجب»، باستان شناس و مؤسس موزه‌های ملی کویت و صاحب مجموعه‌ی نفیس و بی‌بدیل «طارق رجب» و «متحف التراث الاسلامی» در سن 80 سالگی دار فانی را وداع گفت.
طارق سید رجب که سال‌ها در جزیره‌ی باستانی «فیلکا» در کویت در آب‌های خلیج فارس به کاوش و جمع‌آوری آثار تاریخی پرداخته و تحت تاثیر شدید این کاوش‌ها قرار گرفته بود، از همان ابتدای جوانی راه دیگری پیمود و از ثروت و مکنت‌اش نیز استفاده دیگری کرد.
او به دلیل علاقه شدیدش به فرهنگ و تمدن اسلامی، سال‌های سال به گردآوری آثار فرهنگی، هنری و ادبی ونسخه‌های خطی از نقاط مختلف جهان پرداخت و کلکسیونی نفیس و گرانبها از برترین آثار اسلامی را با هزینه‌ی کاملا شخصی در سه مجموعه «دار طارق»، «دار جیهان» و «دارالسید» (موزه میراث اسلامی) در کنار منزل سنتی و تاریخی زیبایش در محله‌ی «الجابریة» در کویت به وجود آورد که در سال ١٩٨٠میلادی افتتاح شد.
در این سه موزه، نسخه‌های خطی، قرآن‌های منحصر به فرد، تابلوهای خوشنویسی، نقاشی، آثار حجمی، پرده‌های سال‌های متمادی کعبه، انواع اسلحه‌های قدیمی دوران‌های مختلف اسلامی، جواهرات، مینیاتور و بسیاری از آثار تاریخی دیگر به چشم می‌خورد. در و دیوار این خانه‌ها نیز تحفه‌های تاریخی و هنری ارزشمندی هستند که از نقاط مختلف دنیا خریداری و در این مکان نصب شده‌اند. موزه‌ها همچنین حاوی عکس‌های هنرمندانه و مستند از آثار و نمادهای تاریخی جهان هستند که توسط او به ثبت رسیده‌اند. این مجموعه‌ها 30 هزار اثر هنری اسلامی را در برمیگیرند، که به مدت 60 سال به همت او جمع‌آوری شده‌اند و 10 هزار اثر از تا کنون آن‌ها در معرض دید عموم قرار گرفته است. موزه‌های طارق رجب چطور از حمله بعثی‌ها در امان ماندند؟
این مجموعه‌های بسیار نفیس، تنها یا از معدود اماکن هنری، تاریخی و فرهنگی بودند که از یورش و غارت مهاجمان بعثی در زمان اشغال کویت در سال ١٩٩٠ در امان ماندند.
«طارق رجب» با شنیدن خبر یورش نیروهای عراقی به کویت، دستور تیغه کشیدن جلوی درِ موزه‌ها را صادر کرد و این خانه‌های به ظاهر مسکونی تا پایان اشغال کویت از دید مهاجمان پنهان ماندند. طارق رجب که 25 درصد از محتوای گنجینه‌های بی بدیلش، آثار و نسخه‌های خطی و مکاتبات منحصر به فرد ایرانی و حوزه‌ی تمدنی ایران بزرگ است، از علاقمندان و شیفتگان به فرهنگ تمدن ایرانی بوده و بارها بر این موضوع تاکید کرده بود.
با هماهنگی و برنامه‌ریزی برخی از نهادهای فرهنگی و هنری کشور مقدمات تجلیل و نکوداشت وی در شهرهای تهران و اصفهان به عمل آمد و او بی‌صبرانه منتظر چنین رویدادی بود اما روند درمان و بیماری وی چنین فرصتی را از وی گرفت. «طارق رجب» به دلیل تشخیص اشتباه پزشکان آلمانی از ناحیه هردوپا فلج شد و سال‌ها زمین گیر بود. مراجعات دائم و نقل و انتقال وی بین کشورهای جهان برای درمان سودی نداشت و او دو روز گذشته (٦ تیر ١٣٩٥) درگذشت.
منزل و موزه‌ی مرحوم «طارق رجب» که در همسایگی رایزنی فرهنگی و محل اقامت وی قرار داشت، باعث می‌شد با هربهانه و مناسبتی ایرانیان مقیم، مأموران، فرهنگیان و دیپلمات‌های ایرانی و خانواده‌هایشان و حتی دیگر میهمانان ایرانی به صورت انفرادی و گروهی به این موزه بروند. تاکنون علاوه بر دکتر حداد عادل که چند ساعت به دیدار از این مجموعه پرداخت و با اصرار فراوان حاضر به ترک موزه شد، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آبان 93 به بازدید از این مجموعه‌ها پرداخت. او با حضور در منزل مرحوم «طارق رجب» علاوه بر دعوت وی برای دیدن از ایران، لوح تقدیری به «طارق رجب» اهدا کرد. هر چند این بازدیدها و اتفاقات درفاصله‌ی زمانی کمی رخ دادند، اما متاسفانه «طارق رجب» را در زادگاهش فراموش کرده‌اند و بالاتر از آن برای فعالیتِ موزه‌هایش، سنگ‌اندازی می‌کنند. آثار عظیم و گنجینه‌های گران‌سنگ او که در چند خانه‌ی مسکونی دو طبقه در حالت انبارگونه روی هم انباشته شده بودند، این ظرفیت را داشتند که در موزه‌های عظیم ومدرن و با وسعت بسیار زیاد عرضه شوند.

انتهای پیام


سه‌شنبه / ۸ تیر ۱۳۹۵ / ۱۰:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن