واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شورای شهر مرند، شورایی که به دام زوال و تباهی افتاد
بعد از تعلیق اعضای شورای شهر مرند در اوایل سال جاری چهار نفر از اعضای علیالبدل وارد شورای شهر مرند شدند تا این شورا با هشت نفر به فعالیتهای خود در خدماترسانی به مردم و شهر ادامه دهد که درنهایت نیز با استعفا و سلب عضویت یکی از اعضا موفق به چنین کاری نشد.
کد خبر: ۵۹۲۴۳۴
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۳ - 26 May 2016
خبرهای خوبی از شوراها در شهر های مختلف به گوش نمی رسد؛ شوراهایی که شاید روشن ترین وجه واگذاری امور به مردم بود و بنا بود به عنوان نهادی مدنی، تبلور عینی حضور مردم در اداره شهرستان باشد، در برخی از شهر ها به دامن زوال و تباهی افتاده است و هر از گاهی خبر انحلال و تخلف شورای شهر در تبریز، کرمانشاه، مرند و ... به گوش می رسد.
به گزارش«تابناک»، در تازهترین اتفاق در استان آذربایجان شرقی بعد از دستگیری چهار تن از اعضای شورای شهر تبریز، این بار شورای شهر مرند بهصورت کامل منحل شد، اواسط سال ۹۴ هفت تن از شورای شهر مرند به دلیل اتفاقات شهرداری مرند و تخلفات مالی دستگیر شدند و پس از آزادی آنها با قید وثیقه، اواخر سال ۹۴ دادگاه استان آذربایجان شرقی در کیفرخواستی این هفت نفر از اعضای شورای شهر مرند را به حالت تعلیق درآورد.
بعد از تعلیق اعضای شورای شهر مرند در اوایل سال جاری چهار نفر از اعضای علیالبدل وارد شورای شهر مرند شدند تا این شورا با هشت نفر به فعالیتهای خود در خدماترسانی به مردم و شهر ادامه دهد که درنهایت نیز با استعفا و سلب عضویت یکی از اعضا موفق به چنین کاری نشد. معاون استاندار آذربایجانشرقی با اعلام انحلال رسمی شورای شهر مرند گفت: رأی هیئت حل اختلاف استان مبنی بر انحلال رسمی شورای اسلامی شهر مرند بهصورت رسمی ابلاغ شد.
نقی کرمی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در پی تعلیق هفت تن از اعضا شورای اسلامی شهر مرند بر اساس حکم قضایی، فرمانداری شهرستان ویژه مرند از چهار تن از اعضای علیالبدل دعوتشده و در فروردینماه سال جاری شورای شهر مرند تحلیف و بعد از رسمیت یافتن، شورا اقدام به انتخاب هیئترئیسه کرد.وی افزود: بعد از انتخاب هیئترئیسه شورا که آقای یوسف شیخزاده رأی لازم را برای عضویت در هیئترئیسه نتوانست کسب کند، استعفا کرد.
فرماندار مرند بابیان اینکه آقای شیخزاده در هیچکدام از جلسات شورای شهر جدید حضور پیدا نکرد، بیان کرد: حضور نیافتن وی باعث به حدنصاب نرسیدن اعضای شورای شهر مرند و برگزار نشدن جلسات آن شد.
کرمی بیان کرد: فرمانداری برحسب وظیفه برای برونرفت از این مشکل پیشنهاد سلب عضویت و نهایتاً انحلال شورا را به هیئت حل اختلاف استان پیشنهاد داد و نهایتاً با تصویب هیئت حل اختلاف استان یوسف شیخزاده سلب عضویت شد و با سلب عضویت ایشان شورای شهر مرند بهصورت خودکار و به دلیل حدنصاب نبودن قانونی مورد انحلال قرارگرفته که بهصورت رسمی به شورا و شهرداری ابلاغ شد.
فرماندار ویژه شهرستان مرند گفت: مطابق قانون بعد از انحلال شورا استاندار بهعنوان قائممقام شوراها ایفای نقش کرده و شهرداری مرند موظف است اقدامات خود را مطابق نظر استاندار اجرایی کند.
در همین ارتباط محمدحسن نژاد نماینده مردم شهرستانهای مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با مرند خبر، گفت : برخی مسئولین بابی توجهی و بیمسئولیتی به شهرستان مرند ، خیانت کردند و چنانچه این شرایط تغییر نیابد و وضعیت کنونی تداوم پیدا کند، مرند بهکلی از مسیر توسعه و پیشرفت خارج خواهد شد.
برخی هزینه ازجمله ساخت پارک 20 میلیارد تومانی و برخی سفر های خارجی بعضی از اعضای شورای شهر باعث شد پای مراجع قضایی به این شورا باز شود و در نهایت با تعلیق 7 نفر از اعضا، شورا مجبور شد با 4 عضو علی البدل برای ادامه کار استفاده کند، اما با استعفای یکی از ادعا بار دیگر شورا از رسمیت افتاد و شورا بهکل منحل گردید.
انحلال شورای شهر مرند آخرین نمونه از این دست نخواهد بود و احتمالاً در روزهای آینده خبرهای بد دیگری از شوراهای شهرهای دیگر نیز خواهیم داشت. باید نگران بود! باید نگران بود و پرسید چرا نهادی مدنی چون شورا به این میزان گسترده دچار زوال و تباهی میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]