واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۱۶ب.ظ)
نيروگاه هاي برقي که هنوز گازي نشده اند / سيستان بلوچستان در انتهاي صف موج - ازآنجاييکه آمارها حاکي از افزايش قابل توجه گازرساني به نيروگاه هاي توليد برق کشور است اما مدير کل دفتر فني توليد توانير با بيان اينکه نيروگاه هاي سيستان و بلوچستان هنوز به شبکه گاز متصل نشده اند، از توليد بيش از 80درصدي برق توسط نيروگاه هاي حرارتي کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، ناصر ابراهيمي مدير گازرساني شرکت ملي گاز ايران پيرامون آخرين وضعيت گازرساني به نيروگاه هاي توليد برق کشور گفت: در سه ماه امسال بيش از ١٦ ميليارد و ٥٠٣ ميليون مترمکعب گاز به نيروگاهها تحويل شده که اين مقدار شاهد افزايش ٢,٥ ميليارد مترمکعبي نسبت به مدت مشابه پارسال بوده است.
وي با بيان اين که در بازه زماني يادشده به صورت ميانگين روزانه ٩٤ ميليون مترمکعب گاز به صنايع عمده تحويل شده است، افزود: در ٩٣ روز امسال هشت ميليارد و ٧٧٣ ميليون مترمکعب گاز به اين بخش از مصرف تحويل شده است.
ابراهيمي پيش تر با بيان اينکه در سال گذشته بيش از ٥٠ ميليارد و ٢٦٠ ميليون مترمکعب گاز به نيروگاههاي کشور تحويل شده است، گفته بود: در سال ٩٢ در مجموع ٣٦ ميليارد مترمکعب گاز به نيروگاهها تحويل شده که اين مقدار در سال ٩٣ افزايش بيش از 70درصدي داشته است.
اما با وجود افزايش توليد گازي که به مدد بهره برداري از فازهاي جديد پارس جنوبي بدست آمده است و رفع کمبود اين نعمت الهي در کشور هنوز همه نيروگاه هاي برق کشور گازدار نشده اند.
غلامرضا مهرداد مدير کل دفتر فني توليد توانير در توضيح اينکه کدام نيروگاه هاي توليد برق هنوز از سوخت هاي مايع و نفت کوره استفاده مي کنند، گفت: امروز بهجز چند نيروگاه کوچک و نيروگاههاي استان سيستان و بلوچستان که گازوئيل مصرف ميکنند، و تاکنون گاز به اين مناطق وارد نشده، ساير نيروگاهها از سوخت گاز طبيعي استفاده ميکنند.
وي افزود: نيروگاه شهر زرند استان کرمان که از نعمت گاز برخوردار نيست، از سوخت مازوت استفاده ميکند و نيروگاههاي کنارک، چابهار و زاهدان در استان سيستان و بلوچستان گازوئيل سوزند؛ قرار است نيروگاه ايرانشهر امسال گازسوز شود.
به گفته اين مقام مسوول، همکاريهاي نزديکي بين شرکتهاي ملي گاز ايران، پخش فرآوردههاي نفتي و توانير وجود دارد بهطوري که هماهنگيهايي زيادي در طول سال در قالب جلسات مشترک و مکاتبات اداري وجود دارد و به صورت لحظهاي نياز نيروگاهها به سوخت مايع رصد شده و به صورت روزانه و سالانه برنامههاي تأمين سوخت مرور ميشود.
توليد بيش از 80درصد برق کشور توسط نيروگاه هاي حرارتي
مدير کل دفتر فني توليد توانير در مورد توان توليد نيروگاه هاي برق کشور خاطرنشان کرد: مطابق آمارهاي موجود تا پايان سال 1393 درمجموع قدرت نامي نيروگاههاي کشور 73 هزار و 152 مگاوات بود و از اين رقم 61 هزار و 175 مگاوات آن حرارتي و 12 هزار مگاوات آن شامل نيروگاههاي اتمي، برقآبي و تجديد پذير است.
وي تصريح کرد: قدرت نامي نيروگاههاي حرارتي کشور شامل 15 هزار و 830 مگاوات نيروگاههاي بخاري، 26 هزار و 412 مگاوات نيروگاههاي گازي، 18 هزار و 494 مگاوات نيروگاههاي سيکل ترکيبي و 439 مگاوات نيروگاههاي ديزلي است.
مهرداد در ادامه با بيان اين که سياست وزارت نيرو، اقتصادي شدن توليد در نيروگاهها است، تأکيد کرد: نيروگاههاي سيکل ترکيبي از راندمان بالاتري برخوردارند و بهطور نمونه تبديل نيروگاههاي گازي به سيکل ترکيبي راندمان کار را از حدود 32 به 46 درصد ارتقا ميدهد، اين وزارتخانه احداث نيروگاههاي سيکل ترکيبي و يا تبديل نيروگاههاي گازي به سيکل ترکيبي را در دستور کار خود دارد و در اين زمينه از ابتداي امسال برنامهريزي براي ورود 10 هزار مگاوات به فاز اجرايي در برنامه کاري قرار گرفته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]