واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ذبح تولید پای واردات
گفته ميشود بزرگترين واردكنندگان كشور در بخش لوازم خانگي فعال هستند و بيشترين حجم واردات در اين زمينه صورت ميگيرد به طوري كه بعد از واردات علوفه بيشترين ميزان واردات و قاچاق به لوازم خانگي اختصاص دارد.
نویسنده : بهناز قاسمی
گفته ميشود بزرگترين واردكنندگان كشور در بخش لوازم خانگي فعال هستند و بيشترين حجم واردات در اين زمينه صورت ميگيرد به طوري كه بعد از واردات علوفه بيشترين ميزان واردات و قاچاق به لوازم خانگي اختصاص دارد. از اين رو رئيس كانون انجمنهاي توليدكنندگان لوازم خانگي با تأكيد بر اينكه واردات نبايد توليد داخلي را به تعطيلي بكشاند، از واردات بيرويه لوازم خانگي بيش از ديگر كالاها در دولت يازدهم خبر داد و گفت: در ايران به دليل بالا بودن قيمت تمام شده توليد، نميتوانيم رقابت كنيم.
در روزهاي اخير مقام معظم رهبري براي چندمين بار از قاچاق و واردات كالاهايي كه مشابه آنها در ايران توليد ميشود انتقاد كرد و از دولت خواست كه با قدرتي كه در اختيار دارد از قاچاق و واردات كالا جلوگيري كند. واردات لوازم خانگي يكي از انواع كالاهايي است كه مشابه آنها در داخل كشور توليد ميشود، اما همچنان اين صنعت شاهد واردات بيرويه است. از واردات و قاچاق لوازم خانگي كه بگذريم، شرايط نامناسب توليد است كه به توليدكنندگان داخلي تحميل شده، از گراني ورقهاي فولادي و مواد پتروشيمي گرفته تا نرخهاي ۳۲ درصدي تسهيلات بانكي، همگي فعالان اين صنعت با چالشهاي جدي مواجه شدهاند. محمدرضا دیانی رئيس انجمن توليدكنندگان لوازم خانگي در مراسم رونمايي از نسل جديد يخچال فريزر توليد داخل از بالا بودن قيمت مواد اوليه و قاچاق انتقاد كرد و گفت: در حال حاضر توليدكنندگان داخلي لوازم خانگي برخي از مواد اوليه مورد نياز خود مانند ورق فولادي و مواد پتروشيمي را گرانتر از قيمتهاي جهاني خريداري ميكنند كه اين مسئله باعث افزايش قيمت تمام شده توليد آنها ميشود. وي افزود: مواد پتروشيمي را گرانتر از قيمتهاي جهاني ميخريم و در چنين شرايطي ورقهاي فولادي را از شركت فولاد مباركه بالاتر از نرخهاي جهاني خريداري ميكنيم.
دياني تأكيد كرد: ميزان عمق ساخت داخل لوازم خانگي افزايش يافته و توليدكنندگان داخلي از توان رقابتي بالايي در زمينه كيفيت و عرضه محصولات دارا هستند اما قيمت تمام شده توليد در ايران بالاست و نميتوانيم رقابت زيادي در اين زمينه داشته باشيم.
وي توضيح داد: دليل مسئله آن است كه توليدكنندگان مجبورند نرخ سود 32 درصدي به برخي موسسات مالي پرداخت كنند كه همين مسئله قيمت تمام شده توليد را افزايش ميدهد.
رئيس انجمن توليدكنندگان لوازم خانگي در ادامه با تأكيد بر لزوم مديريت واردات لوازم خانگي گفت: در صحبتهايي كه در خصوص سفر يك گروه اقتصادي از كره جنوبي به ايران مطرح است از حضور نمايندگان 20 شركت توليدكننده لوازم آرايشي، 20 شركت فعال در صنعت نساجي و يكسري شركتهاي ساخت و اجراي پروژههاي پتروشيمي و نفتي صحبت ميشود. وي ادامه داد: واردات موضوع قابل قبولي است ولي بايد طوري مديريت شود كه باعث تعطيلي واحدهاي توليدي داخل نشود، ما با واردات مخالف نيستيم. دياني با تأكيد بر لزوم حركت از اقتصاد دولتي به سمت اقتصاد خصوصي گفت: بسياري از برنامههاي اقتصادي تا زماني كه اين اتفاق نيفتد قابل انجام نخواهد بود. وي با اشاره به دستيابي توليدكنندگان داخلي به توليد نسل جديد يخچال فريزر در دنيا گفت: اين محصول از تكنولوژي بالايي برخوردار است كه بدون استفاده از امكانات دولتي و توسط گروه انتخاب به توليد رسيده است.
ثبتنام كارت اعتباري فقط تا پايان ارديبهشت
رئيس كانون انجمنهاي توليدكنندگان لوازم خانگي از اجرايي شدن طرح فروش كالاي ايراني با كارت اعتباري خبر داد و گفت: كمتر از يك سوم مشمولان اين كارت را دريافت كردهاند و در صورت عدم تكميل ظرفيت، افراد بيشتري مشمول اين طرح ميشوند. دياني اظهار داشت: طرح فروش كالا با كارت اعتباري اجرايي شده و هفته گذشته اولين كارتها براي خريد كالا فعال شدند.
وي ادامه داد: طبق زمانبندي دولت اگر بازنشستگان و فرهنگيان مشمول اين طرح در مدت يك ماه براي برخورداري از طرح كارت اعتباري كالا اقدام نكنند، افراد ديگري بايد مشمول اجراي اين طرح شوند. دياني تصريح كرد: بر اين اساس قرار بود تا پايان فروردينماه يك ميليون و 400 هزار نفر براي دريافت اين كارت اقدام كنند، اما اين اتفاق به طور كامل عملي نشد. به گفته وي، قرار است به بازنشستگان تأمين اجتماعي، بازنشستگان كشوري و همچنين فرهنگيان در هر بخش 350 هزار عدد كارت اعتباري خريد كالا اعطا شود، اما تاكنون در هر بخش كمتر از 100 هزار نفر اين كارت را دريافت كردهاند. رئيس كانون انجمنهاي توليدكنندگان لوازم خانگي، عدم اطلاعرساني كافي به ذينفعان را دليل اصلي اين مسئله عنوان كرد و گفت: به دولت پيشنهاد دادهايم كه در مورد مشمولان اين طرح بازنگري كند و كارگروه اجراي طرح كارت اعتباري كالا در اين زمينه تشكيل جلسه دهد. وي با بيان اينكه اعتبار 4 هزار و 200 ميليارد توماني براي اجراي طرح فروش كالا با كارت اعتباري پيشبيني شده است، گفت: اگر افراد مشمول اين طرح تا پايان ارديبهشتماه براي استفاده از كارتها اقدام نكنند، نميتوانند از اين كارت برخوردار شوند. وي در ادامه از كاهش تعرفه ترجيحي واردات يخچال ايراني به تركيه از 40 درصد به 10 درصد خبرداد و گفت: در مورد بسياري از محصولات لوازم خانگي بايد تعديل تعرفه صورت گيرد. وي همچنين با اشاره به بازار 20 هزار ميليارد توماني لوازم خانگي در ايران، گفت: حدود 15 هزار ميليارد تومان از اين رقم به محصولات وارداتي اختصاص دارد كه 11 هزار ميليارد تومان آن سهم دو شركت خارجي است. دياني ادامه داد: اگر براي ايجاد هر فرصت شغلي پايدار به 100 ميليون تومان سرمايهگذاري نياز داشته باشيم بايد گفت كه 15 هزار ميليارد تومان فروش لوازم خانگي خارجي در كشور، سالانه 150 هزار فرصت شغلي را از بين خواهد برد.
وي با اشاره به فعال بودن 40 تا 50 درصد ظرفيت صنعت لوازم خانگي كشور گفت: اگر توليدكنندگان از منابع مالي ارزان قيمت برخوردار نشوند، نميتوانيم شاهد صادرات لوازم خانگي باشيم.
رئيس كانون انجمنهاي توليدكنندگان لوازم خانگي در مورد بحثهاي مطرح شده مبني بر واردات غير رسمي يخچال فريزر توسط توليدكنندگان داخلي به كشور، گفت: 2 هزار دستگاه يخچال فريزر به كشور وارد شده بود كه در واقع ثبت سفارش آنها به صورت واردات قطعه صورت گرفته بود، اما طرف خارجي براي اينكه هزينه كمتري بابت بستهبندي پرداخت كند، درب و بدنه يخچال فريزر را مونتاژ كرده بود، ولي كمپرسور و 16 قطعه اصلي روي اين محصولات نصب نشده بود كه برخي اين موضوع را به عنوان قاچاق اعلام كردند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]