واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۵۵ق.ظ)
همکاريهاي علمي تحقيقاتي مازندران و ويتنام در زمينه برنج موج - رئيس سازمان جهاد کشاورزي مازندران، خواستار همکاري علمي تحقيقاتي در زمينه برنج، شيلات و ساير محصولات کشاورزي با کشور ويتنام شد.
به گزارش خبرگزاري موج، دلاور حيدرپور در نشست با هيات ويتنامي که در اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي مازندران برگزار شد، اظهار اميدواري کرد حضور هيات ويتنامي در مازندران و آشنايي با ظرفيتهاي استان؛ به ويژه در بخش کشاورزي بتواند سرآغاز توسعه براي دو کشور؛ به خصوص استانهاي مازندران و کانتو باشد.
وي ادامه داد: مازندران به دليل موقعيت اکولوژيک، از استانهاي مهم در بخش کشاورزي و توليد محصولات کشاورزي در ايران شود.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي مازندران با بيان اين که سالانه 6 ميليون تن محصولات کشاورزي در مازندران توليد ميشود، گفت: عمدهترين محصولات کشاورزي مازندران برنج با 1.3 تن توليد شلتوک است.
وي با اعلام اين که سالانه 2.5 ميليون تن محصولات باغي، 200 هزار تن کيوي و 220 هزار تن گوشت مرغ در استان توليد ميشود، افزود: مازندران داراي يک ميليون هکتار جنگل اقتصادي است.
حيدرپور، توليد آبزيان استان را سالانه بيش از 70 هزار تن اشاره کرد و افزود: در مازندران 900 هکتار عرصه گل و گياه زينتي وجود دارد که 260 هکتار به صورت گلخانهاي است.
وي اظهار کرد: با توجه به تجربياتي که در بخش کشاورزي داريم با همکاري بخش خصوصي و فعالان اقتصادي دو کشور ميتوانيم مازاد توليد در زمينه مرغ، ميوه، شيلات، گل و گياه زينتي و تخم مرغ را به کشور ويتنام و استان کانتو صادر کنيم.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي مازندران ادامه داد: با توجه به اين که دو کشور در زمينه توليد برنج با يکديگر وجه مشترک دارند آمادگي داريم در زمينه تحقيقات برنج تبادل تجربه و اطلاعات داشته باشيم.
وي اظهار کرد: با توجه به پيشنهادي که کشور ويتنام داشته مبني بر اين که کشت فراسرزميني برنج در ويتنام انجام شود، آمادگي داريم در صورت امکان کشت، در اين زمينه هم تبادل اطلاعات و تجربه داشته باشيم.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي مازندران با بيان اين که آمادگي داريم پسته، ميگو، انجير و گوشت قرمز را به کشور ويتنام صادر کنيم، گفت: آمادگي صادرات گستردهتر در محصولات کيوي و مرکبات از سوي مازندران به کشور ويتنام وجود دارد.
حيدرپور، خواستار همکاري علمي تحقيقاتي در زمينه برنج، شيلات و ساير محصولات کشاورزي شد و افزود: آمادگي داريم در زمينه کشاورزي و گردشگري تعاملاتي داشته باشيم و براي گسترش روابط ايران و ويتنام تلاش کنيم و مازندران و کانتو ميتوانند گسترش دهنده توسعه روابط باشند.
وي در زمينه تجارت فعالان اقتصادي ايران و ويتنام گفت: اين دو کشور ميتوانند در زمينه صادرات مرغ با محوريت اتاق بازرگاني همکاري داشته باشند.
آمادگي ويتنام براي استفاده از تجربيات مازندران در زمينه گلهاي زينتي
در اين نشست، فوام وان کواين مدير کشاورزي شهر کانتوي ويتنام با اعلام آمادگي اين کشور در استفاده از تجربيات مازندران در زمينه گلهاي زينتي، گفت: بخشي از زمينهاي کشاورزي اين کشور براي تحقيقات گل و گياه اختصاص داده شد که خواهان اين هستيم از تجربه مازندران استفاده کنيم.
وي با بيان اين که، استان کانتو داراي دو ميليون نفر جمعيت است و 110 هزار هکتار اين شهر براي فعاليت کشاورزي اختصاص داده شده است، ادامه داد: از 110 هزار هکتار زمينهاي کشاورزي اين شهر، 90 هزار هکتار به زراعت برنج اختصاص داده شده است که سالانه يک ميليون تن شلتوک توليد ميشود.
مدير کشاورزي شهر کانتو ويتنام با بيان اين که 14 هزار هکتار از زمينهاي اين شهر به پرورش ماهي اختصاص دارد که 200 هزار تن انواع ماهي توليد ميشود، گفت: سالانه 1.5 ميليارد دلار درآمد از توليدات صادراتي است که يک ميليارد دلار از فروش ماهي و برنج است.
کواين افزود: سالانه 200 هزار تن محصولات باغي از اين استان توليد ميشود که صادراتي براي اين محصولات وجود ندارند.
وي با بيان اين که خواهان گسترش بيوتکنولوژي در بخش کشاورزي هستيم، گفت: خواهان اين هستيم بخش کشاورزي مازندران تجربيات خود را در زمينه کشتارگاه و طيور در اختيار اين استان قرار دهد.
مدير کشاورزي شهر کانتوي ويتنام خواستار همکاري بخش کشاورزي مازندران در زمينه گل و گياه زينتي با کشور ويتنام شد و افزود: بخشي از زمينهاي کشاورزي اين کشور براي تحقيقات گل و گياه اختصاص داده شد که خواهان اين هستيم از تجربه مازندران استفاده کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]