تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 9 اسفند 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):همه خوبى‏ها و بدى‏ها در مقابل توست و هرگز خوبى و بدى واقعى را جز در آخرت نمى‏بينى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قالیشویی اسلامشهر

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1862403386




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نسخه نویسی الکترونیکی؛ رفیق جیب‌مان می‌شود/خطاهای دارویی در داروخانه‌ها کم می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نسخه نویسی الکترونیکی؛ رفیق جیب‌مان می‌شود/خطاهای دارویی در داروخانه‌ها کم می‌شود
با پیشرفت تکنولوژی و رفتن به سوی الکترونیکی شدن دیگر نسخه‌های پزشکی نیز الکترونیکی خواهند شد تا هم بیمارا‌ن از سردرگمی درآیند هم پزشکان مجبور به تجویز نابجای دارو نباشند.


به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شاید برایتان اتفاق افتاده باشد که وقتی بیمار می‌شوید به چندین پزشک مراجعه می‌کنید و هر بار هم کلی هزینه ویزیت و دارو می‌دهید و یک داروخانه در منزل برای خود می‌سازید و گاهی با تمام این هزینه‌ها هم یک درمان موثر و رضایت بخش نخواهیم داشت چرا که هر بار نزد پزشکی می‌رویم هیچ کدام از تشخیص‌های پزشک قبلی را قبول ندارد و یکسری دارو و آزمایش‌های جدید برای ما تجویز می‌کند. 


این روند همیشه و برای همه ما تکرار می‌شود. تجویز دارو برای یک بیماری و بیمار توسط چند پزشک علاوه بر اینکه برای بیمار هزینه‌های سرسام آور را به دنبال دارد هزینه‌های هنگفتی نیز بر روی دست وزارت بهداشت و درمان خواهد داشت. به همین دلیل وزارت بهداشت برنامه‌هایی برای حذف برنامه‌های غیر ضروری پزشکی را در دستور کار خود قرار داد که یکی از این برنامه‌ها سامانه نسخه الکترونیکی است. 


دکتر دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص روند پیشرفت طرح سامانه نسخه الکترونیکی می‌گوید: برنامه سامانه نسخه الکترونیکی در مرحله پایلوت است و هنوز این سامانه عمومی نشده است. علت انتخاب این سامانه و اجرای آن به صورت پایلوت در ایران تجربه موفق سایر کشور‌ها در این امر است که هم موجب کاهش هزینه‌های سلامت و بهداشتی درمانی و هم کاهش تجویزهای نادرست و نابجا می‌گردد. 


نسخه‌ای که پولتان را به جیب‌تان برمی‌گرداند
رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص زمان کاربردی شدن سامانه نسخه الکترونیکی عنوان کرد: چند سال زمان می‌برد تا سامانه نسخه الکترونیکی در کشور استقرار یابد. اما برنامه‌هایی که به صورت پایلوت در کشور در حال اجرا هستند هنوز مشکلاتی دارند و ارتباط بیمه ها برقرار نشده است که این یک برنامه دشوار است و ممکن است در این چند شهر انتخاب شده به نتیجه نرسد. به همین دلیل در حال حاضر ما نمی‌توانیم آن را ابتدا در سطح استانی و سپس کشوری توسعه دهیم. این سامانه می‌تواند گام موثری در حذف هزینه‌های غیر ضروری پزشکی داشته باشد. 


نسخه نویسی‌ها الکترونیکی خواهد شد
وی افزود: این طرح در حال حاضر به صورت پایلوت در استان‌های کوچک و در سطح کوچک در حال اجرا است تا بتوانیم با صرف حداقل هزینه‌ها از مشکلات و نواقص طرح مطلع شویم و تلاش داریم تا در حداقل زمان ممکن معایب کار را برطرف سازیم و هر چه سریع‌تر آن را در سطح گسترده‌ اجرایی و نهایی کنیم. چرا که این طرح می‌تواند در کاهش هزینه‌ها نه تنها برای نظام سلامت بلکه برای عموم مردم بسیار موثر باشد. 


نسخهٔ متخلفان را می‌پیچد! 
دیناروند در خصوص پیامدهای الکترونیکی شدن نسخه‌ها بیان کرد: بیش از ۳۰ سال است که در بیشتر کشور‌ها نسخه‌نویسی به صورت الکترونیکی است به طوری که پزشکان با استفاده از یک نرم‌افزاری که به صورت بانک اطلاعاتی می‌باشد برای بیمار خود پرونده‌ای ایجاد می‌کنند به صورتی که هر بیمار دارای یک کد است. طبق این نرم‌افزار هر دارویی که برای بیمار تجویز می‌شود در پرونده او ثبت می‌شود که داروخانه‌ها هم دارویی را که به بیمار تحویل می‌دهند در پرونده او ثبت می‌کنند به این ترتیب یک نظام یکپارچه برای تجویز و عرضه دارو ایجاد می‌شود که قابل پیگیری و نظارت است. 


چوب دو سر طلاست! 
این صاحب نظر در این خصوص عنوان می‌کند: با راه‌اندازی این نرم‌افزاد از تجویزهای بی‌مورد و داروهای تایید نشده، جلوگیری می‌شود چرا که خیلی از تجویزهای ما مبنای درمان ندارد و علامت درمانی است و برخی از اوقات هم به اصرار بیمار پزشک دارو تجویز کرده است همچنین، برخی از اوقات پزشکان داروهایی که در فهرست اصلی وجود ندارد را تجویز می‌کنند که باعث سردرگمی بیماران می‌شود. این برنامه در حال حاضر به صورت پایلوت در حال اجرا در برخی شهر‌ها است و هنوز به صورت جدی به مرحله اجرا نرسیده است. 


گزارش از میترا پوررمضان


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.



انتهای پیام/













اشتراک گذاری









مطالب مرتبط

تجویز و مصرف غیر منطقی دارو به اقتصاد درمان ضربه می‌زند
نسخه پزشکان الکترونیکی می‌شود
قيمت‌ها در تجهيزات پزشكي دوبرابر آن چیزي است كه بايد باشد
محدود شدن واردات داروهای مشابه/ توقف تجویز داروهای تک نسخه‌ای غیر ضروری
"نسخه نویسی الکترونیکی" مصرف و تجویز دارو را کنترل می‌کند
اجرای طرح "نسخه‌نویسی الکترونیکی" در سال آینده
"تعرفه‌های پزشکی" سال آینده نیمه اول بهمن اعلام می‌شود










۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 290]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن