واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: طرح جامع شهر تهران به دستگاههاي اجرايي ابلاغ شد چمران: طرح هر چه هست، خوب يا بد بايد اجرا شود طرح جامع دوره آزمايشي ندارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
نحوه اجراي طرح جامع شهر تهران امروز توسط رييس شوراي شهر تهران، با حضور دستگاههاي متولي در حوزه مديريت شهري تشريح شد.
به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس مهدي چمران امروز در سومين نشست راهبردي نهاد مديريت و برنامهريزي طرحهاي توسعه شهر تهران، با اعلام خبر ابلاغ طرح جامع تهران به دستگاههاي اجرايي توسط رييس جمهور، تاكيد كرد: شهر تهران را با بيش از هشت ميليون جمعيت، نميتوان، جداي از شهرها و شهركهاي اطراف آن ديد.
وي با اشاره به تهيه طرح جامع شهر تهران و تدفيق محدوده شهر تهران كه در شوراي عالي شهرسازي و معماري به تصويب رسيده است، يادآورشد: شهر تهران مشكلات زيادي را دارد و ما اميدواريم با همكاري و توجه رييس جمهور، بحث محدوده حريم شهر تهران را حل كنيم، چرا كه اين مساله مشكلات فاجعه باري را به همراه داشته است.
رييس شوراي شهر تهران با تاكيد بر اين كه به هماهنگي در برنامهريزي شهري نياز داريم، گفت: اگر هر سازماني، بدون توجه به چشمانداز 20 ساله و طرح جامع شهر تهران، اقدام به اجراي طرحهاي خود كند، همه اقدامات ناهماهنگ با هم خواهد بود و مشخص است كه اين اقدامات، نتيجهاي جز خنثي كردن اثرات يكديگر ندارد.
وي با بيان اين كه مديريت واحد شهري هنوز عملياتي نشده است، اضافه كرد: در قالب طرح جامع شهر تهران، وظايف هر يك از سازمانها به هم نزديكتر ميشود و امور با هماهنگي بيشتر پيش خواهد رفت.
چمران با اشاره به اختصاص 37 جلسه شوراي شهر تهران، اختصاص وقت بررسي يك سال و يك ماهه شوراي عالي شهرسازي و معماري و برگزاري سه جلسه با حضور رييس جمهور، براي بررسي طرح جامع شهر تهران، عنوان كرد: شهر تهران پس از 50 سال، در حال حاضر صاحب طرح جامع شده است و هر چه كه هست، خوب و بد و يا با اشكالات و نواقص، بايد به خوبي اجرا شود.
وي تصريح كرد: نبود برنامه، مهمترين مشكل شهر تهران است كه اين مشكل با تصميمگيريهاي عجولانه و اختلافات بين شهرداري و وزارتخانههاي كشور و مسكن همراه بوده است كه اين امر نتايج نامطلوبي مثل آلودگي هوا، ترافيك، گراني و كمبود مسكن را براي پايتخت به همراه داشته است.
رييس شوراي شهر تهران اظهار كرد: همكاري بين وزارت مسكن، شهرداري و شوراي شهر تهران مثلثي بود كه از زمان فعاليت شهردار سابق تهران شكل گرفت و تشكيل نهاد دائمي برنامهريزي براي شهر تهران ميتواند، در نظارت بر اجرا و به روز كردن طرح جامع، فعاليت مفيدي داشته باشد.
چمران اذعان كرد: طرح جامع شهر تهران از زمان ابلاغ، جنبه اجرايي پيدا ميكند و دوره آزمايشي ندارد. در حال حاضر نيز در برخي از مناطق نظير منطقه يك و دو، نشانههاي شهرداري گذاشته شده و حريم شهر تهران مشخص است. در عين حال با همكاري شهرداري، وزارت مسكن و كشور و نيروي انتظامي و با حمايت مسوولان نظام تلاش ميشود كه هيچ ساخت و سازي در حريم صورت نگيرد و اگر ساخته شده، تخريب ميشود و يا آنهايي هم كه قبلا ساخته شدهاند، قطعا در حريم شهر تهران قرار نميگيرند و پروانه كار به آنها داده نميشود.
به گزارش ايسنا، در اين جلسه همچنين رسول خادم ـ رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران ـ اظهار كرد: در حال حاضر، دستگاههاي اجرايي زيادي در حوزه مديريت شهري فعال هستند، اما برنامهريزيها از يك سند واحد فرادستي تبعيت نميكند.
وي يادآورشد: در راستاي تحقق سند فرادستي و راهبردهاي مورد نظر طرح جامع، شوراي هماهنگي نظام برنامهريزي شهر تهران شكل گرفته است و نمايندگان حدود 60 سازمان و نهاد دولتي در اين جلسات شركت ميكنند.
رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران خاطر نشان كرد: دستگاههاي اجرايي مرتبط با طرح جامع بايد تا شهريور ماه، طرحهاي عملياتي خود را به شوراي هماهنگي نظام برنامهريزي و طرحهاي توسعه شهري ارائه دهند.
انتهاي پيام
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 315]