تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835620664
وضعیت کتابخوانی در قم مطلوب نیست/ لزوم توجه خانوادهها به کتاب
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش میدهد؛
وضعیت کتابخوانی در قم مطلوب نیست/ لزوم توجه خانوادهها به کتاب
شناسهٔ خبر: 2974587 - دوشنبه ۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۰
استانها > قم
قم - «وضعیت کتابخوانی در جامعه مطلوب نیست» این بخشی از صحبتهای مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم است که با ابراز تأسف از وضعیت کتابخوانی در استان قم بیان کرده است. خبرگزاری مهر - گروه استانها: هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار تلنگری به وضعیت کتابخوانی در استان قم است تا با وجود مراکز علمیه و موسسات فرهنگی اهتمام و حساسیت ویژهای به مقوله کتاب که خوراک ذهن و اعتلای فرهنگ یک ملت است، پرداخته شود. کتاب بهترین وسیله انتقال میراث ادبی، ارزشهای دینی، تاریخی و فرهنگی از نسلی به نسل دیگر است این کتابها هستند که ساعتها ذهن مخاطب را با آموزههای ادبی و هنری صیغل میدهد و دید او را با افکار مختلف آشنا میسازد، کتاب و کتابخوانی با پرداختن به زوایای مختلف اندیشه و فکر افراد میتواند در اعتلای فرهنگ عمومی نقش بسزایی ایفا کند. سرانه مطالعه کتاب و کتابخوانی یکی از شاخصههای ارزیابی رشد، توسعه و پیشرفت فرهنگی هر کشوری است که در این زمینه نقش خانوادهها در احیای کتاب و کتابخوانی مهم تلقی میشود. درباره اهمیت کتابخوانی بیانات مختلفی از بزرگان مطرح شده است در این زمینه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به کتابخوانی پرداختهاند و رهنمودهایی مطرح کردهاند. کتاب باید از خانوادهها شروع شود و در سنین پایین به فرزندان ارائه شود پدران، مادران و مربیان کودکان برای علاقمند کردن آنان به مطالعه و نیز به منظور رشد و پرورش فکری و تقویت مهارتهای زندگی، قصه گویی و کتابخوانی برای بچهها را یکی از اولویتهای کاری خود بدانند تا با نهادینه سازی این امر شاهد توسعه فرهنگ کتابخونی و رشد سطح فرهنگی مردم در جامعه باشیم.
استان قم دارای مراکز فرهنگی و علمی بسیاری است کتابخانههای تخصصی و عمومی از این رو باید ظرفیتهای موجود به مردم معرفی شود تا با استفاده از این امکانات در توسعه فرهنگی و اجتماعی یک جامعه نقش آفرینی کنند. ۵۲ کتابخانه عمومی در استان قم خدمات فرهنگی به مردم ارائه میکند که حدود ۵۰ هزار نفر از یک میلیون جلد کتاب استفاده میکنند که نیازمند احیای فرهنگ کتاب و کتابخوانی با برانگیختن نیازهای درونی و فرهنگی مردم هستیم. وضعیت کتابخوانی در جامعه مطلوب نیست مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه وضعیت کتابخوانی در جامعه مطلوب نیست، گفت: اهمیت کتاب و کتابخوانی باید به مردم گوشزد شود و تنها به یک هفته در سال اختصاص نیابد چراکه گرایش و رغبت مردم به کتابخوانی کاسته شده است. امیرعطاءاله جباری افزود: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی نسبت به موضوع کتاب فرمایشات راهگشایی ارائه کردهاند و مسیر را برای مردم روشن کردهاند که باید در این زمینه به بیانات رهبری جامعه عمل بپوشانیم. وی ادام داد: همه نهادهای مختلف باید در احیا و فرهنگ سازی مطالعه کتاب همکاری کنند تا کتاب و کتابخوانی به عنوان یک نیاز اساسی مورد اهتمام قرار گیرد چراکه با کتابخوانی فرهنگ عمومی جامعه بالا میرود. خانواده و رسانهها نقش موثری در فرهنگسازی کتابخوانی دارند مدیرکل کتابخانههای عمومی قم با بیان اینکه خانواده و رسانهها نقش موثری در فرهنگسازی کتابخوانی در جامعه دارند، گفت: خانوادهها میتوانند با خواندن کتاب و ترغیب فرزندانشان به کتابخوانی شاکله خانواده را با کتاب شکل دهند. وی افزود: رسانههای جمعی با استفاده از ابزارهای تبلیغی و فضاهای مجازی میتوانند با معرفی کتابها و اهمیت آن، جامعه را به کتابخوانی ترغیب کنند. جباری با اشاره به اینکه سرانه مطالعه بر اساس مبناهای مختلف ارزیابی میشود، گفت: مهمترین موضوع وضعیت نامطلوب مطالعه در جامعه است که باید علل آن به صورت جدی مورد بررسی قرار گیرد. وی افزود: تبلیغ در عرصه کتاب و کتابخوانی بسیار کم صورت گرفته است از این رو مردم با عدم شناخت از موضوعات مطرح شده احساس نیاز نسبت به کتابخوانی نمیکنند. توسعه کتابخانههای عمومی در استان قم مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم با بیان اینکه تعداد کتابخانهها در استان قم نسبت به جمعیت آن محدود است، گفت: تعداد کتابخانهها باید در استان قم زیاد شود در همین راستا با حمایتهای دولتی، مناطقی که کتابخانه ندارند شناسایی شده است و در حال بررسی برای احداث کتابخانه است. وی افزود: روستاها نباید فراموش شوند باید با همکاری روستاها زمین جهت احداث کتابخانهها ارائه شود تا بتوانیم با مشارکت مردم کتابخانهها را راه اندازی و تجهیز کنیم. جباری ادامه داد: سه کتابخانه در روستاهای پستکان، قم رود و سلفچگان و دو کتابخانه در استان قم در خیابان امام خمینی(ره) و نوبهار در حال احداث است. وی بیان داشت: منطقه پردیسان نیز نیازمند یک کتابخانه عمومی است که این اداره کل با تعامل نهادهای مربوطه میتواند اقدام به تاسیس کتابخانه کند.
استان قم کتابخانه مرکزی ندارد مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم با بیان اینکه استان قم کتابخانه مرکزی ندارد، گفت: از مصوبات سفر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به قم احداث کتابخانه مرکزی با ۱۱ هزار متر مربع بوده است که متأسفانه با عدم تحقق زمین و بودجه کتابخانهای با سه هزار متر مربع توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال احداث است. جباری افزود: استان قم دارای مراکز علمی و فرهنگی بسیاری است ولی در بحث کتابخانههای عمومی نسبت به استانهای دیگر در سطح پایینی قرار دارد که این یک نوع فقر پنهان است که باید جبران شود. وی ادامه داد: انجمن خیرین کتابخانه ساز در این استان اقدامات شایستهای انجام دادهاند به گونهای که یک زمین توسط این انجمن برای احداث کتابخانه عمومی اختصاص یافته است که در آینده نزدیک کار ساخت آن شروع خواهد شد. فعالیت ۵۲ کتابخانه عمومی در قم وی با اشاره به اینکه استان قم دارای ۵۲ کتابخانه عمومی است، گفت: این تعداد کتابخانه دارای چهار هزار و ۴۰۰ صندلی مطالعه و ۵۰ هزار عضو است که کتابهای مختلفی را در موضوعات مذهبی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سایر موضوعات درسی به مخاطبان ارائه میکند. جباری افزود: از این تعداد کتابخانه عمومی در استان قم، ۲۳ کتابخانه زیر نظر اداره کل کتابخانهها و مابقی به صورت مشارکتی و از حمایتهای این اداره کل بهرهمند میشوند. وی، بخشهای کودک و نوجوان، رسانه و مطبوعات، برگزاری مسابقات کتابخوانی، برگزاری کانونهای ادبی، دورههای نقد و بررسی و معرفی کتاب با حضور نویسندگان و فرهیختگان، کلاسهای آموزشی نویسندگی و نقد کتاب، نشست کتابخانهای مدرسهای و نشست کتابخوان را از جمله خدمات کتابخانههای عمومی برشمرد. استان قم دومین تولید کننده کتابهای خط بریل در کشور کارشناس امور کتابخانههای اداره کل کتابخانههای عمومی قم نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه استان قم بعد از تهران دومین تولید کننده کتابهای خط بریل است، گفت: بخش نابینایان از سال ۸۶ در کتابخانه امام خامنهای قم راه اندازی شده است و این بخش توانسته است با تجهیز امکانات و نیروهای کارشناس و مجرب به تولید کتابهای بریل ویژه نابینایان اقدان کند. مریم رمضانی افزود: ۱۰۰ عنوان کتاب در این استان به خط بریل تبدیل شده است که تولیدات خویش را به ۵۰ کتابخانههای عمومی نابینایان کشور ارسال میکند. وی ادامه داد: همچنین ۱۵۰ عنوان کتاب به کتاب گویا ویژه نابینایان تولید شده است. کارشناس امور کتابخانههای اداره کل کتابخانههای عمومی قم با بیان اینکه ۳۵۰ نابینا عضو بخش نابینایان کتابخانه امام خامنهای قم هستند، گفت: از این تعداد ۱۵۰ نابینا از خارج استان عضو هستند که کتابها را از طریق امکانات پستی دریافت میکنند. وی افزود: در این بخش دو هزار عنوان کتاب در سه هزار نسخه به خط بریل و چهار هزار و ۵۰۰ عنوان کتاب گویا موجود است که نابینایان میتوانند از این خدمات دریافت کنند. رمضانی ادامه داد: کانون ادبی نابینان نیز در استان قم تشکیل شده است که هر دو هفته یکبار به نقد، بررسی و خلاصه نویسی کتابهای بریل و گویا میپردازند. فعالیت ۶۵ کتابدار در کتابخانههای عمومی قم معاون اداره کل کتابخانههای عمومی با بیان اینکه ۶۵ کتابدار فعالیت میکنند، گفت: هر یک از این کتابدارها به عنوان یک پژوهشگر به مراجعان خدمات مشاورهای و راهنمایی را در دریافت کتابها ارائه میکنند. وحید میرزایی افزود: کتابداران به مشاوران امین تعبیر شدهاند زمانی که کسی به این افراد مراجعه کند بهترین منابع و کاملترین را در اختیار آنها قرار میدهند.
فضای مجازی عامل فاصله قشر جوان از کتابخوانی معاون اداره کل کتابخانههای عمومی قم نیز با بیان اینکه فضای مجازی عامل فاصله قشر جوان از کتابخوانی شده است، گفت: تبلیغات در زمینه صوت و فیلم در فضای مجازی بسیار است ولی در خصوص کتاب تبلیغات صورت نمیگیرد از این رو جوانان به سمت مباحث دیگر سوق پیدا میکنند. وی افزود: کتابخوانی باید با ابزارهای مختلف تبلیغ شود تا از این طریق نسل جوان را به سمت مباحث فرهنگی و کاهش آسیبهای اجتماعی رهنمود کند. میرزایی، با اشاره به اینکه مطالعه کتاب باید از خانه و مدارس شروع شود، گفت: باید در مدارس استان قم جلسات نقد و بررسی کتاب، مسابقات کتابخوانی و نشستهای خلاصه نویسی کتاب برگزار شود تا از این طریق دانش آموزان به سمت کتاب هدایت شوند. معاون اداره کل کتابخانههای عمومی قم ادامه داد: زمانی که کتاب به عنوان یک نیاز در انسان احساس شود به سوی آن رفته و باعث ایجاد وابستگی میشود از این رو باید اهمیت کتاب مورد اهتمام قرار گیرد و در این زمینه برنامه ریزی صورت گیرد. به گفته وی، مشکلات زندگی و دغدغههای مردم از جمله دیگر مواردی است که باعث کاهش گرایش اقشار مختلف به مقوله کتاب و کتابخوانی میشود. امروز رشد روز افزون ارتباطات در فضاهای مجازی باعث سرگرم شدن مردم با فضاهای مجازی و دور شدن از کتاب و کتابخوانی شده است این در حالی است که کتابخوانی نسخه دیجیتالی در برخی از کشورها همزمان با رشد ارتباطات مجازی ارتقا یافته است. امروزه که تازههای نشر در موضوعات و ردههای سنی مختلف به جامعه معرفی میشوند تا اهل اندیشه با تأسی از این تولیدات به دانستههای خویش بیافزایند. کتابخوانی به گروه خاصی از مردم تعلق ندارد به گونهای که هر فرد باید با کتاب زندگی کند و مطالعه و کتابخوانی باید به عنوان یک نیاز و احساس دایمی لازم و روزانه در میان عموم رایج و مطرح باشد تا افراد جامعه به خواندن و مطالعه ترغیب و فرهنگ کتاب و کتابخوانی رواج یابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]
صفحات پیشنهادی
کتاب و کتابخوانی در کشور وضعیت مطلوبی ندارد
مدیر روابط عمومی مس منطقه کرمان گفت متاسفانه کتاب و کتابخوانی در کشور وضعیت مطلوبی ندارد و تیراژ پایین کتاب ها از سرانه پایین کتاب و کتابخوانی در کشور حکایت دارد به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از خانه خشتی اولین نشست کتابخوان شهرستان رفسنجان در فرهنگسرای مس سرچشمدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین خواستار شد لزوم توجه به مقام کتابدار از سوی جامعه فرهیخته
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین خواستار شدلزوم توجه به مقام کتابدار از سوی جامعه فرهیختهمدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین با بیان اینکه کتابداران از جایگاه بالایی برخودار هستند گفت تکریم و پاسداشت این قشرها برای جامعه فرهیخته لازم است به گزارش خبرگزاری فارس از قزویاستان قم در برخورداری از کتابخانه های عمومی وضعیت مطلوبی ندارد
خبرگزاری شبستان حجت الاسلام دانشی با بیان اینکه استان قم در برخورداری از کتابخانه های عمومی وضعیت مطلوبی ندارد گفت اخیرا انجمن خیرین کتابخانه ساز ایجاد شده است که با فعال شدن این انجمن امید است شاهد تأسیس کتابخانه های عمومی در استان باشیم حجت الاسلام و المسلمین عباس دانشی مدیگزارش فارس از وضعیت کتابخوانی در سرایران آذربایجانیها چقدر کتاب میخوانند!
گزارش فارس از وضعیت کتابخوانی در سرایرانآذربایجانیها چقدر کتاب میخوانند طبق آمار مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان درباره کتابخوانی 76 درصد از جوانان روزانه کمتر از 30 دقیقه مطالعه میکنند که از این میان بیشتر از 70 درصد به مطالعه کتابهای روانشناسی و بازاری میپردازند بهفرماندار ویژه زابل تاکید کرد لزوم ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در محلات حاشیه شهر زابل
فرماندار ویژه زابل تاکید کردلزوم ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در محلات حاشیه شهر زابلفرماندار ویژه زابل بر گسترش فرهنگ کتابخوانی و مطالعه در محلات حاشیه شهر و سکونتگاههای غیررسمی تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از زابل هوشنگ ناظری صبح امروز در نشست با کتابداران در فرمانداریمعاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد لزوم استفاده از حداکثر ظرفیتها برای ترویج کتاب و کتابخوانی
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کردلزوم استفاده از حداکثر ظرفیتها برای ترویج کتاب و کتابخوانیمعاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت باید از ظرفیتهای موجود در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی حداکثر استفاده را ببریم به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند سید عباس صالحی بعد از ظهر امرگزارش فارس از بیست و سومین نمایشگاه هفته کتاب ساری از همت خانوادهها تا بسیج عمومی برای افزایش کتابخوانی
گزارش فارس از بیست و سومین نمایشگاه هفته کتاب ساریاز همت خانوادهها تا بسیج عمومی برای افزایش کتابخوانیبیست و سومین نمایشگاه هفته کتاب ساری در حال برگزاری است و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساری معتقد است علاوه بر همت خانوادهها نیازمند بسیج عمومی برای افزایش میزان مطالعه هسترویج فرهنگ کتابخوانی نیازمند یک نهضت فرهنگیست
رئیس شورای اسلامی شهر کاشان ترویج فرهنگ کتابخوانی نیازمند یک نهضت فرهنگیست رئیس شورای اسلامی شهر کاشان گفت ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه نیازمند به راه افتادن یک نهضت فرهنگیست به گزارش خبرنگارایلنا در کاشان حسین حیدریان شامگاه یکشنبه در آئین گرامیداشت هفته کتاب و همچنین رونمهمزمان با هفته کتاب و کتابخوانی کودکان اردبیلی راوی یار مهربان شدند
همزمان با هفته کتاب و کتابخوانیکودکان اردبیلی راوی یار مهربان شدندهمزمان با بیست و سومین دوره هفته کتاب و به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اردبیل کودکان راوی یار مهربان شدند تا انس خودشان را بیشتر با کتاب نشان دهند به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل عصر امروز و در مراسبه مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی راه و بیراه در نشر کتاب و کتابخوانی
به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانیراه و بیراه در نشر کتاب و کتابخوانیعدم وحدت و تعامل میان ناشران ارزشی حول محور اهداف و اولویتها در کنار عدم توجه به تبلیغ و اطلاعرسانی میتواند در حوزهی فرهنگی کشور فاجعه بیافریند در مقابل شاهد هستیم که جبههی فرهنگی معارض انقلاب چگونه از این نق-
گوناگون
پربازدیدترینها