تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هیچ کس روز قیامت در امان نیست، مگر آن که در دنیا خدا ترس باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836008097




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بعد از شیوع «آنفلوانزای پرندگان»، نوبت به شیوع «طاعون» رسید! |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بعد از شیوع «آنفلوانزای پرندگان»، نوبت به شیوع «طاعون» رسید!
ماجرا از این قرار است که حدود یک هفته پیش، مواردی از مرگ مشکوک گونه های جانوری حیات وحش در طالقان مشاهده شد که از دید دامپزشکان، نشانه های خطرناکی در آن دیده می‌شد؛ نشانه هایی که تحقیقات بیشتر و تایید دامپزشکان این شهرستان ثابت کرد که حیات وحش طالقان در معرض شیوع طاعون نشخوارکننگان کوچک (ppr) قرار گرفته است. بیماری ویروسی مسری و خطرناکی که با نام طاعون بز هم شناخته می‌شود
کد خبر: ۵۳۲۸۳۵
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۷ - 20 September 2015




از شیوع آنفلوانزای پرندگان در یک خطه تا گزارش شیوع طاعون نشخوار کنندگان کوچک در خطه‌ای دیگر، انتشار اخبار هراسناک شیوع بیماری های کشنده در کشورمان در چند وقت اخیر موجی از نگرانی ایجاد کرده است.

به گزارش «تابناک»، به فاصله یکی دو ماه از انتشار اخبار مختلفی درباره شیوع آنفلوانزای پرندگان در برخی مناطق کشور و شایعاتی که درباره ابتلا برخی مرغداری ها در شمال کشور به این ویروس و حتی سرایت این بیماری مهلک به مراکز پرورش طیور در شمال تهران نقل می‌شد و نگرانی می‌آفرید، اخباری از شیوع یک بیماری ترسناک دیگر منتشر می‌شود که موجب پدید آمدن تردیدهای فراوان در توانایی نهادهای مسئول در کنترل بیماری های واگیر و خطرناک شده است.

 ماجرا از این قرار است که حدود یک هفته پیش، مواردی از مرگ مشکوک گونه های جانوری حیات وحش در طالقان مشاهده شد که از دید دامپزشکان، نشانه های خطرناکی در آن دیده می‌شد؛ نشانه هایی که تحقیقات بیشتر و تایید دامپزشکان این شهرستان ثابت کرد که حیات وحش طالقان در معرض شیوع طاعون نشخوارکننگان کوچک (ppr) قرار گرفته است. بیماری ویروسی مسری و خطرناکی که با نام طاعون بز هم شناخته می‌شود

البته خوش بختانه(!) این بیماری به کل، بز و خانواده این نشخوار کنندگان کوچک، چه اهلی و چه نوع آزاد در حیات وحش (وحشی) محدود می‌ماند و خطر مستقیمی از بابت آن متوجه گونه های گوشت خوار حیات وحش، یا حتی مردم نیست و از این رو ماجرا متفاوت از شیوع بیماری آنفلوانزای پرندگان است که در یک ماه اخیر اخبار فراوانی درباره آن منتشر شده بود و اینقدر سرایت آن به سرعت پیش می‌رفت که از مازندران به حوالی فیروزکوه در تهران رسید.





























به عبارت بهتر، طاعونی که در طالقان شیوع یافته و اخبار رسیده حکایت از آن دارند که تا به حال 83 کل و بز را از پا در آورده و جست‌وجو برای یافتن لاشه حیوانات و معدوم سازی آنها در راستای توقف شیوع بیشتر بیماری ادامه دارد، در قیاس با آنفلوانزایی که به مرغداران زیاد وارد کرده و علاوه بر آن، نگرانی از شیوعش مرزهای کشورمان را در نوردیده و موجب شده که امثال کشورهای جمهوری آذربایجان واردات مرغ از کشورمان را موقتا قطع کنند، قابل کنترل تر به نظر می‌رسد.

این در حالی است که اگر بدانیم برای مقابله با این طاعون می‌بایست نشخوار کنندگان حیات وحش طالقان را که آخرین سرشماری ها حکایت از آن دارد که شمارشان به حدود سه هزار راس می‌رسد، واکسینه نماییم و انجام این امر بسیار دشوار و حتی غیر ممکن است، اوضاع فرق خواهد کرد چراکه این نگرانی به وجود می‌آید که ممکن است در اثر شیوع این بیماری، کل حیات وحش آن منطقه از بین برود و حتی از آن بدتر، حیات وحش مناطق مجاور با تهدید نابودی مواجه شود.

اگر به این مولفه‌ها، آسیب پذیری بیشتر بره‌ها و بزغاله‌ها در مقابل بیماری را اضافه کنیم، درخواهیم یافت که با اوضاع وخیمی مواجهیم که می‌بایست هر چه سریع تر چاره جویی شده و گام های موثری برای رفع نگرانی در خصوص آن صورت گیرد و اینجاست که تازه بر شدت نگرانی هایمان افزوده خواهد شد!

از این رو نگران تر خواهیم شد که به یاد می‌آوریم با شیوع آنفلوانزای پرندگان در کشورمان، اخبار فراوانی که پیرامون آن به گوش می‌رسید، نه تنها تایید نمی‌شدند، که حتی در برخی موارد با تکذیب هم همراه می‌شدند و زمانی همه چیز رسمیت یافت که یکی از مدیران سازمان دامپزشکی کشور از کنترل کامل این بیماری خبر داد و آمار و ارقامی ارائه کرد که از نمونه گیری های فراوان طی پنج ماه در بسیاری از نقاط کشورمان خبر می‌دادند.





























گویی همه تلاش های پنهان و آشکار صورت گرفته برای پوشیده نگه داشتن اخبار شیوع این بیماری، نه ناشی از بی توجهی، که تاکتیک اتخاذ شده توسط مسئولان بوده و احتمالا توجیهی مردم پسند هم به آن سنجاق شه؛ مثل همان استدلال های همیشگی که می‌خواستیم مردم نگران نشوند و... .

این در حالی است که در ماجرای شیوع بیماری نایابی مانند طاعون در یک خطه، نه تنها این توجیهات به هیچ وجه کاربردی ندارند، بلکه باید ابهامات فراوانی که به وجود آمده، با دقت پاسخ داده شوند تا بدین وسیله مانع از انتشار شایعات مخرب و به بیراهه رفتن افکار عمومی شویم.

البته تنها مقابله با شایعات نیستند که ضرورت شفاف سازی در این باره را یادآور می‌شوند بلکه رفع ابهامات، چه بسا مهم تر هم باشند؛ ابهاماتی که ممکن است در ذهن برخی به وجود آمده یا تقویت شده باشد که چگونه چنین بیماری‌های عجیب و خطرناکی ناگهان در برخی مناطق کشورمان فراگیر می‌شوند و چرا واکنش ها +نسبت به شیوعشان اینقدر کند و نگرانی آفرین است؟

آیا با این نوع مقابله نهادهای ذیربط با شیوع این بیمارهای خطرناک، می‌توان به توان این نهادها در مقابله با خطراک وسیع تر تکیه کرد و امیدوار بود که اگر روزی خدای ناکرده بیماری خطرناکی در شهرهایمان شایع شود، به سرعت و با اطمینان کامل با آن مقابله خواهد شد؟ آیا واکنش به طاعون شایع شده در حیات وحش طالقان، مشت نمومنه خروار می‌تواند باشد یا خیر؟!













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن