واضح آرشیو وب فارسی:مهر: با رونمایی از نمدهای دوره صفویه؛
نمایشگاه «نمد در گذر زمان» در اردبیل گشایش یافت
شناسهٔ خبر: 3667308 - سهشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۴
استانها > اردبیل
اردبیل – نمایشگاه نمد در گذر زمان مجموعه آثار علی محمد چکاوکی به همراه نمایش سه قطعه نمد دوره صفوی در نگارخانه خطایی اردبیل گشایش یافت. به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه سهشنبه این نمایشگاه با هدف ارائه آثار تولیدی هنرمند و پژوهشگر نمد با رویکرد تعریف جدید از کاربری نمد گشایش یافت. در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه هنرمند تولید کننده تابلو نمد در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه صنایعدستی مجموعهای از هنرهای سنتی است، تصریح کرد: در صورتی که هنر تولیدی منطق با شرایط پیرامون خود نباشد از چرخه مصرف خارج میشود. علی محمد چاوکی افزود: با تغییر سبک زندگی و ورود مدرنیته، به روز نبودن صنایعدستی، منطبق نبودن با نیاز مصرفکننده و ورود کالاهای مشابه بسیاری از صنایعدستی از جمله نمد مصرف عمده خود را از دست دادهاند.
وی از جمله دلایل تعریف کاربری جدید را ایجاد بازار فروش جدید برای نمد دانست و تأکید کرد: با اصلاح روش تولید از جمله بو دادن نمد و استحکامبخشی به آن کاربری جدید از جمله تابلو، زیر بشقابی، اشیا زینتی، دستکش و شال تعریف شده است. هنرمند و پژوهشگر نمد در خصوص قدمت نمد در کشور و استان اردبیل، متذکر شد: نمد در همه جای کشور تولید میشود و خواستگاه اصلی آن غرب آسیا است. وی افزود: قدیمیترین آن در سیبری کشف شده است و با توجه به اینکه نمد در ادبیات ما وارد شده نشان میدهد این صنعت دست قدمت دیرینه دارد. به گفته چاوکی بافت زندگی عشایر موجب شده است نمد در اردبیل از قدمت و سابقه قابلتوجهی برخوردار باشد. بطوریکه نمونه نمدهای صفوی به لحاظ رنگ، ویژگیهای هنری و شیوه تولید در همه جای دنیا منحصربهفرد است.
تولید کننده تابلو نمد با ابراز گلهمندی از وضعیت نگهداری نمدهای صفوی ر جنت سرای بقعه شیخ صفیالدین افزود: وضعیت فعلی نگهداری این آثار با ارزش قابل قبول نیست و بارها به مسئولان نسبت به تغییر آن تأکید شده است. در عین حال مدیر گروه هنر دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه محقق اردبیلی نیز این نمایشگاه را چهارمین نمایشگاه آثار هنری دانشجویان دانشگاه محقق در سال جاری عنوان کرد. بهزاد محبی در گفتگو با خبرنگار مهر با یادآوری برگزاری دو نمایشگاه تخصصی نقاشی و آثار صنایعدستی تصریح کرد: با برگزاری این نمایشگاهها به دنبال ایجاد چل ارتباطی بین دانشگاه و دانشجو و از سویی اشتغالزایی برای دانشجویان هستیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی در نظر دارد نگارخانه آثار هنری دانشجویان خود را راهاندازی کند، اضافه کرد: در حال حاضر بخشی از فضای موزه دانشگاه برای نمایش آثار هنری تولیدی اختصاصیافته است و برخی آثار تولیدی دانشجویان نیز خریداری و در محیط دانشگاه نصب شده است. وی با اشاره به دایر بودن سه رشته کارشناسی نقاشی، هنر اسلامی و صنایعدستی در این دانشگاه، اضافه کرد: در حال حاضر ۲۰۰ دانشجوی هنر در دانشگاه محقق اردبیلی مشغول به تحصیل هستند و شش عضو هیئت علمی تمام وقت و ۱۵ استاد مدعو داریم. نمایشگاه نمد در گذر زمان تا ۱۰ خردادماه از ساعت ۱۰ الی ۱۲ و ۱۴ الی ۱۸ آماده بازدید علاقهمندان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]