تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):نشانه هاى مؤمن پنج چيز است: ... و بلند گفتن بسم اللّه  الرحمن الرحيم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819142477




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

7 تا 8 درصد توليد ناخالص ملي در حوادث مي‌سوزد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 7 تا 8 درصد توليد ناخالص ملي در حوادث مي‌سوزد
ايران كشوري حادثه‌خيز است. هنوز هم خاطره تلخ كشته‌ها و مصدومان زلزله بم و رودبار و زلزله آذربايجان در ذهن مردم باقي مانده است. سال گذشته يك سيلاب در تهران توانست 14 نفر را در دل پايتخت به كام مرگ فرو برد.
نویسنده : زهرا چيذري 


ايران كشوري حادثه‌خيز است. هنوز هم خاطره تلخ كشته‌ها و مصدومان زلزله بم و رودبار و زلزله آذربايجان در ذهن مردم باقي مانده است. سال گذشته يك سيلاب در تهران توانست 14 نفر را در دل پايتخت به كام مرگ فرو برد. از همه اينها بدتر اما تعداد كشته‌ها و مصدومان حوادث انسان‌ساخته جاده‌اي است، به گونه‌اي كه هر سال تا 20 هزار نفر در جاده‌هاي كشور كشته مي‌شوند و دو تا سه برابر آن مصدوم داريم؛‌حوادثي كه به گفته معاون آموزش، ‌پژوهش و فناوري جمعيت هلال‌احمر 7 تا 8 درصد درآمد ناخالص ملي را به خود اختصاص مي‌دهد.
حتي اگر حوادثي مانند زلزله، ‌سيلاب، ‌خشكسالي، ‌رانش زمين و ديگر حوادث طبيعي را كنار بگذاريم بنا به تعبير دكتر سيد‌حميد جمال‌الديني، معاون آموزش، ‌پژوهش و فناوري جمعيت هلال احمر با نگاهي به آمار حوادث انسان‌ساز نظير حوادث جاده‌اي در كشور و با عنايت به آمار حدود 17 هزار كشته حوادث جاده‌اي، هر سال در كشور به اندازه يك زلزله كوچك كشته و مصدوم داريم؛ ‌زلزله‌اي كه ساخته دست خود انسان‌هاست و اگر افراد و خانواده‌ها آموزش‌هاي لازم براي آمادگي در برابر مخاطرات را ديده باشند و بدانند در حوادث طبيعي و انسان‌ساز بايد چه كار كنند اين مسئله مي‌تواند تا حد زيادي از بار مالي و اقتصادي حوادث در كشور بكاهد. وي با اشاره به بودجه طرح تحول سلامت و سهم 8درصدي هزينه‌هاي حوادث از توليد ناخالص ملي خاطر‌نشان كرد:‌اگر بتوانيم تنها 5/1 درصد از هزينه‌هاي حوادث را كاهش دهيم، بودجه‌اي به اندازه اعتبار طرح تحول سلامت صرفه‌جويي كرده‌ايم.
 
وقتي خودروساز جاده مي‌سازد
جمال‌الديني با اشاره به متوسط هزينه 8 تا 9 ميلياردي ساخت هر كيلومتر آزادراه و هزينه 3- 3. 5 ميليارد توماني ساخت هر كيلومتر اتوبان گفت: اگر بتوانيم با برنامه‌ريزي و آموزش جلوي اين همه حادثه و مخاطرات آن را بگيريم از محل صرفه‌جويي هزينه‌هاي آن مي‌توانيم در يك برنامه چندساله آزادراه‌ها و اتوبان‌هاي كشور را تكميل كنيم. هرچند در ديگر كشورهاي دنيا اين خودروساز است كه وقتي خودرويي را با امكان حركت با سرعت 200 كيلومتر در ساعت توليد مي‌كند، وظيفه ساخت جاده استاندارد و متناسب با اين خودرو را هم به عهده دارد، در حالي كه در ايران خودروساز خودرو را مي‌سازد و مي‌فروشد، حوادث جاده‌اي سالي هزاران نفر را مي‌كشد و معلول مي‌كند و درمان و خدمات رساني به اين افراد هم براي ساير نهادها مي‌ماند.
 
داد وزير بهداشت از خودروهايي كه ارابه مرگند
حوادث طبيعي جزو ذات طبيعت است و نمي‌توان جلوي آن را گرفت، هرچند برخي از اين حوادث نيز با دستكاري‌هاي انسان در طبيعت رخ مي‌دهد مانند ‌حوادثي نظير سيل و سيلاب كه با از بين رفتن پوشش‌هاي گياهي و تخريب محيط‌زيست احتمال رخداد بيشتر مي‌شود. حوادثي مانند زلزله هم به دليل ويژگي‌هاي جغرافيايي ايران و قرار داشتن روي خط زلزله دنيا اجتناب‌ناپذير است، هر چند مي‌توان با تدابيري ساده و آموزش مخاطرات اين حوادث را به حداقل رساند. اين تجربه موفقي است كه در برخي از كشورهاي حادثه‌خيز مانند ژاپن توانسته ميزان مرگ و مير و مخاطرات حوادث طبيعي را كاملاً كنترل كند. بخش ديگر مخاطرات مرتبط به حوادث انسان‌‌ساز است؛‌حوادثي كه در كشور ما بسيار بيشتر از حوادث طبيعي قرباني مي‌گيرد، نمونه‌اش حوادث جاده‌اي و مرگ سالانه 17 هزار انسان و روزي 46 نفر در ارابه‌هاي مرگ كه چند روز پيش صداي وزير بهداشت را هم در آورده بود. دكتر سيدحسن هاشمي در يازدهمين همايش رؤسا و مديران پليس راهنمايي و رانندگي ناجا، خطاب به مأموران پليس راهور گفت كه اگر به جاي آنها بودم، از شماره‌گذاري خودروهايي كه بيشترين آسيب را به شهروندان رسانده‌اند، جلوگيري مي‌كردم. به گفته هاشمي آمارها نشان مي‌دهد در دنيا به ازاي هر ۱۰ هزار خودرو حدود ۹ نفر كشته مي‌شوند، در حالي كه در ايران به ازاي اين تعداد خودرو، ۳۷ تن كشته مي‌شوند.
وزير بهداشت با اعتراض به خودروسازان داخلي تصريح كرد: 37 سال است كه مي‌گوييم خودروي ملي. آيا خودروي ملي ما بايد اين باشد؟ من چندين بار به اين موضوع پرداختم اما مورد اعتراض قرار گرفتم اما به نظرم كسي نمي‌خواهد در جمهوري اسلامي «آدم بده» بشود و به همين دليل هم تصميم نمي‌گيريم يا با اما و اگرهايي از كنار آن مي‌گذريم.
 
هر خانواده يك امدادگر شعاري محال
جمال‌الديني نيز با اشاره به آمار مؤسسه‌اي درباره ضريب مخاطرات در كشورهاي مختلف بر اساس تحقيقي كه در سال 2009 صورت گرفته است، گفت:‌بر اساس اين تحقيق ما از 10 رتبه هشتم را در زمينه مخاطرات گرفتيم. اين در حالي است كه كشور عراق پنجم شد. به گفته وي، يكي از معيارهاي اين بررسي تعداد افرادي بود كه بر اثر مخاطرات جان خود را از دست داده‌اند. وي با اشاره به اينكه در سيلاب‌ها با بالا‌آمدن آب به اندازه 30 سانت خودروهاي عادي و به اندازه 60 سانت خودروهاي شاسي‌بلند شناور مي‌شوند، به مرگ خانواده‌اي در سيلاب كن به دليل ناآگاهي از چنين نكته‌اي و حضور در ماشين اشاره كرد و افزود: مي‌توان بخش مهمي از اين مخاطرات را با آموزش خانواده‌ها و مردم از بين برد و مسئوليت اين آموزش و نظارت بر آن بر عهده هلال‌احمر است اما اين جمعيت نه فقط تاكنون نتوانسته شعار هر خانواده يك امدادگر را تحقق بخشد بلكه تا 30 سال ديگر هم با امكانات و بودجه و برنامه موجود نمي‌تواند به چنين هدفي دست يابد.
به باور وي، يكي از مهم‌ترين مشكلات موجود بر سر راه آموزش‌هاي همگاني و آماده‌سازي خانواده‌ها براي مواجهه با مخاطرات اين است كه نقشه راه شفافي وجود ندارد و نمي‌دانيم هم‌اكنون در كجا هستيم و قرار است به كجا برسيم. از نگاه جمال‌الديني اولين گام براي اين آموزش‌ها بايد ايجاد دغدغه و انگيزه در افراد باشد و اينكه متوجه شوند ما در كشوري زندگي مي‌كنيم كه با حوادث طبيعي و غيرطبيعي متعددي درگير است. وي تصريح كرد: با ايجاد اين دغدغه و مسئوليت اجتماعي مي‌توان گام‌هاي بعدي را براي آمادگي مردم در كاهش مخاطرات گام‌هاي بعدي برداشت.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن