تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه دیدید که مردی باکی ندارد که چه می گوید و چه درباره اش گفته می شود،چنین ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836674929




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آموزش عالی مهارتی، نیاز بنیادی جامعه


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آموزش عالی مهارتی، نیاز بنیادی جامعه
امروزه و در مقطعی که عصر ارتباطات و فناوری نامیده می شود با توجه به تنوع شغلی جوامع، گرایش منابع انسانی به مهارت‌ورزی گریز ناپذیر است. نظام‌های آموزش مهارتی، یکی از عوامل مهم آموزش، ارتقا و توسعه مهارت به ‌شمار می‌روند. چرا که هر جامعه‌ای نیازمند نیروی کار ماهر و متخصص است.
آفتاب : سرویس علم و فناوری- محبوبه بیات- آموزش، يكي از مهم ترين اركان هر نظام اجتماعي به شمار مي رود. باید پذیرفت در جوامع امروزی كه روز به روز بر پيچيدگي آن افزوده مي شود بدون آموزش هاي لازم، زندگي ممكن نخواهد بود. از طرف دیگر، به تناسب گسترش مهارت هاي كار و زندگي، نظام آموزش هر جامعه اي نياز به ارتقاء كمي و كيفي دارد. سياست گذاري و برنامه ريزي در مسائل آموزشي در سطوح مختلف يكي از سرنوشت سازترين حوزه های اجتماعی است. سياست گذاري در اين حوزه امري پويا و متحول است كه به فراخور نياز جوامع بايد اصلاح و به روز گردد.


امروزه و در مقطعی که عصر ارتباطات و فناوری نامیده می شود با توجه به تنوع شغلی جوامع، گرایش منابع انسانی به مهارت‌ورزی گریز ناپذیر است. نظام‌های آموزش مهارتی، یکی از عوامل مهم آموزش، ارتقا و توسعه مهارت به ‌شمار می‌روند. چرا که هر جامعه‌ای نیازمند نیروی کار ماهر و متخصص است. در جوامع ساده، فرزندان یک خانواده، نقش‌های شغلی را به تقلید از والدین خود می‌آموختند. در جوامع امروز، به دلیل تقسیم کار پیچیده و قشربندی‌های اجتماعی مختلف، افراد برای ایفای نقش‌های خاصی تربیت می‌شوند.






در ایران نیز به سبب اهمیت نظام آموزش مهارتی و اهمیت انسجام و یکپارچگی در سیاست‌گذاری برای این نظام، بررسی و شناسایی مدل مطلوب سیاست‌گذاری در نظام آموزش فنی و مهارتی کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.


ﺑﺮ اﺳﺎس ﺑﻨﺪ (اﻟﻒ) ﻣﺎده 55 ﻗﺎﻧﻮن ﺑﺮﻧﺎﻣه ﭼﻬﺎرم و ماده 21 قانون پنجم ﺗﻮﺳﻌﻪ، دوﻟﺖ ﻣﻜﻠﻒ ﺷﺪه است نهاد ﺳﻴﺎﺳﺖ ﮔﺬار آﻣﻮزش هاي مهارتي را ﺗاﺳﻴﺲ ﻛﻨﺪ.


آموزش‌های فنی و مهارتی کشور در قالب هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش و البته دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و جامع علمی – کاربردی ارائه می‌شود که در این میان داشگاه جامع علمی کاربردی اولین و بزرگترین دانشگاه مهارتی کشور به شمار می رود.


متولی اصلی نظام رسمی آموزش فنی و مهارتی در ایران، وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. در این نظام، دانش‌آموز و دانشجو پس از طی دوره تحصیل، موفق به اخذ مدرک تحصیلی می‌شود که برای ورود به دوره‌های بالاتر نظام آموزش رسمی مهارتی الزامی است.
پیش از این، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز با انتقاد از عدم تقاضامحور و ماموریت‌گرا بودن دانشگاه‌های کشور، رسالت اصلی دانشگاهها را پاسخ به نیازهای روز جامعه، کارآفرین و مهارت‌ محور بودن دانشگاهها، ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و تکمیل زنجیره تبدیل علم به ثروت در جامعه دانست.


دکتر روحانی نیز به این نکته اشاره داشته که حلقه علم و فناوری از ایده شروع می‌شود و به تحقیق منتهی می‌شود، تحقیقات به نمونه فناوری منتهی می‌شود و آن نمونه هم به توسعه فناوری منتهی می‌شود و توسعه فناوری هم به سمت صنعتی شدن حرکت می‌کند و بالاخره تبدیل به ثروت یا قدرت ملی می‌شود. 


در اینجا سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و دانشگاه جامع علمی کاربردی به عنوان بالهای آموزشهای مهارتی با رویکرد تبدیل ایده به محصول که قابل عرضه در جامعه باشد، آموزشهای مهارت محور و تولیدمحور ، بازاریابی و فروش را در دستور کار خود قرار داده اند که می تواند الگوئی مناسب جهت ارتباط صنعت، بازار و دانشگاه باشد.


براساس ماده 3- اساسنامه دانشگاه مزبور «هدف دانشگاه جامع علمی – کاربردی ، فراهم آوردن موجباتی است که مشارکت سازمانها و دستگاههای اجرایی دولتی و غیر دولتی را برای تربیت نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور ممکن سازد ، به نحوی که فارغ التحصیلان هر یک از مؤسسات وابسته به این دانشگاه بتوانند برای کاری که به آنها محول می شود دانش و مهارت لازم را کسب کنند.»


همچنین بررسی راهکارهای تحول در نظام آموزش عالی از مباحث مطرح شده در کمیسیون علمی و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی این شورا بوده است که براساس آن، مساله نظام آموزش عالی کشور پس از بررسی نهایی جهت هم افزایی در اختیار ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور قرار خواهد گرفت.


"ارتقاء و بهبود نظام مدیریت آموزش عالی"، "توسعه هوشمند و هدفمند آموزش عالی مبتنی بر آمایش سرزمینی" ، "بهینه سازی نظام برنامه ریزی درسی آموزش عالی"، "بازتعریف نظام اساتید و مدرسان آموزش عالی کشور" ، "دستیابی به مرجعیت علمی در منطقه و رقابت با نظام های آموزشی پیشرفته در سطح بین المللی" و "تقویت و توسعه نظام آموزش عالی مهارتی و استقرار نظام نظارت و ارزیابی و سنجش اثربخشی در آموزش عالی" از نکات مورد تاکید این شورا بوده است که بسیاری از آن ها با محوریت دانشگاه های مهارت محور کشور، دست یافتنی است.


گفتنی است در حال حاضر نزدیک به ششصدهزار دانشجو، تنها در دانشگاه جامع علمی کاربردی مشغول به تحصیل هستند. این دانشگاه بیش از هزاروصد مرکز علمی کاربردی در 31 استان کشور دارد.






تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن