واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مهر ۱۳۹۴ (۱۳:۴۵ب.ظ)
مدير کل دفتر امور بنگاه هاي سازمان توسعه و تجارت در گفتگو با موج: عدم وجود فضاي رقابتي مهم ترين دليل ضعف برندينگ کشور است موج - يکسري موسسات بين المللي هستند که هرساله برندهاي برتر دنيا را معرفي مي کنند اما تا کنون هيچ شرکت ايراني، جايگاهي در بين اين شرکت ها نداشته است و تا رسيدن به اين مرحله فاصله بسيار داريم.
رئيس انجمن برندينگ ايران در گفتگو با موج :شرايط تغيير نکند تا 50 سال آينده هم برند جهاني نخواهيم داشت
گيتي توانا مدير کل دفتر امور بنگاه هاي سازمان توسعه و تجارت در گفتگو با خبرنگار موج با اشاره به برگزاري مراسم انتخاب برندهاي برتر در دي ماه گفت:سازمان توسعه و تجارت در راستاي اجرايي کردن آئين نامه ماده 8 قانون رفع موانع کسب وکار و با توجه به اهميت برند در تجارت خارجي در نظر دارد تا در دي ماه سال جاري برندهاي برتر را معرفي و از آن ها تجليل کند.
وي افزود: در انتخاب برندها عوامل گوناگوني مورد بررسي قرار مي گيرند که صادرات محور بودن يکي از آنهاست.هدف نهايي اين است تا برند هايي که اکنون در داخل شکل گرفته اند بتوانند سهمي از بازارهاي بين المللي داشته باشند.
توانا با ارزيابي از بازار داخل اظهار داشت:اکنون تعدادي از شرکت هاي صادراتي در داخل کشور برند سازي کرده و برند خود را در خارج نيز ثبت کرده اند. اما واقعيت اين است که کشور ما در عرضه برندهاي بين المللي جايگاهي ندارد؛ يکسري موسسات بين المللي هستند که هرساله برندهاي برتر دنيا را معرفي مي کنند اما تا کنون هيچ شرکت ايراني، جايگاهي در بين اين شرکت ها نداشته است و تا رسيدن به اين مرحله فاصله بسيار داريم .در نتيجه براي ارتقاء سطح خود در دنيا بايد برنامه ريزي کنيم و بر اساس آن بنگاه ها را هدايت کرده و به سمت برند سازي تشويق کنيم تا در آينده بتوانيم برندهاي ملي و بين المللي داشته باشيم.
وي مهم ترين مشکل موجود بر سرراه توسعه برندينگ کشور را عدم وجود فضاي رقابتي در داخل کشور بر شمرد و گفت:توليد کنندگان به دليل مصونيت هايي که دربازار داخل دارند تلاش مي کنند تا سهم خود را دراين بازار حفظ کرده و خيلي تمايل ندارند؛خودشان را در معرض تهديد قرار دهند.در حالي که در دنيا برندها براي کسب بازار جهاني با هم جنگ مي کنند.اما همان طور که گفتم در کشور ما توليدکنندگان به دليل حاشيه امني که دارند حاضر به پذيرش ريسک نيستند و به صادرات توجه چنداني نشان نمي دهند.در واقع توليد کنندگان احساس نياز به حضور در بازارهاي جهاني نمي کنند اما چنانچه شرايط به گونه اي بود که اين احساس نياز وجود داشت قطعا وضعيت برندينگ کشور به شکل ديگري بود.
توانا در پاسخ به اين که چطور مي توان توليدکنندگان را به اين امر تشويق کرد؛گفت:آگاهي دادن و تشويق توليدکنندگان از طريق رسانه ها يکي از راه هايي است که مي توان وضعيت برندينگ را در کشور تغيير داد.مقوله برند جاي خود را در دنيا پيدا کرده است و ارزش افزوده اي که برندها نصيب صاحبانشان مي کنند قابل قياس با توليدات معمولي نيست.هر سال 300برند برتر دنيا معرفي و ارزش آن ها تعيين مي شود.اکنون ضرورت پرداختن به برندينگ بر کسي پوشيده نيست.
وي ادامه داد:کارشناسان اين حوزه بايد به منظور برندسازي در داخل تلاش بيشتري انجام دهند وکمک کنند تا شرکت ها بتوانند به خوبي برندهايشان را شکل داده و توسعه دهند.
مدير کل دفتر امور بنگاه هاي سازمان توسعه و تجارت در پاسخ به اين که دولت چطور مي تواند به اين بخش کمک کند؛گفت: برندسازي مربوط به بنگاه هاست و دولت نبايد در اين حوزه دخالت کند. اما وظيفه دارد تا با تسهيل شرايط و فضا سازي و نيز وضع و اصلاح قوانين ومقرارات زمينه هاي لازم براي توسعه برندينگ را فراهم کند.وظيفه ما نيز فرهنگ سازي و اطلاع رساني است و اينکه الگوهاي مناسب وموفق را به توليد کنندگان معرفي کنيم.
شرايط تغيير نکند تا 50 سال آينده هم برند جهاني نخواهيم داشت
همچنين علي خويه رئيس انجمن برندينگ ايران در گفتگو با موج گفت:اتفاقي که در اين خصوص افتاده اين است که ما در بحث برندينگ بين مدرن و پست مدرنيسم گير کرده ايم.در واقع دانش اين کار به شکل ناقص وارد کشور شده و از طرفي يکسري تجربيات ناقص نيز بر آن افزوده شده و برند سازي به شکل حرفه اي و مطابق با فرهنگ جامعه ما هنوز شکل نگرفته است.
وي با بيان اين که مهمترين مشکل موجود در اين زمينه به نداشتن زيرساخت ها بر مي گردد؛گفت: بسياري از توليدکنندگان ما بدون آگاهي از اين که برند چيست و تحت تاثير شرکت هاي تبليغاتي اقدام به برند سازي مي کنند .نتيجه اين مي شود که براي مدتي کوتاه در بازار مطرح شده و به دليل نداشتن زير ساخت ها و رعايت نکردن اصول مربوط به برندينگ به راحتي از بين مي روند.
رئيس انجمن برندينگ افزود: مهمترين اصل برندينگ کيفيت است اما عده اي تصور مي کنند برندينگ فقط مطرح شدن بر تيزرهاي تبليغاتي و نشان دادن عکس، تصوير و کسب شهرت است.در نتيجه بدون داشتن پيش زمينه صحيح در خصوص برندينگ وارد اين مسير شده و همان طور که گفتم شکست مي خورند و بعد از يک مدت بازار آن ها را پس مي زند و گاه براي هميشه از گردونه رقابت در حوزه برندينگ خارج مي شوند.
خويه تصريح کرد:همچنين افراد حرفه اي که بتوانند به شکل علمي و درست توليد کنندگان را به سمت برندينگ سوق دهند بسيار کم است و اکثرا شرکت هاي تبليغاتي اين نقش را بر عهده مي گيرند.
اين کارشناس برند با اشاره به اين که براي وارد شدن به بحث برندينگ اولين چيزي که توليد کنندگان بايد در نظر بگيرند پرداختن به بحث هاي داخلي است؛ گفت:مديري که داخل مجموعه اش با کارمندان خود مشکل دارد نمي تواند وارد بحث برندينگ شود.پرداخت به موقع حقوق کارمندان ، ارزش قايل شدن براي آن ها و داشتن سيستم کيفيت مناسب از موارد ديگري است که بايد مورد توجه قرار بگيرد.برخي شرکتها ايزو دارند اما فقط يک قاب بر روي ديوار است و هيچ وقت در شرکت هايشان بهينه نشده است.متاسفانه مانند بسياري از موارد که ابتدا وارد کشور شده و بعد فرهنگ آن وارد مي شود برندينگ هم با اين معضل مواجه بوده و هنوز فرهنگ آن به درستي براي مردم تعريف نشده است.
وي در پاسخ به اين که انجمن برندينگ تا کنون چه فعاليت هايي در اين زمينه داشته است؛ گفت:ما به فکر جهاني کردن برندهاي ايراني هستيم اما مشکلات بسياري پيش رو داريم.متاسفانه حوزه برندينگ متولي خاصي ندارد. از يک سو وزارت ارشاد خود را متولي اين قضيه مي داند واز سوي ديگر وزات صنعت، معدن و تجارت معتقد است برندينگ با تجارت سر و کار دارد پس بايد زير مجموعه اين وزارتخانه باشد.هيچ کدام از اين دوسازمان تا کنون فعاليت خاصي در اين حوزه انجام نداده اند.
وي با اشاره به اين که قبلا انجمن تبليغات داشتيم؛تصريح کرد: اين انجمن ديگر فعال نيست زيرا هيچ حمايتي از آن صورت نگرفت.در واقع باني آن مشخص نشد و سازمان هاي مختلف ادعا مي کردند که اين انجمن بايد تحت مجموعه آن ها قرار گيرد در نتيجه انجمن منحل شد.براي انجمن برند هم چنين اتفاقي پيش بيني مي شود.
وي افزود: وقتي سازمان هاي دولتي دانش مورد نياز را ندارند بايد کار را به بخش خصوصي واگذار کنند.برندسازي نياز به دانش، قانون، علم و آگاهي دارد و بدون اين موارد نمي توان وارد بحث برندينگ شد. داشتن برند جهاني مستلزم تلاش همه ارگان ها و سازمان هاست.از آن جا که در حال گذار از مدرن به پست مدرنيسم هستيم بايد به شکل دقيق تري روي اين موضوع کار کنيم. هنوز در دانشگاه هاي ما واحدي با عنوان برند تدريس نمي شود و مدرکي با عنوان برندينگ نداريم .اين در حالي است که در بسياري از رشته ها که چندان مهم نيست ليسانس و حتي فوق ليسانس داريم اما مبحثي به اين مهمي مورد بي مهري قرار گرفته است.
وي ادامه داد: دوره هايي که دانشگاه ها به شکل آزاد برگزار مي کنند نيز به دليل نداشتن بودجه از اساتيدي استفاده مي کنند که مهارت هاي لازم در اين زمنيه را ندارند.
رئيس انجمن برندينگ ايران ديد مثبتي به آينده برندينگ ايران ندارد.وي در اين باره گفت:اگر وضعيت به همين منوال پيش برود تا 50 سال آينده هم برند جهاني نخواهيم داشت.مانند برخي کشورها از جمله مالزي که در زمينه اقنصادي پيشرفت کرده اند اما هنوز برندي در سطح جهاني ندارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]