تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835533511
روحانی با واقعيات اقتصادی روبهرو شود / هاشمی کاملا عوض شده است
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
بررسی محتوایی روزنامه های دوشنبه؛
روحانی با واقعيات اقتصادی روبهرو شود / هاشمی کاملا عوض شده است فرهنگ نیوز هر روز به بررسی روزنامه های اجتماعی-سیاسی کشور می پردازد.
به گزارش گروه سیاسی فرهنگ نیوز، روزنامه های دوشنبه 26 مهر 94 به موضوعاتی همچون مشکلات اقتصادی پس از برجام، بسته اقتصادی دولت برای خروج از رکود، سرنوشت دانشگاه احمدی نژاد، حواشی پس از تایید برجام، استفاده انتخاباتی از هیئت ها، نشستمنطقهاي مونيخ در تهران و اتهام نقض قطعنامه به ایران پرداخته است.روحانی بيشتر با واقعيات اقتصادي روبهرو شود
روزنامه اصلاح طلب آرمان با انتقاد از سیاستهای اقتصادی دولت نوشته است: هر تغييري در كشور بهويژه تحولات اقتصادي قبل از هر چيز واقعبيني عميق و گامهاي جديتري را ميطلبد. از اين رو بايد گفت به اعتقاد كارشناسان حوزه اقتصاد ايران بيشتر از هر زمان ديگري تشنه تغيير بوده و مرهم اين تغيير تنها در دست اقتصاددانان واقعبين و دلسوز و همراهي نخبگان و دانشگاهيان با دولت است. بنابراين براي تنشزاديي و ايجاد تحولات عميق اقتصادي دولت بايد واقعبيني را سرلوحه كار خويش قرار داده تا بتواند بهطور سنجيدهتري نسبت به وعدههاي اقتصادي خود و همچنين تغيير در وضعيت معيشت مردم و پیشرفت برنامههای توسعه گام بردارد. رئيس جمهور روحاني در سخنراني اخير خويش نيز نويد تحولات مثبت و بزرگ اقتصادي را به ملت ايران داده و از سويي نيز در بخشي ديگر از سخنان خود اعلام آمادهباش جهت حركت در مسير يك جهش اقتصادي بزرگ را ميدهد. اين در حالي است که زمزمههاي ورود به بحران ركود روزبهروز رساتر شده و وزراي اقتصادي از رئيس دولت درخواست ارائه برنامهاي براي عبور از اين بحران احتمالي را طلب ميكنند. از اين رو فرشاد مومني ميگويد: ترديدي در نيت رئيس جمهور وجود ندارد. بدون شك وي تلاش خود را جهت بهبود اقتصاد ايران به كار ميبندد. اما قاطعانه ميتوان گفت مشاوران اقتصادي دولت از نقایص و كاستيهايی برخوردار بوده و بخشهاي بزرگي از واقعيتها از چشم رئيس جمهور پنهان باقي مانده است. اين مسأله ميتواند براي آينده اقتصاد كشور بسيار پرهزينه و احيانا مشکلآفرین باشد. همه آنچه كه در ادامه از نظر ميگذرانيد گفتوگوي «آرمان» با فرشاد مومني كارشناس مسائل اقتصادي پيرامون سخنان اخير رئيس جمهور، تحقق وعدههاي اقتصادي دولت در نيمه دوم سال، سياستهاي اقتصادي دولت و راه عبور اقتصاد ايران از بحران موجود است.
تورم كنوني در اقتصاد ايران تا چه اندازه متناسب با سياستهاي دولت بوده است؟
كيست كه نداند آنچه به عنوان كاهش تورم در اقتصاد ايران روي داده است ارتباط بسيار ناچيزي با سياستهاي اقتصادي اتخاذ شده از سوي دولت دارد. حقيقت اين است زماني كه وي به مردم در باب تنشزدايي تعهد داد، كه به نظر میتوانست يك سياست اصولي و راهگشا براي كشور باشد، بخش اندكي از سهم آيندههراسي و تورم موجود بسته شد، كه به هيچ روي اين مسأله ارتباطي با سياست اقتصادي نداشت و اتفاقا اشتباهات فاحش تيم اقتصادي دولت و به ويژه مسئول بانك مركزي سبب شد كه چشماندازهاي كاهش تورم و تركيدن حباب آيندههراسي بسيار زود متوقف شود و اگر آنها مرتكب آن خطا نميشدند بدون اينكه كوچكترين نيازي به سياستهاي اقتصادي باشد تورم كاهش چشمگيرتري پيدا ميكرد. اما رئيس بانك مركزي و همفكران وي در دولت جلوي اين كار را گرفتند. مسأله مهم ديگري كه از سخنان رئيس جمهور برميآيد آن است كه مشاوران دولت واقعيتها را به رئيس جمهور نگفته يا به صورت ناقص ميگويند كه روند كاهش تورم يك وجهه بسيار فاجعهآميز ديگري نيز دارد و آن هم به گسترش بيسابقه فقر، فلاكت و فروپاشي طبقه متوسط مربوط ميشود.
بر اساس گزارشهاي رسمي به وضوح مشاهده ميشود كه در سال 1393 كاهش تورم از جمله ريشه در بحران تقاضاي موثر در اقتصاد نيز داشته است. بنابراين زماني كه فقر گسترده و بحران تقاضاي موثر سبب ميشود كه سياستهاي تورمزايي اتخاذ شده از سوي دولت آثار تورمي متناسبي به جای نگذاشته باشند، اين به مفهوم فشار بسيار سنگين به معيشت فرودست و تشديد بحران در ميان توليدكنندگان و بهويژه توليدكنندگان فعال در بنگاههاي كوچك و متوسط است.
در حقيقت به وضوح روشن است كه به شكل بايستهاي به رئيس جمهور اطلاعاتی داده نشده است و از سويي وي خبر ندارد حتي اطلاعاتي كه توسط مركز آمار ايران درباره شركتهاي صنعتي فهرست شده و بورس تهران نيز ارائه كرده در بهار سال 1394 توليد اين شركتها بيش از 8 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل كاهش پيدا كرده است. بدين مفهوم، كه در سال 1394 در فصل بهار كل ركود نسبت به سال 1393 نيز بيشتر شده است. اين مسأله زماني نيز به نگرانيها بيش از پيش ميافزايد كه مشاهده ميشود اين شركتها در حالي كه بيش از 8 درصد كاهش توليد داشتند بيش از 12 درصد نيز نسبت به بهار سال 93 كاهش فروش داشتند و به درستي اين مسأله نشان ميدهد كه بحران تقاضاي موثر در سال 1394 حادتر بوده است.
به نظر هر اندازه تعلل و تاخير در راهاندازي يك نهضت برپايي مشاغل مولد اتفاق بيفتد و به همان اندازه سهلانگاريها نسبت به سرنوشت بنگاههاي كوچك و متوسط استمرار پيدا كند، نميتوان از اين ركود خطرناك و عمقيافته خلاصي يافت. دولت بايد به هوش باشد و به این مهم توجه کند كه اگر بخواهد با اين بينش كه مشاورانش مطرح ساختهاند چارچوب برنامه ششم توسعه را نيز طراحي كند حتي اميد بهبود در ميانمدت نيز در اقتصاد كشور دريغ خواهد شد. بنابراين ضروري به نظر ميرسد كه يكبار ديگر يادآوري شود كه تقدم شغل بر يارانه بايد محور اصلي جهتگيريهاي سياستي دولت باشد. تا زماني كه به شكل اصولي برنامهاي براي خلق فرصتهاي شغلي مولد به صورت سيستمي از سوي دولت ارائه نشود، برخوردهاي كوتهنگرانه، روفوكارانه و مبتني بر توزيع رانت به جاي تحريك به توليد اقتصاد را از این وضعیت خارج نخواهد کرد.
برشام!
روزنامه اصولگرای وطن امروز درباره نشست اجلاس امنیتی مونیخ در تهران نوشت: ماجرای تلاش آمریکا برای سوءاستفاده از برجام در جهت تحقق اهداف غیرهستهای، یکی از واقعیاتی است که مقامات این کشور بارها درباره آن اظهارنظر کردهاند. در این میان از همان ابتدا گفته شد موضوع تحولات منطقهای بویژه موضوع سوریه در کانون توجهات آمریکا قرار دارد. به گزارش «وطن امروز»، البته صریحترین اظهارنظر درباره ارتباط توافق هستهای و موضوع سوریه را دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس مطرح کرد. کامرون اوایل مهرماه امسال گفت: امیدوارم توافق هستهای با ایران به راهحلی سیاسی برای بحران کنونی سوریه منجر شود. البته در کنار این اظهارنظرهای رسمی مقامات عضو 1+5، اخبار غیررسمی رسانهها و نیز اظهارات و ارزیابیهای رسمی محافل غربی بویژه آمریکاییها به صراحت از برنامه دقیق آمریکا برای منطقه و سوریه در قبال توافقنامه هستهای با ایران حکایت میکرد اما نکته اساسی این بود که براساس اظهارات مطرح شده که البته در اظهارات کامرون نیز آمده بود، توافق هستهای با ایران، منشأ و ملجأ پیگیری موضوع سوریه بود. در واقع آنها مسائل منطقهای و موضوع سوریه را فضای مذاکراتی ایجاد شده با ایران پس از توافق هستهای میدانند.
طرف مقابل در چه قالبی موضوع سوریه را به توافق هستهای وصل کرده تا از همان الگوی مذاکرات هستهای که شاهکار(!) برجام را بر جا نهاد، در موضوعات منطقه و بویژه موضوع سوریه استفاده کند.
براساس برنامههای طرف مقابل، اجلاس امنیتی مونیخ و نشست مقدماتی آن در ایران، محفل رسیدگی به موضوع سوریه با الگوی برجام است! اظهارنظرها و رفتار طرفین در این ماجرا نیز مشخص است. چند نکته درباره این موضوع وجود دارد که این برنامهریزی آنها را تایید میکند. نخست آنکه اجلاس امنیتی مونیخ چرا باید یکی از نشستهای حاشیهای و مقدماتی خود را به موضوع سوریه و آن هم در تهران اختصاص دهد؟ دوم اینکه مواضع طرفین در این ماجرا نشان میدهد، محور این نشست، درباره سوریه و تحولات آن است.
رویترز نوشت: اشتاین مایر میخواهد در سفر به تهران و ریاض، دو کشور را به گفتوگو با هم ترغیب کند، هر چند میانه دو کشور در حال حاضر به دلیل رویدادهای منا بسیار تیره است. بشار اسد با کمک حزبالله لبنان، ایران و نیروهای روس به بقای خود ادامه داده است. عربستان اما روی کنار رفتن اسد پافشاری میکند. اشتاین مایر گفته است: «برای حل بحران سوریه به رابطه مسالمتآمیز بین دو کشور ایران و عربستان نیاز داریم. ما سعی میکنیم پلی بین دو کشور برای حل بحران سوریه ایجاد کنیم».
اظهارات جواد ظریف درباره این موضوع نیز قابل تامل است. او دیروز در نشست خبری با اشتاین مایر گفت آنها به دنبال برد– برد در ماجرای سوریه هستند! اصطلاحی که برای اولین بار توسط حسن روحانی درباره مذاکرات هستهای مطرح شد و به کار بردن آن درباره سوریه میتواند به معنای تداوم همان الگو در قبال سوریه باشد! در حالی که با تلاش ایران، اوضاع جریان مقاومت در سوریه بهبود یافت و بهرغم تلاش آمریکا، غرب و مرتجعان منطقه، اسد در قدرت باقی ماند و اکنون با حضور روسیه در این بحران، روند مسائل به سمت پیروزی جریان مقاومت در حرکت است، جواد ظریف بر تمرکز بر راهکار سیاسی در موضوع سوریه تاکید کرد تا این بار نیز در آستانه فتح قله سوریه، باز مذاکرات پای میزها شروع شود.
اظهارات عجیب و خطرناک جواد ظریف در ادامه بیشتر جلوه کرد. او در شرایطی که با ائتلاف جدید جبهه مقاومت و با حضور روسیه، ائتلاف ظاهری آمریکاییها علیه داعش رسوا شد و در آمریکا زمزمههایی مبنی بر پذیرش ابقای اسد شنیده میشود، در اظهارنظری تعجببرانگیز گفت درباره سوریه باید اوضاع بهگونهای حل شود که تنها یک طرف سود نبرد! و او اینگونه مدل مذاکرات هستهای یعنی «برد– برد» را برای موضوع سوریه تشریح کرد: ما آمادهایم برای حل بحران سوریه همکاری کنیم به شرطی که بهگونهای نگاه نکنیم که تنها خودمان سود ببریم، باید توازن وجود داشته باشد.
برخلاف آنچه آمریکاییها درباره شرایط مذاکرات هستهای مدعی بودند و همواره تکرار میکردند تحریمها ایران را پشت میز مذاکره میآورد، اکنون شرایط مذاکراتی ایران و آمریکا درباره سوریه دقیقا بر عکس آن چیزی است که آمریکاییها درباره وضعیت هستهای و تحریمها مدعی بودند! ایران اکنون دست برتر را در موضوع سوریه دارد. ائتلاف چهارگانه ایران، سوریه، عراق و روسیه علیه داعش در واقع تنها عامل تعیینکننده واقعی درباره موضوع تروریسم و داعش است. ابتکار عمل در دست ایران است و اکنون جمهوری اسلامی ایران است که با تدبیر این ائتلاف، میتواند تصمیمگیرنده باشد! نقش تصمیمگیرنده درباره سوریه در اختیار ایران است و مذاکرات باید با بهرسمیت شناخته شدن جایگاه ایران صورت گیرد. آمریکاییها و طرف غربی نیز دقیقا با توجه به شرایط فعلی دست به دامان دیپلماسی شدهاند. آنها تلاش میکنند با استفاده از قالب مذاکرات هستهای و برجام، ضعف خود را در صحنه عملی و واقعی تحولات سوریه بپوشانند! اجلاس امنیتی مونیخ محل مناسبی است تا آنها با مذاکره با ظریف، به بازیابی توان خود در قبال بحران سوریه بپردازند! بنابراین کاربرد دیپلماسی که جواد ظریف بر آن بسیار تاکید دارد، در شرایط فعلی برای آمریکاییها بازیابی توان به هدر رفته آنها در صحنه تحولات میدانی در سوریه است.
نذری های چند صد میلیونی انتخاباتی - سیاسی!
روزنامه اصلاح طلب آفتاب یزد هم صدا با دیگر روزنامه های اصلاح طلب مدعی فعالیت انتخاباتی در برخی از هیئتهای عزاداری شده و بازهم برای این هیئتها حاشیه سازی نموده است: پیرموذن: دیده شده برخی کاندیداهای احتمالی به مداح پول می دهند تا حین مداحی از او تعریف کنند!
همواره اکثر نمایندگان مجلس شورای اسلامی با نزدیکی به اتمام دوره نمایندگی خود، تلاش کردهاند برای حضور در دور آتی مجلس منتهای همت خود را به کار گیرند بنابراین جسته وگریخته شاهد تبلیغات برخی نمایندگان مجلس از هم اکنون برای حضور در دور آتی انتخابات پارلمان بوده ایم، تبلیغاتی که بعضا در نوع خود عجیب هم است؛ از پخش تراول داخل کتاب گرفته تا ولیمههای انتخاباتی زودرس و افطاریهای انتخاباتی که همه و همه این تبلیغات گزاف جنب و جوشهای زود هنگام برای ورود به مجلس است. مجلسی که فکر می کنند با ورود به آن می توانند به منافع خود دست پیدا کنند و هزینه های گزافی راکه برای تبلیغات پرداخته اند را جبران کنند. ظاهرا پدیده جدید نذریهای انتخاباتی را نیز بایستی به این موارد اضافه نمود! تعجب نفرمایید! خبررسیده برخی کاندیداهای احتمالی انتخابات مجلس شورای اسلامی با ورود به هیئتهای عزاداری، ضمن ایراد سخنرانیهای انتخاباتی و سیاسی، حاضران را برای شرکت در مراسم نذری خود دعوت میکنند. تا از قبل این موضوع برای انتخابات اسفندماه توشه ای اندوخته نمایند!
فعالیت های انتخاباتی فراتر از نذری های سیاسی است
ابراهیم نکو، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این خصوص به آفتاب یزد می گوید: متاسفانه فعالیتهای انتخاباتی فراتر از نذریهای سیاسی است، اما برخی از این آقایان با نذریهای سیاسی میتوانند خودشان را توجیه کنند و برای خودشان راه فراری بگذارند. وی اظهار داشت: فعالیتها و تبلیغات غیرمرسوم و خارج از قوانین انتخاباتی در برخی از حوزهها به شدت کلید خورده و متاسفانه برخی افراد مستقیما نه برای تبلیغات انتخاباتی بلکه با پرداخت هزینههای گزاف و شیوههای متنوع وارد بحث انتخابات شده اند مثلا در ماه محرم در سطح شهرستانهای مختلف از طریق سخنرانی که در بنرها درج میشود برای حضورشان در مراسم متعدد و توزیع کارت برای تبلیغات در سطح وسیع استفاده می کنند اما اینکه در هیئتها حضورشان را با نذرهای سیاسی و ریخت و پاشهای غیرمتعارف اعلام می کنند جای تردید و سوال را ایجاد میکند که چرا برخوردهای لازم در این خصوص صورت نمیگیرد.
کمال الدین پیرموذن دیگر نماینده مجلس نیز در این خصوص گفت:حرمت محرم و سوگواری غمبار اهل بیت(ع) ایجاب میکند که تمامی عزاداریها از هرگونه آلودگیها و وصلههای غیرمعنوی پالایش شود. متاسفانه در اقصی نقاط ایران برخی یا مداح را با پرداخت مبلغی اجیر میکنند که به جای مدح اهل بیت (ع)، مدایح بعضی از کاندیداهای مجلس شورای اسلامی را بگویند یا ازطریق نذریهای سیاسی وارد بحث انتخابات میشوند که این گونه استفاده از مقدسات، آثار زیانباری را در اجتماع به وجود میآورد.
وی افزود : تردید ندارم با توجه به آگاهی آحاد ملت، افکار عمومی این حرکات ناپسند را برنمیتابد و این گونه افراد نباید از ماه محرم برای منافع شخصی خودشان سوءاستفاده کنند.پیرموذن با بیان اینکه چه قبول کنیم چه نکنیم این گونه حرکات نسنجیده غیرمعنوی بسیار زیاد است گفت: چند سالی است استفاده از مقدسات پررنگ شده اما چیزی عاید استفاده کنندگان نمیشود این افراد بدانند با چنین رفتارهایی چیزی عایدشان نمیشود. سوءاستفاده از نذریهای سیاسی بیتردید تاثیرگذار نیست ولی حواشی و آسیب های زیادی به کشور وارد می کند.
خط و نشان جدید برای ظریف!
آفتاب در مطلبی با حمله به منتقدان دولت خواستار برخورد با آنان شده است: از زمین و زمان سخن میگوید و توپش همیشه پراست. یک وقت هایی از فرهنگ و گاهی از سیاست و بعضی اوقات از اقتصاد و اگر هم شد از تاریخ و... خلاصه در همه زمینهها صاحب نظر مآبانه! حرف میزند، به عنوان یک اهل فن پشت این تریبون و آن تریبون، پشت این میز و آن میز، در این دانشگاه و آن دانشگاه، حضور مییابد و سخنرانیهای جنجالی به پا میکند و ولولهای در بین مخاطبانش ایجاد.
حتما نام استاد حسن عباسی را شنیدهاید اگر هم نه! تصویر او را چند دقیقهای بر روی کلیپها و سی دیها ملاحظه کردهاید. او کسی است که میگوید غربیها وی را با عنوان "کسینجر اسلامی" میشناسند، کسینجر اسلامی کشور ما، اگرچه حیطه نظراتش گسترده تر از یکی دو زمینه و فیلد خاص است و موضع شفافی هم در بسیاری جهات از خود بروز نمیدهد، اما یک نکته را به خوبی میتوان از صحبتها و جهتگیریهای او دریافت و آن اینکه آب وی با اصلاحات و اصلاح طلبان در یک جوی نمیرود و برای همین هم معمولا، گفته هایش، مخالف آن چیزی است که جناح چپ از اوضاع جهان استنباط میکند.
اما اخیرا در جدیدترین سخنرانی! این چهره، در جمع دانشجویان رفسنجان، برجام و ظریف را هدف آماج حملات قرار داده و گفته " امیدواریم این برجام به نتیجه برسد اما اگر نشود، این دوستانی که این خندههای دیپلماتیک را میزنند آن موقع آنها میدانند و ما! چون که ما نمینشینیم که قاسم سلیمانی و حسین همدانی و یک عده آدم دیگر بروند خونشان را در سرزمینهای دیگر برای امنیت این کشور بدهند، بعد این دوستان بگویند حالا نشد!"رجا مینویسد این فرد اضافه کرده: "وی (احتمالا یکی از دولتمردان) میگوید شش قدرت جهانی را نشاندیم پای میز مذاکره! خدا با ما یک جدال احسن کرد، یک نمونه مشکل دیگر بوجود آورد که مشخص شود تیم مذاکرهکننده ما و تیم دیپلماسیمان چقدر قوی هست؛ ۵۰۰ تا حاجی ما در منا شهید شدند، ۶۵ نفر هنوز مفقود هستند؛ مایی که میتوانستیم طی ۲۲ ماه دیپلماسی، شش قدرت جهان را پای میز مذاکره بیاوریم، این ما بودیم که اینقدر قدرت داشتیم هیخندیدیم. وزیر خارجه عربستان تلفن وزیر خارجه ما را جواب نداد؛ به وزرای ما ویزا ندادند وزیر بهداشت دو روز پیش با مراجع دیدار کرد و گفت من با ویزای زائر رفتم نه با ویزای دیپلماتیک. این همان سیاست خارجه مقتدرانه است. "
از صحبتهای این استاد بلامنازع مخالف اصلاحات چند نکته را میتوان استنباط کرد. نخست؛ دورخیزی است که احتمالا او و یاران و همفکرانش در جهت تخریب وجهه دولت در آستانه اجرای توافق برداشته اند، دیگری لحن خشن و به دور از مراودات معمول اوست که با چاشنیهای خط و نشان توامان شده است، به گونهای که با تهدید میگوید منتظریم تا برجام اوضاع را خوب نکند و بعد حرکاتمان را شروع کنیم!
فیاض زاهد استاد دانشگاه و فعال سیاسی در این باره به آفتاب یزد گفت: "بدیهی است که جریان دلواپس تحت شعارهای آرمانی، سعی میکرد مخالفین خودش را مورد حمله و انزوا قرار دهد اگرچه هم اکنون، تشت رسوایی آنان از بام افتاده و همه میدانند که پناه بردنشان به این روشها برای پیشبرد اعمال سیاسی بوده است."
فیاض زاهد اضافه کرد:" برجام یک شکست استراتژیک وحشتناک برای مخالفان بود، در بین نیروها و طرفداران آنها افراد صادقی بودند که میپنداشتند این جریان، دغدغههای ضدامپریالیسم و دفاع از آرمان دارد ولی هم اکنون پی بردند که این دغدغهها، واقعی نبوده است و همه این کشمکشها برای موقعیت و جمع نشدن بساط هوچیگریشان صورت میگرفت."
این استاد دانشگاه ادامه داد:"البته قابل پیش بینی بود که نظام مجبور شود برای منافع کلی تر حکومت، نسبت به تندروها از خود واکنش نشان دهد."
وی گفت:"پیش بینی میکنم اگر تندروها بخواهند همین مسیر را ادامه دهند از سوی مقامات بلندپایه با آنها برخورد شود و به آنها اجازه ندهند تا فضای آرام و امیدبخشی را که در انتخابات 92 پیش آمد خدشه دار کنند."
زاهد درباره اینکه برنامههای استراتژیک و عملی مخالفین پس از اجرای برجام چه خواهد بود؟ گفت:" تردیدی ندارم که این جریان با توجه به نفوذ و قدرتی که در برخی از ارکان نظام دارد در بخش اقتصاد کشور ورود کرده و نقش تخریبی خود را کلید بزند. "
حال شما خوب است؟!
روزنامه اصلاح طلب ابتکار از سرنوشت دانشگاه ایرانیان و حضور احمدی نژاد در انتخابات مجلس نوشته است: در حالی که در ماههای گذشته همواره گمانهزنیهای مختلفی از فعالیت نزدیکان محمود احمدینژاد – رئیسجمهوری دولتهای نهم و دهم – برای انتخابات مجلس دهم انجام شده بود، روز گذشته در اولین موضعگیری شفاف و صریح در این مورد، عبدالرضا داوری، یکی از نزدیکان احمدینژاد، وجود هرگونه فعالیت انتخاباتی یا لیست منتسب به وی را رد کرد.
داوری در گفتوگویی با خبرآنلاین اظهار کرده است: تفسیری که از فعالیت های دکتر احمدی نژاد می شود یک تفسیر تنگ نظرانه و بر اساس ذهنیت های محدود جناح های سیاسی است. آقای احمدی نژاد امروز مطلقا بنای فعالیت سیاسی ندارد. ما در جلسات با ایشان شرکت می کنیم و نوع مواضع ایشان را می بینیم. در حال حاضر ایشان موضوعی را تحت عنوان تبیین گفتمان انقلاب اسلامی دنبال می کند
وی تاکید کرده است: آقای دکتر احمدینژاد در انتخابات مجلس دهم غیر از حضور در پای صندوق رای هیچ نوع فعالیت دیگری مانند انتشار فهرست انتخاباتی و یا برگزاری جلسات انتخاباتی و میتینگ نخواهد داشت. ایشان مطلقا کنش انتخاباتی و حمایت از لیستهایی که در سطح جامعه میشود نخواهد داشت. تردید نکنید اگر قرار باشد لیستی منتشر و منتسب به احمدی نژاد شود از همین الان اعلام میکنیم که تمام این لیست ها تکذیب می شود.
احمدی نژاد شخصا دغدغه ای برای فعالیت سیاسی ندارد. او برندی دارد و بر اساس آن برند کار میکند. جایگاه و نقش خودش را هم خیلی فراتر از دعواهای سیاسی برای انتخابات میداند. احمدینژاد اعتقاد دارد دشمن اصلی نظام و انقلاب، آمریکا است و ایشان اگر بخواهد در صحنهای وارد می شود که بخواهد با آمریکا به عنوان دشمن اصلی مقابله کند و نه چندتا جریان سیاسی که در دغدغههای سیاسی و رسیدن به مناصب قدرت دارند. جری
دیروز در حاشیه مراسم ترحیم سردار حسین همدانی، خود محمود احمدینژاد به دو سوال درباره انتخابات و دانشگاه ایرانیان پاسخهایی به سبک خود داد. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در انتخابات مجلس شرکت میکنید، گفت: من هم به عنوان یک ایرانی در انتخابات شرکت خواهم کرد. رئیسجمهوری سابق در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه سرنوشت دانشگاه ایرانیان چه شد با لبخندی پاسخ داد: حال شما خوب است؟!
به نظر میرسد باید منتظر ماند و دید آیا سخنان داوری در مورد عدم وجود هیچگونه لیست انتخاباتی منتسب به احمدینژاد در انتخابات مجلس یک نگاه واقعی است یا تنها پوششی است تا نزدیکان احمدینژاد به صورت چراغ خاموش فعالیت خود را تا انتخابات پیگیری کنند. هر چند همچون گذشته این بهانه میتواند وجود داشته باشد که برخی نزدیکان و همفکران احمدینژاد به طور «خودانگیخته» و «خودجوش» با تکیه بر گفتمان وی در انتخابات شرکت میکنند، اما شخص وی هیچ گونه فعالیت سازمانیافته در این باره نداشته است. به هر حال آن چه به نظر مسلم میآید، تنها عدم حضور شخص وی به عنوان کاندیدا در انتخابات مجلس دهم است و وی در حال آماده کردن خود برای حضور دوباره در پاستور بعد از انتخابات ریاستجمهوری 96 خواهد بود؛ اتفاقی که باید دید آیا مردم هم با رایهای خود به آن روی خوش نشان خواهند داد یا عملکرد احمدینژاد سبد رای وی را کاهش خواهد داد.
ضرر ٧٠ ميليون نفر از گراني دلار
روزنامه اصلاح طلب شرق از توصیه موسسه دولتی به دولت برای افزایش قیمت ارز و عواقب آن نوشته است: «قیمت دلار باید افزایش یابد»؛ این جمله، نتیجه تازهترین تحقیقی است که مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی به ریاست مسعود نیلی، یکی از تئوریسینهای اقتصادی دولت یازدهم انجام داده است. در این تحقیق استدلالی هم برای افزایش قیمت دلار ارائه شده که تحریک تقاضای داخلی برای جلوگیری از کاهش نرخ رشد اقتصادی جواب نمیدهد، خواستار گرانی ارز در بازار شد تا از این طریق صادرات رونق گیرد. این مؤسسه در تحلیل بخش حقیقی اقتصاد و چشمانداز رشد اقتصادی در سال ۹۴ آورده است: تحریک تقاضا برای تولیدات داخلی، مسئلهای است که دولت برای جلوگیری از کاهش نرخ رشد اقتصادی در سال ۱۳۹۴ باید مورد توجه قرار دهد.
افزایش قیمت دلار مبادلهای از حدود دوهزارو ٥٠٠ تومان در اوایل دولت یازدهم به سه هزار تومان در زمان حاضر و نیز افزایش دلار از سههزارو ٢٠٠ تومان در ابتدای دولت یازدهم به سههزارو ٥٠٠ تومان در بازار آزاد نشان از عزم جدی دولت در افزایش قیمت دلار دارد. البته در ماههای اخیر افزایش قیمت دلار در بازار آزاد با شدت بیشتری نسبت به دلار بانک مرکزی دنبال میشود که با درنظرگرفتن این تحلیل، عامدانه به نظر میرسد. این اتفاق بسیاری از کارشناسان را نگران کرده است. اولین نتیجه این افزایش قیمت دلار، افزایش قیمت کالا، افزایش بیکاری و... است.
اول تولید بعد توسعه صادرات
حسین راغفر . اقتصاددان
متأسفانه این تحلیل نگاه جامعی به اقتصاد کشور ندارد. ما تقاضای بزرگی در داخل و تقاضای ٤٠٠میلیونی در کشورهای اطراف داریم که متقاضی انبوهی از کالاهایی هستند که با توجه به مزیتهای کشور، در ایران قابل تولید هستند اما یکی از بزرگترین مشکلات ما این است که اساسا تولیدی در اندازههای صادرات در کشور وجود ندارد. تولیداتی که بتوانند حضور رقابتی داشته باشند عمدتا با فناوریهای میانه و بالا تولید میشود حال آنکه اغلب کالاهای ایران با فناوریهای پائین تولید میشوند و از کیفیت لازم برخوردار نیست. یکی از دلایل این مسئله، بالابودن هزینههای تولید مانند هزینه دسترسی به تسهیلات بانکی و حتی همین بالابودن نرخ ارز است که روی نهادههای تولیدکنندگان تأثیر مستقیم شدیدی میگذارد. نکتهای که مطرح میشود این است که مگر ظرفیت صادراتی ایران چنددرصد تولید کشور را پوشش میدهد که به دنبال افزایش و توسعه آن با افزایش نرخ ارز هستیم؟ افزایش نرخ ارز فقط انگیزه برای عده قلیلی از صادرکنندگان ایجاد میکند که آنها نیز صادرکننده مواد خام معدنی، پوست و روده، زعفران، فرش و محصولات کشاورزی هستند نه کالاهای تولیدی که مورد نیاز بازارهای منطقه است.
این سؤال مطرح میشود که برنده و بازنده افزایش نرخ ارز چه کسانی هستند؟ ٧٠ میلیون نفر از جمعیت ایران، یعنی اکثریت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان از افزایش نرخ ارز متضرر میشوند و تنها عده کمی از این اتفاق سود میبرند. حال این شائبه ایجاد میشود که بسیاری از مطالعات با هدف برآوردن گروههای خاص شکل میگیرد. نامه چهار وزیر به بهانه بورس و بحران و در اصل برای حمایت از پتروشیمیها نوشته شد و حال که به نتیجه نرسیده است مقرر شده از ناحیه افزایش نرخ ارز منافع اقلیت حاضر در پتروشیمی را برآورده کنند.
دولت با این کار میتواند در کنار اینکه منافع یک اقلیت تأمین میشود، بخشی از نیازهای خود را نیز تأمین کند اما این اقدام موسوم است به مالیات تورمی، یعنی دولت دست به جیب مردم میکند و مالیات مضاعفی را از آنها میستاند. مشابه همین توصیهها بود که موجب شد قیمت ارز در سالهای ٩٠ و ٩١ شاهد جهش باشد و تولید کشور را دچار مشکل کند. این تصمیم، گرهی از مشکلات کشور باز نمیکند.
سعید حجاریان:کسی از ما تأیید صلاحیت نمیشود
شرق: تا اجرائیشدن برجام چند ماه وقت هست. آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید گزارش خود را بدهد. مسئله سوییفت باید حل شود، داراییها برگردد و سرمایهگذاران خارجی بیایند و در بخش نفت و گاز و...، سرمایهگذاری کنند تا کاری صورت بگیرد. بهویژه بخشهای سرمایهبر؛ اینها کار میبرد. من گمان دارم تا ششماه آینده دولت وضعیت سختی خواهد داشت. این وضعیت حتی بعد از انتخابات مجلس ادامه خواهد یافت. الان دولت حقوق کارمندان شرکت نفت را هم ندارد. این برج به این کارمندانش حقوق نداده است. دولت از بانکها قرض میکند و حقوق میدهد. از طرف دیگر، گرانی هم حتمی است. دلار را نگاه کنید، سیر صعودی دارد. منظورم این است که دولت به این زودی نمیتواند مشکلات را حل کند.
اصلاحطلبان هم بدیل این دولت نیستند. آنها همگی رد هستند. همه اصلاحطلبهای نشاندار را از دم رد میکنند. ما خودمان ناامیدیم. اما امید من این است که خود دولت بتواند کمک کند. بعضی از اصلاحطلبان میتوانند کمک کنند. از ما کسی را تأیید صلاحیت نمیکنند. اصولگرایان هم کسی را ندارند که بدیل روحانی باشد. آقا محمود را هم که همه دیدند، هم خودش و هم برنامههایش را. اگر احمدینژاد اصولگرا نیست پس چیست؟ در فضا معلق است؟
کسی در اصلاحطلببودن عارف شکی ندارد، اما سر لیستی معنایش این نیست که رئیس مجلس بشود. اگر معنایش این است که لیست را عارف بسته، اینطور نیست. عارف که نمیبندد. ممکن است برخی را عارف بگوید. ولی معنایش این نیست که حتما عارف بشود رئیس مجلس. بالاخره باید ترکیب مجلس مشخص شود.
اعتقاد دارم خیلی سر به سر شورای نگهبان و آقای جنتی نگذاریم. آنهایی که میدانیم رد هستند، کاندیدا نشوند. انگشتکردن در چشم شورای نگهبان خوب نیست. معلوم است عدهای نباید داوطلب شوند. حالا این مجلس چنان آش دهانسوزی هم نیست.
اصلاحطلبان قوای خود را برای ریاستجمهوری بگذارند. درباره انتخابات خبرگان هم معتقدم باید رأی بالا باشد، یعنی تأیید صلاحیتها جوری باشد که رقابت وجود داشته باشد و مردم زیادی در این انتخابات شرکت کنند. نباید میزان شرکتکنندگان خبرگان از بقیه انتخاباتها کمتر باشد. پایگاه رأی این نهاد باید بالا باشد. من میترسم آقای جنتی خیلیها را رد کند. آرا پایین بیاید و رقابت نباشد و مشارکت پایین بیاید.
در این سالها همه تغییر کردهاند. هاشمی هم خیلی عوض شده. خودش هم که بگوید تغییر نکرده مهم نیست، چون کاملا عوض شده است. هاشمی فرصت چندانی برای مانور ندارد. دولت معجزه هزاره کاری کرده که ایشان انتقادات ما از خودش در گذشته را فراموش کرده است.
اعتراض به آزمایش موشک عماد اولین دبه پسابرجام
روزنامه کیهان از اولین دبه پس از برجام گزارش داده اشت: واکنشهای اعتراضآمیز غرب و بخصوص آمریکا درباره آزمایش موشک عماد از سوی ایران همچنان ادامه دارد و آمریکاییها مدعی هستند ایران با آزمایش این موشک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است.
بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که بعد از توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی تصویب شد، تحریمهای مربوط به موشکهای بالستیک ایران تا هشت سال و محدودیت در خرید و فروش تسلیحات متعارف تا پنج سال ادامه خواهد داشت.
در حالی که در قطعنامههای پیشین ایران از هرگونه فعالیت موشکی «منع» شده بود، در قطعنامه جدید از ایران «خواسته شده است» تا دست به فعالیتهای مرتبط با موشکهای بالستیک نزند.
اما مسئله مهمی که قطعنامه اخیر را با قطعنامههای پیشین متفاوت میکند، موضع رسمی ایران در قبال آنهاست. در قطعنامههای پیشین، ایران همواره اعلام کرده بود که آنها را نامشروع و غیرقانونی میداند، اما دولت یازدهم مفاد قطعنامه جدید را پذیرفته است.
حال با اینکه هنوز اجرای برجام آغاز نشده است، آمریکا و برخی از کشورهای غربی علاوه بر دخالت آشکار در امور داخلی کشورمان آزمایش موشک بالستیک را نقض توافق تلقی و آن را ناقض قطعنامه شورای امنیت عنوان کردهاند.
در حالیکه هنوز تحریمهای مرتبط با موضوع هستهای برچیده نشده است، آمریکا و دیگر متحدان غربی این کشور در پی اعمال تحریمهای جدید دیگری علیه ایران هستند.
در همین حال، «باراک اوباما» رئیسجمهوری آمریکا- روز جمعه 24 مهرماه- در واکنش به آزمایش موشکی ایران در کنفرانس خبری گفت: از طریق کانال دوجانبه و مذاکرات به مقامهای ایران یادآوری خواهیم کرد که «رفتار بد» در منطقه و جهان هزینه خواهد داشت.
به گزارش جام نیوز، اوباما افزود: توافق هستهای قرار است یک مسئله مشخص را حل کند و آن این است که مطمئن شویم که این کشور به سلاح هستهای دست نخواهد یافت... این توافق بهطور کامل طیف گستردهای از مسایل بزرگی که ما بر سر آنها با هم اختلاف داریم را حل و فصل نمیکند.
وی در ادامه گفت: بهرغم توافق هستهای با ایران، واشنگتن با کمک جامعه بینالمللی به اعمال فشار بر حکومت ایران ادامه خواهد داد.
رئیسجمهوری آمریکا با لحنی گستاخانه ادامه داد: این کشور به دفعات محدودیتهای مرتبط با آزمایشهای موشکی را نقض کرده و تحریمهای مرتبط با برنامه موشکی آن همچنان اعمال خواهند شد.
اظهارات گستاخانه اوباما پاسخی به سادهاندیشی عدهای است که تصور میکنند با توافق هستهای میتوان به بهانههای آمریکا خاتمه داد.
در همین حال، «سامانتا پاور» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در بیانیهای مدعی شد: موشک میانبردی که ایران اخیرا آزمایش کرده است قابلیت حمل کلاهک هستهای دارد و «نقض آشکار» قطعنامه سازمان ملل است.
پاور افزود: ممنوعیتهای شورای امنیت درباره فعالیتهای موشکی بالستیک ایران همچون تحریمهای نظامی، بر سر جای خود باقی هستند و ما برای پاسخ مناسب شورای امنیت، به این شورا فشار وارد خواهیم کرد.
94/7/26 - 11:52 - 2015-10-18 11:52:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]
صفحات پیشنهادی
بسیج دانشجویی دانشگاه شریف خطاب به روحانی: سیاستهای اقتصادی دولت نه تنها معضل رکود را رفع نکرد بلکه بر آن افز
بسیج دانشجویی دانشگاه شریف خطاب به روحانی سیاستهای اقتصادی دولت نه تنها معضل رکود را رفع نکرد بلکه بر آن افزودبسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در نامهای خطاب به رئیس جمهور اعلام کرد پس از روی کار آمدن دولت جدید نه تنها معضل رکود مرتفع نشد بلکه بر شدت آن افزوده شد که از جمله دل/بسته گزارشی روزانه فارس/ دوران هاشمی دستور داده شد در مورد اسرائیل صحبتی نشود!/سفید و سیاه مجلس برای روحانی و
بسته گزارشی روزانه فارس دوران هاشمی دستور داده شد در مورد اسرائیل صحبتی نشود سفید و سیاه مجلس برای روحانی و حجاریانحقّی که مرعشی از شورای نگهبان ضایع کرد و تشکر یا انحلال سفید و سیاه مجلس برای روحانی و حجاریان از جمله مطالب امروز بسته گزارش تحلیلی خبرگزاری فارس هستند بسته گزهاشمی خیلی عوض شده است
هاشمی خیلی عوض شده است جام جم آنلاین سعید حجاریان در پاسخ به این سؤال با توجه به سابقه هجمههای تند اصلاحطلبان علیه هاشمی رفسنجانی آیا هاشمی بالاخره انتقام خود را از این طیف خواهد گرفت یا خیر میگوید احمدینژاد کاری کرده که هاشمی ما را فراموش کرده است سعید حجاریان درهاشمی رفسنجانی: مردم توقع دارند مسئولان با تصویب برجام مشکلات اقتصادی از جمله بیکاری را حل کنند
هاشمی رفسنجانی مردم توقع دارند مسئولان با تصویب برجام مشکلات اقتصادی از جمله بیکاری را حل کنند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت مردم البته انتقادهایی هم دارند بیکاری جوانان شان را می بینند و بداخلاقی ها را هم میبینند و حق دارند اما از انقلاب ناراضی نیستند به گزارش پایگاه اطلاکنایه روحانی به تخلفات اقتصادی مناطق آزاد
کنایه روحانی به تخلفات اقتصادی مناطق آزادتاریخ انتشار دوشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۲۲ ۳۴ حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی دوشنبه شب درپایان سفر یک روزه خود به استان مازندران در نشست خبری افزود در سال های گذشته مناطق آزاد فقط به دنبال واردات کالا رفتند و در بعضی از مناطق هم فقط خودعناوین روزنامههای امروز تصویب برجام در ۱۵ دقیقه/ وعدههای اقتصادی روحانی/ تفریظ رهبر انقلاب بر کتاب «دخت
عناوین روزنامههای امروزتصویب برجام در ۱۵ دقیقه وعدههای اقتصادی روحانی تفریظ رهبر انقلاب بر کتاب دختران آفتابدر تورق روزنامههای امروز عناوینی چون تصویب برجام در ۱۵ دقیقه وعدههای اقتصادی روحانی تفریظ رهبر انقلاب بر کتاب دختران آفتاب و غیره به چشم میخورد به گزارش برخی از رکنایه روحانی به تخلفات اقتصادی مناطق آزاد در دولت احمدینژاد
کنایه روحانی به تخلفات اقتصادی مناطق آزاد در دولت احمدینژاد رئیس جمهوری گفت دولت فقط به استان هایی که ظرفیت تولیدات و صادرات محصولات غیر نفتی داشته باشند مجوز منطقه آزاد می دهد چرا که در گذشته برخی از مناطق آزاد به محل کسب درآمدهای ناسالم تبدیل شدند به گزارش نامه نیوزبازدید روحانی از نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان اقتصادی
بازدید روحانی از نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان اقتصادی رئیس جمهور صبح امروز از نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان اقتصادی بازدید کرد به گزارش نامه نیوز حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز یکشنبه در حاشیه مراسم نخستین هم اندیشی فعالان اقتصاحجاریان: هاشمی عوض شده است
حجاریان هاشمی عوض شده استتاریخ انتشار شنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲ ۰۸ سعید حجاریان در پاسخ به این سؤال "با توجه به سابقه هجمههای تند اصلاحطلبان علیه هاشمی رفسنجانی آیا هاشمی بالاخره انتقام خود را از این طیف خواهد گرفت یا خیر " میگوید احمدینژاد کالازمه موفقیت اصلاحطلبان، موفقیت اقتصادی آقای روحانیست
بی بی سی لازمه موفقیت اصلاحطلبان موفقیت اقتصادی آقای روحانیست لازمه موفقیت اصلاحطلبان موفقیت رئیسجمهور در تغییر ملموس وضع اقتصاد ایران است از جمله تغییراتی که به لطف رفع تحریمها بعد از اجرایی شدن توافق هستهای ممکن میشود به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز کیم غطاس نویسند-
سیاسی
پربازدیدترینها