واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر بررسی میکند؛
خانه های کوچکی که در سراب مدرسه غیر انتفاعی می شوند
شناسهٔ خبر: 2954316 - یکشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۹
استانها > آذربایجان شرقی
سراب – در حالیکه قانونگذار باهدف دسترسی بهتر دانش آموزان به امکانات و ارتقاء کیفیتی خدمات آموزشی، تشکیل مدارس غیرانتفاعی را مجاز دانسته، در شهرستان سراب کمیت جای کیفیت را در این خصوص گرفته است. به گزارش خبرنگار مهر، دربند ج ماده ۴ قانون تأسیس مدارس غیرانتفاعی در باب وظایف هیئت مؤسس تصریحشده است: طبق ضوابط وزارت آموزشوپرورش فضای آموزشی اینگونه مدارس همانند مدارس دولتی موجود در منطقه است مگر آنکه برای مؤسسان امکان استفاده از فضای بیشتر باشد. بااینحال به نظر میرسد در سالهای اخیر آنچه در شهرستان سراب اتفاق افتاده کاهش فضاهای آموزشی اعم از فضای کلاس و محوطه و تبدیل کردن منازل مسکونی به مراکز آموزشی فارغ از توجه به کیفیت خدمات آموزشی و تربیتی بوده بطوریکه اگر گشتوگذاری در شهر سراب بزنید با تابلوها و بنرهایی در درب منازل و برخی مغازهها با عنوان مدارس غیردولتی و غیرانتفاعی فلان و فلان روبرو میشوید، اگرچه باید حساب برخی از این مدارس را که توانستهاند استانداردهای لازم و کافی را کسب کنند، جدا کرد اما به نظر میرسد این مدارس نیز در این آشفتهبازار ناچار به تجدیدنظر در برنامههای خود خواهند بود تا سود و منفعت خود را در رقابت ناسالم از دست ندهند. تبدیل مدارس چند هزارمتری به منازل صدمتری از دلایل رشد بی رویه مدارس غیرانتفاعی امین صدیق از اولیای دانش آموزان با عنوان کردن این موضوع که اکنون شاهد تبدیل مدارس چند هزارمتری به منازل صدمتری و کمی بیشتر در شهر سراب هستیم، گفت: یکی از دلایل استفاده از مدارس غیرانتفاعی مشغله والدین است و باوجود علم به اینکه در این مدارس فضای کافی و مناسب وجود ندارد برای اطمینان خاطر به سمت ثبتنام و سپردن وظایف تعلیم و تربیت به مدارس اینچنینی روی میآورند غافل از اینکه این مسئولیت خطیر قابل برونسپاری نیست. شهروند دیگری ذینفع بودن برخی مدیران آموزشوپرورش در اداره مدارس غیرانتفاعی را موجب کوتاهی و غفلت آنها از ایفای وظایف نظارتیشان دانسته و از اینکه اکنون در شهر سراب منازل در حال تبدیلشدن به مدارس هستند اظهار تعجب و مسیر بندی اجباری دانش آموزان و عدم ثبتنام در رشته تجربی و کمکاری برخی معلمان را ازجمله دلایل هدایت دانش آموزان به مدارس غیرانتفاعی عنوان میکند. جمیله حاجی محمدی با ابراز گلایه از برخورد تبعیضآمیز برخی مدیران آموزشوپرورش خاطرهای از سالها قبل برای خبرنگار مهر نقل میکند که فرزندش از اینکه مدیر وقت آموزشوپرورش از دانش آموزان برگزیده مدارس غیرانتفاعی تجلیل کرده بود با چشمان گریان وارد خانه شد و فردای آن روز مسئولان مدرسه تنها پاسخی که به او دادند این بود که شما که امکانات دارید چرا فرزندان را به مدرسه دولتی آوردید.
نظارتها کافی نیست یکی از معلمان سرابی نیز که تجربه راهاندازی و تأسیس مدرسه غیرانتفاعی را در این شهرستان دارد، برخی کاستیها و مشکلات را در این مسیر مورداشاره قرار داده و اذعان میکند که نقش نظارتی آموزشوپرورش در این خصوص کمرنگ است و بارها شاهد عدم رعایت ظرفیت اعلامشده برای کلاسها بودهایم. وی نبود امکانات آموزشی و کارگاهی در مدارس غیرانتفاعی را مشکلی فراگیر عنوان و تصریح میکند: تنها کاردانش آموزان در این مدارس گوش کردن به حرفهای معلم در یک فضای تنگ و غیراستاندارد است درحالیکه فلسفه ایجاد مدارس غیرانتفاعی کاستن از بار مدارس دولتی و ایجاد محیط های بهتر و باکیفیتتر در آموزش بوده اما متأسفانه این مدارس از اهداف خود دور شدهاند. این فعال آموزشی از اضافه شدن یک مشکل اساسی دیگر در این حوزه نیز خبر میدهد و میافزاید: در حال حاضر با ابلاغ بخشنامه جدید غیرفرهنگی ها هم میتوانند در ایجاد مدارس غیرانتفاعی ورود پیدا کنند و این موضوع موجب نگاه صرفاً اقتصادی به مدارس شده و جایگاه مدارس غیرانتفاعی را به حد بنگاههای اقتصادی تنزل داده است. مدارس غیرانتفاعی بهجای منازل درزمین های دارای کاربری آموزشی ایجاد شوند مرتضی اعیانی شهردار سراب گفت: معمول در طرحهای تفضیلی شهرها مکانهایی با کاربری آموزشی در نظر گرفته میشود که ارگان مربوطه باید در بازه زمانی مشخص نسبت به تملک آن اقدام کند. وی با اشاره به ایجاد برخی مدارس غیرانتفاعی در منازل و فضاهای فیزیکی نامناسب خاطرنشان شد: بهجای منازل میتوان زمینهایی را مورداستفاده قرارداد که کاربری آموزشی برای آنها تعریفشده است. دانش آموزان در آینده با مشکلات روحی و روانی دستوپنجه نرم خواهند کرد استاد روانشناسی دانشگاه آزاد سراب بابیان ضرورت ایجاد محیط بانشاط و پویایی و تحرک در مدارس به خبرنگار مهر گفت: معلمان ما باید با بهرهگیری مناسب از مقوله بازی آموزههای خود را به بچهها انتقال دهند و بهخصوص دبستانها و مراکز پیشدبستانی باید درزمینهٔ ایجاد محیط هایی در جهت تحرک، ورزش و بازی همت گمارند و با بستر بازی تعلیم و تربیت دلخواه را پایهریزی کنند. علی خدیوی ایجاد مشکلات روحی روانی و جسمانی را برای دانش آموزان در آینده دور از انتظار ندانست و خاطرنشان کرد: اگر دانش آموزان در سنین پایین محلی برای جوابگویی نیازهای طبیعیشان نداشته باشند در آینده با مشکلات عدیدهای دستوپنجه نرم خواهند کرد و باید گفت که متأسفانه در مدارس کنونی رعایت این مسائل چندان مشهود نیست.
آموزشوپرورش سراب نقشی در صدور مجوز ندارد رئیس آموزشوپرورش سراب نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان اینکه صدور مجوز در اختیار اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان است، نسبت به پذیرش هرگونه مشکلات فضای فیزیکی از خود سلب مسئولیت کرد و افزود: متقاضیان ایجاد مدارس غیرانتفاعی در سراب تشکیل پرونده میدهند اما درنهایت صدور مجوز در اختیار اداره کل نوسازی مدارس است که معمولاً بعد از بازدید کارشناسان مطبوع اقدام به صدور مجوز میکنند. محمدرضا مطلبی درعینحال به نظارت بر این مدارس توسط آموزشوپرورش سراب اشاره و تصریح کرد: همه معلمانی که در این مدارس مشغول فعالیت تدریس هستند موظف به کسب برگه تأییدیه گزینششدهاند و هیچ مدرسهای در این زمینه مستثنا نیست. وی با رد شائبه تمایل مدیران آموزشوپرورش سراب به تقویت مراکز غیرانتفاعی و ذینفع بودن در این قضیه اظهار کرد: اگر بودجههای دولتی کفاف دهد و یا خانوادهها کمکهای داوطلبانهای به مدارس داشته باشند، قول میدهم که در منطقه سراب نیازی به مدارس غیرانتفاعی نباشد! مطلبی یادآور شد: هرکسی طبق قانون میتواند درخواست تأسیس مدارس غیردولتی را بدهد و نیازی به فرهنگی بودن متقاضی نیست. بههرحال انتظار میرود تا مسئولان اجرایی نسبت به اعمال قانون و استانداردهای لازم در تشکیل مدارس غیرانتفاعی دقت لازم را مبذول نمایند و اجازه ندهند تا آینده فرزندان این شهر تحت تأثیر سود طلبی و منفعتگرایی برخیها قرار گیرد رشد قارچ گونه و بدقواره مدارس غیرانتفاعی نهتنها عایدی برای دانش آموزان نخواهد داشت بلکه برخی سرمایهگذاران فرهنگی و آموزشی را نیز در وادی رقابت ناسالم به اهمالکاری برای عقب نماندن از قافله آموزش همراه با پرورش رهنمون خواهد ساخت. خبرنگار: جواد عباس زاده
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]