واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ مهر ۱۳۹۴ (۱۳:۴۳ب.ظ)
خروج دانههاي روغني از رکود موج - معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي از برگزاري کارگاه آموزشي کشت کلزا در مجتمع شهيد کسايي تبريز خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، ايوب ايراني فام در اين کارگاه که با حضور مسوولين و کارشناسان مدعو از استانهاي قزوين، زنجان، اردبيل، آذربايجان غربي و شرقي برگزار شده بود، با آرزوي موفقيت آميز بودن اين کارگاه گفت: يکي از الزامات کشت کلزا، اقدامات مؤثر در رابطه با خودکفايي توليد دانههاي روغني و کاهش وابستگي است.
وي گفت: با توجه به حساس بودن محصول کلزا به شرايط محيطي از جمله سرما و يخبندان، محدوديتهايي براي کشت کلزا در شمال غرب کشور وجود دارد.
ايراني فام بيان کرد: امسال دو هزار و 300 هکتار از اراضي کشاورزي استان به کشت کلزا اختصاص يافته است که از اين مقدار يک هزار و 613 هکتار به باردهي رسيده و برداشت شده است.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهادکشاورزي استان ادامه داد: در استان آذربايجان شرقي فقط رقم اکاپي کشت ميشود و اين رقم نيز به دليل آسيب پذير بودن در برابر سرما بايد در شهريور کشت شود، در غير اين صورت دچار سرمازدگي خواهد شد.
وي با اشاره به اين که در شهريور هم با مشکل آب مواجه هستيم، افزود: مشکل ديگر در کشت محصول کلزا قيمت تضميني خريد محصولات است که در صورت حل اين معضل کشاورزان رغبت بيشتري نسبت به کشت کلزا پيدا خواهند کرد.
ايراني فام گفت: اگر اين محصول به موقع کشت و آبياري شود ميتوان در هر هکتار بيش از 6 تن محصول برداشت کرد.
وي با اشاره به خشکي درياچه اروميه از يک طرف، افت آب چاهها و شوري آب، اظهار کرد: در شرايط حاضر مناسبترين جايگزينها در راستاي تغيير الگوي کشت، کاشت محصول کلزا در اراضي کشاورزي است.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهادکشاورزي استان گفت: از خرداد کار شناسايي کشاورزان پيشرو آغاز گرديده است تا کساني که امکان آبياري شهريور برايشان مقدور است، اقدام به کشت اين محصول نمايند.
ملک احمدي، کارشناس دفتر دانههاي روغني وزارت جهاد کشاورزي، نيز در اين کارگاه گفت: افزايش توليد دانههاي روغني از 9 درصد به 72 درصد يکي از موفقيت آميزترين برنامههايي بود که محقق شد.
وي افزود: افزايش عملکرد در واحد سطح و انتخاب ارقام پر محصول، از ديگر اهداف برنامه توسعه کشت دانههاي روغني است.
کارشناس دفتر دانههاي روغني وزارت جهاد کشاورزي افزود: يادگيري دانش فني در زمينه کاشت کلزاي زمستانه يکي ديگر از برنامههاي مدون در اين خصوص است که در همين راستا قراردادي با شرکت اوراليس فرانسه بسته شده است.
ملک احمدي افزود: يکي از مهمترين مشکلات تأمين آب، فراهم نمودن آب مورد نياز در اوايل کاشت اين محصول است. دومين مورد در اين مبحث، موضوع ريزش محصول است و اساسيترين نکته بحث، عملکرد محصول در واحد سطح است.
وي در خصوص محدود بودن ارقام کشت کلزا، خاطرنشان کرد: بعد از گذشت چند سال که کاشت کلزا در حالت رکود قرار داشت با وارد کردن 2 رقم زمستانه و 6 رقم بهاره و چندين رقم ديگر امروز شاهد پيشرفتهاي چشمگيري در اين زمينه هستيم و اين نبود، مگر با تلاش و زحمات کارشناسان و مسوولين ذي ربط در اين عرصه.
کارشناس دفتر دانههاي روغني وزارت جهاد کشاورزي در خاتمه ادامه داد: طبق برنامه پيش بيني شده، 473 نفر از تازه استخدامها در سطح کشور در مراحل کاشت، داشت و برداشت با آموزش در کارگاهها بازوان اجرايي ما خواهند بود.
فردريگ کويچ، نماينده شرکت اوراليس فرانسه، طي دو روز نحوه اجرايي کردن عمليات کاشت، داشت و برداشت کلزا به صورت تئوري و با کاشت عملي در منطقه ايلخچي اسکو آموزشهاي لازم را ارائه دادند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]