تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835480168
«عطاویچ»؛ غول خوشمزهی ایرانیان
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
«عطاویچ»؛ غول خوشمزهی ایرانیان
عطاویچ را اکثر مخاطبان ایرانی با ساندویچهای غولآسایش میشناسند. در چند ماه گذشته مخاطبان ایرانی تبلیغات مختلفی را از برند عطاویچ از طریق رسانههای مختلف دریافت کردند.
وب سایت فرصت امروز - امیر کاکایی: عطاویچ را اکثر مخاطبان ایرانی با ساندویچهای غولآسایش میشناسند. در چند ماه گذشته مخاطبان ایرانی تبلیغات مختلفی را از برند عطاویچ از طریق رسانههای مختلف دریافت کردند و به نظر میرسد این برند با شعار «یک غول خوشمزه» در تلاش است تمایزی را نسبت به رقبا در بازار ایران برای خود ایجاد کند.
اگرچه مدل کسبوکاری فرانچایز بهخوبی ایرانیزه نشده و کسبوکارها و مخصوصا فستفودهایی که از این مدل کسبوکاری استفاده میکنند با ضعفهای مدیریتی جدی مواجه هستند اما در این میان برخی از مشاوران برند بر این باور هستند که برندی مانند عطاویچ در حوزه مدل کسبوکاری فرانچایز اقدامات مثبتی را به نسبت سایر فستفودهای زنجیرهای انجام داده اما هنوز در راستای شناخت گروه هدف خود با ضعفهای جدی مواجه است و در حال حاضر نتوانسته به شناخت عمیقی از مخاطبان گروه هدف خود دست پیدا کند.
برای بررسی این موضوع سراغ دکتر علیرضا صفاری، مدیر ارشد کلینیک برند و معاون استراتژی آژانس تبلیغاتی تمام خدمت بادکوبه رفته است. آنچه در ادامه میخوانید، نظرات این کارشناس درباره لوگو، شعار، گروه هدف و... است که در سه بخش مجزا تنظیمشده است.
متاسفانه فرانچایز در ایران وجود ندارد و خیلی به این موضوع توجه نشده و هر آنچه در این مورد مشاهدهشده، بیشتر تابلو فروشی است؛ البته مواردی مانند هایدا و آیسپک بودهاند که در اصطلاح از این روش استفاده کردهاند و شعبات خود را گسترش دادهاند؛ اما متاسفانه به دلیل عدم وجود دانش فرانچایز در ایران، مدیریت این مدل کسبوکار بهسختی صورت میگیرد و دانشی که از فرانچایز در ایران وجود دارد نیز وارداتی است و دانش بومیشده در داخل کشور وجود ندارد.
فرانچایز یک مدل کسبوکار بینالمللی است که معمولا هم در حوزه فستفودها این مدل کسبوکاری رشد کرده است؛ بهعنوان نمونه استارباکس، مکدونالد، کیافسی و... برندهایی ازایندست هستند که از این مدل کسبوکاری استفاده میکنند.
بهعنوان مثال، مکدونالد از کل شعبات خود در دنیا فقط مالک 15درصد آنهاست و 85درصد مابقی براساس همین مدل کسبوکار امتیاز آنها به افراد غیرواگذار شده است. عدم حضور دانش در این مدل کسبوکار حتی باعث شکست برخی از برندها در ایران شده است که این امر در خیلی از رستورانها و فستفودهای زنجیرهای مشاهده میشود.
بهعنوان نمونه «پدر خوب» در حال حاضر بهعنوان یک مجموعه شکستخورده در بازار ایران از آن یاد میشود که در حوزه مدل کسبوکاری فرانچایز بهخوبی نتوانست فعالیتهای خود را پیش ببرد.فستفودهایی مانند عطاویچ مقداری به مدل کسبوکاری فرانچایز نزدیک شدند؛ اما نکته اینجاست که داشتن فقط هویت بصری یکسان برای مدیریت فرنچایز کافی نیست. بهصرف داشتن دکوراسیون واحد در همه شعب نمیتوان گفت که مدل کسبوکار فرانچایز پیادهسازی شده است.
گروه مخاطبان
قبل از اینکه فستفودی بخواهد وارد ارتباطات با مخاطب شود، باید اقداماتی را انجام دهد که اتفاقا در صنعت رستورانداری یکی از مهمترین عناصر p4 است که درآمیخته بازاریابی به آن اشارهشده است. از لحاظ قیمتگذاری به نظر میرسد عطاویچ مخاطبان طبقه متوسط جامعه(c1 و c2) را هدف قرار داده است. هدف قرار دادن این گروه مخاطب در جانمایی شعبات عطاویچ نیز مشاهده میشود.
اما سوال بزرگ این موضوع است که در انتخاب گروه مخاطب در همین اندازه که گفته شود، c1 و c2 کفایت میکند؟ یا این گروه هدف از نظر دموگرافیک، سبک زندگی و... نیز باید بررسی شود؟ بهصورت کلی از رفتارهای برند عطاویچ و شواهد بیرونی آن مشخص است که این برند در بهترین شرایط صرفا از لحاظ دموگرافی گروه هدف خود را شناخته و عمیقتر مخاطبان خود را انتخاب نکرده است.
شناخت مخاطبان
اصل اول فرآیند بازاریابی شناخت مخاطب و درک نیاز اوست. سوال اینجاست که عطاویچ در نخستین قدم از فرآیند بازاریابی خود چندسطح از نیاز مخاطب را شناخته است؟ آیا صرفا دسترسی به نیاز بازگو شونده (Stated Needs) برای شناخت مخاطب کافی است؟ مسئله اینجاست که بخشبندی بازار، انتخاب گروه هدف و جایگاهسازی در رفتار برند عطاویچ دیده نمیشود و در شرایط فعلی هر مخاطبی در طبقه c1 و c2 میتواند گروه هدف عطاویچ باشد و این موضوع نشان میدهد که عطاویچ روی این موضوع بهصورت عمیق مطالعاتی را انجام نداده است.
از طرفی ممکن است برخی از کارشناسان و حتی خود عطاویچ اظهار کند که هر مخاطبی در این طبقه اجتماعی گروه هدف عطاویچ است اما در فرآیند بازاریابی عطاویچ باید به دنبال گروه هدف محدودشده باشد که بتواند هدفمند با مخاطبان ارتباط برقرار کند؛ بهعنوان نمونه مکدونالد اظهار میکند که طبقه متوسط جامعه را هدف قرار داده است و باقیمت پایین، کیفیت و سرعتبالا، بهترین غذا را به مخاطبان ارائه میدهد اما در همان طبقه اجتماعی متوسط به کودکان نگاه ویژهای دارد.
به همین جهت مکدونالد کمپینهای مختلفی را در فعالیتهای ارتباطاتی برند در سطح دنیا لانچ کرده است؛ بهعنوان نمونه کو برندینگ این برند با کمپانی بزرگ والت دیزنی (Walt Disney) یا بازی مونوپاد نمونههایی از این موضوع است که دقیقا رفتار برند نشان میدهد که یک سطح از نیاز مخاطب شناخته شده و امروزه کودکان هستند که تصمیم میگیرند در چه رستوران یا فستفودی غذا بخورند و حتی اگر والدین علاقهای به غذاهای مکدونالد نداشته باشند، اما به دلیل این موضوع که کودکان با حضور در این فستفود میتوانند با اسباببازیهای والتدیزنی بازی کنند و از فضای فستفود مکدونالد استفاده کنند، والدین را وادار به انتخاب این فستفود میکنند؛ اما این سبک مخاطبشناسی از دید روانشناختی و فرهنگشناسی در فستفود عطاویچ دیده نمیشود؛ البته نهتنها در عطاویچ بلکه در صنعت رستورانداری ایرانی نیز این روش شناخت مخاطب دیده نمیشود.
***
دغدغههای مهم فست فودها
بیشتر فستفودها و رستورانها گروه مخاطب خود را صرف این موضوع که مخاطبان بالای شهر یا پایینشهر باشند انتخاب میکنند و بقیه شاخصهای مطالعاتی مخاطبشناسی موردبررسی قرار نمیگیرد. هریک از فستفودها باید به این سوال پاسخ دهند که آیا مخاطبان آنها قصد دارند فستفودی سالم را بخورند؟ یا آیا سلامت برای مخاطبان مهم نیست و این گروه هدف صرفا بهسرعت و کیفیت محصول توجه دارند؟ هر فستفودی که بتواند بهدرستی سوال سازنده مطرح کند و به آن سوال پاسخ دهد و به شناخت خوبی از مخاطب خود دست پیداکرده باشد، قطعا میتواند به عملکرد خوبی برسد.
فیلیپ کاتلر و کوین کلر بهصورت کلی کشف نیاز مخاطبان را در پنج سطح دستهبندی میکنند. مرحله اول آن نیاز بازگو شونده است (Stated Needs) و مرحله بعدی نیاز واقعی مخاطب است (Real Needs) که احساس میکند این نیاز بدیهی است و نیاز به بیان آن ندارد؛ بهعنوان نمونه اینکه در یک فست فود غذا باید به مشتری گرم عرضه شود یک نیاز واقعی است که مشتری بدیهی میداند.
نیاز بعدی مخاطب، نیازی است که خود مخاطب به آن دسترسی ندارد و خود او از این نیاز اطلاع ندارد (Unstated Needs)؛ بهصورت کلی بسیاری از فستفودها و رستورانهای ایرانی بیشتر از مرحله دوم کشف نیازها پیش نمیروند و اتفاقا باید فستفودهای ایرانی و مخصوصا عطاویچ درصدد این موضوع باشند که نیازهایی را که مخاطبان از آن اطلاع ندارند، ارضا کنند وگرنه هرگز هیچوجه تمایزی را نمیتوانند برای خود خلق کنند؛ مرحله بعدی فاکتر شعف است (Delight Factor)، فاکتوری که در صورت پرداختن به آن موجب ایجاد شعف در مخاطب میشود؛ اینگونه اقدامات را استارباکس بهخوبی در دنیا انجام میدهد که در خیلی از شعبههای استارباکس اسم اشخاص روی لیوان نوشته میشود و به اسم کوچک او را صدا میزنند که همین موضوع حس بسیار خوبی را برای مخاطب به همراه دارد.
این اقدام دقیقا مثال بارز شعف مشتری در صنعت است. مرحله بعدی یا مرحله آخر کشف نیازها دسترسی به نیاز پنهان (Secret Needs) است که جزو سختترین اقدامات فرآیند بازاریابی به گفته بزرگان این علم است.
به تعداد انگشتهای دست، برندهایی هستند که به این نیازهای پنهان مخاطبان دسترسی پیدا میکنند؛ بهعنوان نمونه برند اپل از جمله برندهایی است که توانسته با مطالعه بسیار به این دست نیازها دسترسی یابد و نهتنها نیازی را در دل مخاطب خلق میکند، بلکه نیازهایی را برآورده میکند که به وفاداری و شیفتگی مخاطبان نسبت به برند منجر میشود.
بازار فستفود آنقدر پولساز است که مجموعه اینتربرند که برندهای مختلف را رتبهبندی میکنند، مکدونالد را در رتبه نهم برندهای معتبر دنیا قرار داده و ارزش ویژه برند را حدود 40میلیارد دلار اعلام کرده است.
این برند در حال حاضر همرده برندهایی مانند کوکاکولا، توتیا و... است؛ این موضوع نشان میدهد که این صنعت بسیار پتانسیل دارد و راز به وجود آمدن این جایگاه برای برند مکدونالد، اصول برندسازی است که متاسفانه به این موضوع در ایران کمتر توجه میشود.
***
هویت، بیهویت
متاسفانه موجی در صنعت موادغذایی راه افتاده که از رنگ قرمز بسیار استفاده میکنند و صدها برند ایرانی در هویت بصری خود از این رنگ استفاده کردند و عطاویچ هم مانند برندهای دیگر از رنگ قرمز در هویت بصری خود استفاده کرده است؛ اما عطاویچ شاید بتواند با هویتی در محدوده سبک کلامی خود را از بقیه رقبا متمایز کند با اینحال این برند هنوز از هویت بصری پراکندهای برخوردار است. بهخصوص عدم یکپارچگی هویت بصری در شعب و استفاده از دستورالعملهای مختلف در دکوراسیون داخلی این پراکندگی را بارزتر کرده است.
البته لازم به ذکر است که این هویت بصری تا حدودی زیادی در نقطه تماسهای دیجیتالی همانند سایت، اپلیکیشنها و... بهصورت قانونمند پیادهسازی شده است و در مقایسه با سایر فستفودها که حتی الفبای فرانچایز را اجرا نکردهاند، عطاویچ اقدامات مثبتی را در این حوزه انجام داده است.
عطاویچ بهروز بودن خود را در حال حاضر نشان میدهد و اپلیکیشنی را طراحی کرده که مخاطب میتواند از طریق این اپلیکیشن غذای موردنظر خورد را سفارش دهد یا حتی سفارش غذا بهصورت آنلاین را روی وبسایت خود دارد که مجموعه این اقدامات نشان میدهد عطاویچ قدم در راه بهروز شدن گذاشته است.
با توجه به فعالیتهای ارتباطاتی عطاویچ که بخشی از آن محیطی و بخشی دیگر در تلویزیون بود و بهعلاوه 40 شعبهای که دارد، تقریبا میتوان گفت که این برند در شهر تهران از آگاهی بالایی برخوردار است و جزو 10 برند داخلی است که اگر مخاطب ایرانی بخواهد به فستفود برود آن را انتخاب میکند.
معمولا هنگامیکه فستفودی مخاطبان خود را بهدرستی شناسایی نمیکند، قاعدتا رسانه مناسبی هم برای تبلیغات نمیتواند انتخاب کند و صرفا از رسانههای جمعی استفاده میکند و به نظر حجم حضور رسانهها و تبلیغات عطاویچ بهعنوان یک فستفود منطقی به نظر نمیرسد و عطاویچ میتواند هدفمندتر با مخاطب خود ارتباط برقرار کند که هزینه بهشدت پایینتری را برای او به همراه داشته باشد.
به نظر میرسد عطاویچ در استراتژی انتخاب رسانهای برای تبلیغات عملکرد خوبی را نداشته و رسانههای اثرگذاری را برای گروه مخاطبان خود انتخاب نکرده و اگر هم اثرگذار بوده اما برند را متحمل هزینههای زیادی کرده است؛ چون جنس رسانهای که در دو سال گذشته انتخابشده بهشدت برای عطاویچ پرهزینه بوده است.
شعار عطاویچ که یک «غول خوشمزه» است در اوج تبلیغات این برند بسیار در ترویج این برند تاثیرگذار بود اما عطاویچ میتوانست بخشی از پولی را که در رسانههای جمعی هزینه کرده است، در رسانههای BTL هزینه کند و شاید عطاویچ میتوانست از این موضوع بهرهبرداری بهتری انجام دهد.
صنعت غذا خیلی صنعت پیچیدهای نیست، به همین دلیل برندها نمیتوانند در آن تمایز خاصی را برای خود ایجاد کنند؛ چون بههرحال آن وجه تمایز اگر از طرف فستفود دیگری تست شود، قطعا میتوانند آن را کپیبرداری کنند.
بهترین متدی که در فعالیتهای ارتباطاتی برند، فستفودها و مخصوصا عطاویچ میتواند استفاده کند، ساختن تصویر مناسبی از برند در ذهن مخاطب است که بسیاری از فستفودهای معتبر دنیا از این متد در راستای فعالیتهای ارتباطاتی برند استفاده میکنند و در تلاش هستند که تصویری احساسی و عاطفی را در ذهن مخاطبان ایجاد کنند.
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]
صفحات پیشنهادی
عطاویچ، یک غول جدید معرفی کرد
عطاویچ یک غول جدید معرفی کرد عطاویچ برند بزرگ و شناخته شده فست فود ایران از محصول جدید خود به نام برگر سوخاری رونمایی کرد به گزارش نامه نیوز عطاویچ که با شعار یک غول خوشمزه و نامگذاری غول بر روی محصولات خود سهم بزرگی از بازار فست فود کشور را بدست آورده است اخیراً از طغولهای چینی بدون پلاک در تهران+عکس
این موضوع از نگاه مردم نیز پنهان نمانده و یکی از شهروندان میگوید پلیس چند وقت پیش موتورسیکلتم را به دلیل کثیف بودن پلاکش توقیف کرد ولی شما میبینید این اتوبوسهای جدید چینی بدون پلاک هر روز جلوی چشم دهها مأمور پلیس بالا و پایین میروند غولهای چینی تهرانیها هر روز شاهد ترددطی سال جاری؛ ۹۳۹ نفر در معادن قم مشغول به کار شدند
طی سال جاری ۹۳۹ نفر در معادن قم مشغول به کار شدند استانها > قم - رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان قم از وجود ۶۶ معدن فعال در استان قم خبر داد و گفت ۹۳۹ نفر در این معادن طی سال جاری اشتغال داشتهاند به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قم احمد ذاکری با اعلام خبر فو۱۶۸هزار دانشآموز عشایری در کشور مشغول به تحصیل هستند
رئیس آموزش و پرورش عشایر کشور عنوان کرد ۱۶۸هزار دانشآموز عشایری در کشور مشغول به تحصیل هستند شناسهٔ خبر 3023580 - سهشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۹ ۱۳ استانها > کهگیلویه و بویراحمد یاسوج- رئیس آموزش و پرورش عشایر کشور گفت تعداد ۱۶۸ هزار دانشآموز عشایری در کشور مشغول به تحصیل هستندسرپرست آتش نشانی کهریزک خبر داد آمادهباش آتشنشانی در زمان اجرای سیرک ایرانیان
سرپرست آتش نشانی کهریزک خبر دادآمادهباش آتشنشانی در زمان اجرای سیرک ایرانیاننیروهای آتشنشانی کهریزک در زمان اجرای سیرک ایرانیان در مجموعه ورزشی تختی و آسایشگاه سالمندان کهریزک حضور مستمر داشتند وحید فروغی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در جنوب استان تهران اظهار داشت &غولهای چینی بدون پلاک در تهران (+عکس)
غولهای چینی بدون پلاک در تهران عکس این موضوع از نگاه مردم نیز پنهان نمانده و یکی از شهروندان میگوید پلیس چند وقت پیش موتورسیکلتم را به دلیل کثیف بودن پلاکش توقیف کرد ولی شما میبینید این اتوبوسهای جدید چینی بدون پلاک هر روز جلوی چشم دهها مأمور پلیس بالا و پایین میروندمیلاد محمدی: باید نشان دهیم غول آسیا هستیم
میلاد محمدی باید نشان دهیم غول آسیا هستیم بازیکن تیم امید و عضو تیم راهآهن گفت همه تیمها در گروه ما خوب هستند اما ما باید نشان دهیم که غول آسیا هستیم به گزارش "ورزش سه" از تسنیم میلاد محمدی در مراسم بدرقه تیم فوتبال امید برای حضور در مسابقات انتخابی المپیک 2016 ریغول پیکر ترین کامیون جهان را بیینید+تصاویر
غول پیکر ترین کامیون جهان را بیینید تصاویر لایبهر یک شرکت تولید کننده کامیون در آلمان است که به خاطر کامیون های غول پیکرش به شهرت رسیده است به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان این وسایل نقلیه عظیم نزدیک به 203 تن وزن داشته و می تواننند 592 تن بار راکشف بزرگترین دایناسور جهان؛ غولی با قلبی به اندازه 3 انسان + عکس
کشف بزرگترین دایناسور جهان غولی با قلبی به اندازه 3 انسان عکس تاکنون دانشمندان فکر میکردند که دوتیرکی Diplodocus بزرگترین دایناسور جهان بوده اما به تازگی دیرینشناسان نوعی تایتاناسور یافتهاند که 102 میلیون سال پیش که روی زمین زندگی میکرد 37 متر طول داشته است به گزارش آتعدیل نیرو به غول نفتی جهان رسید
تعدیل نیرو به غول نفتی جهان رسید شرکت بریتیش پترولیوم قصد دارد تا پایان سال جاری میلادی تعداد کمتر از ۲۰ هزار نفر را در صنعت بالادستی و ظرف مدت دو سال آینده ۶۰۰ نفر دیگر را در دریای شمال تعدیل نیرو کند مهر شرکت بریتیش پترولیوم اعلام کرد به دلیل روند نزولی قیمت جهانی نفت و-
گوناگون
پربازدیدترینها