واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: يك چهارم نان و كباب ها خوردني نيستند
اگر شما هم از طرفداران پر و پا قرص لواشك و آلوچههاي خوش رنگ و لعابي هستيد كه در تفرجگاههايي، همچون دربند، دركه يا فرحزاد در كنار قليان و كباب داغ و نان داغ فروخته ميشود بايد بدانيد نتايج آزمايشهاي سازمان غذا و دارو نشان ميدهد صد در صد اين خوراكيها از رنگهاي مصنوعي استفاده شده است.
نویسنده : زهرا چيذري
اگر شما هم از طرفداران پر و پا قرص لواشك و آلوچههاي خوش رنگ و لعابي هستيد كه در تفرجگاههايي، همچون دربند، دركه يا فرحزاد در كنار قليان و كباب داغ و نان داغ فروخته ميشود بايد بدانيد نتايج آزمايشهاي سازمان غذا و دارو نشان ميدهد صد در صد اين خوراكيها از رنگهاي مصنوعي استفاده شده است. حتي به برخي از اين فرآوردهها، «تارتارازين» كه رنگي صنعتي و صد در صد سرطانزاست، اضافه شده است. بگذريم از اينكه نيمي از اين نمونهها آلودگي ميكروبي هم داشتهاند.
ماجرا از يك پيام در شبكههاي اجتماعي آغاز شد؛ پيامي درباره آلودگي و غير قابل مصرف بودن آلوچهها و ترشيجات پر طرفداري كه پاي ثابت خوراكيها هنگام گردش و تفريح در تفرجگاههاي شهر تهران است. در اين پيام آمده بود رنگ و لعاب زيباي اين ترشيها و آلوچههاي جنگلي به خاطر استفاده از رنگهاي صنعتي است. در همين زمينه روز گذشته حسين رستگار، رئيس آزمايشگاههاي مرجع وزارت بهداشت در نشست خبري همايش كشوري آزمايشگاههاي برتر سازمان غذا و دارو تأييد كرد، آزمايش نمونههاي مختلف جمع شده از بازار مصرف كه از سوي معاونت غذا و داروي دانشگاه شهيدبهشتي تهران انجام شده است، نشان داده كه صد در صد اين خوراكيهاي پرطرفدار داراي رنگهاي مصنوعي و حتي صنعتي و نيمي از آنها حتي آلودگي ميكروبي دارند. رسول ديناروند، رئيس سازمان غذا و دارو هم در اين نشست از آلودگي و غير قابل مصرف بودن 24 درصد از نمونههاي خوراكيهايي نظير نان، كباب، نمك و امثال آنها در بررسيهاي انجام شده توسط آزمايشگاههاي دانشگاههاي علوم پزشكي و استانها خبر داد؛ نمونه هايي كه شايد هر كدام از ما پيش از آنكه مسئولان بهداشت محيط دانشگاهها و مأموران تعزيرات حكومتي به صرافت جمع آوري آن بيفتند از طعم آن چشيده باشيم.
جمعآوري وظيفه ما نيست!
چرا اين نمونههاي آلوده جمع آوري و با توزيعكنندگان آن برخورد نميشود، سؤالي است كه حسين رستگار در پاسخ به آن گفت: ماجراي آلودگي لواشك و آلوچههاي فلهاي عرضه شده در تفرجگاهها به تازگي كشف شده و بناست با ارسال گزارش آن بازرسان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي براي برخورد با اين فروشندگان اقدامات لازم را انجام دهند. ديناروند اما در پاسخ به اين سؤال كه چرا با وجود شناسايي اين تخلفات و اينكه به گواهي آزمايشگاههاي استاني 24 درصد خوراكيهايي كه به شكل غيربستهبندي و صنعتي عرضه ميشود مرجوعي و غيرقابل مصرف است برخورد نميشود، گفت: برخورد و شناسايي اين تخلفات در حوزه كاري معاونت بهداشتي است و مسئوليت ما در حوزه خوراكيهاي صنعتي است.
تبعيت 15 درصدي از راهنماي رنگي سلامت
رئيس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سؤال «جوان» درباره اجراي طرح برچسبگذاري رنگي موادغذايي نيز گفت: با اجراي اين طرح ميزان نمك، روغن و شكر مورد استفاده در مواد غذايي از طريق سه رنگ سبز، زرد و قرمز مشخص ميشود، چراكه هم اكنون مصرف نمك در ايران 5/2 برابر دنياست. با وجود اين، بررسيها نشان ميدهد فقط 15 درصد از فرآوردهها در حال حاضر به برچسب چراغ راهنماي تغذيهاي مجهز شدهاند و تا پايان سال به كارخانجات فرصت داده شده كه اين برچسب راهنماي تغذيهاي را در محصولات خود درج كنند، اما برخي از توليد كنندهها اين موضوع را به آخرين دقايق موكول كردهاند. به گفته وي در حال حاضر اين طرح به صورت تشويقي اجرا ميشود و مشوقهايي همچون امتيازاتي در اعطاي پروانهها به توليدكنندگان داوطلب اجراي برچسب رنگي سلامت كالا داده ميشود، اما از سال 95 نصب اين برچسب اجباري ميشود.
مكملهاي آلوده به روانگردان
مديركل آزمايشگاه مرجع سازمان غذا و دارو در ادامه اين نشست خبري با اشاره به جواني 24 ساله که به دليل استفاده از مكملها در حجمي بالا، كبد خود را از دست داده، افزود: مصرف غيرمنطقي و نادرست مكملها ميتواند باعث بيماريهاي مختلف و حتي مرگ در فرد شود. بنا به تأكيد رستگار برخي از اين مكملها به مواد غيرمجاز و روانگردان آلوده هستند. وي ضمن هشدار نسبت به عوارض ناشي از مصرف محصولات ماهوارهاي گفت: متأسفانه بايد بگويم كه اگر كسي از اين محصولات استفاده كرد و اتفاقي برايش افتاد، به هيچ عنوان عامل آن قابل رديابي نخواهد بود. در ميان اين محصولات، مواد آرايشي – بهداشتي بيشترين قاچاق را دارند. رستگار به عوارض ايجاد شده از طريق مصرف بوتاكس و ژلهاي تقلبي به ويژه در آرايشگاهها اشاره كرد و افزود: حتي پزشكان نيز تحت شرايط خاصي اجازه تزريق ژل و بوتاكس را دارند، اين در حالي است كه در برخي آرايشگاهها به سادگي از اين مواد استفاده ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]