واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ آذر ۱۳۹۴ (۱۰:۵۵ق.ظ)
استانهاي شمالي و مرکزي کشور بيشتر در معرض شيوع ديابت اند موج - معاون وزير بهداشت، بنيانگذار انجمن ديابت و رئيس انجمن آموزش ديابت گابريک در گفت و گوي ويژه خبري شب گذشته به بررسي بحران ديابت در ايران پرداختند.
به گزارش خبرگزاري موج، موضوع بحران ديابت در ايران در گفت و گوي ويژه خبري يک شنبه شب با حضور "باقر لاريجاني"، معاون وزير بهداشت، "اسدالله رجب"، بنيانگذار انجمن ديابت و "هرمز کيخوان زاده"، رئيس انجمن آموزش ديابت گابريک، مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
در ده دوازده سال گذشته شيوع ديابت در کشور رشد چشمگيري داشته است
در ابتداي برنامه "باقر لاريجاني"، معاون وزير بهداشت، اظهار داشت: شيوع ديابت در همه جاي دنيا رو به افزايش است اما در برخي مناطق دنيا از جمله چين، هند، کشور ما و برخي کشورهاي جنوب خليجفارس شيوع آن جدي تر است.
وي در ادامه تغيير سبک زندگي در پيش گرفتن متد زندگي غربي را در اين کشورها عامل عمده شيوع ديابت خواند و گفت: کاهش فعاليت بدني و تغذيه نامناسب دلايل عمده شيوع ديابت در اين کشورها است و نتيجه آن اين بوده که در طي ده دوازده سال گذشته شيوع ديابت در کشور ما رشد چشمگيري داشته است.
معاون وزير بهداشت يادآور شد: کشورهاي غربي در يک مقطعي اين دوره را گذراندهاند هم اکنون تلاش ميکنند که زندگيشان را به صورت تغذيه مناسب و فعاليت بدني بيشتر ببرند ولي ما هم اکنون در شيوع ديابت هستيم و اين يک تهديد جدي براي سلامت کشور ما است
شيوع ديابت در استانهاي شمالي و مرکزي جدي تر است
لاريجاني اظهار داشت: بر اساس مطالعات انجام شده شيوع ديابت در برخي استانها همانند استانهاي شمالي و استانهاي مرکزي کشور جدي تر است ضمن اين که در استان يزد و بوشهر مسأله ژنتيک و ازدواجهاي فاميلي باعث شده که شيوع ديابت در اين دو استان بيشتر باشد.
معاون وزير بهداشت با تاکيد بر اين که آموزش، نقش زيادي در مقابله با اين عارضه زياد است، گفت: آموزش براي افراد و همچنين براي کساني که مبتلا به ديابت هستند تا بتوانند با اين عارضه کنار بيايند نقش مهمي دارد که خوشبختانه در اين زمينه تلاشهايي در حال صورت گيري است اما کافي نيست.
لاريجاني با اشاره به هزينه سند نظام ثبت و غربالگري ديابت در مجموعه وزارت بهداشت گفت: در اين سندي که طراحي شده موضوع آموزش و نحوه آن نيز مورد تاکيد قرار گرفته البته برخي انجمنها و مؤسسات آموزشي سالها است که در اين زمينه تلاش ميکنند.
در ادامه اين برنامه "اسدالله رجب"، مدير انجمن ديابت، با بيان اينکه پيشگيري از اصول آموزش است، گفت: آموزش نسبت به 25 سال گذشته خيلي بهتر شده است اما لازم است که تلاشهاي بيشتري در اين زمينه صورت گيرد.
وي اضافه کرد: آموزش در ارتباط با ديابت يعني توانمندسازي به اين معني که فرد مبتلا به ديابت به آن توانمندي برسد که با پزشک خود در پروسه درمانش بتواند شريک و سهيم باشد به اين معني که بتواند ديابت را مديريت کند.
لاريجاني در ادامه برنامه با اشاره به اينکه بايد تعداد مراکز جامع در کشور به تدريج گسترش يابد گفت: بايد از همه ظرفيتهاي موجود به خوبي استفاده کنيم.
معاون وزير بهداشت با تاکيد بر اينکه بايد مراقبت از بيماران را به صورت جامع انجام دهيم ادامه داد: بايد مردم از چاقي جلوگيري کنند و لذا بايد اساس تغذيه مناسب را در نظر بگيرند.
وي با اشاره به اينکه وزارت بهداشت با کمک دستگاههاي مختلف متعهد شده است تا به افزايش فعاليت بدني کارکنان بپردازد، ادامه داد: بايد فعاليت بدني افزايش يابد.
لاريجاني با تاکيد بر اين که مبارزه با بيماريهاي واگير کار وسيع و مداومي ميطلبد بيان کرد: ان شاء الله در آينده مواد مصرفي گروههاي بيماري از جمله تهيه نوار سنجش خون بتواند بهتر در دسترس قرار بگيرد.
معاون وزير بهداشت با اشاره به اينکه گروههاي متعددي از محققين مشغول انجام اموري هستند تا بتوانند نوارهاي سنجش قند خون را ارزان تر در دسترس مردم قرار بدهند گفت: اکنون وزارت بهداشت تلاش زيادي انجام داده تا بتواند به کنترل بيماريهاي غيرواگير بپردازد لذا اگر براي کنترل بيماري ديابت سرمايهگذاري نکنيم گرفتار عواقب سنگين آن ميشويم.
وي با اشاره به 4 بيماري مورد توجه در طرح تحول سلامت که يکي از مواد آن ديابت است افزود: افراد بالاي 45 سال بهتر است کنترل قند خون انجام دهند.
هرمز کيخوان زاده، رئيس انجمن آموزش ديابت گابريک، در انتهاي برنامه طي ارتباط تلفني گفت: در تأمين دارو در وضعيت خوبي به سر ميبريم اما يکي از چالشهاي عمده بيماران ديابتي هزينه نوار تست قند خون است.
وي با اشاره به ضرورت آموزش و انگيزه دادن به بيماران ديابتي براي کنترل بيماري ادامه داد: بايد در امر آموزش به مردم کمک کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]