واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: سرد شدن انگشتان دست و پا، از جمله مواردی است که همه ما به تناوب آن را تجربه کرده ایم. اما آیا می دانید که این سردی انگشتان نشانی از بروز یک اختلال حاد در داخل بدن می باشد؟
انگشتان سرد نشانی از بروز یک بیماریدر فصول سرد سال وقتی در هوای آزاد قرار می گیرید به خاطر سرما، انگشتان شما طبیعتا سردتر از سایر نقاط بدنتان خواهد شد. دلیل طبیعی این امر هم انتقال خون به قسمت های حیاتی بدن از جمله قلب، ریه ها و مغز می باشد تا گرما و مواد مغذی در هوای سرد به این مناطق به مقدار کافی برسد. به همین دلیل خون کمتری به قسمت های انتهایی بدن از جمله انگشتان دست و پا می رسد که نتیجه آن سرد شدن انگشتان می باشد.اما بعضی افراد همیشه دچار این عارضه هستند. پدیده یا بیماری رینوداختلالی است که با سرد شدن انگشتان خود را نشان می دهد. در این اختلال سرعت جریان خون در انگشتان (و در برخی مواقع در شست دست و پا، گوش و بینی) در پاسخ به سرما یا هیجانات و اضطراب ها کاهش می یابد. در این اختلال به دلیل سرد شدن انگشتان و جریان کم خون در انتهای بدن، انگشتان ابتدا سفید و سپس آبی رنگ می شوند. البته به محض این که جریان خون در انگشتان به حالت طبیعی برگردد، انگشتان گرم و قرمز رنگ خواهند شد. در این حالت انگشتان اغلب سرد، بی حس و درصورتی که ضربه بخورند، بسیار دردناک خواهند شد. خوشبختانه با پوشیدن دستکش، لباس های گرم، کمتر در معرض سرما قرار گرفتن و کنترل هیجانات و استرس ها می توان تا حد زیادی مانع از بروز این حالت در انگشتان خود شد.
پدیده رینود بیماری های سیستم ایمنیبسیاری از بیماری های مرتبط با سیستم ایمنی مانند بیماری های لوپوس و بیماری هایی که پوست را درگیر خود می کنند، می توانند منجر به سرد شدن انگشتان دست و پا نسبت به سایر قسمت های بدن شوند. در این حالت هیچگونه عامل خارجی مانند سرد بودن هوا و یا هیجانات بیرونی علت بروز سرد شدن انگشتان نمی باشد، باید به اختلالات مرتبط با سیستم ایمنی شک نمود.
اثر بیماری های سیستم ایمنی بر سر شدن انگشتان بیماری کم کاری تیروئیدتیروئید همانند یک ترموستات، درجه حرارت بدن را کنترل می کند. حال اگر فعالیت این غده در بدن کاهش نماید، یکی از نشانه هایش سرد شدن انگشتان دست و پا می باشد. البته در صورتی می توان از سرد بودن انگشتان دست و پا به کم کالری تیروئید مشکوک شد، که علاوه بر این نشانه، سایر نشانه ها شامل افزایش وزن، خستگی، یبوست های مداوم هم در فرد مشاهده شود. در مجموع پزشکان معتقدند که کم کاری تیروئید بیشتر در خانم های بالای 50 سال شیوع دارد.
کم کاری تیروئید و سردی انگشتان مشکلات مرتبط با جریان منظم خون در بدنجریان نامنظم خون در بدن می تواند یکی از نشانه هایش سرد شدن دست و پا باشد. در واقع متخصصان قلب و عروق معتقدند در صورتی که پمپاژ قلب طبیعی نباشد و یا به دلیل مسدود شدن عروق اصلی بدن توسط تجمع توده های چربی و کلسترول در آنها،خون مغذی و پر اکسیژن به خوبی به اندام های بدن نرسد دست ها و پاها سرد و بی حس می شوند. پس اگر شما سابقه بیماری های قلبی و عروقی در خود و یا خانواده تان دارید و یا این که سنی بالای چهل سال دارید، و یا میزان کلسترول خونتان بالا است، در صورتی که احساس سردی مداوم در انگشتان دسیت و پای خود کردید، سریعا به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید.
جریان نامنظم خون و سردی انگشتان دست و پا کم خونیکم خونی وقتی در بدن بروز می کند که سلول های قرمز خون در حد طبیعی نیستند و یا این که میزان هموگلوبین در خون پایین باشد. در واقع در حالت کم خونی به دلیل پایین بودن هموگلوبین در بدن، انتقال اکسیژن و مواد مغذی به سلول ها دچار اختلال می شود. یکی از نشانه های کم خونی، سرد شدن انگشتان دست و پا می باشد که همراه با نشانه های دیگر مانند خستگی، سردرد، تنفس تند و سطحی، و پوست رنگ پریده می باشد. در بیشتر موارد کم خونی ها در خانم ها و ناشی از کمبود آهن می باشد که به راحتی با مکمل آهن می توان آن را درمان نمود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]