واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رضاداد: جوانان علاقهمند باید در تهیهكنندگی نیز مهارت پیدا كنند دبیر سابق جشنواره بینالمللی فیلم فجر معتقد است جوانان علاقهمند به سینما نباید لزوما به كارگردانی روی بیاورند، آنها میتوانند در تهیهكنندگی نیز مهارت پیدا كرده و به سینما كمك كنند.
۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۱ آبان ساعت 14:36
علیرضا رضاداد با اشاره به برگزاری سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلم كوتاه تهران در مورد سطح آثار فیلمسازان جوان و چگونگی حمایت از آنها گفت: «در حال حاضر فیلمسازی برای جوانان خوب است و یكی از شغلهای مهم جوانان فعالیت در عرصه فیلمسازی است. با وجود امكانات و تجهیزاتی كه امروزه در اختیار جوانان این عرصه قرار دارد، كار فیلمسازی تا حد زیادی راحتتر شده و از نظر من نیاز به حمایت چندانی ندارند.»
وی با تاكید بر اینكه فیلمسازان علاقهمند و جوان میتوانند بر اساس استعدادها و علائق شخصی و با توجه به امكانات موجود در این عرصه بسیار موفق ظاهر شوند، افزود: «البته انجمن سینمای جوان در سطح كشور فعال است و با تمام توانش از فیلمسازان جوان حمایت میكند.»
این مدیر فرهنگی ادامه داد: «توصیه من به فیلمسازان جوان این است كه خیلی متكی به مراكزی مثل انجمن سینمای جوانان نباشند، زیرا هر چه بیشتر بتوانند در طول سالهای فیلمسازی به تواناییهای خودشان متكی باشند قطعا موفقیتهای بیشتری كسب خواهند كرد و میتوانند با تكیه بر این موضوع و استقلال خود در سینمای حرفه ای اعم از فیلم كوتاه، مستند و داستانی بلند حضور جدی تری داشته باشند.»
رضاداد همچنین اظهار كرد: «خوشبختانه همه زمینههای فیلم سازی در كشور فراهم است و از سوی دیگر قابلیتهای جوانان به حدی زیاد است كه بتوانند با اتكا به خودشان فیلم بسازند.»
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش كه چطور میتوان با توجه بیشتر به فیلمسازان برای آنها ایجاد انگیزه كرد، گفت: «از نظر من 2 مورد وجود دارد كه میتوان نگاه جامعه را به فیلمسازی كوتاه معطوف كرد و باعث انگیزه در فیلمسازان شد. یكی نمایش آثار در رسانه ملی است كه با اخباری كه شنیده میشود قرار است از امروز و هم زمان با جشنواره فیلم كوتاه، پخش فیلمهای كوتاه در تلویزیون از سر گرفته شود و این انجام وظیفه در تلویزیون میتواند باعث نقطه عطفی در فیلمسازی كوتاه باشد.»
دبیر سابق جشنواره فیلم فجر ادامه داد: «پخش فیلمهای كوتاه در رسانه ملی میتواند توجه عموم مردم را برای فیلم كوتاه و جوانان فیلمساز به ارمغان بیاورد.»
رضاداد افزود: «یكی دیگر از موارد، برگزاری جشنوارههاست. جشنوارههای موضوعی ما اگر به صورت حرفهای تر برگزار شود میتواند كانون توجه خوبی باشد اما بزرگترین مشكل جشنوارههای موضوعی در كشور این است كه حرفهای نیستند.»
مشاور رئیس سازمان سینمایی عنوان كرد: «از سوی دیگر همانقدر كه فیلمسازان ما در ساخت فیلم كوتاه مهارت پیدا كردهاند در تهیهكنندگی نیز باید مهارت داشته باشند. اكنون در دنیا تهیهكنندگی و بازاریابی فیلم كوتاه نوعی تخصص است و به اندازه فیلمهای بلند هم در آمد و هم اعتبار دارند.»
وی در پاسخ به این پرسش كه چطور میشود در حوزه فیلم كوتاه از اسپانسر استفاده كرد و دیگر به بودجههای دولتی دلخوش نبود، گفت: «با تهیهكنندگی حرفهای می توان برای فیلمهای كوتاه اسپانسر خصوصی گرفت. حرفهایگری باید از دل خود فعالیت بیرون بیاید. تهیهكننده و توزیعكننده وبازاریاب در فیلم كوتاه خیلی كم است اما اگر به این دو مورد جدیتر پرداخته شود و اگر جوانان بدانند همانقدر كه كارگردانی نیاز به نگاه حرفهای دارد تهیهكنندگی هم بدان نیاز دارد تا حدود زیادی مشكلات فیلم كوتاه حل خواهد شد. اگر این حرفهای گری در بخش تهیهكنندگی و بازاریابی اتفاق بیفتد قطعا این زنجیره كامل خواهد شد.»
رضاداد همچنین در پاسخ به این پرسش كه در دورههای دبیری شما فیلم اولیهای زیادی در جشنواره حضور داشتند كه بیشتر آنها با ساخت فیلم كوتاه وارد سینما شده بودند، آیا باید همه فیلمسازان كوتاه در نهایت فیلم بلند بسازند یا می توانند در همین عرصه به فیلمسازی ادامه داده و موفق باشند، اظهار كرد: «فیلم كوتاه از 2 جهت میتواند مورد توجه فیلمسازان قرار بگیرد، ورود به سینمای بلند و ماندن و ساختن فیلم كوتاه به تعلقات و علاقههای شخصی خود فیلمساز برمیگردد. یكی از عمده دلایلی كه فیلمسازان فیلم كوتاه به سمت ساخت فیلمهای داستانی بلند سوق داده میشوند باز هم به چرخه غیرحرفهای اقتصادی برمیگردد.
این مدیر فرهنگی ادامه داد: «فكر میكنم اگر از لحاظ اقتصادی مشكلات فیلمسازان كوتاه حل شود و بتوان فیلمهای كوتاه را اكران و درآمدزایی ایجاد كرد، خیلی از فیلمسازان در همین حوزه ساخت فیلم كوتاه باقی بمانند. به نظر من فیلم كوتاه هم برای ورود به سینمای داستانی اهمیت دارد و هم برای كسانی كه می خواهند در همین حوزه باقی بمانند و به صورت مستقل فیلم كوتاه بسازند.»
سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلم كوتاه تهران، 20 آبان ماه در پردیس سینمایی چارسو آغاز و تا 26 آبان ماه 94 ادامه دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]