واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ مهر ۱۳۹۴ (۱۲:۰ب.ظ)
کشت کلزا نقش بسيار مهمي در مديريت آب دارد موج- رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي گفت: کشت کلزا در مزارع کشاورزي استان ميتواند در مصرف بهينه آب و افزايش راندمان آب مصرفي در مزارع نقش به سزايي داشته باشد.
به گزارش خبرگزاري موج، اسماعيل کريم زاده در نشست ستاد دانههاي روغني استان افزود: کشت کلزا در استان به طور معمول از 5 شهريور ماه آغاز ميشود و تا 15مهر ادامه دارد.
کريم زاده اظهارکرد: سه هزار هکتار از سوي وزارت جهاد کشاورزي براي کشت کلزا در استان براي سال زراعي جاري ابلاع شده است که تا کنون 256 هکتار ازاراضي زراعي استان زير کشت محصول کلزا رفته است که بايد اين ميزان سطح زير کشت تا چند روز فرصت باقيمانده را از طريق برنامههاي ترويجي افزايش و توسعه دهيم.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي گفت: در سنوات گذشته حدود 3 هزار و500 هکتار ازاراضي زراعي استان زير کشت محصول کلزا ميرفت که سال گذشته 150 هکتار زير کشت اين محصول رفته بود که در سطح کشور نيز اين امر روند نزولي دارد، به طوري که از 240 هزار هکتار ازاراضي زراعي کشور زير کشت اين محصول فقط 40 هزار هکتار کلزا در سال گذشته در کشور کشت شده بود.
کريم زاده با تاکيد بر لزوم توسعه کشت دانههاي روغني در استان ادامه داد: سالانه بيش از 4 ميليارد دلار براي واردات روغن نباتي مصرفي مردم در کشور هزينه ميشود که رقم قابل توجهي است.
وي ابراز اميدواري کرد با برنامهريزي مناسب، استفاده از روشهاي نوين و کار کارشناسي و تحقيقاتي بتوان در راستاي توسعه کشت کلزا و خودکفايي در توليد دانههاي روغني در کشور گامهاي موثري برداريم.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي نيز در اين جلسه با اشاره به کشت مکانيزه کلزا در استان، تصريح کرد: بر اساس آمار موجود تعداد 35 دستگاه هد برداشت کلزا در سطح شهرستانهاي استان وجود دارد که تا کنون شهرستانهاي پلدشت و نقده بيشترين سطح زير کشت کلزا رادر بين ساير شهرستانهاي استان در سال زراعي جاري دارند.
مقصود قرباني در خصوص مشکلات توسعه کلزا در استان اضافه کرد: کاهش شديد آبهاي سطحي و زير زميني در زمان کشت، عدم اعلام به موقع خريد تضميني محصول و پرداخت بهاي محصول خريداري شده، نبود سم علف کش جهت مبارزه با علفهاي هرز پهن برگ و مشکل ريزش محصول و تگرگ در زمان برداشت را از جمله مسائل و مشکلاتي عنوان کرد که باعث کاهش سطح زير کشت کلزا در استان در طي سالهاي اخير شده است.
فريبرز پاشاپور، مدير عامل شرکت خدمات حمايتي کشاورزي استان نيز از توزيع انواع بذورهيبريد خارجي و op و همچنين کود پاييزه به منظور کشت کلزا در بين کشاورزان خبر داد و گفت: تا کنون 3600 تن انواع بذورهيبريد خارجي و op که مقاوم به ريزش و سرما هستند، بين کشاورزان آذربايجان غربي توزيع شده است و کود پاييزه نيز به ميزان کافي موجود است که روند توزيع نهادهها همچنان ادامه دارد.
جمشيد دارا مدير زراعت سازمان جهاد کشاورزي نيز در اين جلسه با اشاره به تسهيلات در نظر گرفته شده براي کشاورزان در ارتباط با کشت کلزا، خاطرنشان کرد: تسهيلات اعتباري سرمايه در گردش براي کشاورزان کلزا کار نيز تأمين شده است و کشاورزان ميتوانند جهت اخذ تسهيلات با هماهنگي مراکز جهاد کشاورزي شهرستانهاي تابعه خود به بانکهاي عامل مراجعه کنند.
وي ادامه داد: رعايت تاريخ زمان کشت اين محصول تأثير زيادي در افزايش راندمان توليد آن خواهد داشت که از کلزا کاران استان در خواست داريم کشت محصول خود را در زمان تعيين شده انجام دهند تا با آغاز فصل سرما مزارع دچار خسارت سرمازدگي نشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]