واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۳:۴۸ب.ظ)
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا: دليل طولاني شدن اجراي پروژه تصفيه خانه آب شرب ابهر مشکل مالي است موج - معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا گفت: مهمترين دليلي که موجب به تعويق افتادن و طولاني شدن روند اجراي پروژه تصفيه خانه آب شرب ابهر و خرمدره شده است، مشکل تأمين اعتبار مورد نياز است که از اعتبارات دولتي تأمين ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، رحيم ميداني، معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا، در حاشيه بازديد از شبکه انتقال آب سد کينه ورس به تصفيه خانه آب شهرستانهاي ابهر و خرمدره به روند پيشرفت اين پروژه اشاره کرد و افزود: مسوولان در تلاش براي تأمين اعتبار مورد نياز پروژه تصفيه خانه آب شرب ابهر و خرمدره هستند تا اين طرح تا سال آينده به بهرهبرداري برسد.
وي يادآور شد: در صورتي که شرکتهاي وزارت نيرو به واقع از لحاظ درآمد و قيمت فروش آب وضعيت مناسبي داشتند، ميتوانستند از محل منابع داخلي اين پروژهها را سريعتر اجرا کنند.
ميداني اظهار کرد: اتکاي وزارت نيرو در اجراي پروژهها فقط به اعتبارات دولتي نيست و در جذب اعتبارات بخش خصوصي نيز اقدامات خوبي انجام شده است.
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا گفت: اين وزارت در سطح کشور قراردادهاي BOT و BOO موفقي با مجموع ارزش نزديک به چهار هزار و 200 ميليارد تومان با بخش خصوصي قرارداد بسته است.
وي خاطرنشان کرد: حتي اين قراردادها نيز در نهايت به اعتبارات دولتي ختم ميشود؛ چراکه پروژههايي که بخش خصوصي اجرا ميکند، قيمت تمامشده بالايي دارند.
ميداني ادامه داد: با اجراي بخشي از اين پروژهها قيمت تمامشده هر ليتر آب به 2 هزار تومان و در صورتي که برخي به سراغ پروژههاي نمکزدايي ني زبروند به 30 هزار تومان بابت هر ليتر ميرسد در حالي که قيمت عرضه آب به مصرفکنندگان در کشور نزديک به 300 تومان است.
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا گفت: همين موضوع پايين بودن نرخ هر ليتر آب موجب شده است که بنيه مالي شرکتهاي ما ضعيف باشد و نتوانند اين مبالغ را بر اعتبارات دولتي که محدوديتهاي خاص خود را دارد اضافه کنند.
وي افزود: سعي ميشود اعتبار مورد نياز تصفيه خانه آب شرب شهرستانهاي ابهر و خرمدره در بودجه 95 لحاظ شده و امسال نيز در صورت وجود فرصت مناسب براي تخصيص اعتبار به پروژههاي داراي پيشرفت فيزيکي بالا، مبلغي نيز براي آن در نظر گرفته شود.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان نيز در جريان اين بازديد گفت: عمليات اجرايي تصفيه خانه آب ابهر و خرمدره هم اکنون 40 درصد پيشرفت فيزيکي دارد و اتمام آن نيازمند تخصيص 600 ميليارد ريال اعتبار است.
عليرضا جزقاسمي افزود: تاکنون براي اجراي اين پروژه 270 ميليارد ريال هزينه شده است.
وي يادآور شد: سازه ساختمان اين مجتمع به اتمام رسيده است و در صورت نصب تجهيزات تصفيه خانه آب شرب ابهر و خرمدره شاهد پيشرفت قابلتوجهي خواهد بود.
جزقاسمي ظرفيت اين تصفيه خانه را 400 ليتر در ثانيه عنوان کرد و زمان بهرهبرداري از آن را تابستان سال آينده برشمرد.
به گفته وي 220 ليتر بر ثانيه از ظرفيت آب دهي اين تصفيه خانه به شهر ابهر و 180 ليتر بر ثانيه به خرمدره تخصيص مييابد.
مديرعامل شرکت آب منطقهاي استان زنجان نيز در جريان بازديد از خطوط انتقال سد کينه ورس هدف از اجراي اين طرح را تأمين آب شرب شهرهاي ابهر و خرمدره، تأمين آب اراضي کشاورزي، اشتغالزايي و افزايش درآمد ملي و منطقهاي ذکر کرد.
امير حميدنيا افزود: اجراي پروژه خط انتقال آب شرب شهرستانهاي ابهر و خرمدره و شبکه آبياري و زهکشي اراضي پاياب سد کينه ورس از سال 89 آغاز شد.
وي يادآور شد: اراضي تحت پوشش سد کينه ورس که عمليات اجراي آن در صورت تأمين اعتبار مورد نياز سال 95 به پايان ميرسد شامل دو بلوک با مجموعه لوله مورد نياز به طول 42 کيلومتر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]