واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد؛
کلاف سردرگم مشکلات حاجیآباد بیرجند/وقتی کمبودسد راه تحصیل میشود
شناسهٔ خبر: 2955654 - سهشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۵
استانها > خراسان جنوبی
بیرجند - حاجی آباد بیرجند سالها است که زخمی عمیق از بی مهری برخی مسئولان به چهره دارد و تاکنون وعدههای مسئولان در خصوص بهبود اوضاع این منطقه از روی کاغذ به مرحله عمل نرسیده است. خبرگزاری مهر – گروه استانها: حاجی آباد آن روی تاریک شهر بیرجند در مرکز خراسان جنوبی است. روستایی با جمعیتی حدود ۹ هزار نفر در فاصله سه کیلومتری شهر بیرجند است جمعیت روستایی و مهاجران بسیاری را در خود جای داده است. مهاجرت دستهای از شهروندان و روستائیان به دلیل دستیابی به مسکن ارزان و ساخت و سازهای غیر اصولی و حتی غیر قانونی مشکلات زیادی برای ساکنان این منطقه حاشیه نشین ایجاد کرده است. حاجی آباد منطقه حاشیه نشین بیرجند امروز در برزخ شهر بودن یا روستا بودن به سر میبرد و برنامه ای برای الحاق به شهر و یا خروج این روستاها از این بلاتکلیفی نیست و این عامل موجب نبود خدمات رسانی مناسب به مردم این روستا شده است. وارد این منطقه که می شوم در برابر دیدگانم کودکان در خیابانهای خاکی و مملو از گل و لای مشغول بازی هستند، به اطراف می نگرنم نشانی از هیچ مغازه ای نیست و حتی یک نانوایی برای رفع نیاز مردمان این دیار وجود ندارد و این است حال و روز این روزهای خیابان ولی عصر (ع) حاجی آباد. غصه و درد و رنج ناشی از بی توجهی مسئولان در پشت چهرههای به ظاهر خندان آنها مشهود است، مردمانی که با وجود امکانات اندک و شرایط دشوار سعی در گذران روزگار و ایجاد بهترین شرایط ممکن برای زندگی فرزندان خود را دارند. تصمیم میگیرم برای لحظاتی پای درد و دلشان بنشینم به همین منظور به سراغ یک از ساکنان این منطقه میروم. خانمی با چادری رنگی به عنوان نخستین مخاطب از شرایط زندگیاش میپرسم اما گویی بغض چند سالهاش میترکد و با چشمانی اشک آلود میگوید: این مکان سالها است که در آتش بی مهری میسوزد و زمان میگذراند. زهرا شفیعی ادامه میدهد: شغل شوهرم کارگری است و درآمدش اقتضا میکند که در این مکان دورافتاده و به قول مسئولان خارج از طرح زندگی کنیم. وی در حالی که اشک چشمانش را میگیرد، میافزاید: امکانات این منطقه از حاجی آباد از امکانات روستاهای کم خانوار نیز کمتر است. شفیعی میافزاید: نبود نانوایی، مغازه، خط اتوبوس و خاکی بودن خیابانها از جمله مشکلات این منطقه محروم است. حمله سگهای ولگرد آرامش را از خانوادهها گرفته است وی با اشاره به بیابانی بودن منطقه، میگوید: سگهای ولگرد زیادی در این منطقه وجود دارد که به مردم و مخصوصاً بچهها حمله میکنند. این خانم ۴۰ ساله که صحبتهایش بریدهبریده شده است، میافزاید: در بیشتر این خانهها گوسفند وجود دارد بهطوریکه بوی برخاسته از آنها امان ما را بریده است. وی میافزاید: مسئولان به دلیل اینکه این مسکنها خارج از طرح ساختهشدهاند هیچ توجهی ندارند و نسبت به اعتراضات ما نیز پاسخگو نیستند.
قول حمایت دهیار حاجیآباد از ساکنان خیابان ولیعصر هشتساله شد فاطمه آبشاری یکی دیگر از ساکنان خیابان ولیعصر (عج) حاجیآباد در گفتگو با مهر، میگوید: هشت سال پیش برای ساخت خانه در این منطقه اقدام کردم. وی ادامه میدهد: دهیار حاجیآباد در آن زمان قول حمایت داد اما هنوز حمایتی از سوی مسئولان انجام نشده است. آبشاری با بیان اینکه سه فرزند دارم و هشت سال است با مشکلات اینجا برای زندگی فرزندانم دستوپنجه نرم میکنم، میافزاید: اما اکنون با توجه به این امکانات اندک برای امرارمعاش با مشکلات زیادی مواجه شدم. وی نفسی میکشد و میافزاید: دانش آموزان این منطقه روزانه برای رفتن به مدرسه بیش از یک کیلومتر پیادهروی میکنند تا فقط به حاجیآباد برسند چرا که خط اتوبوسی ندارد. شرط معدل برای ادامه تحصیل به دلیل کمبود فضای آموزشی فرزانه حسینی یکی دیگر از ساکنان حاجیآباد در گفتگو با مهر به بیان مشکلات حاجیآباد میپردازد و میگوید: حاجیآباد دارای جمعیت زیادی است اما با وجود این جمعیت تنها یک دبیرستان دخترانه وجود دارد. وی با بیان اینکه به دلیل کمبود فضای آموزشی برای دانش آموزان شرط معدل گذاشتهاند، میافزاید: دانشآموزانی که معدلشان پایین باشد اجازه تحصیل در این دبیرستان را ندارند. حسینی با اشاره به مدرسه پسرانه حاجیآباد نیز میگوید: این مدرسه هیچ امکانات آموزشی و ورزشی ندارد. وی میافزاید: دانش آموزان این مدرسه برای ورزش به فضای خارج از مدرسه میروند چرا که هیچ مکانی برای ورزش آنها در مدرسه پیشبینینشده است. یکی از اهالی حاجی آباد نیز از نحوه پاسخ گویی برخی مسئولان اعلام نارضایتی کرد و افزود: نمیدانیم روز اول چرا جلوی کارهایی که می گویند غیر قانونی است را نگرفتند که اکنون بیش از ۷۰۰ خانوار بدون کمترین امکانات در این محدود با مشکلات دست و پنجه نرم نکنند. این خانم خانه دار با بیان اینکه باید مسئولان پیش از این تدبیر برای گران شدن زمین در مرکز استان را می کردند، گفت: اگر شرایط زندگی در مرکز استان سخت نمیشد ما مجبور نبودیم همه دارایی خود را به اضافه کلی قسط و قرض در اینجا صرف کنیم. وی عنوان کرد: برخی آقایان فکر میکنند از دل خوشمان وسط بیابان ساکن شدهایم.
. مشکلات چندساله در بازه یکماهه حل نمی شود برای بررسی شرایط گفتهشده به سراغ بخشدار بیرجند میروم. علیرضا جعفری میگوید: ساخت منزل مسکونی در منطقهای که خارج از طرح است خلاف محسوب میشود. وی با بیان اینکه این مشکلات ریشهای چند ساله دارد، تصریح میکند: مشکلات چند ساله را نمیتوان یکشبه یا یکماهه حل کرد و نیاز به زمان دارد. جعفری یادآور میشود: ساکنان خیابان ولیعصر (عج) حاجیآباد کاری غیرقانونی انجام دادهاند و نباید انتظار داشته باشند که بلافاصله از جانب مسئولان اقدامی صورت گیرد. وی با بیان اینکه نگاه دولت محروم زدایی است، میافزاید: خدماتی که در مناطق محروم انجام میشود نیز باید قانونی باشد. جعفری ادامه میدهد: متأسفانه در طول شش سال گذشته در این منطقه اقدامات غیرقانونی انجامشده که برای همه مشکلاتی به بار آورده است. حل مشکلات حاجیآباد باید روال قانونی را طی کند رئیس بنیاد مسکن بیرجند نیز در خصوص مشکلات ساکنان این منطقه به مهر میگوید: حل مشکلات این منطقه زمان زیادی میطلبد چرا که باید روال قانونی خود را طی کند. عباس گل محمدی ادامه داد: ساکنان این منطقه باید صبر کنند تا این زمینها به حاجیآباد الحاق شود. وی با بیان اینکه افق تهیه طرح هادی ۱۰ سال است و بعد از اتمام بازنگری آن شروع میشود، اظهار کرد: این در حالی است که اصلاح و بازنگری طرح هادی تاکنون دو بار در حاجیآباد انجامشده است. گل محمدی از الحاق ۴۰ هکتار از این منطقه به حاجیآباد خبر داد و گفت: بهطورجدی پیگیر بازنگری دوباره طرح هادی هستیم تا از این طریق مشکلات ساکنان این منطقه برطرف شود. باید یادآور شد حاجیآباد به دلیل گسترش جمعیت در چند سال اخیر دچار مشکلات بسیار ی است که بدون توجه و برنامهریزی مسئولان در حال رشد روز افزون است و لذا پیش از تبدیل به بحران اجتماعی و یا امنیتی نیازمند راهکار و چاره اندیشی است. خبرنگار: فاطمه زیراچی- رقیه رحمتی راد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]