واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دانشجو معلمان در دانشگاه فرهنگيان آموزش بلاتكليفي ميبينند
بهرغم وعدههاي پياپي مسئولان آموزش و پرورش مبني بر صدور احكام دانشجومعلمان و بعد از گذشت 10 ماه و سپري شدن مهلت تعيين شده در قانون، دانشجومعلمان ورودي سال 93 همچنان در بلاتكليفي به سر ميبرند.
نویسنده : نفيسه ابراهيمزاده انتظام
بهرغم وعدههاي پياپي مسئولان آموزش و پرورش مبني بر صدور احكام دانشجومعلمان و بعد از گذشت 10 ماه و سپري شدن مهلت تعيين شده در قانون، دانشجومعلمان ورودي سال 93 همچنان در بلاتكليفي به سر ميبرند. تأخير در صدور احكام دانشجويان دانشگاه فرهنگيان در ادامه ساير اقدامات آموزش و پرورش و در جهت تضعيف دانشگاه فرهنگيان رخ داده است. اين در حالي است كه برخي تحليلگران تعلل در صدور احكام استخدامي قريب 10 هزار دانشجومعلم را پيشدرآمد حذف تعهدخدمت و بورسيه ميدانند.
اگرچه تأخير در صدور احكام استخدامي دانشجومعلمان در دولت جديد مسئلهاي تكراري است، با اين وجود مجموعه ركوردهاي دانشگاه فرهنگيان بعد از كاهش ظرفيت پذيرش دانشجو و اداره طولاني مدت با سرپرست، اين بار با 10 ماه تأخير در صدور احكام دانشجو معلمان ورودي 93 اين دانشگاه رو به تكامل است.
حدود 10 هزار دانشجومعلم در حالي از بهمن سال گذشته در انتظار صدور احكام استخدامي خود هستند كه وعده صدور اين احكام در طول اين مدت بارها از زبان مسئولان سطوح مختلف آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگيان بيان شده است. سرپرست دانشگاه فرهنگيان هفته آخر شهريور گذشته از اخذ مجوز صدور احكام 10 هزار دانشجو معلم ورودي بهمن 93 خبر داد.
«به زودي» هايي كه دير ميشوند
بنا به گفته محمود مهرمحمدي نگراني مربوط به صدور احكام دانشجو معلمان ورودي بهمن 1393 كه تعداد آنها 10 هزار نفر است، مرتفع شده و احكام اين گروه صادر خواهد شد.
وي تاريخ صدور احكام دانشجو معلمان ورودي 93 را از اول فروردين 1394 عنوان كرد و به دانشجومعلمان اطمينان داد هر چند كه ممكن است پرداخت معوقات مربوط به اين احكام به لحاظ محدوديتهاي بودجهاي، قدري با تأخير انجام پذيرد ولي زمان پرداخت حقوق از اول فروردين 1394 خواهد بود. مهرمحمدي در جاي ديگري اظهار كرد: احكام 5 هزار دانشجومعلم ورودي جديد كه از ابتداي مهرماه 1394به جمع دانشگاه فرهنگيان ملحق ميشوند با موافقت وزارت آموزش و پرورش و مساعدتهاي سازمان مديريت و برنامهريزي صادر ميشود. نعمتالله موسيپور، معاون آموزشي دانشگاه فرهنگيان، علي اصغر فاني وزير آموزش و پرورش، تني چند از نمايندگان مجلس و محمد بطحايي معاون پشتيباني وزير آموزش و پرورش از جمله مسئولاني هستند كه از تعيين تكليف احكام اين دسته از دانشجومعلمان به زودي خبر دادهاند. اما از آخرين «به زودي» بيان شده تاكنون بيش از سه ماه گذشته است.
قبض روح تدريجي دانشگاه فرهنگيان
از سوي ديگر آموزش و پرورش به دليل اينكه نميتواند دانشگاه فرهنگيان را به يك باره تعطيل و سياستهاي خود را مبني بر محدود كردن اين دانشگاه علني اعلام كند، با اعمال مجموعه برنامههايي از جمله محدوديت پذيرش دانشجو به بهانه كمبود منابع و تأخير در صدور احكام استخدامي و ايجاد اختلال در پرداخت حقوق دانشجومعلمان و در نهايت برگزاري آزمون استخدامي و برگزيدن معلمان از ميان فارغالتحصيلان ساير دانشگاهها، در عمل ميزان رغبت و علاقهمندي به ورود به اين دانشگاه را نيز كاهش ميدهد. كاري كه از سوي منتقدان مجموعه تحت اداره فاني به قبض روح دانشگاه فرهنگيان تعبير شده است. علاوه بر اينكه بسياري از اين اقدامات خلاف اساسنامه است و طبق همان اساسنامه انحلال دانشگاه را در پي خواهد داشت. در اساسنامه اين دانشگاه آمده است: دانشگاه در موارد زير پس از تصويب شوراي گسترش آموزش عالي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و تأييد شوراي عالي انقلاب فرهنگي منحل ميشود:
1- به پيشنهاد وزير آموزش و پرورش و تأييد هيئت امنا.
2- درصورت تخلف «دانشگاه » از مقررات اساسنامه، مصوبات و ضوابط «وزارت » و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و ساير ضوابط مربوط يا از دست دادن شرايط ادامه فعاليت به تشخيص وزارت علوم، تحقيقات و فناوري.
به عبارت ديگر فرآيند قانون عليه قانون برنامهاي است كه صاحبنظران تعليم و تربيت معتقدند برنامه رايج و البته زيركانه وزارت آموزش و پرورش در فراگير نمودن برنامههايش است.
شرط جديد براي معلم شدن
در عين حال و در شرايطي كه دانشگاه فرهنگيان دامن از فرآيند تربيت معلم بر ميچيند، ديروز دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش از موافقت اين شورا با تعيين صلاحيت حرفهاي دانشجو معلمان با چهار مؤلفه خبر داد و گفت: براين اساس تمام دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگيان پس از تحصيل با چهار مؤلفه ارزيابي ميشوند و گواهي دريافت ميكنند.
مهدي نويدادهم در گفتوگو با رسانهها به اعلام مصوبات جلسه شوراي عالي آموزش و پرورش پرداخت و افزود: شب گذشته پيشنهاد دانشگاه فرهنگيان درباره تعيين صلاحيت حرفهاي دانشجو معلمان مورد بررسي قرار گرفت.
وي ادامه داد: شوراي عالي آموزش و پرورش در اين جلسه با كليات اين موضوع موافقت كرد. بنابراين براساس اين مصوبه، تمام دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگيان پس از اتمام تحصيل با چهار مؤلفه مورد ارزيابي قرار ميگيرند و گواهي صلاحيت حرفهاي تدريس براي آنها ارائه ميشود. نويدادهم در توضيح اين چهار مؤلفه اظهار كرد: امتحانات كتبي و نمره قبولي، معدل درسي، آزمون عملكرد و پوشه كار كه حاوي فعاليتهاي فرهنگي اجتماعي و فوقبرنامه است از جمله اين مؤلفهها هستند.
دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش ضمن تأكيد بر اينكه دانشجو معلمان در طول چهار سال تحصيل خود بايد نمرات لازم را كسب كنند، گفت: در جلسه آينده شوراي عالي نيز به اين موضوع ميپردازيم كه اگر دانشجو معلمي نتوانست نمره قبولي كسب كند، وضعيتش براي ورود به شغل معلمي چگونه بايد باشد.
در اين بين عدم همكاري با رسانهها حكم غالب در آموزش و پرورش است به طوري كه دستيابي به اطلاعات درست و شفاف و گفت و گو با مسئولان مربوطه به گذشتن از لايههاي مختلف روابط عمومي، رابطه رسانهاي مدير و. . . موكول ميشود، به طوري كه طي روزهاي گذشته تماسهاي مكرر «جوان» با مسئولان آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگيان براي يافتن ارتباطي ميان وعدهها و اجرائيات در مورد صدور احكام دانشجومعلمان بيحاصل ماند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]