واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۱۹ق.ظ)
اعلام آمادگي ايران و صربستان براي امضاي سند همکاري در حوزه انرژي و معدن موج- هيات اقتصادي ايران به سرپرستي معاون وزير صنعت، معدن و تجارت ايران و وزير انرژي و معدن صربستان در نشستي علاقه مندي خود را براي توسعه همکاري در حوزه هاي انرژي و معدن و امضاي سند همکاري را اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، ولي الله افخمي و آلکساندر آنتيچ و هيات هاي دو کشور در اين نشست با ارائه توضيحات کامل درباره امکانات دو کشور در حوزه هاي انرژي و معدن ابراز اميدواري کردند که در چهاردهمين کميسيون مشترک همکاري هاي اقتصادي ايران و صربستان که در آبان و يا آذر امسال در تهران برگزار مي شود، سند همکاري در اين زمينه ها بين دو کشور امضا شود.
افخمي با تاکيد بر سياست کشورمان بر نزديکي و ايجاد همکاري هاي بيشتر با کشورها، سفر به صربستان را براي آشنا شدن با امکانات و ظرفيت هاي دو کشور بسيار مهم توصيف کرد و با ارايه توضيحاتي درباره امکانات کشورمان در حوزه هاي انرژي و معدن گفت که اکنون راه براي توسعه همکاري دو کشور در عرصه هاي مختلف از جمله در بخش معدن و انرژي هموار است که مي بايستي به شکل مطلوبي استفاده شود.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت کشورمان نيز با اشاره به اين که بخش خصوصي در ايران نيز در بخش هاي وسيعي از معدن فعال است گفت که ايران داراي معدن هاي بزرگ از جمله آهن، طلا، مس، منگنز، تيتانيوم است و کارشناسان مجرب ايراني براي کشف و استخراج به کشورهاي ديگر اعزام مي شوند.
افخمي همچنين از تاجران و صاحبان صنايع صربستان براي شرکت در نمايشگاه هاي مختلف در ايران دعوت کرد و تبادل هيات ها بين دو کشور را براي آشنايي ظرفيت ها و امکانات و همچنين توسعه همکاري و روابط دو کشور بسيار مفيد و مؤثر خواند.
وي همچنين آمادگي کشورمان را براي سرمايه گذاري مشترک در بخش هاي نفت و پتروشيمي و معدن با صربستان اعلام کرد و از وزير معدن و انرژي صربستان براي سفر به ايران دعوت کرد.
آلکساندر آنتيچ نيز در اين ديدار با اشاره به احترام خاصي که براي تمدن و فرهنگ غني ايران قائل است، گفت که به پيشرفت و امکانات گسترده ايران آشنايي دارد و از امضاي توافق نامه وين بين ايران و گروه 1+5 بسيار خوشحال است.
وي علاقه مندي کشورش را براي افزايش همکاري بخصوص در بخش معدن با ايران اعلام کرد و به ذخاير بزرگ معدن هاي طلا، مس، نقره اين کشور، اشاره کرد.
آنتيچ همچنين به خصوصي سازي معادن صربستان اشاره کرد و ايران را براي کارهاي اکتشافي و استخراجي به همکاري دعوت کرد.
وي در رابطه به اينکه صربستان به دنبال تنوع تامين کننده انرژي از کشورهاي مختلف است ابراز اميدواري کرد که ايران در آينده نزديک به شبکه هاي صدور نفت و گاز به اروپا ملحق و به يک تامين کننده جدي براي گاز تبديل شود که چنين اقدامي براي تمامي کشورها از جمله صربستان مناسب است.
وي همچنين به نياز صربستان به فراورده هاي پتروشيمي و گاز اشاره کرد و ابراز اميدواري کرد در اين زمينه ها از ايران به عنوان يک کشور دوست استفاده شود.
عبدالحسين شريفي، مديرعامل شرکت مديريت پروژه هاي صنعتي ابدال(مپصا) نيز در اين ملاقات با ارايه توضيحات کامل در حوزه پتروشيمي گفت که فعاليت هاي پتروشيمي در ايران بر اساس فناوري هاي جديد و پيشرفته و استانداردهاي جهاني است و ايران با کشورهاي اروپايي همکاري بسياري خوبي دراين زمينه ها دارد.
شريفي ظرفيت توليدات فراورده هاي پتروشيمي کشورمان را 60 تن اعلام کرد و گفت: تا سال 2020 ميلادي اين رقم به 120 تن افزايش پيدا مي کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]