واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چگونگي خلاقيت و نوآوري در موسيقي / 1علي تفرشي: هنر بدون نوآوري و خلق اثر تازه هويت ندارد
گروه هنر: خلاقيت و نوآوري در هنر به ويژه موسيقي يك اصل است و از آن جداشدني نيست. در حقيقت معناي هنر يعني نوآوري، آفرينش و خلق كردن يك اثر تازه از آنچه كه در دست داريم.
«علي تفرشي» خواننده موسيقي پاپ در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: محدوديتهاي حرفه ما، موضوعات پرداخته شده، محدوديتهاي اجرايي و ديگر مشكلات مانع توليد آثار نو در سال نوآوري و شكوفايي ميشود.
وي ادامه داد: در حوزه موسيقي، اثري كه متفاوت باشد از نظر مخاطب شنيدنيتر خواهد بود و در اين ميان آثاري ماندگار و جاودانه خواهند شد كه حرفي نو در قالبي نو را براي شنونده به ارمغان داشته باشند. تكرار مكررات براي شنونده امروزي جذابيتي ندارد.
خواننده آلبوم موسيقي «پرواز با خورشيد» در ادامه توضيح داد: در عرصه موسيقي آثاري اندك به نوآوري روي ميآورند و ماندگار ميشوند اما در ادامه راه، بسيار كسان ديگري به تقليد يا الگوبرداري از آن ميپردازند كه هرگز راه به جايي نخواهند برد زيرا اين دست آثار از نظر مسئله نوآوري قابل رقابت با اثر اوليه نيست.
تفرشي درباره بروز آثار خلاقه در سالهاي اخير به ويژه در موسيقي پاپ به خبرنگار ايكنا توضيح داد: چندان آثار شاخصي در اين سالها نشنيدهام. دليل آن شايد محدوديتهاي حرفه ما، موضوعات پرداخته شده، محدوديتهاي اجرايي و ديگر مشكلات در همين راستا بوده است كه مانع توليد آثار نو شده است.
وي در پاسخ به اينكه چه راهكارهايي براي رفع اين مشكلات در سال نوآوري و شكوفايي وجود دارد تشريح كرد: همين كه به رفع چند موردي كه بيان شد، پرداخته شود، مشكلات اجرايي نيز رفع خواهد شد.
تفرشي در اينباره پيشنهاد داد: افرادي كه در موسيقي و حيطههاي مختلف آن مانند شعر، آواز، تنظيم، آهنگسازي و نوازندگي كار ميكنند بايد نگاه تازهاي به موسيقي داشته باشند و در انتخاب موضوعات دقت كنند. گرچه اين كار بسيار سخت است اما براي ايجاد تحول در موسيقي واجب است. به هر حال اگر دشواري در اين راه وجود نداشت ما همواره شنونده آثار نوي بيشماري بوديم.
خواننده آلبوم «روياي طلايي» تصريح كرد: بسياري به گمان خود فكر ميكنند در راه انجام كارهاي نو و جديد هستند اما بايد اين امر را پذيرفت كه قدم نهادن در وادي نوآوري بسيار خطير است و زمان خاص خود را ميطلبد.
خواننده موسيقي «اين فصل را با من بخوان» درباره زمينههايي كه يك هنر مند ميتواند از آن براي ارائه خلاقيت در آثار خود بهره ببرد، تشريح كرد: هنرمند از هر چيزي ميتواند الهام بگيرد و در اين زمينه نميتوان به موارد خاص اكتفا كرد اگر اينگونه باشد ديگر نوآوري و شكوفايي معنا نخواهد داشت.
وي ادامه داد: براي اين پرسش شما ميتوانم اينگونه پاسخ دهم كه هرچه ارتباط هنرمند با مخاطب بيشتر باشد، كيفيت ارائه كار بهتر خواهد شد زيرا براي كسب رضايت او تلاش بيشتري ميكند و ميتواند تأثير آن را در اقشار جامعه ببيند، تشويق شود يا به حركتهاي جديد روي بياورد.
تفرشي در پايان تأكيد كرد: اين تشويقها و راهنماييها هنرمند را به ذوق ميآورد و بازتاب آن در كارش مشهود خواهد شد. روشهاي برقراري اين ارتباط ارائه آلبومهاي موسيقي، برگزاري كنسرت و پخش راديو و تلويزيون است.
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 321]