تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هیچ تهیدستی سخت تر از نادانی و هیچ مالی سودمندتر از عقل نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835686687




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا رئیس جمهور با نویسندگان نامه "شرایط بحرانی" برخورد می‌کند؟/ چه کسانی نمی‌گذارند صدای 4 وزیر به روحانی برسد


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در متن نامه ارسالی به رئیس جمهور آمده است: "همانطور که مستحضر هستید از دی ماه 92 تاکنون بازار سرمایه متاثر از تحولات و متغییرهای کلان بین المللی و داخلی شاهد افتی کم سابقه گردیده است به نحوی که از دی ماه سال 92 تاکنون ظرف مدت 19 ماه ارزش بازار بر اساس شاخص قیمت ها 42 درصد کاهش یافته است".

به گزارش تراز ،بعد از انتشار نامه 4 وزیر به رئیس جمهور درباره وضعیت خطرناک ادامه رکود موجود در کشور و تبدیل آن به بحران، گمانه زنی ها درباره دلایل نگارش و سرنوشت این نامه آغاز شده است. اگرچه در 750 روز گذشته تورم از 40 درصد به کمتر از 15 درصد رسیده است. اما براساس آمار رسمی، میزان نقدینگی افزایش قابل توجهی داشته و به حدود 850 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. از سوی دیگر سرمایه گذاری های خارجی کاهش، میزان واردات افزایش و رکود نسبت به گذشته عمیق تر شده است.
دلایل انتشار این نامه
در متن نامه ارسالی به رئیس جمهور آمده است: "همانطور که مستحضر هستید از دی ماه 92 تاکنون بازار سرمایه متاثر از تحولات و متغییرهای کلان بین المللی و داخلی شاهد افتی کم سابقه گردیده است به نحوی که از دی ماه سال 92 تاکنون ظرف مدت 19 ماه ارزش بازار بر اساس شاخص قیمت ها 42 درصد کاهش یافته است". شاید حضور پررنگ شرکت های وابسته به این وزارتخانه ها در بازار سرمایه باعث شده است وزرای اقتصاد، رفاه و صنعت و معدن بیش از سایر اعضای کابینه رکود موجود را درک و اقدام به نوشتن این نامه کنند. اما سوال این است آیا به راستی وزرای 3 وزارتخانه اقتصادی کشوربه همراه وزیر دفاع، امکان و شرایط گفتگوی مستقیم با رئیس دولت یازدهم را نداشته اند؟ و دلایل اصلی انتشار چنین نامه ای چیست؟ اگر به لیست مشاوران اقتصادی حسن روحانی نگاهی گذرا بیندازیم به نام هایی برمی خوریم که اگرچه تحت عنوان مشاور در کابینه حضور دارند اما به نظر می رسد تفکر حلقه مشاوران دولت یازدهم از قدرتی فراتر از جایگاه مشاوره برخوردار است. نام هایی مانند مسعود نیلی، محمدعلی نجفی ، نهاوندیان و... در این لیست به چشم می خورند. به نظر می رسد نفوذ تفکر این افراد به داخل پاستور راه را برای طیب نیای جوان سخت کرده و وی نیز در یک انتحار و به عنوان آخرین راهکار چنین نامه ای را طراحی کرده است. نفوذ این مشاوران در کابینه دولت یازدهم چنان است که احمد توکلی عضو کمسیون برنامه و بودجه در این باره معتقد است: انتشار این نامه، حاکی از آن است که وزرا به رئیس جمهور دسترسی ندارند و باید برای دیدار با وی و بیان مسائل و مشکلاتشان از رئیس جمهور وقت بگیرند که معمولا هم موفق به این کار نمی‌شوند. وی در ادامه به نقل از یکی از وزرای مهم دولت یازدهم، می گوید: " برای کارهایم در حاشیه جلسه هیئت دولت با رئیس‌جمهور مسائلم را مطرح می‌کنم، چون رئیس جمهور به ما وقت دیدار نمی‌دهد." به نظر می رسد این حرف ها نشان دهنده سایه سنگین مشاوران روحانی بر اعضای کابینه است به نحوی که رئیس جمهور وقت چندانی برای وزرای خود ندارد.
از سوی دیگر علی طیب نیا اولین وزیر سه کارته دولت یازدهم است که چندی پیش تا پای استیضاح نیز پیش رفت. این متخصص تورم و استاد تمام اقتصاد که جنبه های علمی و اقتصادیش بر جنبه های سیاسی و جریان بندی های مرسوم غالب بود، با گذشت بیش از دو سال از سکانداری وزارت اقتصاد، احساس به بن بست رسیدن را می کند. اگرچه اولین ماموریت طیب نیا مهارتورم بود اما هیچکس با وی قرار نگذاشته بود که مهار تورم آخرین یا تنها ماموریت وی باشد. طیب نیای جوان اگر چه در فضای سیاسی ایران مهره قابل اعتنایی محسوب نمی شود اما در فضای آکادمیک و علمی آن قدر اعتبار دارد که نخواهد این اعتبار خود را هزینه دو سال وزارت بیشتر کند. کما اینکه طیب نیا در هفته های گذشته با لابی و رایزنی از استیضاحی گریخته که به گفته اکثرکارشناسان، سیاست های بانکی و رفتار رئیس کل بانک مرکزی نقش بیشتری از وزارتخانه طیب نیا در این ماجرا داشته است. به نظر می رسد علی طیب نیا با ادامه روند موجود ماموریت خود در وزارت اقتصاد را پایان یافته دیده و با طراحی این نامه آخرین برگ خود را رو کرده است.
نعمت زاده و ربیعی در کجای ماجرا قرار دارند
در روز معرفی کابینه دولت یازدهم برای کسب رای اعتماد از مجلس، هرچه قدر رای طیب نیا بالا و انتخابش بی حاشیه بود، کسب رای اعتماد محمد رضا نعمت زاده از همان ابتدا حاشیه هایی به همراه داشت. عده ای ، سن بالای او و بعضی ثروت کلان وی را از دلایل عدم صلاحیت وی برای اداره این وزارتخانه می دانستند. اگر چه در نهایت وی مورد تایید مجلس قرار گرفت اما اتفاقاتی از قبیل عضویت وی و برخی از اقوام نزدیکش در هیات مدیره شرکت های تجاری و از سویی ماجرای ضدانقلاب خواندن مردمی که تصمیم به تحریم خرید خودرو گرفته بودند باعث شد روحانی حضور نعمت زاده در کابینه خود را هزینه بر دانسته و در ذهن خود به دنبال جایگزینی برای وزیر کهنه کارش باشد. نعمت زاده باتجربه نیز خود به درستی واقف است عمر دوران مدیریتش بر وزارت صنعت به لحظات آخر خود رسیده استروزی که حسن روحانی علی ربیعی را به عنوان وزیر رفاه انتخاب کرد اگر چه عده ای از نمایندگان مجلس به واسطه سوابق سیاسی و امنیتی ربیعی وی را گزینه مناسب و متخصصی برای وزارت رفاه نمی دانستند اما دو دلیل بارز روحانی را برای انتخاب وی مصمم می کرد. دلیل اول حضور فعال ربیعی در سندیکاهای کارگری و بحث دوم مطالعات عمیق وی در مسائل اجتماعی بود. ربیعی اگرچه در ظاهر بسیار آرام و کم حرف به نظر می رسد. ولی مطمئنا وی یکی از وزرای باتجربه و سرد و گرم چشیده دولت یازدهم است که بی دلیل دست به اقدامی نمی زند.
خشم و توجیه مشاوران دولت
حسین عبده تبریزی مشاور وزیر راه و عضو شورای عالی بورس که یکی از مشاوران اقتصادی دولت محسوب می شود در راستای عادی جلوه دادن این نامه گفته است: این وزیران احساس کرد‌‌ه‌اند باید اقدام فوری و فوق‌العاده و یا به عبارت دیگر اقدامی وسیع تر از شرایط عادی از سوی دولت در بازار سرمایه انجام شود. درست است که در شرایط عادی گفته می شود دولت نباید در بازار سرمایه دخالت کند و باید بازار مسیر طبیعی خود را طی کند اما در زمان شکست بازار و وضعیت خاص باید دولت در این زمینه ورود کند. از این نظر این وزیران تصور کردند باید دولت و سایر اعضای کابینه از این موضوع آگاه شوند و به کمک بازارسرمایه بیایند. وی در ادمه برای توجیه و کم اهمیت نشان دادن این نامه، تقصیرها را به گردن دولت قبل و مسائل بین المللی انداخته و معتقد است: شرایط کشور بعد از روی کارآمدن دولت یازدهم و به ارث بردن مشکلات دولت قبل در کنار تحریم‌های اقتصادی و شرایط نامطلوب اقتصادجهانی به ویژه بحران بازار سرمایه چین باعث شده تا نگرانی‌ها نسبت یه وضعیت بازار سرمایه بیشتر شود و به همین علت نیز این وزیران این مساله را در نامه‌ شان هشدار داده‌اند.
از سوی دیگر موسی غنی نژاد که از دوستان گرمابه و گلستان مشاور اقتصادی رئیس جمهور بوده و به عنوان مغز متفکر اقتصاددانان لیبرال شناخته می شود در اعتراض به نگارش و انتشار این نامه با اپوزیسیون خواندن وزرای مذکور، گفته است: چهار وزیری که به رئیس جمهور نامه نوشته‌اند. عملکرد مافوق خود در بخش اقتصاد را زیر سوال برده اند. وی اظهار داشته است:‌ در هیچ کجای دنیا رسم نیست که وزیرانی با نوشتن نامه مشکلات اقتصادی را نزد افکار عمومی ببرند و به رئیس جمهور خود هشدار دهند که اوضاع بحرانی است.
غنی‌نژاد در ادمه درباره دلایل نگاشتن چنین نامه ای مدعی شده است: در اینکه چرا چهار وزیر صنعت، اقتصاد، دفاع و کار اقدام به نگارش این نامه کرده‌ و به رئیس جمهور هشدار داده‌اند که شما خوب عمل نمی‌کنید ابهام‌های زیادی وجود دارد که اگر از منظر سیاسی نگاه کنیم این نامه معنی استعفا یا برکناری وزرا را می دهد.
در نهایت به نظر می رسد انتشار این نامه برای حسن روحانی گران تمام خواهد شد. رئیس جمهوری که در سال گذشته صراحتا مدعی شد: اقتصاد ایران رکود را پشت سرگذاشته است حالا با نامه چهارتن از وزرای خود مواجه است که در این نامه مدعی شده اند: رکود فعلی در حال تبدیل شدن به بحران است. شاید اگر 100 اقتصاددان به رئیس جمهور نامه نوشته و چنین مطالبی را بیان می کردند به سیاه نمایی و سیاسی کاری متهم شده و دولت با استفاده از این حربه ها تا حد زیادی سعی در مخدوش کردن اعتبار این نامه می کرد اما قطعا رئیس دولت در برابر نامه ای که توسط 4 تن از اعضای هیات دولت نگاشته شده است چاره ای جز سکوت ندارد. حال باید منتظر ماند و واکنش رئیس جمهور را دید.........





زمانبندی انتشار: 14 مهر 1394 - 09:26





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن