تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان خوش اخلاقى و از بدبختى انسان بد اخلاقى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819701303




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معرفی 5 کتاب درباره «جنگ نرم»


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
معرفی 5 کتاب درباره «جنگ نرم»
انتشارات ساقی ذیل موضوع «جنگ نرم» ۵ عنوان کتاب منتشر کرده که در این گزارش به اجمال معرفی شده است.

خبرگزاری فارس: معرفی 5 کتاب درباره «جنگ نرم»



به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، رهبر انقلاب در دیدار با مسئولان سازمان صدا و سیما طی هفته گذاشته باز هم به جنگ نرم و نفوذ فرهنگی دشمن اشاره کردند و مباحثی را مطرح و پیرامون آنها هشدار دادند. انتشارات ساقی یکی از ناشرانی است که کتاب‌هایی پیرامون مسئله «جنگ نرم» منتشر کرده که در این گزارش هرکدام از آنها را به اختصار معرفی می‌کنیم. *اصول و مبانی جنگ نرم امروزه رهیافت تقایل گرایی و سخت افزارانه با محوریت اقدامات نظامی در نظام بین الملل جای خود را به رویکرد نرم افزاری و جنگ نرم داده است. این رهیافت از سوی مراکز مطالعاتی، کانون‌های تفکر و مؤسسات وابسته به بنیادهای غرب اشاعه یافته و توسط مؤسساتی چون کمیته خطر کنونی، بنیاد اعانه ملی برای دموکراسی، مؤسسه هوور و بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها ترویج شده است.

سال‌هاست که غرب با رویکرد جدید و در قالب بهره گیری از روش‌های نرم، اهداف خود را پی‌گیری می‌کند؛ امری که رهبر معظم انقلاب از همان آغاز دهه هفتاد با ادبیات و تعابیر مختلف نظیر تهاجم فرهنگی، ناتوی فرهنگی و شبیخون فرهنگی و به تازگی جنگ نرم، خطر آن را گوشزد کرده و مسئولین نظام را به چاره اندیشی در برابر آن فرا خواندند. شواهد زیادی وجود دارد که آشکار می‌سازد از آغاز چهارمین دهه پیروزی انقلاب اسلامی، دنیای غرب بر دامنه و شدت جنگ نرم خود در هر یک از سه قلمروی اقتصادی، سیاسی و فرهنگی افزوده است. از همین رو ضروری است با تدبیر از پیش اندیشیده شده، دامنه و سطح جنگ نرم، مبانی و ابعاد آن بازشناخته شود. کتاب «اصول و مبانی جنگ نرم» در همین راستا در قالب پنج فصل به بررسی اصول و مبانی جنگ نرم می‌پردازد. فصول پنج گانه این اثر عبارتند از: مبانی نظری و مفاهیم بنیادین، مفهوم شناسی جنگ، سناریوها و الگوهای آمریکایی در برخورد با ایران، شیوه و ابزارهای جنگ نرم و اصول، الزامات و شیوه‌های مقابله با جنگ نرم. *جنگ نرم از دیدگاه قرآن تحقیق حاضر که به همت جمعی از فضلا و محققان حوزه‌‌های علمیه‌ قم فراهم آمده، بر این باور است که مهم‌ترین جایگاه جنگ نرم ،قدرت‌های نرم و شیوه‌های مقابله با آن را باید از منبع عظیم قرآن و عترت استخراج کرد، زیرا اصلی‌ترین پایگاه باورسازی در جامعه‌اند. ‌این اثر در پنج فصل با عنوان‌های «معنا و مفهوم جنگ نرم در قرآن»، «مصادیق جنگ نرم»، «شیوه‌های جنگ نرم بر ضد انبیا در قرآن کریم»، «منابع قدرت نرم در قرآن کریم» و «راه کارهای مقابله با جنگ نرم» تدوین شده است.

از دیگر موضوعات این اثر می‌توان به تعریف جنگ نرم، ویژگی‌های جنگ نرم، جریان‌سازی و ایجاد شور مشارکت، نفاق و گریز از ولایت رهبر حق،‌ منافقین و راه انداختن جنگ روانی، منافقین و مساله ولایت، توطئه بر ضد رهبری و تجلی رفتار الهی اشاره کرد. این کتاب را حسین جوشقانی تالیف کرده است. *جنگ نرم در همین نزدیکی کتاب «جنگ نرم در همین نزدیکی» ابعاد جنگ نرم با استفاده از نظرات و دیدگاه‌های مطرح شده در خصوص حوادث را مورد بررسی و بازشناسی قرار داده و راهکارهای مقابله با جنگ نرم را به منظور تدوین یک استراتژی همه جانبه تعریف می‌کند. این کتاب اثر علی محمد اسماعیلی است و نشر ساقی آن را منتشر کرده است.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و پایه‌گذاری جمهوری اسلامی ایران در منطقه خاورمیانه، قدرت‌های استکباری به رهبری آمریکا و معاونت انگلیس با تمامی توان از حداکثر پتانسیل‌های خود برای بازیابی قدرت از دست رفته خود در این خطه جغرافیایی استفاده کردند و بعد از به کارگیری روش‌های مختلف کودتا، حمله‌های نظامی، ترورهای کور و در نهایت تحریم‌های اقتصادی به این نتیجه رسیدند که به زانو درآوردن این ملت، جز از طریق روش‌های نرم و به ظاهر مسالمت‌آمیز امکان پذیر نخواهد بود، به همین منظور، هزاران کارشناس و تحلیل‌گر خبره در صدها سازمان و موسسه تحقیقاتی گرد هم آمدند و بر آن شدند تا به صورت تدریجی و طی برنامه زمان‌بندی شده فکر و روح این ملت را از وضعیت استکبارستیزی و مقاومت خارج کرده و روحیه سازش و تمکین در مقابل اربابان را جایگزین آن کنند. کتاب حاضر در شش فصل سامان یافته است. کلیات، ویژگی‌های جنگ نرم، عرصه‌های جنگ نرم، ابزارهای جنگ نرم، تاکتیک‌ها در عرصه جنگ نرم و راهبردهای مقابله با جنگ نرم، عناوین ششگانه فصول این اثرند. *ابزارهای جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران کتاب «ابزارهای جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران» تالیف امیرهوشنگ طهماسبی پور توسط نشر ساقی در سال 1390 خورشیدی به چاپ رسیده است. این کتاب جزو مجموعه کتاب‌هایی است که به هدف آشنایی با ابعاد مختلف جنگ نرم، جنگ سایبر و تهدیدها در فضای مجازی و اینترنت تدوین شده‌اند.

نویسنده در پیش گفتار آورده است امروزه جنگ نرم و عملیات روانی به گفتمان حاکم بر سپهر سیاست تبدیل شده و گرایش به بهره‌گیری از قدرت افکار عمومی و سرمایه‌های اجتماعی در پی افزایش هزینه‌های نظامی گری و ناکارآمدی آن در برآوردن اهداف سیاسی حکایت از دگردیسی مفهوم قدرت از نگرش سخت افزارانه به رهیافت‌های نرم دارد. بی توجهی به مقوله جنگ نرم هزینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را به طور مضاعف افزایش داده و ظرفیت‌های ملی را هدر می‌دهد. بر همین اساس سیاست گزاری در حوزه جنگ نرم و عملیات روانی به دور از بخشی نگری و جزیی نگری باید بر بنیاد شناخت و دانش صورت گیرد. کتاب حاضر در 5 بخش تدوین و تنظیم شده که در بخش نخست به کلیات می‌پردازد و اصطلاحات، تعاریف و مفاهیم جنگ نرم را واکاوی کرده است. دیگر بخش‌های آن به ترتیب عبارتند از: شبکه‌های ماهواره‌ای، اینترنت، سرویس‌های مخابراتی و سینما. *قدرت و جنگ نرم؛ از نظریه تا عمل رویکرد جنگ نرم در سیاست‌های نظامی - امنیتی معاصر برخاسته از ملاحظات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی است و مشاهدات تاریخی نیز بر اهمیت آن تاکید دارد. به طور اصولی هر نوع اقدام در حوزه تامین منافع ملی که با چالش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی همراه است، مستلزم متقاعد نمودن افکار عمومی داخل و خارج از کشور است.

این نوع جنگ، می‌تواند خطرهای اصلی را پنهان کند یا کوچک تر و کم اهمیت تر از آنچه هستند، نشان دهد. همچنین می‌تواند دشمنانی بیافریند که وجود ندارند یا اینکه ناچیزتر از آن باشند که سرمایه‌ها و توان ملی را صرف آنها ساخت. اتحاد جماهیر شوروی، سال‌ها در رقابت با تبلیغات نظامی بلوک غرب و آمریکا، تمام پتانسیل ملی خود را صرف تجهیز و انباشت تسلیحات نظامی کرد و سرانجام در جبهه‌ای دیگر بازی را به حریف واگذار کرد. یکی از اصطلاحاتی که طی سال‌های اخیر وارد گفتمان سیاسی دنیا و به تبع آن کشور ما شده، «جنگ نرم» و «قدرت نرم» است. رواج این اصطلاحات ناشی از برخی تغییر و تحولات در دنیای سیاست است. تغییراتی که باعث جابجایی اولویت‌ها شده و ابزارها و روش‌های جدیدی وارد صحنه می‌شوند. گسترش رسانه‌های جمعی و تغییرات عمیق در کیفیت و کمیت آنها از جمله مهم‌ترین عوامل به وجود آمدن شرایط جدید است. کتاب «قدرت و جنگ نرم» می‌کوشد این فضای جدید را تا حدی تشریح و تبیین کند. انتهای پیام/و



94/07/27 - 15:13





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن