واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تغییر بانک عامل فرهنگیان ضروری است
کد خبر: ۵۹۷۲۸۹
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۳ - 13 June 2016
چنان که می دانید، بودجه آموزش و پرورش در سال جاری، بیش از 30 هزار میلیارد تومان است، که البته مبلغ قابل توجهی است. از این مبلغ، بیش از 28 هزار میلیارد آن، مربوط به حقوق و دستمزد معلمان است که از طریق بانک ملی پرداخت می شود و البته بانک ملی، در قبال این مبلغ زیاد، خدماتی ارائه نمی دهد. می توان با انتقال این مبلغ به بانک سرمایه، که متعلق به صندوق ذخیره ی معلمان است، سود کثیری را به آموزش و پرورش و بالمآل به معلمان گرامی برسانیم
به گزارش جماران، در تعریفی که امام خمینی برای «مسائل» آموزش و پرورش در فرآیند سیاست گذاری عمومی ارائه می دهد؛ «مسئله فرهنگ و آموزش و پرورش در رأس مسائل کشور است» (صحیفه امام، جلد 15،ص 309) همچنان که او بارها جایگاه مجلس را «در رأس همه امور کشور» توصیف می کند. (همان، ج13، ص: 538 و ج17، ص: 115 و، ج18، ص: 282)
به بیان دیگر در منطقی که امام خمینی برای آرایش فرآیند سیاست گذاری عمومی نظام جمهوری اسلامی طرح می کند؛ مجلس مرجع اصلی محسوب می شود؛ و در فرآیند در دستور کار قرار گرفتن مسائل، مسائل فرهنگ و آموزش و پرورش از بالاترین اولویت برخوردارند.
امام خمینی(س) خطاب به همه مسئولان و همه مردم می گوید: الآن همه ما، همه شما، همه قشرهاى ملت، موظف هستیم که هر کدام در هر محلى که هستیم آنجا را اصلاحش کنیم. و از همه بالاتر همین قضیه آموزش و پرورش و قضیه دانشگاه و قضیه تعلیم و تربیت است، که ما در این جهت از همه جا از همه جهات بیشتر احتیاج داریم که اصلاح بشود. طرح باید بدهید؛ فکر بکنید- عرض مىکنم- مشورت بکنید.( همان ج 10 ص 232)
مطابق این فرمایش امام، پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران ، که وظیفه ی ذاتیش، بسط و ترویج اندیشه های حضرت امام است، مسائل آمورش و پرورش را در راس مسائل کشور می نشاند وپیرامون مسائل آن، با اندیشمندان، صاحب نظران، مسئولان و معلمان به گفت و گو می نشیند. در این نوبت به سراغ فاطمه سعیدی نماینده محترم مجلس دهم، که سال ها سابقه معلمی را دارد و از لیست امید تهران به مجلس راه یافته است رفتیم. به امید آن که مسئولان اجرایی کشور، مطابق فرمایش حضرت امام، آموزش و پرورش را در راس مسائل کشور بدانند و به آن توجه لازم را مبذول دارند.
فاطمه سعیدی، نماینده مجلس دهم شورای اسلامی، گفت:«تغییر بانک عامل معلمان، می تواند به معیشت آن ها کمک کند.»
فاطمه سعیدی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی جماران، گفت:« با توجه به سابقه 35 ساله خود در آموزش و پرورش، متقاضی پیوستن به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شده ام.»
منزلت و معیشت معلمان به موازات هم
وی با بیان این که از سال 60 و سه ماه بعد از فارغ التحصیلی، به تدریس اشتغال داشته است، خاطر نشان کرد:« به عنوان یک معلم که به نمایندگی مجلس رسیده ام، اولویت خود را در آموزش و پرورش، منزلت و معیشت معلمان می دانم. از نظر من، این دو به موزات هم هستند.»
گام اول؛ تغییر بانک عامل معلمان
سعیدی،در پاسخ به این سوال که چه برنامه هایی را برای این کار مد نظر دارید، ابراز داشت: « برنامه هایی دارم که امیدوارم به کمک دولت و سایر همکارانم در مجلس، آن ها را اجرایی کنیم. به نظرم در گام اول، باید در تغییر بانک عامل فرهنگیان فعال بود.»
وی اضافه کرد:« چنان که می دانید، بودجه آموزش و پرورش در سال جاری، بیش از 30 هزار میلیارد تومان است، که البته مبلغ قابل توجهی است. از این مبلغ، بیش از 28 هزار میلیارد آن، مربوط به حقوق و دستمزد معلمان است که از طریق بانک ملی پرداخت می شود و البته بانک ملی، در قبال این مبلغ زیاد، خدماتی ارائه نمی دهد. می توان با انتقال این مبلغ به بانک سرمایه، که متعلق به صندوق ذخیره ی معلمان است، سود کثیری را به آموزش و پرورش و بالمآل به معلمان گرامی برسانیم.»
وی ادامه داد: « حتی حساب های همه ی مدارس را نیز می توان به این بانک انتقال داد تا مدارس هم بتوانند از تسهیلات بانک، به نفع مدرسه و دانش آموزان استفاده کنند.»
سعیدی با بیان این که بیش از 970 هزار معلم داریم که از طریق بانک ملی حقوق دریافت می کنند، بیان کرد:« با تغییر بانک عامل، می توان تسهیلاتی مناسب در اختیار معلمان قرار دارد.»
عملکرد روشن مدیران صندوق ذخیره فرهنگیان
وی ضمن تمجید از عملکرد مدیران فعلی صندوق ذخیره ی فرهنگیان، ابراز داشت:« خوش بختانه اکنون، مدیران مومن و کار بلدی در صندوق مشغول هستند؛ با این وجود باید شفافیت بیشتری در عملکرد این صندوق وجود داشته باشد و معلمان، بیشتر با خدماتی که این صندوق می تواند به آن ها ارائه نماید، آشنا شوند. »
وچود نماینده معلم در هیات مدیره صندوق ذخیره
سعیدی با قبول اشکال نبود بازرسی از میان سهامدارن، که معلمان هستند، بر فعالیت های صندق گفت:« امیدواریم با همکاری مجلس و خود مسئولان صندوق، این مشکل رفع شود و صندوق، با شفافیت هر چه بیشتری، خدماتش را ارائه نماید. صندوق واقعا می تواند کمک فراوانی به معلمان بکند.باید هر چه بیشتر از ظرفیت های این صندوق استفاده کرد »
طرح های شتاب زده در دولت قبل
این نماینده مجلس، که سابقه تدریس در مناطق محروم و کلاس های چند پایه کشور را در پرونده خود دارد، اظهار کرد:« متاسفانه در دولت قبل طرح های کارشناسی نشده و شتاب زده ای اجرا شد که هم چنان دود آن در چشم معلمان و دانش آموزان و نظام تعلیم و تربیت کشور می رود.»
دودی که در چشم معلمان و دانش آموزان می رود
وی بیان کرد:طرح شتاب زده 6-3-3، که با شتاب هر چه تمام تر اجراشد، هم به معلمان صدمه زد و هم به دانش آموزان. بدون این که زیر ساخت های لازم آموزشی و تربیتی این طرح آماده شود، آن را اجرا کردند.»
معلمانی که به اجبار به مقطع ابتدایی رفتند
سعیدی، فرستادن معلمان دوره متوسطه در سال جاری به مقطع ابتدایی را، نمونه ای دیگر از اثرات این طرح بر شمرد وگفت:« به واسطه این طرح، شاهد هستیم که بسیاری از نیروها ی متوسطه، به ابتدایی انتقال پیدا کرده اند؛ در حالی که نه آمادگیش را دارند و نه با روش تدریس در مقطع ابتدایی آشنابی دارند.»
وقتی مدارس از مشاور خالی می شود
وی اضافه کرد: « در اثر این طرح و پدید آمدن پایه نهم، امسال شاهد بودیم که مقطع متوسطه ی دوم، به یک باره و به ناچار، از مشاور خالی شد و همه آن ها به اجبار و برای هدایت تحصیلی، به مقطع اول متوسطه رفته اند.»
سعیدی افزود:« معلمان زیادی به من مراجعه کرده اند و از این که بعد از سال ها تدریس در پایه ها سوم و پیش دانشگاهی، به ناچار به مقطع ابتدایی و متوسطه ی اول رفته اند، گلایه داشتند. وقتی معلم، از پایه ای که تدریس می کند راضی نیست، قطعا اثر بدی بر روند تعلیم و تربیت کشور خواهد داشت و بانیان این طرح شتاب زده، امروز باید پاسخ گو باشند.»
دوران طلایی آموزش و پرورش
سعیدی که تجربه کار در زمان نه وزیر آموزش و پرورش را دارد، با تمجید از دوره وزارت محمد علی نجفی و مرتضی حاجی گفت:« در جمع معلمان که می روم، تعداد زیادی از آن ها از دوران وزارت محمد علی نجفی به عنوان دوران طلایی آموزش و پرورش یاد می کنند. »
آموزش و پرورش مظلوم است
سعیدی در پاسخ به این سوال خبرنگار جماران که چرا با وجود توصیه های فراوان حضرت امام خمینی(س) و مقام معظم رهبری و نیز دکتر روحانی، هنوز آموزش و پرورش در اولویت کشور نیست؛ گفت:«متاسفانه آموزش و پرورش، همیشه مظلوم بوده است و این زیبنده نظام اسلامی ما نیست. تلاش ما این است که نگاه مسولین اجرایی را به آموزش و پرورش تغییر دهیم و نه تنها برای معلمان، که از کمبود دستمزد و حقوق رنج می برند، که برای دانش آموزانمان نیز خدمات شایسته و مناسب شان نظام جمهوری اسلامی، فراهم کنیم.»
وی در پایان، بر لزوم استفاده از مدیران روزآمد و خلاق و پر انرژی در آموزش پرورش تاکید کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]