تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835686687
آیا رئیس جمهور با نویسندگان نامه "شرایط بحرانی" برخورد میکند؟/ چه کسانی نمیگذارند صدای 4 وزیر به روحانی برسد
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در متن نامه ارسالی به رئیس جمهور آمده است: "همانطور که مستحضر هستید از دی ماه 92 تاکنون بازار سرمایه متاثر از تحولات و متغییرهای کلان بین المللی و داخلی شاهد افتی کم سابقه گردیده است به نحوی که از دی ماه سال 92 تاکنون ظرف مدت 19 ماه ارزش بازار بر اساس شاخص قیمت ها 42 درصد کاهش یافته است".
به گزارش تراز ،بعد از انتشار نامه 4 وزیر به رئیس جمهور درباره وضعیت خطرناک ادامه رکود موجود در کشور و تبدیل آن به بحران، گمانه زنی ها درباره دلایل نگارش و سرنوشت این نامه آغاز شده است. اگرچه در 750 روز گذشته تورم از 40 درصد به کمتر از 15 درصد رسیده است. اما براساس آمار رسمی، میزان نقدینگی افزایش قابل توجهی داشته و به حدود 850 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. از سوی دیگر سرمایه گذاری های خارجی کاهش، میزان واردات افزایش و رکود نسبت به گذشته عمیق تر شده است.
دلایل انتشار این نامه
در متن نامه ارسالی به رئیس جمهور آمده است: "همانطور که مستحضر هستید از دی ماه 92 تاکنون بازار سرمایه متاثر از تحولات و متغییرهای کلان بین المللی و داخلی شاهد افتی کم سابقه گردیده است به نحوی که از دی ماه سال 92 تاکنون ظرف مدت 19 ماه ارزش بازار بر اساس شاخص قیمت ها 42 درصد کاهش یافته است". شاید حضور پررنگ شرکت های وابسته به این وزارتخانه ها در بازار سرمایه باعث شده است وزرای اقتصاد، رفاه و صنعت و معدن بیش از سایر اعضای کابینه رکود موجود را درک و اقدام به نوشتن این نامه کنند. اما سوال این است آیا به راستی وزرای 3 وزارتخانه اقتصادی کشوربه همراه وزیر دفاع، امکان و شرایط گفتگوی مستقیم با رئیس دولت یازدهم را نداشته اند؟ و دلایل اصلی انتشار چنین نامه ای چیست؟ اگر به لیست مشاوران اقتصادی حسن روحانی نگاهی گذرا بیندازیم به نام هایی برمی خوریم که اگرچه تحت عنوان مشاور در کابینه حضور دارند اما به نظر می رسد تفکر حلقه مشاوران دولت یازدهم از قدرتی فراتر از جایگاه مشاوره برخوردار است. نام هایی مانند مسعود نیلی، محمدعلی نجفی ، نهاوندیان و... در این لیست به چشم می خورند. به نظر می رسد نفوذ تفکر این افراد به داخل پاستور راه را برای طیب نیای جوان سخت کرده و وی نیز در یک انتحار و به عنوان آخرین راهکار چنین نامه ای را طراحی کرده است. نفوذ این مشاوران در کابینه دولت یازدهم چنان است که احمد توکلی عضو کمسیون برنامه و بودجه در این باره معتقد است: انتشار این نامه، حاکی از آن است که وزرا به رئیس جمهور دسترسی ندارند و باید برای دیدار با وی و بیان مسائل و مشکلاتشان از رئیس جمهور وقت بگیرند که معمولا هم موفق به این کار نمیشوند. وی در ادامه به نقل از یکی از وزرای مهم دولت یازدهم، می گوید: " برای کارهایم در حاشیه جلسه هیئت دولت با رئیسجمهور مسائلم را مطرح میکنم، چون رئیس جمهور به ما وقت دیدار نمیدهد." به نظر می رسد این حرف ها نشان دهنده سایه سنگین مشاوران روحانی بر اعضای کابینه است به نحوی که رئیس جمهور وقت چندانی برای وزرای خود ندارد.
از سوی دیگر علی طیب نیا اولین وزیر سه کارته دولت یازدهم است که چندی پیش تا پای استیضاح نیز پیش رفت. این متخصص تورم و استاد تمام اقتصاد که جنبه های علمی و اقتصادیش بر جنبه های سیاسی و جریان بندی های مرسوم غالب بود، با گذشت بیش از دو سال از سکانداری وزارت اقتصاد، احساس به بن بست رسیدن را می کند. اگرچه اولین ماموریت طیب نیا مهارتورم بود اما هیچکس با وی قرار نگذاشته بود که مهار تورم آخرین یا تنها ماموریت وی باشد. طیب نیای جوان اگر چه در فضای سیاسی ایران مهره قابل اعتنایی محسوب نمی شود اما در فضای آکادمیک و علمی آن قدر اعتبار دارد که نخواهد این اعتبار خود را هزینه دو سال وزارت بیشتر کند. کما اینکه طیب نیا در هفته های گذشته با لابی و رایزنی از استیضاحی گریخته که به گفته اکثرکارشناسان، سیاست های بانکی و رفتار رئیس کل بانک مرکزی نقش بیشتری از وزارتخانه طیب نیا در این ماجرا داشته است. به نظر می رسد علی طیب نیا با ادامه روند موجود ماموریت خود در وزارت اقتصاد را پایان یافته دیده و با طراحی این نامه آخرین برگ خود را رو کرده است.
نعمت زاده و ربیعی در کجای ماجرا قرار دارند
در روز معرفی کابینه دولت یازدهم برای کسب رای اعتماد از مجلس، هرچه قدر رای طیب نیا بالا و انتخابش بی حاشیه بود، کسب رای اعتماد محمد رضا نعمت زاده از همان ابتدا حاشیه هایی به همراه داشت. عده ای ، سن بالای او و بعضی ثروت کلان وی را از دلایل عدم صلاحیت وی برای اداره این وزارتخانه می دانستند. اگر چه در نهایت وی مورد تایید مجلس قرار گرفت اما اتفاقاتی از قبیل عضویت وی و برخی از اقوام نزدیکش در هیات مدیره شرکت های تجاری و از سویی ماجرای ضدانقلاب خواندن مردمی که تصمیم به تحریم خرید خودرو گرفته بودند باعث شد روحانی حضور نعمت زاده در کابینه خود را هزینه بر دانسته و در ذهن خود به دنبال جایگزینی برای وزیر کهنه کارش باشد. نعمت زاده باتجربه نیز خود به درستی واقف است عمر دوران مدیریتش بر وزارت صنعت به لحظات آخر خود رسیده استروزی که حسن روحانی علی ربیعی را به عنوان وزیر رفاه انتخاب کرد اگر چه عده ای از نمایندگان مجلس به واسطه سوابق سیاسی و امنیتی ربیعی وی را گزینه مناسب و متخصصی برای وزارت رفاه نمی دانستند اما دو دلیل بارز روحانی را برای انتخاب وی مصمم می کرد. دلیل اول حضور فعال ربیعی در سندیکاهای کارگری و بحث دوم مطالعات عمیق وی در مسائل اجتماعی بود. ربیعی اگرچه در ظاهر بسیار آرام و کم حرف به نظر می رسد. ولی مطمئنا وی یکی از وزرای باتجربه و سرد و گرم چشیده دولت یازدهم است که بی دلیل دست به اقدامی نمی زند.
خشم و توجیه مشاوران دولت
حسین عبده تبریزی مشاور وزیر راه و عضو شورای عالی بورس که یکی از مشاوران اقتصادی دولت محسوب می شود در راستای عادی جلوه دادن این نامه گفته است: این وزیران احساس کردهاند باید اقدام فوری و فوقالعاده و یا به عبارت دیگر اقدامی وسیع تر از شرایط عادی از سوی دولت در بازار سرمایه انجام شود. درست است که در شرایط عادی گفته می شود دولت نباید در بازار سرمایه دخالت کند و باید بازار مسیر طبیعی خود را طی کند اما در زمان شکست بازار و وضعیت خاص باید دولت در این زمینه ورود کند. از این نظر این وزیران تصور کردند باید دولت و سایر اعضای کابینه از این موضوع آگاه شوند و به کمک بازارسرمایه بیایند. وی در ادمه برای توجیه و کم اهمیت نشان دادن این نامه، تقصیرها را به گردن دولت قبل و مسائل بین المللی انداخته و معتقد است: شرایط کشور بعد از روی کارآمدن دولت یازدهم و به ارث بردن مشکلات دولت قبل در کنار تحریمهای اقتصادی و شرایط نامطلوب اقتصادجهانی به ویژه بحران بازار سرمایه چین باعث شده تا نگرانیها نسبت یه وضعیت بازار سرمایه بیشتر شود و به همین علت نیز این وزیران این مساله را در نامه شان هشدار دادهاند.
از سوی دیگر موسی غنی نژاد که از دوستان گرمابه و گلستان مشاور اقتصادی رئیس جمهور بوده و به عنوان مغز متفکر اقتصاددانان لیبرال شناخته می شود در اعتراض به نگارش و انتشار این نامه با اپوزیسیون خواندن وزرای مذکور، گفته است: چهار وزیری که به رئیس جمهور نامه نوشتهاند. عملکرد مافوق خود در بخش اقتصاد را زیر سوال برده اند. وی اظهار داشته است: در هیچ کجای دنیا رسم نیست که وزیرانی با نوشتن نامه مشکلات اقتصادی را نزد افکار عمومی ببرند و به رئیس جمهور خود هشدار دهند که اوضاع بحرانی است.
غنینژاد در ادمه درباره دلایل نگاشتن چنین نامه ای مدعی شده است: در اینکه چرا چهار وزیر صنعت، اقتصاد، دفاع و کار اقدام به نگارش این نامه کرده و به رئیس جمهور هشدار دادهاند که شما خوب عمل نمیکنید ابهامهای زیادی وجود دارد که اگر از منظر سیاسی نگاه کنیم این نامه معنی استعفا یا برکناری وزرا را می دهد.
در نهایت به نظر می رسد انتشار این نامه برای حسن روحانی گران تمام خواهد شد. رئیس جمهوری که در سال گذشته صراحتا مدعی شد: اقتصاد ایران رکود را پشت سرگذاشته است حالا با نامه چهارتن از وزرای خود مواجه است که در این نامه مدعی شده اند: رکود فعلی در حال تبدیل شدن به بحران است. شاید اگر 100 اقتصاددان به رئیس جمهور نامه نوشته و چنین مطالبی را بیان می کردند به سیاه نمایی و سیاسی کاری متهم شده و دولت با استفاده از این حربه ها تا حد زیادی سعی در مخدوش کردن اعتبار این نامه می کرد اما قطعا رئیس دولت در برابر نامه ای که توسط 4 تن از اعضای هیات دولت نگاشته شده است چاره ای جز سکوت ندارد. حال باید منتظر ماند و واکنش رئیس جمهور را دید.........
زمانبندی انتشار: 14 مهر 1394 - 09:26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: لغو ۹برنامه رئیس جمهور در نیویورک/ سود صنعت ارتباطات را حتی بیشتر از نفت برای
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات لغو ۹برنامه رئیس جمهور در نیویورک سود صنعت ارتباطات را حتی بیشتر از نفت برای کشور تعهد میکنموزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت متعهد میشوم که از طریق صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با کمک بخش خصوصی سود بیشتری حتی از صنعت نفت کشور نصیب ایران کننامه 4 وزیر کابینه به رئیس جمهور پس از 20 ماه رکود مستمر
نامه 4 وزیر کابینه به رئیس جمهور پس از 20 ماه رکود مستمرنامه 4 وزیر کابینه تدبیر و امید به روحانی و اشاره به وضعیت نابسامان بورس در حالی منتشر شده که از مضمون آن عدم اختیار وزرا در تصمیمهای اقتصاد استنباط می شود و گویی هر آنچه که تا کنون اجرا شده ناشی از اراده اشخاص دیگری است منامه مشترک ۴ وزیر به رئیس جمهور/ تصمیم ضربالاجل اقتصادی بگیرید
نامه مشترک ۴ وزیر به رئیس جمهور تصمیم ضربالاجل اقتصادی بگیرید ایلنا وزرای اقتصاد صنعت کار و دفاع در نامهای مشترک به رئیس جمهور با انتقاد از برخی تصمیمات و سیاستهای ناهماهنگ دستگاهها هشدار دادند اگر تصمیم ضربالاجل اقتصادی گرفته نشود رکود تبدیل به بحران خواهد شد وزرای اطیب نیا: آغازگر نامه خود رئیس جمهور بود
تراز وزیر اقتصاد با بیان اینکه آغازگر نامه خود رئیس جمهور بود که تاکید بر تمرکز بر بازار سرمایه داشت گفت رئیس جمهور هفته آینده بسته جدید مقابله با رکود را ابلاغ خواهد کرد به گزارش تراز علی طیب نیا شب گذشته در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با موضوع «اقتصاد ایرانتوضیحات طیب نیا در خصوص علت ارسال نامه به رئیس جمهور / روحانی در پاسخ به نامه چهار وزیر چه کرد؟
توضیحات طیب نیا در خصوص علت ارسال نامه به رئیس جمهور روحانی در پاسخ به نامه چهار وزیر چه کرد اقتصاد > اقتصاد کلان - علی طیب نیا توضیحاتی درباره نامه ای که به اتفاق سه وزیر دیگر درباره وضعیت بازار سرمایه به رئیس جمهور کشورمان نوشته توضیحاتی ارائه کرد به گزارش خبراختصاصی فارس دستور ویژه رئیس جمهور برای پیگیری نامه ۴ وزیر کابینه/کاهش سود بانکی در بسته برونرفت از رکود
اختصاصی فارسدستور ویژه رئیس جمهور برای پیگیری نامه ۴ وزیر کابینه کاهش سود بانکی در بسته برونرفت از رکوددر پی انتشار نامه مشترک ۴ وزیر دولت به حسن روحانی مبنی بر اعلام هشدار از رکود اقتصادی کشور و لزوم توجه به بازار سرمایه رئیس جمهور با دستور ویژه خواستار پیگیری و ارائه پیشنهادهواکنش مشاور آخوندی به نامه ۴ وزیر به رئیس جمهور
نرخ سود بالا در توان اقتصاد نیست واکنش مشاور آخوندی به نامه ۴ وزیر به رئیس جمهور شناسهٔ خبر 2932748 - دوشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵ ۱۲ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس مشاور وزیر راه و عضو شورای عالی بورس در واکنش به نامه ۴ زویر به رئیس جمهور گفت گرچه در شرایط عادی دولت نباید در بازارنامه مشترک ۴ وزیر به رئیس جمهور |اخبار ایران و جهان
نامه مشترک ۴ وزیر به رئیس جمهور وزرای اقتصاد صنعت کار و دفاع در نامهای مشترک به رئیس جمهور با انتقاد از برخی تصمیمات و سیاستهای ناهماهنگ دستگاهها هشدار دادند اگر تصمیم ضربالاجل اقتصادی گرفته نشود رکود تبدیل به بحران خواهد شد کد خبر ۵۳۶۴۰۲ تاریخ انتشار ۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۵نامه ۴ وزیر به رئیس جمهور، نشانه ناهماهنگی اعضای دولت است
نامه ۴ وزیر به رئیس جمهور نشانه ناهماهنگی اعضای دولت استبخش اقتصادی الف 14 مهر 94تاریخ انتشار سه شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۱۷ وزیر امور اقتصادی و دارایی در سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۳ گفت نوشتن نامه چهار وزیر به رئیس جمهور کار زیبایی نبود زیرا در نگاه نخست القا کننده این است که واگرانامه 4وزیر به رئیسجمهور پس از 20 ماه رکود
نامه 4وزیر به رئیسجمهور پس از 20 ماه رکود نامه 4 وزیر کابینه تدبیر و امید به روحانی و اشاره به وضعیت نابسامان بورس در حالی منتشر شده که از مضمون آن عدم اختیار وزرا در تصمیمهای اقتصاد استنباط می شود و گویی هر آنچه که تا کنون اجرا شده ناشی از اراده اشخاص دیگری است به گزارش فرهنگ-
اقتصادی
پربازدیدترینها