تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833028166
گزارش فارس از حضور ایران در نمایشگاههای بزرگ جهانی از «ماکس» تا «ایرشوی پاریس»؛ فرصتهایی که زود از دست میروند
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از حضور ایران در نمایشگاههای بزرگ جهانی
از «ماکس» تا «ایرشوی پاریس»؛ فرصتهایی که زود از دست میروند
جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه ماکس می توانست با قدرت بیشتری ظاهر شده و با نمایش دستاوردهای خود در حوزه های مختلف، غرفه ای در خور توجه برپا کند تا حرف بیشتری برای گفتن داشته باشد.
گروه امنیتی دفاعی خبرگزاری فارس- مهدی بختیاری: جمهوری اسلامی ایران امسال دومین حضور جدی خود را در نمایشگاه ماکس 2015 تجربه کرد. ماکس بزرگترین نمایشگاه هوافضای روسیه است که هر دو سال یکبار در شهرک ژکوفسکی (شهرک هوافضای روسیه واقع در حومه مسکو) برپا شده و در آن دستاوردهای علمی و فناوری بیش از 40 کشور جهان در قالب شرکتهای دولتی و خصوصی در حوزه های هوایی و فضایی (چه نظامی و چه غیر نظامی) در معرض دید عموم قرار می گیرد.
این نمایشگاه امسال نیز به مدت 7 روز در هفته اول شهریورماه با یک تفاوت عمده نسبت به دوره های قبل برگزار شد و آن هم حضور کمرنگ کشورهای غربی خصوصا آمریکا و کشورهای اروپایی بود. درواقع برگزاری ماکس 2013 همزمان با جدی شدن طرح ارتش آمریکا برای حمله به سوریه و مخالفت جدی روسها بود که حتی موشک های ضدهوایی روسها را نیزبه حالت آماده باش در آورد. اما 2 دوره قبل از آن، یعنی در ماکس 2011 آمریکا تقریبا با تمام داشته های خود در حوزه نبردهای هوایی به ماکس آمد و در آن دوره می شد تمام مدلهای جنگنده های آمریکایی را به صورت یکجا در خاک روسیه دید. اگرچه این حضور، امسال به دلیل اوج گیری تنش میان روسیه و غرب کمرنگ شده بود اما خود روسها چیزی کم نگذاشتند و سعی کردند تا با نمایش قدرت خود، جای خالی دیگران را پر کنند.
جمهوری اسلامی ایران امسال دومین حضور جدی خود در ماکس تجربه کرد؛ حضوری که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی آغاز شد و تا 2 سال قبل، ایران تنها به عنوان یک کشور بازدید کننده در این نمایشگاه حاضر می شد. امسال این حضور نسبت به دوره قبل کمی متفاوتتر بود، افزایش متراژ غرفه، اختصاص شله و تجمیع شرکتهای ایرانی در یک مکان را میتوان ازجمله این تفاوتها برشمرد. شله اختصاص یافته به کشورمان امسال میزبان برخی مقامات خارجی بخصوص روسها بود که سرشناس ترین آنها «دیمیتری راگوزین» معاون نخست وزیر این کشور محسوب میشد که در روز اول نمایشگاه ناهار را به همراه سورنا ستاری معاون علمی رئیس جمهور کشورمان در این مکان صرف کرد.
علاوه بر آن برخی جلسات مذاکرات و گفتگوها با طرفهای خارجی نیز در این شله انجام شد که اطلاعات کمی از آن به بیرون درز پیدا کرد. در حالی که در دوره قبل شاهد پراکندگی شرکتهای ایرانی در ماکس بودیم، امسال این شرکتها به صورت تجمیع شده در یک غرفه 105 متری در سالن D3 در 2 بخش هوایی و فضایی دستاوردهای خود را به نمایش گذاشته بودند.
غرفه ایران در سالن D3 در بخش فضایی، ماکت کاوشگرهای ایرانی، ماهواره های «طلوع»، «فجر» و «رصد» و نیز ماکت موشک ماهواره بر «سیمرغ» به همراه نمونه اصلی ماژول برگشتی کاوشگر پیشگام -که عروسک میمون را پیش از ارسال موجود زنده با خود حمل کرده بود- در مقابل دید عموم قرار گرفت و در کنار آن کلیپی از ارسال ماهواره فجر توسط ماهواره بر سفیر فجر به نمایش در آمد.
عنوان «کاوشگرهای فضایی ایران» بدون ترجمه انگلیسی در معرض دید بازدیدکنندگان خارجی در بخش دیگر غرفه که دستاوردهای هوایی در آن بود، ماکت هواپیمای آنتونف 140 با نام «فراز»، هواپیمای سبک دونفره «فجر» و برخی قطعات سامانه های هوایی به همراه دوربین های مورد استفاده در هواپیماها در معرض دید علاقهمندان قرار گرفت.
بخش دستاوردهای هوایی غرفه ایران اما ایران علاوه بر این غرفه و شله، یک غرفه 24 متری دیگر نیز در سال F3 داشت، سالنی که شرکتهای غربی مانند بوئینگ و ایرباس و لوفت هانزا و کشورهایی نظیر چین نیز در آن حضور داشتند. این غرفه در اختنیار یک هلدینگ ایرانی به نام شرکت «دانش بنیان شریف همراه پژوهان» بود که از چند شرکت خصوصی و علمی تشکیل می شد. نکته جالب در خصوص این غرفه این بود که ابتدا متراژی کمتر از این برای ایران آن هم نه در این سالن در نظر گرفته شده بود اما با اصرار طرف ایرانی برای حضور در میان اروپایی ها با این درخواست موافقت شد و حتی روسها چند متر اضافه بر درخواست اولیه برای این شرکت در نظرگرفتند. در این غرفه دستاورد خاصی نمایش داده نمی شد ولی محل رفت و آمد شرکتهای متعددی از سایر کشورها نظیر هند، چین، روسیه، سوییس ، ایتالیا، آلمان، فرانسه و ... بود. برای مثال روسها با مراجعه به این غرفه وقتی در جریان توانمندی این شرکتها در حوزه موتورهای پهپاد قرار گرفتند درخواست تهیه این نوع موتور از شرکتهای ایرانی را داشتند چراکه معتقد بودند تهیه موتور برای آنها به صرفه تر از ساخت در داخل خواهد بود. چینی ها هم از دیگر کشورهایی بودند که به این غرفه مراجعه کردند و تمایل خود را برای همکاری در حوزه های فضایی نشان دادند. در کناراین پیشنهادات مدیر بخش تکنیکی لوفت هانزا نیز به غرفه ایران آمد و پیشنهاد همکاری داد. در غرفه اصلی نیز اوضاع به همین شکل بود و افراد و مسئولان شرکتهای مختلف خواهان همکاری با کشورمان بودند و علاوه بر این، بازدید کنندگان عادی نیز در غرفه ایران حاضر شده و با دستاوردهای به نمایش درآمده عکس یادگاری می انداختند. * چند پیشنهاد برای آینده از این موارد که عبور کنیم، حضور ایران در نمایشگاههایی از این دست میتواند در برقراری ارتباط با شرکتهای علمی و فناور جهان در حوزه های مختلف و نیز ارائه دستاوردهای کشورمان به دیگر کشورها در قالب صادرات بسیار موثر باشد؛ دیدگاهی که به نظر می رسد هنوز آن طور که باید و شاید در نگاه مسئولین ایرانی شکل نگرفته و نتوانسته اند برنامه ریزی دقیق و سرمایه گذاری ویژه ای برای استفاده از این فرصتها انجام دهند. جمهوری اسلامی ایران در همین نمایشگاه می توانست با قدرت بیشتری ظاهر شده و با نمایش دستاوردهای خود در حوزه های مختلف _ که تعداد آنها نیز کم نیست_ غرفه ای در خور توجه برپا کند تا در همسایگی کشوری مانند هند، حرف بیشتری برای گفتن داشته باشد. هندی ها که همسایه غرفه ایران در سالن D3 بودند، با برخی دستاوردهای خود در حوزه های هوایی و موشکی به ماکس آمدند که علاوه برغرفه آرایی به مراتب بهتر نسبت به ایران، دستاوردهای مهمتر و درخور توجه تری نیز به همراه داشتند.
چند نمونه از غرفه های خارجی در نمایشگاه ماکس 2015 به نظر می رسد اگر قرار بر ادامه جدی تر حضور ایران در نمایشگاهی مانند ماکس روسیه است، می بایست برخی محدودیت های دست و پاگیر را کنار گذاشت و در کنار آن از افراد با ذوق و سلیقه و کارشناس و البته آشنا به حرفه مارکتینگ استفاده کرد. جمهوری اسلامی ایران در طول سالهای اخیر با سرمایه گذاری در برخی حوزه ها، دستاوردهای بسیار زیاد و مهمی را داشته که یک نمونه آن در حوزه هواپیماهای بدون سرنشین است. ساخت انواع پهپادهای «مهاجر» در حوزه های رزمی و شناسایی، پهپاد «کرار»، پهپادهای «فطرس» و «شاهد» با مداومت پروازی بالا و برد بلند و نیز جهش علمی و فناوری که پس از شکار پهپاد پیشرفته آمریکایی RQ170 نصیب صنعت پهپادی ما شد، از جمله این موارد است که ایران را -لااقل در منطقه- به کشوری برتر و دارای فناوری بالا در طراحی و تولید هواپیماهای بدون سرنشین بدل کرده که در این حوزه حرف برای گفتن دارد.
3 نمونه از مشهورترین پهپادهای ایران در ماکس 2015، کشورهایی نظیر چین و روسیه اقدام به نمایش برخی هواپیماهای بدون سرنشین خود کردند که بررسی برخی مشخصات فنی آنها نشان می داد پهپادهای ایرانی از بسیاری از این هواپیماها، پیشرفته تر و کارآمدتر است. در همین نمایشگاه منوچهر منطقی، رئیس سازمان هوا و فضا به خبرنگارفارس گفت که در حال رایزنی و مذاکره برای انتقال فناوری یکی از پهپادهای ایرانی به روسیه هستیم و یا همانطور که در بالا نیز اشاره شد، روسها با مراجعه به غرفه ایران خواهان تهیه موتور هواپیمای بدون سرنشین از شرکتهای داخلی کشورمان بودند. اکنون سوالی که به ذهن متبادر میشود این است که آیا نمی شد برخی از همین هواپیماهای ساخت داخل را که هم اطلاعات آن اعلام شده و هم بارها در نمایشهای مختلف در معرض دید عموم قرار گفتند، به این نمایشگاه آورد تا لااقل به جای نمایش ماکت هواپیمای خارجی آنتونوف 140 دستاوردهای ساخت کشور خودمان را به دیگران ارائه دهیم؟
جمهوری اسلامی ایران در طول سالهای اخیر -خصوصا پس از جنگ 8 ساله تحمیلی- به دلیل تحریم های سنگین در حوزه های نظامی قادر به خرید بسیاری از تجهیزات ازجمله انواع هواپیماهای نظامی نبود و همین استفاده از جنگنده های قدیمی، صنعت دفاعی ما را مجبور به ارتقا توان در اورهال، تعمیر و نگهداری این پرنده ها کرد.
نمونه هایی از اورهال هواپیماهای نظامی و غیر نظامی در ایران این تلاش ها به حدی بود که امروز کشورمان را در این حوزه و در منطقه سرآمد کرده و این توانمندی البته به جنگنده های نظامی محدود نمیشود و ایران می تواند انواع هواپیماهای غیر نظامی و حتی پهن پیکر را نیز در داخل اورهال کند. در حوزه موشکی نیز جمهوری اسلامی ایران بنا بر گفته مسئولان عالیرتبه نظام در رده هفتمین کشور توانمند موشکی جهان ایستاده است، آیا نمی توان به این موضوع اندیشید که چنین دستاوردهای موشکی را در حوزه های پدافند هوایی و یا بالستیک در نمایشگاههای تخصصی این چنینی با عیار بالا به نمایش درآورد؟
برخی موشک های بالستیک ایرانی وقتی گروه دانشجویان هوافضای روس در بازدید از غرفه ایران سراغ موشک های بالستیک را می گیرند و از شهاب و سجیل نام می برند، نشانگر آماده بودن زمینه برای ارائه این توانمندی ها در نمایشگاههای بین المللی نیست؟ موارد ذکر شده تنها 3 مورد از انواع توانمندی های کشور مان بود که لااقل در این دست نمایشگاهها قابلیت عرضه دارند؛ حال اگر واقعا قرار بر این است تا بودجه و درآمد کشور از وابستگی صددرصدی به نفت رهایی یابد، آیا یکی از حوزه های مهم درآمد زایی نمی تواند همین توانمندیهای هوافضا در حوزه های نظامی و غیر نظامی باشد؟ ماکس 2015 گذشت و اگر دعوت از ایران برای حضور در ایرشوی پاریس -که خودش یکی از قدیمی ترین و بزرگترین نمایشگاههای هواییست- جدی باشد، به نظر می رسد باید همت بیشتری کرد، محدودیت های بی مورد را کنار گذاشت و با استفاده از فضای جدید شکل گرفته در عرصه بین الملل، با برنامه وارد این رخدادهای علمی بزرگ شد. انتهای پیام/
94/06/11 - 15:03
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
گزارش خبرنگار اعزامی فارس به روسیه/ 14 تصاویر اختصاصی فارس از حضور ایران در کنار شرکتهای شرقی و غربی در نمایش
گزارش خبرنگار اعزامی فارس به روسیه 14تصاویر اختصاصی فارس از حضور ایران در کنار شرکتهای شرقی و غربی در نمایشگاه ماکس 2015حضور ایران با دستاوردهای بومی خود از جمله ماکت ماهوارهبرها و ماهوارههای ایرانی در کنار شرکتهای بزرگ هوا فضای جهان در نمایشگاه ماکس 2015 توجه بازدید کنندگانگزارش خبرنگار اعزامی فارس به روسیه/ 11 درخواست روسها برای دریافت خدمات پهپادی از بخش خصوصی ایران/ دعوت ویژه از
گزارش خبرنگار اعزامی فارس به روسیه 11درخواست روسها برای دریافت خدمات پهپادی از بخش خصوصی ایران دعوت ویژه از ایران برای حضور در ایرشوی فرانسهمدیر ایرشوی فرانسه از ایران برای حضور در نمایشگاه هوایی این کشور دعوت کرد به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به روسیه جمهوری اسلامی اتکرار/ گزارش خبرنگار اعزامی فارس به روسیه/ 11 درخواست روسها برای دریافت خدمات پهپادی از بخش خصوصی ایران/ دعوت
تکرار گزارش خبرنگار اعزامی فارس به روسیه 11درخواست روسها برای دریافت خدمات پهپادی از بخش خصوصی ایران دعوت ویژه از ایران برای حضور در ایرشوی فرانسهمدیر ایرشوی فرانسه از ایران برای حضور در نمایشگاه هوایی این کشور دعوت کرد به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به روسیه جمهوری اگزارش خبرنگار اعزامی فارس به روسیه/ 15 ابراز تمایل چین و شرکت «لوفتهانزا» برای همکاری با ایران در ز
گزارش خبرنگار اعزامی فارس به روسیه 15ابراز تمایل چین و شرکت لوفتهانزا برای همکاری با ایران در زمینه های فضایی و هواییکشور چین و شرکت هوایی لوفتهانزابرای همکاری با ایران در زمینه های فضایی و هوایی ابراز تمیل کردند به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به روسیه شرکتهای مختلفتکرار/ فارس گزارش میدهد «اجلاس وحدت اصولگرایان» با سخنرانی آیتالله مصباح و پیام آیتالله موحدیکرم
تکرار فارس گزارش میدهداجلاس وحدت اصولگرایان با سخنرانی آیتالله مصباح و پیام آیتالله موحدیکرمانی برگزار شد تبیین نقشه راه اصولگرایان در همایش وحدتهمایش مشترک سه تشکل مؤتلفه پایداری و ایثارگران با عنوان اجلاس وحدت اصولگرایان روز گذشته با سخنرانی آیتالله مصباح و پیام آیتالل/بسته گزارشی روزانه فارس/ ابراز خرسندی از بابت تبدیل شدن یک نماد هستهای به مرکز تحقیقاتی!/ «نگذاشتند
بسته گزارشی روزانه فارس ابراز خرسندی از بابت تبدیل شدن یک نماد هستهای به مرکز تحقیقاتی نگذاشتند و اعمال نفوذ کردند توجیهات بیدستاوردی در سیاست خارجی برای جریان خاصچرا بر تبلیغ دستاوردهای ناملموس اصرار میکنند و مرکزی تحقیقاتی در عمق 90 متری زمین که روزگاری نماد هستهای بودتکرار/ گزارش خبرنگار اعزامی فارس از روسیه/ 10 تصاویر اختصاصی فارس از هواپیماهایی که ایران برای خرید آن مذاکره
تکرار گزارش خبرنگار اعزامی فارس از روسیه 10تصاویر اختصاصی فارس از هواپیماهایی که ایران برای خرید آن مذاکره کردخبرگزاری فارس تصاویر اختصاصی از هواپیماهایی را که ایران برای خرید آنها مذاکره کرد منتشر کرد به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به روسیه در ادامه برگزاری نمایشگاهگزارش فارس از سناریوی جدید هاشمیها «نامه بازی» هاشمیها برای فرار از «سکه بازی» مهدی!/ ک
گزارش فارس از سناریوی جدید هاشمیهانامه بازی هاشمیها برای فرار از سکه بازی مهدی کدام مجرم امنیتی برای آقازده بیانیه مینویسد بعد از کشف موبایل و سکه طلا از مهدی هاشمی در زندان بیانیه و نامه نویسی خانواده هاشمی شروع شد اقدامی که می تواند پازلی از بازی جدید این خانواده برایگزارش خبرنگار اعزامی فارس از روسیه/ 9 توافق اولیه ایران و شرکت «کاموف» برای تولید مشترک بالگرد
گزارش خبرنگار اعزامی فارس از روسیه 9توافق اولیه ایران و شرکت کاموف برای تولید مشترک بالگردکلیات مربوط به تولید یک محصول مشترک میان ایران و شرکت مشهور کاموف مورد توافق طرفین قرار گرفت به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به روسیه سال 1387 و در حاشیه نمایشگاه هوایی کیش مسئفارس گزارش میدهد مهدی هاشمی؛ از «رشوهبازی» در استات اویل تا «سکهبازی» در اوین/ مشاورهه
فارس گزارش میدهدمهدی هاشمی از رشوهبازی در استات اویل تا سکهبازی در اوین مشاورههای طلایی مفسد اقتصادی به آقازاده جنجالی قبل از زندانخبر نگهداری چندین سکه طلا توسط مهدی هاشمی در زندان سوالهای فراوانی را ایجاد می کند سوالهایی که آقازاده جنجالی زودی باید به آنها پاسخ دهد گر-
سیاسی
پربازدیدترینها