تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس چهل روز خود را براى خدا خالص كند چشمه هاى حكمت از قلب وى بر زبانش جارى مى شو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835623428




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از ریاست اشرف پهلوی تا آل‌سعود


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
 از ریاست اشرف پهلوی تا آل‌سعود
شورای حقوق بشر سازمان ملل؛
از ریاست اشرف پهلوی تا آل‌سعود نگاهی گذرا به تاریخچه کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل به روشنی نشان می‌دهد سیاسی‌کاری نقش پررنگی در گزینش رؤسای این نهاد بین‌المللی دارد.


 به گزارش فرهنگ نیوز،  زمانی که 10 دسامبر 1948 اعلامیه جهانی حقوق بشر در پاریس به تصویب رسید، امید همگان این بود که بعد از جنایات هولناکی چون حمله اتمی آمریکا به هیروشیما و ناکازاکی، جهان روی عدالت و آرامش را ببیند؛ آرزویی که همان روزهای نخست به باد رفت.

«آنا النور روزولت» آن زمان به پیشنهاد «ترومن» رئیس‌جمهور وقت آمریکا که زمانی معاون شوهرش یعنی «فرانکین روزولت» بود، به عنوان اولین رئیس کمیسیون حقوق بشر در سازمان ملل برگزیده شد؛ یعنی دقیقا دو نفری که بزرگترین فجایع ضدبشری را رقم زده بودند. روزولت اعزام 120 هزار ژاپنی از سراسر آمریکا به اردوگاه‌های جنگی را در کارنامه خود داشت و «ترومن» جانشین او نیز دستور بمباران اتمی ژاپن را صادر کرده بود. با این وجود، در زمان تشکیل کمیسیون حقوق بشر، همسر روزولت به سفارش ترومن قرار شد نقش ناجی جهان را باز کند.

اما این تناقض صرفا محدود به دهه 40 یا 50 نبود و سال‌ها بعد یعنی در سال 1970، اشرف پهلوی خواهر شاه مخلوع ایران به ریاست کمیسیون عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درآمد. انتخاب این فرد به عنوان رئیس کمیسیون حقوق بشر از آن جهت بحث‌برانگیز بود که اشرف پهلوی علاوه بر اینکه در کودتای 28 مرداد نقش داد و از نفوذ خود برای قاچاق هروئین و عتیقه استفاده می‌کرد، نماینده رژیمی بود که خفقان در آن بیداد می‌کرد و صدای مخالف با فجیع‌ترین شکنجه‌ها و اعدام‌ها خاموش می‌شد. اما رژیم پهلوی به واسطه نزدیکی به ایالات متحده، از هر گونه انتقاد بین‌المللی مصون بود و حتی تا جایی پیش رفت که جایگاهی آن چنانی، نصیب رژیمی این چنینی شود.

چهل و پنج سال از آن زمان گذشته و حکایت همچنان باقی است. 17 سپتامبر 2015، کشوری به ریاست سی‌امین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو در آمد که سابقه طویلی از خشونت علیه زنان، شکنجه و اعدام مخالف، اعمال فشار بر اقلیت‌های مذهبی و حمایت مالی و تسلیحاتی از گروه‌های تروریستی چون داعش و القاعده را در کارنامه خود دارد یعنی عربستان سعودی. نمونه آخر نقض حقوق بشر در عربستان به اعدام دسته‌جمعی 47 نفر در ریاض مربوط می‌شود که در میان آنها چهار شیعه از جمله شیخ نمر به چشم می‌خورد که تنها جرم آنها مخالفت کلامی با آل سعود بوده است و بس.

طنز روزگار اینکه، ریاست دوره‌ای شورای حقوق بشر در برهه‌ای به عربستان واگذار شد که آل سعود هم در عرصه داخلی و هم در عرصه بین‌المللی طلایه‌دار نقض حقوق بشر بود. در عرصه داخلی می‌توان به نمونه‌هایی چون تایید حکم «علی محمد النمر» برادرزاده «شیخ النمر» به جرم سنگ‌پرانی به خودرو نیروهای امنیتی یا بازداشت «علاء برنجی» روزنامه‌نگار و وبلاگ‌نویس عربستانی اشاره کرد.

در عرصه جهانی نیز عربستان درست در زمانی ریاست شورای حقوق بشر را بر عهده گرفت که جنگنده‌های آل سعود مناطق مسکونی در یمن را با خاک یکسان کرده‌اند و زنان و کودکان بی‌گناه را به خاک و خون کشیدند. همزمان نیز با حمایت مالی، لجستیکی و تسلیحاتی از گروه‌های تکفیری تروریستی چون داعش ثبات و امنیت کل منطقه را برهم زده‌اند.

مجموعه عوامل فوق نشان می‌دهد دلارهای نفتی و سیاست بر حقوق بشر پیروز است؛ نکته‌ای که «هیلل نویر» مدیر اجرایی سازمان غیردولتی دیده‌بان حقوق بشر نیز به آن اشاره کرد و گفت: «این شرم آور است که سازمان ملل متحد کشوری مانند عربستان سعودی را برای ریاست این گروه انتخاب کرده است. دلارهای نفتی و سیاست بر حقوق بشر پیروز شدند. عربستان با به عضویت در آمدن در شورای حقوق بشر در سال 2013، به اعتبار این نهاد ضربه وارد کرده است؛ کشوری که با آن همه فجایع ضد بشری چه در داخل علیه حقوق اقلیت‌ها و زنان و چه در بیرون مرزهای کشور خود علیه مردم یمن دست دارد».

کارنامه فعالیت‌های ضدبشری عربستان، شکی درباره سیاسی بودن و سفارشی بودن انتخاب روسای شورای حقوق بشر باقی نمی‌گذارد.‌ از این رو، ناگفته پیداست شورایی که ریاستش بر عهده عربستان است، صلاحیت هیچ‌گونه اظهار نظری در مورد حقوق بشر در هیچ کشوری را ندارد.

منبع: فارس


94/10/19 - 15:30 - 2016-1-9 15:30:34





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن