تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عقل راهنمايى مى  كند و نجات مى  دهد و نادانى گمراه مى  كند و نابود مى  گرداند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836680930




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گلايه فرهنگي که به وضعيت پسماند شهرهاي شمالي ختم شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۴:۵۱ب.ظ)
موج بررسي کرد؛ گلايه فرهنگي که به وضعيت پسماند شهرهاي شمالي ختم شد موج - روزي نيست که کارشناسان و فعالان محيط زيست از وضعيت بغرنج پسماندها درکشور انتقاد نکنند، اما اين بار يک استاد علوم سياسي لب به انتقاد گشود.
به گزارش خبرنگار موج، صادق زيباکلام استاد دانشگاه تهران در نامه‌اي خطاب به آيت‌الله العظمي مکارم شيرازي نوشت و در آن توضيحاتي درباره اعتراض اين مرجع تقليد به عملکرد وزارت ارشاد ارائه کرد اما عمده موضوعات مطرح‌شده در اين نامه به مسئله جنگل‌هاي شمال و دفن زباله اختصاص‌يافته است. در اين نامه آمده است:

روزانه نزديک به 200 تن زباله در پنج شهر غرب استان مازندران دپو مي‌شود
حضرت آيت‌الله العظمي مکارم شيرازي؛ در آن مرقومه که چند ماه پيش نوشتم متذکر شده بودم که ما در حالي 6000 ميليارد تومان در سال براي امور فرهنگي‌مان هزينه مي‌کنيم که کل بودجه يک‌ساله محيط زيست کشور با بيش از 6000 کارکنان، 174 ميليارد تومان است. اين مبلغ، هم بايد صرف امور جاري شود و هم يک دوجين طرح‌هاي ريزودرشت محيط زيست کشور را اجرا کند.
از جلوگيري از نابودي اسفناک جنگل‌هاي کشور گرفته تا مبارزه با آلودگي رودخانه‌هاي کشور که بسياري از آن‌ها تبديل به فاضلاب شده و به درياها مي‌ريزند، تا نجات تالاب‌ها و درياچه‌هاي کشور که يکي پس از ديگري دارند، خشک مي‌شوند، تا بهبود هواي آلوده‌اي که در شهرها داريم استنشاق مي‌کنيم، آب‌هاي آلوده‌تري که مي‌آشاميم، تا تخريب خاکمان، تا جلوگيري از آمدن ريز گردها از عراق و عربستان، تا احياء درياچه اروميه و ... همه را قرار است خانم ابتکار با همان 174 ميليارد تومان و البته عصاي معجزه‌گر حضرت موسي تحقق ببخشند.
حضرت آيت‌الله العظمي مکارم شيرازي؛ چون يقين دارم که جداي از فرهنگ و دين و ايمان مردم، آب‌وخاک و جنگل و محيط زيست اين مملکت هم برايتان مهم هستند و در قبال آن‌ها هم همچون مقوله فرهنگ احساس مسئوليت مي‌کنيد، لذا با کسب اجازه از پيشگاهتان شمه‌اي از وضعيت هولناک محيط زيست کشور را به عرض مي‌رسانم. در پنج شهر غرب استان مازندران (نوشهر ،چالوس، رامسر و ...) روزانه نزديک به 200 الي 300 تن انواع زباله از جملات زباله‌هاي بيمارستاني که منشاء انواع آلودگي‌ها مي‌باشند «دپو» مي‌شود.

به زبان ساده‌تر، روي زمين ريخته و رها مي‌شوند. يعني حتي دفن هم نمي‌شوند يا آهک هم‌رويشان پاشيده نمي‌شود. خدا مي‌داند که شيرابه اين زباله‌ها وقتي جذب خاک مي‌شود چه بر سر خاک، جنگل، محصولات کشاورزي و درياي خزر مي‌آورد.

وقتي يک دستگاه کمپوست 20 ميليارد تومان هزينه دارد اما بودجه يک سال شهرداري 15 ميليارد تومان است
دستگاه کمپوست که زباله‌ها را تصفيه مي‌کند 20 ميليارد تومان است. وقتي از يکي از شهرداران اين پنج شهر پرسيده شد چرا صدها تن زباله را رها مي‌کنند و چرا به کمک دستگاه کمپوست آن‌ها را تصفيه نمي‌کنند، پاسخ بسيار حکيمانه‌اي داد: بودجه يک سال شهرداري 15 ميليارد تومان است؛ چگونه ما دستگاه تصفيه زباله بخريم که 20 ميليارد تومان است؟ او البته مي‌توانست اضافه کند که با 6000 ميليارد تومان که خرج کارهاي فرهنگي در سال مي‌شود، مي‌شد 300 دستگاه تصفيه زباله خريداري کرد، اما اولويت باکارهاي فرهنگي است تا حفظ آب‌وخاک و جنگل و محيط زيست.

نايب‌رئيس فراکسيون محيط‌زيست مجلس: تأخيرهاي طولاني در مديريت پسماند استان‌هاي شمالي موردانتقاد است
وضعيت نا بسامان پسماند در شهرهاي شمالي از کسي پوشيده نيست، پيش‌ازاين هم مهرداد بائوج لاهوتي نايب‌رئيس فراکسيون محيط زيست مجلس در مصاحبه‌اي از دپوي روزانه بيش از هزار تن زباله از شهرهاي مختلف استان گيلان در مناطق جنگلي انتقاد کرده و گفته بود: بررسي تأخيرهاي طولاني در مديريت پسماند استان‌هاي شمالي موردانتقاد است چراکه در برنامه چهارم توسعه کشور قرار بود براي مديريت پسماند استان‌هاي شمالي اقدامات در نظر گرفته شود اما اين معضل هنوز ادامه دارد.
روزي نيست که کارشناسان و فعالان محيط زيست از اين وضعيت بغرنج انتقاد نکنند، سهيل اولاد زاد يکي از اين کارشناسان است که چند سالي است به‌صورت متمرکز درباره وضعيت پسماندهاي شمال کشور فعاليت کرده است.
او در گفت‌وگو با خبرنگار موج با تأييد سخنان صادق زيباکلام به ابعاد گسترده‌تر اين مسئله که در حال تبديل‌شدن به يک بحران ملي است اشاره کرد و گفت: نه‌تنها 5 شهر ساحلي غرب مازندران بلکه تمامي شهرهاي شمالي درگير وضعيت پسماند هستند.
اين مسئله علاوه بر شهرها، بخش قابل‌توجهي از جنگل‌ها را هم درگير خودکرده است.
اين کارشناس با انتقاد از اينکه از بودجه 6 هزارميلياردي فرهنگي کشور ريالي براي فرهنگ‌سازي محيط زيست خرج نمي‌شود اظهار مي‌کند: برخلاف اينکه دين مبين اسلام بر حفظ محيط زيست تأکيد ويژه دارد و همچنين مقام معظم رهبري نيز درده بند سياست‌هاي کلي محيط زيست کشور بر اهميت محيط زيست تأکيد داشته‌اند اما هيچ بودجه و اعتباري از سوي دولت و مجلس و حتي صنايع به فرهنگ‌سازي محيط‌زيست نمي‌رسد.

15 هزار تن شيرابه زباله‌هاي کشور کجا مي‌رود؟
اولادزاد به توليد روزانه حدود 50 هزار تني زباله در کشور مي‌پردازد و مي‌گويد: اگر اين عدد را در 300 ضرب کنيم ميزان توليد شيرابه (15 هزار تن) پسماند به دست مي‌آيد،اما در کنار اين رقم نجومي توليد پسماند، مديريت پسماند در کشور چيزي حدود صفر است.
وي به هزينه‌هايي که شهرداري تهران براي جابه‌جايي و حمل هر کيلو زباله در تهران دارد که رقمي حدود 160 تومان است، اشاره مي‌کند و مي‌گويد: باوجوداينکه شهرداري تهران بابت جابه‌جايي و حمل هر کيلوگرم زباله چيزي در حدود 160 تومان هزينه مي‌کند که با ضرب اين عدد در کل توليدات 7500 تني زباله در تهران بازهم شاهد يک عدد نجومي هستيم، ولي آيا شهرداري کار پايداري درزمينهٔ محيط زيست، توسعه پايدار يا پسماند انجام مي‌دهد؟
اين در حالي است که سازماني عريض و طويل مديريت پسماند شهرداري سال‌ها است در حال فعاليت است.
اين کارشناس و فعال محيط‌زيست کارآمدي شهرداري‌هاي شهرهاي شمالي را هم بيشتر از تهران نمي‌داند و مي گويد: شهرداري‌هاي غرب استان مازندران، از محل فروش تراکم که قيمت خيلي بالايي هم دارد، به رونق خوبي رسيده‌اند و درحال‌توسعه دادن به مناطق شهري هست همچنان و روي زمين‌هاي سست ساحلي برج مي‌سازند يا به پروژه‌هايي مثل متل قو مجوز مي‌دهند که ارزيابي محيط زيستي آن‌هم چندان مساعدي نيست.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن