تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آنچه دوست ندارى درباره‏ ات گفته شود، درباره ديگران مگوى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836163778




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دركميته محيط زيست شوراي شهر تهران اعلام شد: حجم نخاله‌هاي ساختماني پايتخت5برابر زباله‌هاي خانگي است! 92درصدپروانه‌هاي تخريب براي تجديد بناست عمر تخريب نداريم


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دركميته محيط زيست شوراي شهر تهران اعلام شد: حجم نخاله‌هاي ساختماني پايتخت5برابر زباله‌هاي خانگي است! 92درصدپروانه‌هاي تخريب براي تجديد بناست عمر تخريب نداريم


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - محيط زيست

در جلسه كميته محيط زيست شوراي شهر تهران اعلام شد: روزانه 40 هزار تن نخاله ساختماني در تهران توليد مي‌شود كه هنوز نظارت صحيحي بر آنها وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمد حسين ماجدي اردكاني، كارشناس بخش تحقيقات مصالح ساختماني مركز تحقيقات ساختمان و مسكن در جلسه كميته محيط زيست شوراي شهر تهران با اشاره به وضعيت آوارهاي ساختماني گفت: 30 تا 40 درصد گازهاي گلخانه‌اي و 40 تا 50 درصد پسماند توليد شده بر روي كره زمين، از صنعت ساختمان حاصل مي‌شود.

90 تا 94 درصد پروانه‌هاي تخريب صادره در تهران براي تجديدبناست!

وي به آمار تخريب در ايران اشاره كرد و گفت: با توجه به اطلاعات موجود سهم پروانه‌هاي صادره براي ساختمان هاي مسكوني در كل كشور به تفكيك ساخت و ساز پس از تخريب نشان دهنده اين است كه عملا بين 5 تا 8/25 درصد از پروانه‌هاي كل كشور براي تجديد بنا صادر مي‌شود. در حالي كه براي تهران از كل پروانه‌هاي صادره براي تخريب حدود 90 تا 94 درصد براي تجديدبنا پس از تخريب است كه مي‌تواند حجم عمليات تخريب را نشان دهد.

كارشناس بخش تحقيقات مصالح ساختماني مركز تحقيقات ساختمان و مسكن افزود: در سال 85 براي نزديك به 15 هزار واحد ساختماني پس از تخريب پروانه ساخت يا تجديد بنا صادر شده است كه اين رقم در سال 86 به بيش از 20 هزار مورد بالغ شده است. با استناد به آمارهاي موجود اگر موجودي مسكن شهر تهران، حدود 2 ميليون ارزيابي شود، آمار پروانه‌هاي تخريبي به ميزان حدود 20 هزار مورد به معناي نرخ تصويب معادل يك درصد است كه مي‌توان به حجم بالاي تخريب‌ها توجه داشت.

وي تاكيد كرد: آمارها نشان مي دهد، در طول چند دهه اخير تخريب ساختمان‌هاي مسكوني كه با اندكي تعمير يا مرمت قابليت خوبي براي ادامه بهره‌برداري داشته اند، تخريب شده‌اند و به جاي آنها به طور عمده ساختمان‌هايي بر جاي نشسته‌اند كه به دليل نياز فوري به بنا و رونق بازار مسكن، ارتباط مطلوبي را با شرايط طبيعي و اقتصادي محيط به دست نمي داده‌اند. البته فرسودگي بافت‌هاي قديمي و عدم سرمايه‌گذاري كافي در آنها موجب شده است كه بافت‌هاي قديمي وارد مرحله تخريب شوند.

ميزان خاك و نخاله توليدي در تهران 5 برابر زباله توليدي روزانه و در امريكا 30 درصد زباله روزانه است!

پارسال 7/16 ميليون تن نخاله ساختماني در تهران دفن شده است!

كارشناس بخش تحقيقات مصالح ساختماني مركز تحقيقات ساختمان و مسكن با اشاره به اين كه منابع توليد خاك، نخاله و آوارهاي ساختماني بر اساس نوع به دو دسته آوار حاصل از تخريب جزئي (تعميرات) و كلي ساختمان‌ها و خاك و نخاله حاصل از گودبرداري ساختمان‌هاي جديد و فعاليت‌هاي عمراني و زيربنايي، شهري تقسيم مي‌شود، گفت: ميزان خاك و نخاله توليدي در تهران تقريبا 5 برابر زباله توليدي در شبانه‌روز است، در حالي كه اين مقدار در كشور آمريكا حدود 30 درصد است.

وي با بيان اين كه در سال گذشته 7/16 ميليون تن نخاله ساختماني در تهران دفن شده است، افزود: از سال 1373 تا 1386 برآورد مي شود كه ميزان 152 ميليون تن آوار در تهران توليد شده باشد كه به مراكز دفن انتقال داده شده‌اند.

به گزارش ايسنا، كارشناس بخش تحقيقات مصالح ساختماني مركز تحقيقات ساختمان و مسكن تاكيد كرد: حجم آوارهاي توليدي در ايران به ازاي هر متر مربع ساختمان از 34/1 تا 61/1 تن متغير است و عمده حجم آوارها را خرده آجر، خرده سراميك، خرده بتن و فراورده‌هاي بتني، خرده ملات ها و سنگ‌هاي شكسته تشكيل مي دهد كه مقاديري خاك به همراه خود دارند. از سوي ديگر تجربيات ساير كشورها نشان داده است كه در صورتي كه آوارها تفكيك شوند، از خرده آجر، خرده سراميك و خرده بتن به خوبي مي‌توان از ساخت بتن‌هاي جديد استفاده كرد، گرچه براي استفاده از اين بتن‌هاي بازيافتي محدوديت‌هايي وجود دارد.

وي با اشاره به اين كه در گود آبعلي از سال 1342 تا سال 1356 زباله‌هاي شهر تهران جمع آوري و سوزانيده مي‌شد، افزود: عمليات دفن زباله‌ها در اين محل از سال 1356 شروع و تا سال 1369 ادامه يافته كه در طول اين سالها بيش از نيمي از زباله هاي تهران كه عمدتا مربوط به 13 منطقه شهرداري بوده است، در اين مكان دفع شده است.

كارشناس بخش تحقيقات مصالح ساختماني مركز تحقيقات ساختمان و مسكن خاطرنشان كرد: جهت دفع زباله‌هاي شهري در اين منطقه كه تا سال 1361 عملا به سمت رودخانه جاجرود بود، مشكلات زيست محيطي متعددي ايجاد كرد، به كرات شيرابه‌هاي زباله به درون رودخانه جاجرود راه يافته و آلودگيهاي شديد بوجود آورد و از سال 1361 كه جهت دفع به سمت غرب ايستگاه (شرق ميدان تير تلو) هدايت شد، شيرابه‌هاي زباله درياچه بزرگي را تشكيل داد كه توسط سد خاكي از حركت آن جلوگيري شد.

وي افزود: پس از تعطيلي مركز دفن زباله‌هاي آبعلي در نيمه دوم سال 69 اين مركز فقط براي تخليه قسمت اعظم خاك و نخاله و آوارهاي ساختماني شهر تهران مورد استفاده قرار گرفته كه اين روند تا كنون نيز ادامه دارد. در حال حاضر گود آبعلي بر خلاف اسم خود به كوهي از آوارهاي ساختماني تبديل شده است كه به دليل انباشت بيش از حد خاك، نخاله و آوارهاي ساختماني بر روي زباله شيرابه و گازهاي ناشي از زباله، هر لحظه حادثه تلخي را بيافريند. از سوي ديگر ميزان بازيافت در گود آبعلي در سال 82، حدود 62/11 درصد بوده است.

وي به مسايل زيست محيطي نخاله‌هاي ساختماني اشاره كرد و گفت: آثار حاصل از تخريب، گرد و غبار و بيماريهاي ناشي از آن ، توليد سر و صدا و ارتعاش و تاثير بر شرايط فيزيكي و شيميايي محيط زيست، آلودگي هوا بر اثر برخاستن غبار، اثر بر زيبايي محيط زيست و تخريب مناطق طبيعي و بكر در هنگام دفع از جمله آثار زيست‌محيطي آوارهاي ساختماني است.

كارشناس بخش تحقيقات مصالح ساختماني مركز تحقيقات ساختمان و مسكن تاكيد كرد: براي حل مشكل نخاله‌هاي ساختماني تعيين چهارچوب قانوني براي يكپارچه كردن حداقل سازي آوارهاي ساختماني، تدوين استانداردهاي فني و تعيين ويژگي هاي مناسب براي كنترل كيفيت، فرهنگسازي در زمينه حداقل سازي و بازيافت آوارها، اجباري كردن عدم توليد و يا حداقل سازي توليد ضايعات و تبيين اصول مسئوليتي توليد كنندگان، ايجاد چهارچوبي براي سود جستن از استانداردهاي با سطح بالاتر در راستاي نيازهاي مديريت آوار، سپردن مسئوليت به كارشناسان محلي براي برنامه ريزي مديريت آوار، اجرايي كردن برنامه هاي مديريت آوار، دخالت دادن صنعت در برنامه ريزي هاي تجاري - راهبردي، برخورد با ساختمان هاي موجود به عنوان منابع اوليه مناسب براي توليد مصالح، طراحي ساختمان هاي جديد با هدف استفاده از منابع موجود در ساختمان هاي قديمي، تدوين دستورالعمل روش‌ها و مراحل تخريب، رتبه‌بندي شركت‌هاي تخريب كننده، استفاده از قرارداد براي به حداكثر رساندن ظرفيت استفاده مجدد، استفاده از اينترنت براي بازار بازيافت، بكار بردن استانداردهاي محيط زيستي در استفاده مجدد مصالح، توسعه روش هاي تميز كردن آوار ساختماني و كنترل كيفيت جدي ضروري است.

ابتكار:

توليد نخاله‌هاي ساختماني 4 تا 5 برابر توليد زباله‌هاي خانگي در تهران است

به گزارش ايسنا، دكتر معصومه ابتكار، رييس كميته محيط زيست شوراي شهر تهران نيز با اشاره به ضرورت بازنگري و ساماندهي نخاله هاي ساختماني گفت: با توجه به نوسازي بافت‌هاي فرسوده و تغيير و تحولات شهري ساخت و سازها در تهران موجب شده است كه زباله‌هاي ساختماني (نخاله‌ها) بيش از توليد زباله‌هاي خانگي باشد.

وي افزود: در حال حاضر توليد نخاله‌هاي ساختماني 4 تا 5 برابر توليد زباله هاي خانگي در تهران است. ابتكار خاطرنشان كرد: با تصويب طرح جامع و ابلاغ آن پيش بيني مي شود كه ميل به تخريب و نوسازي افزايش يافته و در نتيجه شاهد توليد بالاي نخاله ساختماني باشد چنانچه طرحي براي ساماندهي و بازيافت نخاله هاي ساختماني نباشيم در آينده نه چندان دور توليد زباله ساختماني نيز همچون زباله خانگي دردسرساز خواهد شد و مشكلات زيست‌محيطي ايجاد مي‌كند.

مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري تهران:

5هزار دستگاه كاميون در تهران عهده‌دار جابجايي و انتقال نخاله‌هاي ساختماني پايتخت هستند

لايحه ساماندهي نخاله‌هاي ساختماني در شوراي شهر است

خودروهاي حمل و نقل نخاله‌هاي ساختماني بايد تخصصي شوند

مهندس پورسخا، مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري تهران نيز در اين جلسه گفت: 5 هزار دستگاه كاميون در تهران عهده‌دار جابجايي و انتقال نخاله‌هاي ساختماني پايتخت هستند.

وي با اشاره به اين كه بسياري از مواد ساخت ساختمان به صورت خام به محل حمل شده و در آنجا فرآوري مي‌شوند، افزود: اين امر موجب شده كه بيشترين سر و صدا را براي ساخت و ساز در محل داشته باشيم.

مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري تهران با اشاره به تنظيم لايحه‌اي براي ساماندهي وضعيت نخاله‌هاي ساختماني گفت: اين لايحه هم‌اكنون در شوراي شهر است كه بر اساس آن بايد پيش از عمليات صدور جواز ساختماني، تكليف نخاله‌هاي ساختماني مشخص شود. از سوي ديگر آژانسهاي معتبر خاك و نخاله تنها مجاز به جابجايي و انتقال نخاله‌هاي ساختماني خواهند بود.

وي با تاكيد بر اين كه بايد بانك اطلاعات نرم‌افزاري در خصوص نخاله‌هاي ساختماني و انتقال آنها تهيه شود، تاكيد كرد: در عين حال بايد خودروهاي حمل و نقل نخاله‌هاي ساختماني تخصصي شوند.

رييس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن:

روش‌هاي صنعتي ساخت‌وساز جايگزين روش‌هاي سنتي مي‌شود

عمر تخريب ساختمان‌ها تعيين مي‌شود

به گزارش ايسنا، دكتر فاطمي عقدا، رييس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن نيز با اشاره به فعاليت‌هاي اين مركز گفت: از ديدگاه حادثه‌خيزي و عمركوتاه ساختمان‌ها در تهران بايد با اين مسأله برخورد جدي كرد.

وي تصريح كرد: طرحي را در دست تهيه داريم كه در ساخت‌وساز روش‌هاي صنعتي را جايگزين روش‌هاي سنتي كنيم. همچنين براساس ضوابط طول عمر ساختمان‌ها، از تخريب ساختمان‌هايي كه عمرشان به سر نيامده و مي‌توان با روش‌هاي ساده‌تري آنها را مقاوم‌سازي كرد جلوگيري كنيم.

فاطمي عقدا به مسؤولان شهرداري تهران پيشنهاد كرد كه در كف‌سازي‌ها و پياده‌روسازي‌ها و معابر از مواد بازيافتي نخاله‌هاي ساختماني استفاده كنند.

رييس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن اعلام آمادگي كرد كه حاضر به هر گونه همكاري با شهرداري تهران و مسؤولان ذيربط در ارتباط با تهيه و تدوين آيين‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هاي مرتبط با نخاله‌هاي ساختماني است.

برهمين اساس در پايان اين نشست مقرر شده كار گروهي ويژه با حضور كارشناسان شهرداري تهران و دستگاههاي ذي ربط در زمينه صنعت ساختمان تشكيل شود تا ساز و كارهاي لازم جهت مديريت وتهيه طرح جامع نخاله هاي ساختماني تهيه شود. همچنين مقرر شد درخصوص بازيافت نخاله هاي ساختماني آموزش، اطلاع‌رساني و فرهنگ سازي صورت گيرد.

انتهاي پيام
 جمعه 24 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 305]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن