تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836433561




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خلاقيت و نوآوري در موسيقي / 3كيوان ساكت:دست‌اندركاران موسيقي ديني در استفاده از ابزار خلاقه دريغ نكنند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: خلاقيت و نوآوري در موسيقي / 3كيوان ساكت:دست‌اندركاران موسيقي ديني در استفاده از ابزار خلاقه دريغ نكنند
گروه هنر: موسيقي ديني و مذهبي حوزه‌اي است كه مي‌توان با توليد كارهاي نو به سليقه مخاطب توجه نشان داد، بنابراين دست‌اندركاران اين حوزه در استفاده از ابزار خلاقه دريغ نكنند.
«كيوان ساكت» آهنگساز و نوازنده تار در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) درباره راهكارهاي ايجاد خلاقيت در موسيقي با توجه به ابزارهاي ذاتي خالق اثر و ابزار بيروني گفت: به طبع براي خلق يك اثر خلاقه در موسيقي ابزار معنوي و اطلاعات و دانش لازم است.

وي ادامه داد: ابزار معنوي همان استعداد و ذوق هنرمند است و دانش، مربوط به علم آهنگسازي، هارموني، كنترپون و يك‌سري ابزار و اسباب توليد موسيقي است. به نظر من با مسائل هنريي كه امروزه در سطح جهان مطرح است، هنرمند مي‌تواند براي بيان انديشه‌ها و احساسات خودش از هنرها بهره ببرد و با كمي خلاقيت كار خود را ارائه دهد. مانند پيكاسو كه مجسمه سر گاو خود را با استفاده از زين و دسته دوچرخه ساخته است.

آهنگساز آلبوم «شرق اندوه» ادامه داد: مهمترين ابزار با توجه به رشد و گستردگي هنرها، همه‌گير شدن موسيقي و انگيزه‌هايي است كه در ذهن يك هنرمند براي ارائه اثرش و ديده يا شنيده شدن آن توسط مخاطب وجود دارد و اولين مسئله براي ارائه يك اثر همراه با خلاقيت رفع دغدغه‌هاي مادي است.

ساكت افزود: شرايط مادي مناسب براي خلق يك آلبوم نو، تأمين هزينه‌هاي مادي از جمله كرايه استوديو، دستمزد نوازنده‌ها، تهييه ابزار فني و تكنيكي استوديو و ... است كه در واقع زمينه‌اي را براي توليد مناسب ايجاد مي‌كند. اين به غير از زماني است كه آهنگساز در خلوت خود صرف خلق اثر كرده است.

آهنگساز آلبوم «شبي با خورشيد» ادامه داد: در كنسرت‌ها مسئله مالي براي گروه اجرايي مهم است، زيرا آن هم هزينه‌هايي دارد كه در كيفيت و نحوه ارائه اثر تأثير مستقيم دارد و مخاطب در محل حاضر و گيرنده مستقيم است.

وي تصريح كرد: مسئله مادي در موسيقي بيش از ساير هنرها اهميت دارد و با تمام احترام و علاقه‌اي كه به ديگر هنرها دارم، بايد بگويم اين اهميت در برپايي نمايشگاه نقاشي يا گرافيك وجود ندارد.

اين مدرس دانشگاه در ادامه سخنان خود به قانون كپي‌رايت در كشور اشاره كرد و به خبرنگار ايكنا توضيح داد: در توليد هر اثر هنري اين مسئله مهم است كه اثر از طرف ارگان، سيستم يا مركزي حمايت شود و تا اين مسئله براي هنرمند حل نشود، دغدغه مراحل قانوني و كپي‌رايت مانع تمركز روي خلاقيت مي‌شود.

ساكت در پاسخ به اين پرسش كه جايگاه «تلفيق» در روند ارائه موسيقي خلاقه كجاست، پاسخ داد: به نظر من هنگامي كه حرف از تلفيق مي‌زنيم، بايد حد اعلاي كار را در نظر بگيريم، زيرا در اين شرايط است كه مي‌توان موسيقي نويي شنيد. در اينجا گفته بتهوون را يادآور مي‌شوم كه گفته است «هيچ قانوني نيست كه به خاطر خلق يك اثر هنري نشود آن را زير پا گذاشت». تلفيق هم يكي از همين قانون‌ها است.

وي درباره علم‌آموزي و تجربه يك آهنگساز براي دست زدن به تلفيق در موسيقي تصريح كرد: به طور حتم يك آهنگساز زبده و با دانش است كه در صورت انجام تلفيق موفق خواهد شد و گرنه بدون علم وارد اين حوزه شدن بي‌نتيجه و داراي بار منفي است.

آهنگساز آلبوم «ديدار شرق و غرب» كه عمده فعاليت‌هايش در حوزه تلفيق موسيقي ايراني و كلاسيك است، درباره نحوه كار و انگيزه‌هايي كه براي ارائه آثار نو دارد توضيح داد: من همواره در كارهايم از پديده‌هاي نو استفاده كرده‌ام، اما اين شرط را براي خودم گذاشته‌ام كه با نگاه درستي اين كار انجام شود.

ساكت افزود: منظورم اين است كه پاي در اصالت‌ها داشته‌ام و آنچه كه موسيقي ايراني داشته‌ است را حفظ كرده‌ام. به عنوان نمونه در استفاده از سازهاي كوبه‌اي در كنار سازهاي ملوديك ما با مجموعه عظيمي از سازهاي كوبه‌اي جهان روبه‌رو هستيم كه انتخاب را دشوار مي‌كند.

وي تصريح كرد: در اينجا است كه انتخاب درست خلاقيت آهنگساز را بروز مي‌دهد، چون ممكن است مثلا ساز دف در اثري پاسخگوي قريحه مخاطب و مناسب با فضاي كار باشد اما همين ساز دف در قطعه‌اي ديگر جواب ندهد. تشخيص آهنگساز در انتخاب مناسب و به جا خلاقيت او را نشان مي‌دهد.

آهنگساز آلبوم «يادگار خون سرو» يادآور شد: پس اين نياز اثر است كه مشخص مي‌كند چه سازي بايد حضور داشته باشد و علم اين كار به نام اركستراسيون بحثي علمي است و مي‌تواند ساختار تركيبي و بياني يك اثر را به بهترين شكل بسازد.

وي درباره ايجاد خلاقيت در موسيقي ديني و ارائه كارهاي نوآور مذهبي به خبرنگار ايكنا توضيح داد: دست‌اندركاران حوزه موسيقي ديني حتما براي تأثيرگذاري بر مخاطب در استفاده از ابزارهاي مختلف دريغ نكنند، چراكه جاي كار نو در اين عرصه، هم باز است و هنرمندان آن مي‌توانند تلاش بيشتري كنند.

ساكت در پايان به فعاليت‌هاي اركسترهاي رسمي كشور مانند اركستر سمفونيك در مناسبت‌هاي مذهبي اشاره كرد و گفت: در ايام عاشورا و تاسوعا اركستر سمفونيك تهران كار نويي كرد بدين نحو كه نوحه‌خوانان در كنار سازهاي سمفونيك خواندند، بنابراين مي‌توان به اين مقوله توجه كرد اما اين كار تحقيق، تجربه و مبناي كار علمي مي‌خواهد.
 جمعه 24 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن