واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
زنده باد ما که فعلا هک نشدهایم
رسوایی اخلاقی چیست و آیا پخش شدن چند عکس خصوصی یک فوتبالیست با دختری که پدرش صریحا میگوید رابطه آنها با اطلاع دو خانواده بوده، در مجموعه رسوایی اخلاقی قرار میگیرد؟
شفقنا: رسوایی اخلاقی چیست و آیا پخش شدن چند عکس خصوصی یک فوتبالیست با دختری که پدرش صریحا میگوید رابطه آنها با اطلاع دو خانواده بوده، در مجموعه رسوایی اخلاقی قرار میگیرد؟ نگاهی به برخورد جامعه ما به این دست از اتفاقات نشان میدهد متاسفانه برخلاف شعارهایی که لباس زیبای اخلاقمداری را بر تن دارد، هیچ رگهای از اخلاق در آن نفس نمیکشد. همانهایی که در شبکههای اجتماعی فریاد برخورد سرمیدهند و در مذمت ناهنجاری قلمفرسایی و مدعیاند فساد از همین بیتوجهی به زندگی خصوصی فوتبالیستها آغاز میشود، منتشر کننده عکسهای خصوصی یک شهروند هستند که از قضا فوتبالیست هم هست. همیشه حکایت ما با خلوت و آن کار دگر همان است که خواجه چند صد سال پیش حرفش را زد و هنوز تازه است.
رسوایی اخلاقی تعریف خاص خودش را دارد. در فرانسه به عکس انداختن یک فوتبالیست با نامزدنش یا اصلا یک غریبه رسوایی اخلاقی نمیگویند. وقتی فوتبالیست ولو "ستاره ملی" خبر ارتباط جنسیاش با دخترکی زیر سن قانونی منتشر میشود، آن وقت دادگاه تمام قد پا به میدان میگذارد و رسانه بیوقفه میکوبد. نه به واسطه این که آن فرد کریم بنزماست یا فرانک ریبری. اگر در آن کشور هر فردی چنین کاری را بکند، مرتکب یک عمل خلاف قانون شده و آن وقت رسوایی اخلاقی برچسب کارِ کردهاش است.
حالا برگردیم به کشور خودمان که چه از لحاظ قانون و چه از حیث هنجار و شرع تفاوتهای بنیادین با آن سوی آبها مخصوصا فرانسه دارد. کاری که اتفاق افتاده این است؛ نرمافزار تلگرام یک فوتبالیست به هر طریقی توسط یک فرد هک و پس از آن همه عکسها و حتی مکالمات او با سایر فوتبالیستهای دیگر از جمله مهدی طارمی پخش میشود. عکس با چند دختر که مشخص است از آشنایان سوشا مکانی هستند، بیش از سایرین جلب توجه میکند. در این عکسها سوشا بیشتر یا یک خانم دیده میشود که حالا پدر این خانم با حضور در دادگاه و فدراسیون فوتبال شهادت داده، اینها با یکدیگر نامزدند و هیچ رابطه مخفیانه و مرموزی در کار نبوده است.
اما متاسفانه یک عده سودجو جنگ سرخآبی را به اینجا تعمیم دادند و به صورت سفت و سخت خواهان برخورد با سوشا مکانی شدند. قطعا دادگاه در این باره همانگونه برخورد میکند که در قانون آمده است. از این رو فارغ از این که رای پرونده چیست، میخواهیم این سوال را مطرح سازیم که دقیقا سوشا مکانی چه کاری را انجام داده که وصله رسوایی اخلاقی به آن چسبانده میشود؟
در این بین واکنش باشگاه پرسپولیس هم سوالانگیز است. آنها که گویی منتظر چنین روزی بودند تا به راحتی از دست مکانی راحت شوند، به راحتی هر چه تمامتر خودشان را کنار کشیدند و بعضی از اعضای هیات مدیره این تیم دم از اخلاقمداری زدند و گفتند اینجا جای بیاخلاقها نیست.
قصد دفاع از سوشا را نداریم اما اگر قرار باشد این کار، رسوایی اخلاقی خطاب شود چه میزان در سطح جامعه فرد پاکدامن داریم؟ همانهایی که بعضا در تاکسی آزاداندیش میشوند و حالا به واسطه گسترش شبکههای اجتماعی مجال خودنویسندهپنداری یافته و سوشا را در دادگاه خود محکوم کردند، آیا تا به حال در زندگی شخصیشان حرکتی مشابه این گلر انجام ندادهاند؟
نویسنده در ادامه مینویسد: سرک کشیدن به زندگی خصوصی سلبریتیها فقط مختص ایران نیست. این خواسته در رگ و پی خیلیها در جهان است که به واسطه آن پاپاراتزیها خلق شدند. اما آنچه امروز در حق سوشا میشود و این گونه او را متهم و محکوم میکنیم، شاید نمونه مشابهش در جهان وجود نداشته باشد. رسوایی اخلاقی یعنی کاری که بازیکنان تیم ملی فرانسه چند سال قبل انجام دادند، یعنی حرکت کثیفی که جان تری در حق نامزد همبازی خود در تیم ملی انگلیس کرد و دهها مثال دیگر که تعریف خاص خودش را دارد و با هر متر و معیاری نکوهیده است و کسی از آن دفاع نمیکند. اما حالا هک شدن شبکه اجتماعی یک فوتبالیست و انتشار چند عکس و فیلم کوتاه خصوصی از زندگی شخصیاش ما را بر آن داشته تا سوشا مکانی را تا مرز سنگسار مجازات کنیم.
چشمانمان را ببندیم، سوشا را کلا فراموش کنیم و چند دقیقه به زندگی شخصی خودمان فکر کنیم. ما چقدر با سوشا تفاوت داریم؟ رسوایی اخلاقی تعریف قانونی و کلاسیک خودش را دارد اما بیاخلاقی یعنی تلفن همراه ما پر از عکسهایی از زندگی خصوصی دیگران باشد؛ مایی که این روزها هم رسانه شدیم، هم خوب قاضی دادگاه میشویم و هم بهتر مامور اجرای حکم.
زنده باد ما! زنده باد مایی که فعلا هک نشدهایم.
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]