واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مسکن مهر تریلیونی ضرر کرد!
با احتساب مبالغی که صرف 80 هزار واحد بدون متقاضی مسکن مهر شد ضرر مسکن مهر تریلیونی شده است.
آفتاب : با یک حساب سرانگشتی و احتساب کف متراژ 70 متری و هزینهکرد حداقل 200 هزار تومانی در هر متر مربع برای مساکن مهر بدون متقاضی میتوان به ارقام بیش از 1.1 تریلیون تومان رسید.
آنطور که اصغری مهرآبادی قائممقام وزیر راه و شهرسازی در طرح مسکن مهر گفته 80 هزار واحد مسکن مهر با نبود متقاضی مواجه هستند. بدین ترتیب اختصاص تسهیلات به این مساکن منطقی به نظر نمیرسد. لذا از سوی وزارتخانه راهکارهایی برای رفع مشکل این واحدها پیشنهاد شده که فروش زمین به سازنده و واگذاری آن در چارچوب قوانین دولتی یا تسویه حساب با بانک و خرید اعیانیهای احداث شده و همچنین تعدیل شرایط متقاضیان جهت واگذاری از جمله آنها به شمار میرود.
استانهایی نظیر خوزستان، تهران، البرز، خراسان شمالی، خراسان رضوی، گیلان، سمنان، فارس و اصفهان دارای بیشترین واحدهای بدون متقاضی واجد شرایط در سایت مسکن مهر اعلام شدهاند. از سوی دیگر استانهای زنجان، آذربایجان غربی، یزد، کهگیلویه و بویراحمد، اردبیل، هرمزگان و خراسان جنوبی واحدهای بدون متقاضی ندارند. استانهای دیگری مانند چهارمحال بختیاری، قم، مرکزی، آذربایجان شرقی، کردستان، مازندران، قزوین، بوشهر، سیستان و بلوچستان و کرمانشاه نیز هرکدام کمتر از یک هزار واحد مسکن مهر واحد بدون متقاضی دارند.
اما عدم نیازسنجی و جانمایی نامناسب توسط دولت قبل دلیل عمده وجود واحدهای بدون متقاضی مسکن مهر است که همواره انتقاداتی به ساخت این خانهها میشود. دبیر کانون انبوهسازان دراین خصوص به ایسنا گفته است: بسیاری از واحدهایی که تحت عنوان «مسکن مهر» کلید خوردند و مراحل ساخت آنها به خوبی پیش رفته است، بدون متقاضی هستند که باید به این مساله، رسیدگی و با ساماندهی مناسب این مسکنها بخشی از مشکلات مسکن استان رفع شود.
فرشید پورحاجت به مساکن مهر استان خوزستان اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از دلایل ناکامی پروژه مسکن مهر خوزستان، ساخت و ساز در بیابان بوده و شرایط بد اقلیمی منطقه هم به نوعی موجب شده است تا این واحدها متقاضی کمی داشته باشند.
با رفتن دولت دهم و ابرتورم 40.4 درصدی که آن دولت در سال 1391 از خود به جا گذاشت، ساخت و ساز مسکن مهر دچار وقفههای مقطعی شد تا اینکه دولت یازدهم تصمیم گرفت 5 هزار میلیارد تومان برای خدمات زیربنایی به مسکن مهر تزریق کند. با این وجود غالب پروژهها از کمبود 50 درصدی سهم آورده متقاضیان رنج میکشیدند.
محسن نریمان مردادماه سال جاری به آمار سهم آورده مسکن مهر اشاره و تاکید کرده بود: مردم تا سقف 50 درصد سهم خود را آوردند؛ چون بخشی از مخاطبان مسکن مهر مشکلات مالی دارند و دولت نمیتواند کاری کند. دولت میتواند در بحثهای زیربنایی و روبنایی همچون مسجد و مدرسه کار کند اما برای خانه مردم و کاشی و تیرآهن مشخصا قانون گفته باید از محل تسهیلات و آورده مردم تامین شود. اما علیرغم این مشکلات با روشهای مختلف پیش میرویم. به طور مثال کمکهایی به اقشار ضعیف از جمله افراد تحت پوشش بهزیستی داریم اما آنچه مسلم است تعهدات متقاضی و تعهدات دولت در بخش مسکن مهر باید توامان انجام شود.
وی با بیان اینکه الان واحدهایی را تمام کردهایم که متقاضی نمیآید آخرین قسطش را پرداخت کند، گفت: قریب 45 هزار واحد از 400 هزار واحد اصلا متقاضی ندارد.
از ابتدای شروع به کار مسکن مهر قرار بود 2 میلیون و 300 هزار واحد در سراسر کشور ساخته شود که با خروج 80 هزار واحد آن تعداد کل واحدها به 2 میلیون و 220 هزار واحد میرسد و زمان اتمام پروژه مسکن مهر پایان سال 1395 اعلام شده است.
تعداد واحدهای باقیمانده پروژههای مسکن مهر ت اکنون ۳۸۰ هزار واحد اعلام شده که از این تعداد نزدیک به ۲۰۵ هزار واحد در مرحله نازککاری و ۹۷ هزار واحد در مرحله سفتکاری هستند که در مجموع تا پایان سال آینده تکمیل خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، مهرآبادی در این خصوص گفته است: در دولت یازدهم تاکنون حدود ۵۸۰ هزار واحد افتتاح شده است که قصد داریم با همکاری تمامی مسئولان ذیربط و همچنین پرداخت به موقع سهمآوردههای متقاضیان تعداد آن را به بیش از ۷۰۰ هزار واحد ارتقا دهیم.
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]