واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: حمله سایبری موثری در یک سال گذشته نداشتیم
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با بیان اینکه در یک سال گذشته با تمرکز بر زیر ساخت های حیاتی و حساس کشور هیچ حمله موثری نداشتیم، گفت: در سطح ملی و دستگاهی عملکرد خوبی داشتهایم و به حملات پاسخ داده شده است. به گزارش پایاه اطلاع رسانی شبکه خبر، سردار سرتیپ غلامرضا جلالی افزود: گزارش ها نشان می دهد سه دسته حمله شامل حملات فردی، گروهی و حمله کشورهای متخاصم وجود دارد که آخرین حمله سایبری به بانک مرکزی و حوزه نفت ناشی از کنترل از راه دور روی ریموت و ابزار غیربومی بود. او با تاکید بر اینکه تمرکز در حوزه های حیاتی و حساس در دستور کار است، گفت: در اولویت نخست یک صنعت تولید پدافند سایبری ایجاد کردیم که از بخشهای دانش بنیان و دفاعی تشکیل شده و نتیجه آن تولید نمونه اسکادا در صنعت نیروگاهی بوده است.
سردار جلالی همچنین به دیگر نمونه های تولید بومی در حوزه امنیتی اشاره کرد و افزود: در حوزه ضد بد افزار با دانشگاه شیراز و شرکتهای دانش بنیان همکاری مشترکی انجام شد که ما حصل آن ضد بد افزار پا دویش بود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: این ضد بد افزار اکنون با رتبه جهانی و قابل رقابت در بازار جهانی است، اما برای شکست این نرم افزار شاهد دامپینگ در بازار داخلی هستیم.
او افزود: قیمت ضد بد افزارهای خارجی با 80 درصد کاهش روبرو شده و گاهی ضد بد افزار خارجی به رایگان همراه محصولات دیگری عرضه می شود که این اقدام کاملا خیانت بار است که به وسیله داخلیها و خارجیها انجام میشود، تا محصول بومی شکست بخورد.
سردار جلالی در واکنش به پرسشی مبنی بر وجود موازی کاری سازمانهای مختلف در حوزه امنیت سایبری گفت: تفاهمی برای تجمیع متولیان امنیت سایبری نشده است و دستگاههای فعال در حوزه امنیت سایبری به تفاهمی که بتواند ساختار متحدی ایجاد کنند اما در حوزه دستگاه
های امنیتی فعال در حوزه دفاعی این تجمیع انجام شده است.
او خاطر نشان کرد: نفوذ و هک از نوع فردی درصد کمی از حملات را به خود اختصاص میدهد، هک گروهی که با اهداف تروریستی و سیاسی انجام میشود 96 درصد حملات را دارد و نفوذ از طریق کشورهای متخاصم به حوزههای مختلف 5 درصد حملات سایبری به سمت ایران را تشکیل می دهد.
سردار جلالی در پاسخ به این پرسش که آیا عضویت مدیران دولتی در شبکههای اجتماعی از نظر پدافند غیرعامل با حساسیت همراه است گفت: نگاه ما به شبکه های اجتماعی نگاه تهدید نیست، این شبکه ها میتوانند فرصت یا تولید کننده ابزار باشند و اگر مصادیق مجرمانه ای
وجود داشته باشد، به مصادیق رسیدگی خواهد شد.
ضرورت تولید گوشی هوشمند یا مدیریت آن
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: باید گوشی هوشمند را در کشور تولید یا گوشی های هوشمند کنونی را مدیریت کنیم.
جلالی درباره راهکارهای مقابله با سوء استفاده های احتمالی از گوشی های هوشمندی که می تواند ابزار جاسوسی باشد، افزود: یکسری وظایف حکومتی است و خودمان باید صاحب سامانه بومی گوشیهای هوشمند باشیم که این موضوع میتواند از توسعه صفر تا 100 و تولید گوشی
در کشور انجام شود یا به سمت مدیریت در قالب نرم افزاری گوشیهای هوشمند ملی برویم تا از این طریق از حوادث و آسیب پذیریها بکاهیم.
جلالی اضافه کرد: مرکز پشتیبانی اطلاعات نباید خارج از مرزهای کشور باشد چرا که این گوشیها زمینه ای برای جمع آوری اطلاعات اثر انگشت، حساب بانکی، شمارههای تلفن ثبت شده، رمزهای عبور مربوط به اطلاعات مالی و اطلاعات مربوط به حریم شخصی کاربران را
خارج از کنترل آنها قرار می دهد بنابراین جمع آوری اطلاعات در دست سازنده آنهاست.
او با بیان اینکه ارتقای سواد سایبری بخش های مختلف در دستور کار قرار گرفته است، افزود: انگلستان سندی سایبری دارد که در آن گفته شده تا سال 2017 هیچ مسئولی در این کشور، با موضوعات سایبری نا آشنا نباشد.
سردار جلالی ادامه داد: ما اکنون مرکز پشتیبانی از این اطلاعات را در کشور نداریم اما ممکن است بیگانگان با روشهای داده کاوی، در امور فرهنگی و نظام کشور نفوذ کنند بنابراین دستورالعملی را برای دستگاههای اجرایی داشتیم که تکالیف ایجابی و سلبی را مشخص کرده است.
او گفت: اگر در گوگل جستجویی ساده را انجام دهید ممکن است به 100 دفترچه اطلاعات حریم شخصی دست پیدا کنید چرا که این فناوری اختراع ما نیست چون که ابزاری ایجاد شده که می تواند زمینه های سوء استفاده را فراهم کند.
جلالی با بیان اینکه توسعه این فناوری میتواند مخاطره آمیز باشد، گفت: به عنوان مثال دوستان پزشکی را شاهد بودم که اطلاعات پزشکی مریضان را از طریق این ابزار به همکاران خود انتقال می دادند در حالی که غافل از پشت پرده این ابزارها بودند چرا که میتواند این
اطلاعات مربوط به حریم خصوصی را در اختیار بیگانگان و سازندگان دستگاههای دیجیتال قرار دهد.
او تصریح کرد: هر اندازه کاربرد گوشیها توسعه یابد اهمیت آن نیز دوچندان می شود در حال حاضر توجه غربیها بر توسعه شبکههای اجتماعی مبتنی بر گوشیهای هوشمند است و ما نیز برنامه مشترکی را با شرکت ارتباطات زیرساخت داریم تا در مرحله اول حفاظت از
سرمایه های حکومتی را پیاده سازی کنیم.
او در پاسخ به این سوال که بحث VPN بومی که گفته میشود با شکست مواجه شده، به کجا رسید؟ گفت: VPN بومی را در قالب کاری پژوهشی بررسی کردیم اما در اجرا با مشکلاتی مواجه شدیم و در حوزه کار ما متوقف شد.
خسروی معاون وزیر ارتباطات که در این نشست خبری حضور داشت، در این باره گفت: VPN بومی بحثی است که به 2.5 سال پیش بازمیگردد و به عقیده من هر اقدامی که جنبه سلبی داشته باشد تا زیرساختهای آن فراهم نگردد قطعا اجرای آن زمین میخورد.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت تاکید کرد: ما در همان سال VPN سرور را ایجاد کردیم که الان هم موجود است و به متقاضیان سرویس ارائه میدهد.
یک شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]