واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: درجلسه نقد و بررسي فيلم سينمايي «به همين سادگي»(1) دكتر محمود گلزاري: بي اعتنايي به نقش زن سرآغاز بسياري از آسيب هاي اجتماعي است
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: دكتر محمود گلزاري با اشاره به محتواي فيلم سينمايي «به همين سادگي»گفت:بسياري از آسيب هاي اجتماعي از بي اعتنايي به نقش زن شروع مي شود.
به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار گروه فرهنگي هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"،
دكتر محمود گلزاري در نشست نقد و بررسي اين فيلم گفت: فيلم «به همين سادگي» من را به ياد رمان معروف «دفترجه ممنوع انداخت نه اينكه بخواهم بگويم اين فيلم تقليدي از آن رمان است اما سوژه همان سوژه است
دفترچه ممنوع»، داستانى ست كه در بر گيرنده تعارض هاى درونى يك زن خانه دار است، والريا كه مادر دو فرزند دختر و پسر است، در يكى از يكشنبه هاى سال، جهت خريد پاكتى سيگار براى همسرش، به دكان سيگار فروشى مراجعه مى كند و در آنجا متوجه كتابچه اى قطور با جلد سياه مى شود و تصميم به خريد آن مى گيرد و از همان ابتدا گفتگوهاى درونى او آغاز مى شود كه اين بحران ادراك حقيقت آنچه هست و آنچه بايد باشد، مى تواند بخشى از مشغله زنان تابع سنتهاى حاكم بر زمان خود، باشد. نويسنده با پرداختن به مرزهاى حقوقى يك زن در زندگى خصوصى، تفاوت خواسته هاى دو نسل را نيز به ميان مى آورد. از ابتداى داستان تا انتها والريا به اين مطلب اذعان دارد كه زندگى وى بر پايه تعادل بين ارزشهاى انسانى هر فرد در خانواده بنا نشده است و آرامش حاكم، ناشى از ناديده گرفتن حقوق فردى يك عضو، يعنى مادر است. او با انعطاف بيش از حد، به جايى مى رسد كه خود نمى داند كه آيا مى تواند حريم خصوصى داشته باشد يا خير؟، والريا قرار است هر زماني كه وقت داشته خستگي ها و دلتنگي هايش را بنويسد و هر زمان كه خسته از كار مي نشيند تا در آن دفترچه يادداشتي بنويسد پسرش مي گويد دكمه من را ببند يا كاري برايش پيش مي آيد و پنهان كردن آن دفترچه از ديد اعضاي خانواده اش كار بس دشوار است زيرا پس از جستجو متوجه مي شود هر قسمت از خانه به همسر و يا فرزندانش اختصاص دارد و جايي براي خود باقي نگذاشته است.
اين استاد دانشگاه افزود: اين شباهت چيزي از ارزش هاي فيلم كم نمي كند من هميشه به فرزندان و دانشجويانم مي گويم اين كتاب را بخوانيد كه سال 1953 آمريكا شبيه 2007 ايران است و فضاي اين فيلم شباهت زيادي به فضاي آن رمان دارد.
دكتر گلزاري درخصوص نقش مادر خانواده گفت: زماني كه از مادر به آن نحوي كه شايسته اوست تقدير و قدرداني نشود عصبي خواهد شد و با فرزندانش تندخويي خواهد كرد و سر آنها داد مي زند و بعد احساس گناه مي كند، در روانشناسي پزشكي مثلي فرانسوي وجود دارد كه مي گويد "بوسه مادر "همراه با "سيلي پدر"، البته سيلي نه به معناي تنبه فرزندان بلكه يك اقتدار پدرانه همراه با عاطفه مادران منجر به تربيت درست فرزندان مي شود و زماني كه پدر نتواند با اقتدار عمل كند و مثلا به حرف هاي همسرش هنگام خوردن شام گوش ندهد مادر به جاي بوسه سيلي مي زند و سيستم دچاراختلال مي شود و بسياري از آسيب هاي اجتماعي از هميشه بي اعتنايي به نقش زن شروع مي شود كه منجر به مختل شدن سيستم خانواده مي شود.
دكتر گلزاري با اشاره به اينكه آمارها نشان مي دهد، بسياري از خانم ها اواسط تماشاي فيلم «به همين سادگي» از تماشاي اين فيلم خسته مي شوند خاطرنشان كرد: ما يك تيم روانشناسي تشكيل داديم كه اين مساله را بررسي كنند، بررسي ها نشان داد كه خانم ها از اواسط فيلم ياد زندگي خودشان مي افتند و اين خستگي ناشي از احساس آنها از روزمرگي خودشان است.
دكتر گلزاري گفت: مردها با همه دغدغه هاي كاري و مشكلات بيرون از خانه بايد به ابراز محبت به زن و گوش دادن حرف هاي همسر خود به بهبود شرايط زندگي كمك كنند.
وي افزود: ابراز وجود به سه نوع صورت مي گيرد، انفعالي ، پرخاشگر و مودبانه و قاطعانه زن ها بايد از روش سوم براي برخورد با همسرشان استفاده كنند و نقش منفعل در زندگي را نداشته باشند.
نمايش اختصاصي و نقد و بررسي «به همين سادگي» به همت سازمان بهزيستي كشور و با حضور "رضا ميركريمي" كارگردان "هنگامه قاضياني" بازيگر "دكتر محمود گلزاري"روانشناس و "دكتر اعظم راودراد" در سينما فلسطين برگزار شد. /110
پنجشنبه 23 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 324]