واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چگونگي نوآوري ديني در حوزه مديريت شهري /6 يك مقام مسئول در شهرداري: قانون مدوني براي مديريت ديني شهر وجود ندارد
گروه اجتماعي: در حال حاضر قانون مدوني براي مديريت ديني شهر وجود ندارد از همين رو اگر خواهان نوآوري در مديريت ديني شهر هستيم لازم است با تدوين قوانين مناسب در اين حوزه همه مديران را ملزوم به اجراي مديريتي ديني كنيم.
سيد «احمد علوي» مدير فرهنگي معاونت فرهنگي و اجتماعي شهرداري منطقه يك تهران در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، درباره لزوم نوآوري ديني در حوزه مديريت شهري گفت: از آنجا كه شيوه مديريت در حوزه شهري ما برگرفته از الگوهاي غربي است از اينرو فعاليتهاي مذهبي كمتري در شهرداري انجام ميگيرد.
وي در ادامه افزود: در يك سال گذشته با اعمال سياستهاي جديد شيوه مديريت در حوزه شهري تغيير يافته است اما همچنان در اجراي برنامههاي شهرداري مديريت ديني كمتر اعمال ميشود چراكه متأسفانه تعريف درستي از اين نوع مديريت وجود ندارد.
ارائه راهكار مناسب براي نوآوري ديني در حوزه مديريت شهري به دور از هر گونه شعار مبحث ديگر اين گفتوگو بود كه مدير فرهنگي منطقه يك شهرداري تهران در پاسخ به آن گفت: ايجاد كارگروه در شهرداري به منظور تعريف جامع از مديريت ديني نخستين گام در اين مسير است چراكه سازمان شهرداري مديريت شهري ديني نيست و تعريف ما از مديريت شهري تنها خدماترساني به شهروندان با رويكرد غربي است.
وي خواستار تغيير قوانين مديريتي و نگرش مديران در اين زمينه شد و تصريح كرد: در حال حاضر نگرش مديران و معاونان ما شهري است نه ديني شهري، از اينرو لازم با آموزشهاي لازم مديران را با اين مفاهميم آشنا كنيم سپس انتظار نوآوري ديني در اين عرصه را داشته باشيم.
علوي در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينكه «تحقق شعار «تهران شهر اخلاق» تا چه ميزان ميتواند به نوآوريهاي فرهنگي و اجتماعي در حوزه شهري بينجامد؟» اظهار كرد: هدف ما از ارائه اين شعار مقدمهاي براي حركت درست در اين مسير است اما از آنجا كه هنوز قانون مدوني براي مديريت ديني شهر وجود ندارد چگونه ميتوان انتظار تحقق شعار «تهران شهر اخلاق» را داشت؟
مدير فرهنگي معاونت فرهنگي و اجتماعي شهرداري منطقه يك تهران معتقد است كه شهروندان تهراني براساس هويت فرهنگي، اخلاقي و ديني گرد هم آمدهاند ولي قوانين ما در مديريت شهري بر اساس الگوهاي غربي است.
اين مقام مسئول در شهرداري تهران در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينكه «با توجه به مطالبي كه بيان كرديد برخي از فعاليتهاي مراكز فرهنگي شهرداري و فرهنگسراها رويكرد مذهبي دارند، آيا اين فعاليتها بيانگر مديريت ديني در اين حوزه نيستند؟» اظهار كرد: اين فعاليتها جوششهاي دروني مديران است البته با انتصاب آقاي «نوريان» به عنوان رئيس سازمان فرهنگي ـ هنري شهرداري نگرش مذهبي و فرهنگي در فعاليتهاي شهرداري بيشتر نمود يافته است اما از آنجا كه براي اين فعاليتها قانون مدوني در شهرداري تعريف نشده است نميتوان اميد داشت تا ساير افراد در آينده نيز به اين رويكرد توجه خاص كنند.
علوي همچنين تصريح كرد: اگر خواهان نوآوري در مديريت ديني در حوزه شهري هستيم لازم است با تدوين قانون مناسب در اين حوزه همه مديران را ملزوم به اجراي مديريتي ديني كنيم.
بررسي تأثيرات آموزههاي ديني در حوزه مديريت شهري عنوان مبحث ديگر اين گفتوگو بود كه علوي در تشريح آن گفت: اگر ميخواهيم آموزههاي ديني در اين حوزه اعمال شود لازم است در گام نخست اين مفاهيم را براي مديران تشريح كنيم تا آنان با آگاهي كامل از اين مفاهيم در به ارائه تعريفي از شهروند اسلامي بپردازند زيرا در حال حاضر اين مفاهيم در حوزه شهري مغفول ماندهاند.
وي در پايان اظهار كرد: تا زماني كه اين مفاهيم به صورت اجرايي در حوزه شهري اعمال نشود، اقدامات ما در حوزه شهري تا حد شعار تنزل مييابد.
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]