تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):ربا خوار از دنيا نرود، تا آن كه شيطان ديوانه اش كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819119281




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«کبیری» مهمان ویژه بیست‌و‌نهمین کنفرانس وحدت اسلامی در تهران


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
«کبیری» مهمان ویژه بیست‌و‌نهمین کنفرانس وحدت اسلامی در تهران
بیست‌و‌نهمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی در تهران در حالی به کار خود پایان داد که 2 چهره سرشناس تاجیکستان یعنی سیدمکرم عبدالقادرزاده رئیس مرکز اسلامی و محی‌الدین کبیری رهبر حزب منحل شده نهضت اسلامی در آن حضور داشتند.

خبرگزاری فارس: «کبیری» مهمان ویژه بیست‌و‌نهمین کنفرانس وحدت اسلامی در تهران



به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، در حالی بیست‌و‌نهمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی شب گذشته در تهران به کار خود پایان داد که 2 چهره سرشناس سیاسی و مذهبی کشور تاجیکستان یعنی «سید مکرم عبدالقادرزاده»، رئیس مرکز اسلامی و نمایندگان کمیته دولتی دینی این کشور و نیز «محی الدین کبیری»، رهبر حزب منحل شده نهضت اسلامی تاجیکستان در آن حضور داشتند. کبیری که در سال‌های گذشته بصورتی آزادانه در این کنفرانس حضور می‌یافت، این‌بار به واسطه تعطیلی حزبش در تاجیکستان به دلیل برخی اتهامات که از سوی دولت دوشنبه وارد شد، بعنوان میهمان ویژه به این کنفرانس دعوت شده بود. کبیری در حاشیه دیدار شرکت‌کنندگان همایش با مقام معظم رهبری گفت‌وگوی کوتاهی داشت.

مقامات تاجیکستان در پی بروز برخی ناآرامی‌ها و عملیات علیه «عبدالحلیم نظرزاده» معاون سابق وزارت دفاع و شماری از طرفدارانش، حزب نهضت اسلامی را به دلایل واهی به همدستی با وی در طرح یک کودتا متهم کردند. کبیری و شورای عالی رهبری این حزب، بارها اعلام کردند، از تحرکات نظرزاده مطلع نبوده و نسبت به هرگونه استفاده از اهرم خشونت نیز انتقاد دارند.

در پی این عملیات، بخش اعظمی از فعالان این حزب و بستگان و نزدیکان نظرزاده بازداشت شدند و دادگاه عالی تاجیکستان حزب نهضت اسلامی را یک حزب «تروریستی و افراط‌گرا» خواند و فعالیت آن را ممنوع اعلام کرد. کبیری پس از ناکامی حزبش در انتخابات پارلمانی ماه مارس، تاجیکستان را ترک و تا کنون در خارج از کشور به سر می‌برد. در این مدت مقامات تاجیک اتهاماتی مانند حمایت مالی از ژنرال نظرزاده را مطرح کرده و از پلیس بین الملل خواهان بازداشت و استرداد کبیری شده‌اند. کبیری این اتهامات را رد کرده است. در همین حال، گروه‌های حقوق بشری «بازداشت‌های خودسرانه و شکنجه» اعضا و فعالان حزب نهضت اسلامی را محکوم کرده و از دولت تاجیکستان خواسته‌اند که دست از سرکوب مخالفان سیاسی‌اش بردارد و به حق آزادی‌های شهروندان احترام بگذارد. برخی از این سازمان‌ها گفته‌اند که ممنوعیت حزب نهضت اسلامی به معنای لغو توافقات صلح سال ١٩٩٧ است که به جنگ داخلی 5 ساله (١٩٩٢ تا ١٩٩٧) در تاجیکستان پایان داد. تاجیکستان طی سالهای اخیر، سیاست‌های دین ستیزانه ای را به مورد اجرا گذاشته که علاوه بر تعطیلی تنها حزب اسلامی میانه رو و فعال در منطقه، محدودیت حجاب، ایجاد محدودیت برای نمازگزاران مساجد، تعطیلی اماکن مذهبی، و ممنوعیت فعالیت برخی مساجد از این جمله است. صاحب‌نظران و کارشناسان مسائل سیاسی و دینی معتقدند نظام سیاسی تاجیکستان را نمی‌توان بدون حضور حزب نهضت اسلامی تصور کرد.   آنان اعتقاد دارند که نقش این حزب در حفظ ثبات و امنیت سیاسی و فرهنگی تاجیکستان در بیش از یک دهه گذشته چشم‌گیر بوده و فعالیت آن به صورت قانونی موجب شفاف و متعادل شدن اقدامات اسلام سیاسی و کاهش افراط‌گرایی شده و اقدام دولت دوشنبه در تعطیلی این حزب در فضای موجود سیاسی و امنیتی منطقه، می‌تواند چالش‌هایی را برای این کشور ایجاد کند.

94/10/09 - 11:26





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن