واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: امريكاييها در آخر صف !
روزنامه گاردين طي گزارشي نوشت: شركتهاي امريكايي در انتظار نتيجه رأيگيري كنگره در مورد توافق ايران هستند كه اين امر آنها را در آخر صف ورود به بازار ايران پس از شركتهاي اروپايي قرار داده است.
روزنامه گاردين طي گزارشي نوشت: شركتهاي امريكايي در انتظار نتيجه رأيگيري كنگره در مورد توافق ايران هستند كه اين امر آنها را در آخر صف ورود به بازار ايران پس از شركتهاي اروپايي قرار داده است.
روزنامه گاردين طي گزارشي در مورد هجوم شركتهاي اروپايي به بازار ايران و عقب ماندن امريكاييها از اين فرصت نوشت: موجي از بازديدكنندگان از تهران، جديدترين نشانه از اختلاف برگستره اقيانوس اطلس بين امريكا و اروپا است.
باراك اوباما و جان كري وزير خارجه امريكا به مخالفان توافق هشدار دادهاند كه در صورت رد اين توافق از سوي كنگره، ديگر قادر نخواهند بود تحريمهاي تجاري چندمليتي را عليه ايران اعمال كنند. پنج كشور ديگر مذاكرهكننده نيز اعلام كردهاند كه ديگر به ميز مذاكرات بازنخواهند گشت. گاردين در ادامه استدلال كرد: اين سفرها نشان ميدهد كه رهبران امريكا نميتوانند اروپاييها را از پرواز به تهران در آستانه رأيگيري كنگره در 17 سپتامبر، باز دارند. جو كائسر، مدير ارشد تجاري زيمنس ماه گذشته در مصاحبه با تلويزيون آلمان گفته بود: «ما داريم در مورد 80 ميليون آدم صحبت ميكنيم كه به تأمين انرژي احتياج دارند، طبيعتاً به مراقبتهاي بهداشتي نيز نياز دارند. آنها فرصتها و شانسها هستند.»
بر اساس گزارش اين روزنامه انگليسي زبان، از زمان سفر مقامات آلمان به تهران، وزراي فرانسه و ايتاليا از تهران بازديد كردهاند. فيليپ هاموند وزير خارجه انگليس نيز اين هفته به تهران سفر كرد تا سفارت كشور متبوعش را بازگشايي كند. اسپانيا، سوئد و هلند نيز در نظر دارند تا در پاييز به تهران بروند. هينز فيشر رئيسجمهور اتريش ماه آينده به تهران سفر خواهد كرد و نخستين رئيس دولت اروپايي است كه از سال 2004 به تهران سفر خواهد كرد. يك هفته پس از توافق، وين ميزبان كنفرانس تجاري اتحاديه اروپا و ايران بود. ميشائيل توكوس، رئيس اتاق بازرگاني ايران و آلمان گفت: «در حال حاضر، شركتهاي بسياري در حال آماده كردن توافقنامهها براي امضا، به محض برداشته شدن تحريمها هستند.» به نوشته گاردين، با وجود نگرانيها، توافقها با مهر تأييد دولتها قبلاً امضا شده است. بانك ايتاليايي «مديوبنكا» اوايل ماه جاري يادداشت تفاهمي با ايران براي تأمين مبادلات ميان تجار دو كشور به امضا رساند. وامها توسط شركت دولتي اعتبار صادرات ايتاليا ضمانت خواهد شد. بر اساس برآوردها در صورت برداشته شدن تحريمها، صادرات ايتاليا به ايران تا 3/3 ميليارد دلار تا پايان سال 2018 افزايش خواهد يافت. پائولو اسكاروني، سرپرست گروه «اني» كه با وزير نفت ايران در مورد سرمايهگذاريهاي بالقوه ملاقات كرد، گفت: «ايران، شهر گمشده (اِلدورادو) نفت است.» گاردين با توجه به كنار ماندن شركتهاي امريكايي از اين رقابت نوشت: اما درحاليكه رفت و آمد ميان اروپا و تهران شدت گرفته است، تماسهاي امريكا و ايران بسيار آرامتر است. در كوتاهمدت اكثر تجار امريكايي بسيار كمتر از همتايان اروپايي خود منافعي كسب خواهند كرد. توافق جولاي تنها تحريمهاي مرتبط با برنامه هستهاي ايران را لغو ميكند و بسياري از محدوديتهاي امريكا عليه ايران پابرجا ميماند. با همه اينها، توافق ايران درهاي را براي برخي از شركتهاي امريكايي به منظور توسعه تجارتشان با جمهوري اسلامي ايران باز خواهد كرد و اساس مبادلات و سرمايهگذاريهاي بيشتر در سالهاي آتي را پايهگذاري ميكند. يك بند جداگانه در توافق اجازه فروش هواپيماي تجاري و قطعات آن را به ايران ميدهد. ايران در نظر دارد تا در 10 سال آينده حداقل 400 هواپيماي جديد از شركتهاي بوئينگ و ايرباس خريداري كند.
اين روزنامه انگليسي در پايان با توجه به اندازه بازار ايران، به نقل از ريچارد نفيو كارشناس امريكايي تحريمها در مذاكرات ايران نوشت: از عدم دفاع آشكار شركتهاي امريكايي از توافق متعجب شدهام. نفيو افزود: «اما سه، چهار يا پنج سال بعد از حالا، من ميتوانم به كنگره بروم و بگويم، اروپاييها پول پارو كردهاند درحاليكه ما بيبهره بودهايم و خواستار تغييرات شوم.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]