واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۲۱ق.ظ)
رئيس اتحاديه تعاوني هاي فرش دستباف کشور در گفتگو با موج عنوان کرد: افزايش 500 برابري مواد اوليه صنعت فرش طي دو سال/80 هزار بافنده در صف انتظاربيمه قرار دارند موج - متاسفانه با سير نزولي توليد و نيز بي اعتنايي مسوولان در سال هاي آتي فقط جنبه هنري فرش دستباف مورد توجه خواهد بود و جنبه اقتصادي و اشتغال زايي آن از بين مي رود.
عبداله بهرامي در گفتگو با خبرنگار موج با بيان اين که نمي توان آمار دقيقي از توليد فرش دستباف ارايه کرد؛گفت:البته با توجه به ميزان فروش مواد اوليه در سراسر کشور مي توان گفت نه تنها در 6 ماه ابتدايي سال جاري بلکه در چند سال اخير توليد فرش دستباف سير نزولي داشته است.
رئيس اتحاديه تعاوني هاي فرش دستباف کشوربا يادآوري اينکه در سال 90 و 91 قيمت مواد اوليه تا 500 درصد افزايش يافت؛تصريح کرد: در اين سال ها منحني توليد فرش دستباف سير نزولي به خود گرفت.کاهش نرخ سود ،عدم ارايه تسهيلات بانکي، رکود بازار داخلي و بحران هايي که گريبان برخي از کشورهاي اروپايي را گرفت از عواملي است که بر رکود اين بخش تاثير بسزايي داشته است.
وي با بيان اين که رفع تحريم ها تاثير چنداني بر اين بخش نداشته است؛گفت: با وجود اينکه سعي مي کنم ديد مثبتي به اين موضوع داشته باشم اما واقعيت اين است که بازگرداندن کساني که از اين حرفه خارج شده اند کار آساني نيست و تا کنون اتفاقي در خصوص حمايت هاي داخلي و نيزدر زمينه برپايي نمايشگاه و تبليغات بين المللي در خارج از کشور رخ نداده است.البته توليدکنندگان اميدوارند تا توسعه روابط با کشورهاي خارجي بتواند رکود بازار فرش را بهبود بخشد.
وي ادامه داد: فرشبافي در بسياري از روستاهاي کشور انجام مي شود و در صورت بي توجهي به اين صنعت بسياري از بافندگان ناچار به ترک کارگاه ها شده و با مهاجرت به شهرهاي بزرگ به مشاغل کاذب روي مي آورند.
به گفته بهرامي مهم ترين عاملي که باعث خروج بافندگان فرش از اين صنعت شده به قطع بيمه بافندگان بر مي گردد.وي دراين باره توضيح داد:در سال 88 پرداخت بيمه بافندگان فرش تصويب و ازبافندگان خواسته شد تا با حضور در کلاس هاي سازمان فني و حرفه اي کشور کارت بافندگي را از اتحاديه صنفي اخذ کرده و از طريق موسسات بازرگاني براي کار معرفي شوند.در 5 سال گذشته حدودا 470 هزار نفر از بافندگان تحت پوشش بيمه قرار گرفتند.اما از اواخر پاييز 93 به دليل نبود بودجه ديگر بيمه بافندگان پرداخت نشد و اکنون حدود 80 هزار بافنده داريم که در صف انتظار بيمه هستند.
رئيس اتحاديه تعاوني هاي فرش دستباف کشور با بيان اين که در سال جاري پذيرش بيمه نداشته ايم؛ افزود: امسال بيمه تامين اجتماعي حرکتي را در جهت حذف کساني که بافنده نبوده و از طرق مختلف تحت پوشش بيمه قرار گرفته اند؛آغاز کرده است. اما اين کار را به شکل کاملا غير حرفه اي انجام مي دهند.بدين شکل که به در خانه بافندگان مراجعه کرده و اگر به هر دليلي منزل نباشند و در را باز نکنند؛ آن ها را از ليست بيمه حذف مي کنند. اين کار غير منطقي است و متاسفانه وقتي افراد از ليست بيمه خارج مي شوند به هيچ عنوان نمي توان دوباره آن ها را بيمه کرد.اين طرح اکنون در تمام شهرهاي کشور اجرا مي شود و عده زيادي از خدمات بيمه محروم شده اند.همچنين کساني که در اين مدت سهم بيمه را پرداخت کرده اند عملا چيزي دستگيرشان نمي شود.
بهرامي با اشاره به اين که واردات فرش ماشيني نداريم؛افزود:متاسفانه به دليل قيمت بالاي مواد اوليه هنوز نتوانسته ايم به لحاظ قيمتي با فرش ماشيني رقابت کرده و مردم را به خريد فرش دستباف تشويق کنيم.بانک ها هم به چشم کالاي لوکس به فرش دستباف نگاه کرده و کمکي براي خريد اين نوع فرش نمي کنند.
بهرامي با بيان اين که يکي از چالش هاي فرش دستباف،افزايش تعداد تعاوني هايي است که بدون هماهنگي با اتحاديه تشکيل مي شوند؛تصريح کرد: بارها به وزارت تعاون گفته ايم که با وجود 3 هزار تعاوني ،ديگرنيازي به تشکيل تعاوني هاي جديد نيست و کساني که مي خواهند در زمينه توليد فرش فعاليت کنند مي توانند عضو تعاوني هاي فعال در شهرشان شوند.بايد روي کيفيت سرمايه گذاري کنيم نه کميت. يک تعاوني به تنهايي نمي تواند هم مواد اوليه توليد فراهم کرده،هم توليد کند وهم بازاريابي و تبليغات انجام دهد اما چنانچه تعاوني ها در قالب هلدينگ هاي بزرگ با هم همکاري کنند قطعا نتيجه کار بهتر خواهد شد.
وي ادامه داد:متاسفانه با ادامه سير نزولي توليد و نيز بي اعتنايي مسوولان در سال هاي آتي فقط جنبه هنري فرش دستباف مورد توجه خواهد بود و جنبه اقتصادي و اشتغال زايي آن از بين مي رود.در مجموع با توجه به شرايط موجود، آينده مطلوبي براي فرش دستباف پيش بيني نمي شود. صنعت فرش تنها صنعت بومي سازي شده کشور است که ارزش افزوده و اشتغال زايي بالايي به همراه دارد واميدوارم مسوولان با حمايت هاي خود مانع از نابودي اين صنعت شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]