واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: خالد مشعل در گفتوگو با اعتماد ملي:نگران مذاكرات اسرائيل و سوريه نيستيم - كريم جعفري
خالد مشعل رئيس دفتر سياسي حماس كه از او به عنوان رهبر اين جنبش اسلامي در فلسطين هم ياد ميكنند، چند روزي است به ايران سفر كرده و با مقامات سياسي كشورمان از نزديك به رايزني پرداخته است. مشعل كه از او به عنوان طراح اصلي سياستهاي ديپلماتيك حماس ياد ميكنند، در حالي قدم به ايران گذاشته است كه اين روزها جنبش حماس كه كنترل باريكه غزه را بر عهده دارد، در نتيجه محاصره اين باريكه با مشكلات عديدهاي روبهرو است.
هر چند جنبش حماس توانسته است با تدابيري چند بر اين مشكلات تا حدودي غلبه كند، اما بايد توجه داشت مشكلاتي كه دامنگير مردم به خصوص در حوزه پزشكي و درماني شده است، اين جنبش را برآن داشت تا براي برداشتن محاصره نوار غزه دست به تلاش هايي چند بزند كه تاكنون به دليل بهانههاي واهي رژيم صهيونيستي راه به جايي نبرده است. در اين ميان مصريها به عنوان ميانجيگر ظاهر شدهاند اما با وجود رايزنيهاي گسترده راه به جايي نبردهاند. رهبر حماس را روز گذشته در دفتر اين جنبش در تهران تنها براي چند دقيقه ملاقات كرديم. وي بنابرآنچه كه مسوولان دفتر حماس در تهران ميگفتند به دليل مشغله كاري نتوانست سر وقت وعده داده شده براي مصاحبه حاضر شود، اما در همين فرصت اندك هم از وي چند سوال پرسيديم و به اين اميد مصاحبه را ناتمام گذاشتيم كه در فرصتي ديگر بتوانيم با رهبر جنبش مقاومت اسلامي مصاحبهاي مشروح داشته باشيم.
خالد مشعل در پاسخ به سوال نخست ما در مورد دليل مذاكره حماس با رژيم صهيونيستي، تلاشهاي صورت گرفته فعلي را مذاكره ندانسته و تاكيد كرد: آنچه در حال حاضر در حال رخ دادن است مذاكره نيست، بلكه تلاشهايي است كه توسط دولت مصر صورت گرفته و ما به اين رايزنيها با شرايطي چند پاسخ مثبت داديم كه در راس اين درخواستها و شرطهاي ما توقف حملات خونين اسرائيل به مردم بيدفاع نوار غزه، برداشتن محاصره نوار غزه و باز كردن گذرگاههاي مرزي است و تمام اين كارها را هم به خاطر ملتمان انجام ميدهيم.
رهبر حماس در ادامه در مورد نتايج اين مذاكرات و اينكه آيا تاكنون نتيجهاي از آن حاصل شده است گفت: متأسفانه تاكنون اين تلاشها به دليل كارشكنيهاي اسرائيل راه به جايي نبرده است و دشمن صهيونيستي حاضر نشده است آتشبس را با توجه به درخواستهاي طرف فلسطيني قبول كند. تا زماني كه دشمن حاضر نشده است به صورت كامل حملات خود عليه ملت فلسطين را متوقف نكرده، محاصره نوار غزه را برنداشته و گذرگاههاي مرزي به خصوص گذرگاه رفح را هم بازگشايي نكرده خبري از آتشبس نخواهد بود.
خالد مشعل در پاسخ به اين سوال كه مذاكرات فتح و حماس به كجا ختم شده در حالي كه روز گذشته عمرو موسي دبيركل اتحاديه عرب به روزنامه الشرقالاوسط گفته بود كه شما به اطلاع او رساندهايد كه حاضريد با حضور يك طرف سوم به عنوان ميانجي پاي ميز مذاكره حاضر شويد، گفت: ما از گذشته دور خواهان مذاكره فلسطيني- فلسطيني بودهايم و اين باب را هم باز كردهايم و طرفدار آشتي فلسطيني - فلسطيني بر اساس منافع ملي فلسطين هستيم و از قديم هم موضع جنبش حماس همين بوده است اما متاسفانه در حال حاضر خللي در كار پيش آمده كه از طرف مقابل است و اين هم تحت تاثير فشارهاي آمريكا و اسرائيل است. ما ميخواهيم كه مصالحه فلسطينيها هرچه سريعتر رخ دهد و در همين راستا گام برميداريم و براي وارد شدن به اين امر آمادگي داريم.
مشعل در پاسخ به سوالي در مورد مشكلات موجود در راه مصالحه فلسطينيها با هم به خصوص در مورد جنبش فتح، هر چند در ابتدا آمريكا و اسرائيل را عقبه تحريكي فتح دانست و از نقش منفي آنها در اين موردياد كرد ، اما در ادامه به عمق اختلافات هم اشارهاي كرد؛ همان حرفي كه چند ماهي است از زبان هيچ يك از رهبران حماس بيرون نيامده است. وي عدهاي از اطرافيان رئيس تشكيلات خودگردان فلسطيني را متهم كرد كه به جاي آنكه فكر منافع ملي خود باشند به فكر منافع آمريكا و اسرائيل هستند و همين افرادند كه در راه مصالحه و آشتي فلسطينيها سنگاندازي ميكنند، ولي ما در حال حاضر برآن هستيم تا بر اين مشكلات غلبه كنيم و ملت فلسطين هم بيشتر از اين تحمل ندارد كه اين وضعيت را تحمل كند. رهبر حماس نميگويد نسبت به پايان دادن به مشكلات و اختلافات اميدوار است، بلكه او ميگويد كه حماس تلاش ميكند تا بر مشكلات غلبه كند. البته در صورتي كه ديگران دست از دخالتهاي خود بردارند و مانع از مذاكره ما نشوند ما گفتوگوها را بر اساس منافع ملي فلسطين پي ميگيريم. خالد مشعل آخرين سوال ما كه در مورد مذاكرات اسرائيل و سوريه و موضع جنبش حماس در اين مورد با توجه به خواست طرف اسرائيلي براي پايان دادن به حمايت دولت سوريه از گروههاي مقاومت اسلامي در فلسطين و لبنان بود را اينگونه پاسخ داد: ما طرفدار بازگشت تمام سرزمينهاي اشغالي عربي هستيم، چه در سوريه باشد، چه در لبنان يا فلسطين؛ ما از اين موضع حمايت ميكنيم. ما تلاش برادرانمان در سوريه را براي بازگرداندن بلنديهاي اشغالي جولان در راستاي منافع ملي اين كشور ميدانيم و هيچ تعارضي با منافع فلسطيني ندارد و اين تلاش در تعارض با روابط اين كشور با هيچ يك از دوستانش در منطقه هم نيست. ما هيچ نگرانياي از اين بابت نداريم. او در باره نتيجه اين مذاكرات هم گفت: از آنجايي كه اسرائيليها هيچ وقت موضع ثابتي در صلح نداشتهاند و در نزد كشورهاي عربي به بدقولي معروف هستند و به تازگي مانورهايي را هم در اراضي اشغالي جولان به مرحله اجرا درآوردهاند، بر اين باور هستم كه مذاكرات راه به جايي نخواهد برد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 516]