تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيت خوب صاحب خويش را به بهشت مى برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835966170




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تغییر نامی که جنجال به پا کرد


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تغییر نامی که جنجال به پا کرد


تغییر نام بخش بین المللی فیلم فجر به بخش بین المللی فیلم ایران بازتاب های متفاوتی میان اهالی سینما و فرهنگ وهنر داشته است. تغییر نام بخش بین المللی فیلم فجر به بخش بین المللی فیلم ایران بازتاب های متفاوتی میان اهالی سینما و فرهنگ وهنر داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، سال 61 سینماگران تصمیم گرفتند اتفاقی را برای سینما رقم بزنند که این اتفاق به رشد فیلم های سینمایی و سطح کارگردانی و بازیگری در سینما کمک کند. سینماگران ایام پیروزی انقلاب اسلامی را بهترین زمان برای بهار سینما دانستند و بعد از سال هایی که بزرگترین رویداد سینمای ایران در ماه های مختلف سال برگزار شد، بهمن را فصل شکوفایی سینما نامیدند.
سال های مختلف با اتفاقات متفاوت گذشت و جشنواره فیلم فجر جوانان مستعد زیادی را به سینمای ایران و جهان معرفی کرد تا اینکه در سال 74 سینماگران به این نکته دست یافتند که قابلیت های این جشنواره به اندازه ای شده است که می توانند آن را در سطح بین المللی گسترش دهند و به این ترتیب جشنواره بین المللی فیلم فجر کلید خورد.
با وجود اینکه جشنواره بین المللی نتوانست به اندازه جشنواره ملی به چشم بیاید، اما کمک های زیادی به گسترش سینما در سطح جهانی کرد و سبب شد کارگردانان داخلی با بسیاری از سینماگران خارج از کشور آشنا شوند و زمینه های همکاری های مشترک زیادی شکل بگیرد.
این روال تا سال 92 ادامه داشت؛ اما در سال 93 بخش ملی جشنواره بهمن و بخش بین المللی اش تفکیک شد و اردیبهشت امسال برگزار شد که بازتابهای متفاوتی داشت.
عده ای می گفتند جشنواره بین المللی به حدی گسترده نیست که بتواند در تاریخی جداگانه انجام شود و عده ای می گفتند جشنواره ملی باید خودمانی تر باشد تا نیروهای جوان فرصت درخشش بیشتری پیدا کنند.
به هر حال سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر نوعی آزمون و خطا به حساب می آمد؛ اما از قرار معلوم این اتفاق از دید مسئولان سینمایی کشور مثبت بوده است و آن ها تصمیم گرفتند سی و چهارمین دوره را نیز به صورت جداگانه برگزار کنند، موضوعی که ذهن سینماگران را به خود مشغول کرد، انتصاب دو دبیر متفاوت برای دو بخش جشنواره فیلم فجر بود.
محمد حیدری، دبیر بخش ملی جشنواره فجر شد و قرار است تا چند روز آینده برنامه های خود را ارائه دهد؛ اما انتصاب رضا میرکریمی به عنوان دبیر بخش بین المللی بحث هایی را به همراه داشته است چرا که میرکریمی همزمان مدیرعامل خانه سینماست.
اتفاق دیگری که برای بخش بین الملل افتاد این بود که لفظ«دبیری بخش بین الملل جشنواره فیلم ایران» که رئیس سازمان سینمایی در این حکم به کار برده بود، حاشیه های بسیاری به همراه داشت زیرا در این لفظ «فجر» حذف شده بود و بسیاری این حذف را متعمدانه و به تغییر نام تعبیر کردند.
تعدادی از سینماگران بخش بین المللی و ملی را کاملاً مجزا از هم می دانند و این اتفاق را مثبت ارزیابی می کنند، اما شماری این مسئله را به ضرر سینمای ملی می دانند.
شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نهادهای دیگر سینمایی نیز به این موضوع واکنش نشان دادند.
نادر طالب زاده در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: پارسال بخش ملی و بین المللی جشنواره فجر از هم جدا شد و امسال نیز در خبرها خوانده ام که قرار است نام بخش بین المللی این جشنواره تغییر کند به نظر من باید در هر حالت آرمان های انقلاب اسلامی حفظ شود و حرف های عادی و معمولی جایی در جشنواره فجر ندارد.
وی افزود: پارسال قرار بود کارهای خاصی در بخش بین المللی جشنواره فجر انجام شود و از من نیز برای این کار دعوت شد اما زمانی که من مهمانان بسیار خوب خارجی را برای کنفرانس های خبری و مطبوعاتی این جشنواره دعوت کردم مسئولان آن قول هایشان یادشان رفت و حتی مجبور شدم هزینه اقامت و دیگر مخارج مهمانان را نیز که حدود 15 میلیون تومان بود از جیب خود بپردازم.
این منتقد سینما گفت: تغییر نام به خودی خود مسئله مهمی نیست؛ اما اگر خطوط آرمانی انقلاب اسلامی حفظ نشود، یک نوع عقب نشینی به حساب می آید و اکنون زمان عقب نشینی نیست.
وی افزود: از نوع مهمانانی که برای شرکت در بخش بین المللی دعوت می شود می توان فهمید که این جشنواره به چه سمت و سویی می رود؛ اما من فکر می کنم با توجه به شرایط موجود این تغییر نام نوعی عقب نشینی باشد و در این صورت سینمای ایران ضرر خواهد کرد.
ابوالحسن داوودی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره تغییر نام بخش بین المللی جشنواره فیلم فجر گفت: با توجه به تغییر زمان بخش بین المللی جشنواره فجر بهتر است نام آن تغییرکند.
این کارگردان افزود: ما سال ها شاهد برگزاری مراسمی سینمایی در دهه فجر بودیم که نوعی بزرگداشت انقلاب اسلامی به حساب می آمد و بسیار شایسته و خوب بود، زمانی که بخش ملی و بین المللی جشنواره فیلم فجر همزمان انجام می شد، ضرورت داشت که نام فجر بر روی هر دوی این ها باشد؛ اما سال گذشته بخش بین المللی از ملی جدا شد . در حال حاضر بخش بین المللی قرار است در اردیبهشت و در زمانی که هیچ مناسبتی با دهه فجر ندارد برگزار شود و لزومی ندارد که نام فجر بر روی این بخش باشد.
وی گفت: یک سری از دوستان اصرار می کنند که باید نام فجر را از بخش بین المللی بر نداریم و این تغییر نام را یک فاجعه قلمداد می کنند؛ اما اگر ملی به این موضوع نگاه کنیم خواهیم دید برای اینکه تبادل فرهنگی موثر داشته باشیم و از لحاظ زمانی و موقعیتی دچار مشکل نشویم، می توانیم این تغییر نام را صورت دهیم.
رئیس شورای صنفی نمایش افزود: اگر این تغییر نام در مورد کل جشنواره اتفاق می افتاد اعتراضات گسترده ای لازم بود؛ اما در حال حاضر که دو بخش مجزا داریم و قرار است بخش بین المللی در زمانی غیر از دهه فجر انجام شود اینکه تلاش کنیم تا یک نام را به این بخش تحمیل کنیم، خودش می تواند زمینه زیر سوال بردن ارزش ها و اعتبارها را فراهم کند.
داوودی گفت: فکر می کنم اگر منطقی تر به این قضیه نگاه کنیم خواهیم فهمید که تغییر نام جشنواره بین المللی فیلم فجر به جشنواره بین المللی فیلم ایران کاری دقیق تر و درست تر است.
کیانوش عیاری در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: خارجی ها جشنواره فجر را با نام ایران می شناسند.
این کارگردان افزود: اگر به صورت کلی به جشنواره بین المللی فیلم فجر نگاه کنیم خواهیم دید که هیچ یک از مهمانان خارجی این جشنواره را با نام فجر نمی شناسند و تردیدی ندارم که همه خارجی ها این جشنواره را به نام جشنواره فیلم ایران می شناسند.
وی گفت: اگر به تمام جشنواره های معتبر دنیا نیز دقت کنیم خواهیم دید که بزرگترین جشنواره های سینمایی جهان با نام شهرهایشان شناخته می شوند برای مثال یک جشنواره در سوئیس با نام لاله های سیاه برگزار می شود که اتفاقاً از لحاظ کیفیت هم مناسب است اما به دلیل معروف نبودن شهر ، زیاد مطرح نشده است .
وی در ادامه افزود : به نظرم این تغییر نام کار عاقلانه ای بوده و بر اساس تجربیاتی که سالیان سال کسب شده، صورت گرفته است. بعضی ها فکر می کنند با حذف نام فجر یکسری ارزش ها زیر پا گذاشته می شود، اما به نظرم وجود نام فجر بر بخش ملی کفایت می کند و من با این تغییر نام موافق هستم.
جواد شمقدری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، درباره حذف نام فجر از جشنواره بین المللی گفت: از همان ابتدای شکل گیری جشنواره فیلم فجر عده زیادی خواستار تفکیک انقلاب اسلامی از این جشنواره بودند و سینما را جدای از انقلاب می دانستند اما مجاهدت های عده ای از سینماگران سبب شد ایام پیروزی انقلاب اسلامی را به بزرگترین رویداد سینمایی کشور اختصاص دهیم و این امر مهم را جشن بگیریم و در ادوار مختلف آقایان رقبای زیادی را برای جشنواره فیلم فجر درست کردند تا ارزش های این جشنواره را پایین بیاورند؛ برای مثال جشن خانه سینما و جشنواره های متعدد دیگر که می خواستند با جشنواره فیلم فجر رقابت کنند.
وی گفت: در دوره ریاست من سعی شد که جایگاه فیلم فجر حفظ شود و سعی کردم در بهترین حالت ممکن جشنواره را برگزار کنم اما در دوره ریاست جدید تدابیر مختلفی اندیشیده شد تا جایگاه این جشنواره خدشه دار شود، سال گذشته بخش بین المللی فیلم فجر از بخش ملی اش جدا شد.
شمقدری افزود: من در جشنواره حضور پیدا نکردم اما صحبت ها حاکی از عدم استقبال مردم از این جشنواره بود.
وی افزود: امسال نیز ابتدا فردی را دبیر جشنواره بین المللی کردند که آشنایی زیادی با این مسئله ندارد و بعد حجت الله ایوبی در اقدامی فکر نشده نام جشنواره را تغییر داد و در نامه ای نام جشنواره بین المللی فیلم ایران را جایگزین جشنواره بین المللی فیلم فجر کرد.
شمقدری گفت: من از این آقایان فقط می خواهم بپرسم که چرا واژه فجر را از این جشنواره حذف کردند و مطمئناً در پاسخ به این سوال نکات زیادی را خواهیم فهمید، البته رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در صحبت های اخیر خود گفته بودند که بعد از توافق ، دشمن کارهای مخفیانه ای انجام خواهد داد و از راه های مخفیانه ای به کشور نفوذ خواهد کرد که این مسئله می تواند یکی از آن راه ها باشد و تغییر نام این جشنواره نوعی خدمت به دشمن است.


یک شنبه ۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن