واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: پرويز داودي ابلاغ كرد: بسيج 7 وزارتخانه براي مقابله با آثار خشكسالي
نمايندگان ويژه رئيس جمهوري وزارتخانه هاي كشور، جهاد كشاورزي، اقتصاد، كار، نيرو، بهداشت و دفاع را براي كاهش آثار ناشي از خشكسالي بسيج كرده اند.
به گزارش گروه اقتصادي «شبكه خبر دانشجو»، تصميم نمايندگان ويژه رييسجمهور جهت اجراي اختيارات هيئتوزيران درخصوص كاهش آثار ناشي از خشكسالي، هماهنگي دستگاههاي اجرايي و مديريت مقابله با پديده يادشده كه به استناد اصل يكصد و بيست و هفتم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و با رعايت تصويبنامه شماره 10919/ت107هـ مورخ 31/1/1387 اتخاذ شده است، به شرح زير براي اجرا ابلاغ ميگردد.
دستگاههاي اجرايي ملي و استاني و نهادهاي عمومي غيردولتي موظفند به منظور كاهش خسارات ناشي از خشكسالي نسبت به ارايه خدمات تخصصي اضطراري از محل منابع داخلي و امكانات در اختيار اقدام و گزارش عملكرد را ماهانه به ستاد حوادث غيرمترقبه كشور ارايه نمايند.
ستاد خشكسالي موظف است لايحه نحوه تأمين معادل ريالي مبلغ بيست هزار ميليارد ريال را جهت اجراي طرحهاي پيشگيري و مقابله با خشكسالي، سرمازدگي، كمآبي و تأمين مواد غذايي موردنياز را ظرف 10 روز تهيه و به هيئت دولت ارايه نمايد.
وزارت كشور موظف است با استفاده از منابع ماده (10) قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت ـ مصوب1380ـ و اصلاحات بعدي آن نسبت به خريد و توزيع تعداد 700 تانكر سيار آبرساني بين مناطق آسيبديده به طور متمركز اقدام نمايد.
وزارت جهاد كشاورزي موظف است در مناطق تحت تأثير خشكسالي اقدامات زير را به مورد اجرا گذارد:
الف ـ از محل توليدات ساير مناطق نسبت به تأمين علوفه موردنياز دام در مناطق دامخيز و مناطق حفاظت شده تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست اقدام نمايد.
ب ـ حداكثر ظرف مدت يك هفته پس از ابلاغ اين تصميم نسبت به راهاندازي ايستگاههاي خريد ثابت و سيار دام با تأييد ستاد حوادث غيرمترقبه استانها اقدام نمايد.
ج ـ مراكز تحقيقاتي و پژوهشي آن وزارت روشهاي نوين پيشگيري و مقابله و نحوه استفاده بهينه از منابع آبي و اصلاح نظام آبياري را تهيه و بر اجراي مستمر آن نظارت نمايند.
د ـ به منظور جلوگيري از شيوع بيماريهاي دامي ناشي از خشكسالي در مناطق دامخيز و همچنين مسير اسكان عشاير، هيئتهاي ويژه پزشكي بهطور مستمر اعزام و مراقبت لازم معمول شود.
هـ ـ انجام اطلاعرساني به كليه دامداران جهت عدم فروش دام به افراد فرصتطلب و سودجو و برنامهريزي جهت تسريع در خريد عادلانه دام.
ستاد حوادث غيرمترقبه كشور و استانها موظفند اقدامات زير را در اولويت برنامههاي اجرايي خود قرار دهند:
الف ـ آبرساني به مناطق دامخيز و عشايري كشور و مناطق حفاظتشده تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست.
ب ـ آبرساني به مراكز جمعيتي شهري و روستايي كه منابع اصلي ذخيره آب آشاميدني را از دست دادهاند.
ج ـ بهسازي چشمهها و احياء قنوات.
وزارت امور اقتصادي و دارايي موظف است اقدامات زير را به مورد اجرا گذارد:
الف ـ استمهال بدهي بانكي قبلي پرداخت شده به آسيبديدگان ناشي از خشكسالي به ويژه كشاورزان، عشاير و دامداران با هماهنگي بانكهاي عامل و با تأييد ستاد حوادث غيرمترقبه استانها به مدت يك سال (بدون اعمال سود و كارمزد در اين يك سال) و بخشودگي جرايم ديركرد وامهاي قبلي خسارتديدگان يادشده.
ب ـ پرداخت تسهيلات جديد بانكي به آسيبديدگان بدون در نظر گرفتن بدهي سررسيد شده و نشده قبلي جهت تقويت بنيه مالي آنان با تأييد ستاد حوادث و سوانح غيرمترقبه استانها.
وزارت كار و امور اجتماعي موظف است به منظور ايجاد اشتغال جايگزين جهت افرادي كه در اثر خشكسالي شغل خود را از دست دادهاند از محل تسهيلات بانكي بنگاههاي زودبازده در سال 1387 و در قالب طرحهاي زودبازده و مولد تسهيلات بانكي پرداخت و گزارش عملكرد را به هيئت دولت ارايه نمايد.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي موظف است به منظور جلوگيري از شيوع بيماريهاي ناشي از خشكسالي مراقبتهاي ويژه بهداشتي در مناطق تحت تأثير اين پديده معمول و گروههاي پزشكي، درماني و بهداشتي به طور مستمر به اين مناطق اعزام و گزارش آن را به ستاد حوادث غيرمترقبه كشور ارسال نمايد.
وزارت نيرو موظف است اقدامات زير را به مورد اجرا گذارد:
الف ـ اعمال مديريت بهينه مصرف آب در حوزههاي آبريز استانهاي تحت تأثير خشكسالي.
ب ـ مديريت مصرف بهينه برق در كشور و صرفهجويي در ميزان مصرف معادل (10%) در كل كشور جهت جبران كمبود ظرفيت توليد برق.
ج ـ تأمين آب شرب سالم موردنياز مناطق شهري و روستايي تحت تأثير خشكسالي.
استانها و مناطق تحت تأثير خشكسالي و اولويتبندي آن توسط ستاد خشكسالي تعيين خواهدشد.
وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح و ساير نهادها در صورت درخواست ستاد خشكسالي موظفند امكانات و تجهيزات مورد نياز مرتبط با خشكسالي و مسائل جانبي آن را در اختيار ستاد قرار دهند.
مبلغ دو هزار و سيصد ميليارد (2،300،000،000،000) ريال اعتبار از محل منابع ماده (10) قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت براي پرداخت بيمه محصولات كشاورزي خسارتديدگان ناشي از خشكسالي و سرما اختصاص مييابد تا زير نظر ستاد خشكسالي و با رعايت قوانين و مقررات مربوطه به مصرف برسد.
به منظور اجراي عمليات اضطراري در امر مقابله با خشكسالي مبلغ دو هزار و پانصد ميليارد (2،500،000،000،000) ريال از محل اعتبارات ماده (10) قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت در قالب هزينهاي و تملك دارايي سرمايهاي در اختيار ستاد خشكسالي قرار ميگيرد تا بنا به پيشنهاد ستاد يادشده و تصويب نماينده ويژه رييسجمهور موضوع مصوبه شماره 1205 مورخ 11/1/1387 هيئت دولت جهت اجراي برنامههاي فوقالذكر در استانها در اختيار دستگاههاي اجرايي ذيربط قرار گيرد.
استانداران استانهاي كشور مكلفند ترتيبي اتخاذ نمايند تا سرانه آرد مصرفي در استانهاي تحت مديريت به 10 كيلوگرم كاهش يابد./انتهاي پيام/
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 352]